- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czekam też na nieco lepszą pogodę bo w chwili obecnej jestem przeziębiona i czuję się strasznie ;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
- Otrzymane podziękowania: 0
Natkach ja koszul mam 3, z czego dwie rozpinane do karmienia i zamierzam dokupić jeszcze jedną, żeby mieć 3 i się potem nie stresować, że przyjdzie mi chodzić z plackami na cyckach
Adlenne, daj znać, czy Ty już urodziłaś???
Solenka89 mnie też jakaś dziwna chrypka dopadła i kaszel, sama nie wiem gdzie, mam nadzieję, że nam szybko przejdzie.
Papryczkaczili ja mam torby już dawno spakowane, z uwagi na moją sutuację. Ale też mam myśli, że czegoś zapomniałam, ostatnie w każdym szpitalu są sklepy no i mąż na telefon, który na pewno przywiezie nam wszystko co będzie trzeba
Goniag12 oj zgadza się, leżenie to najlepszy lek w ciąży, na wszystkie "bolączki" począwszy od skróconej szyjki, po ból kręgosłupa czy napinanie macicy. Ja coraz częściej mam skurcze ok. pół minutowe, zwłaszcza wieczorami, ale póki co nieregularne. 13.04. mam znowu wizytę, więc zobaczymy czy coś się zaczyna już dziać.
GosiaSta w pierwszej ciąży miałam taką samą sytuację - plamiłam, a przemiła piguły po rozmowie tel. z lekarzem stwierdziła, że to nie ambulatorium i albo zostaje na oddziale, albo trudno. Nikt nie raczył mnie nawet zbadać, sprawdzić co się dzieje, lekarz nawet nie zszedł z oddziału... masakra poryczałam się oczywiście i pojechałam do innego szpitala gdzie zrobili mi usg i zbadali.
Dziewczyny mi kręgosłup odmawia posłuszeństwa coraz bardziej ;/ Wiem, że już nam niewiele zostało, w moim przypadku góra miesiąc, ale jestem już strasznie zmęczona tą ciążą, a z drugiej strony mam świadomość, że to jeszcze troszkę wcześnie, żeby rodzić
My już praktycznie wszystko mamy, nawet przewijak już kupiony, leży na szafie, żeby potem zamieszania nie było, że nie ma. Kupiłam już Oilatum do kąpieli, pościel gotowa, ale nie zakładana jeszcze, żeby się nie zakurzyła. Pampersów tylko nie mam, bo nie wiem jaki rozmiar hehe, ciekawe ile już waży mała.
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Tez zastanawiam się czasem czy któraś z nas już urodziła bo ostatnio mało kto się odzywa.
Ja w tym tygodniu czułam się wyjątkowo dobrze. Zrobiłam mnóstwo rzeczy na święta a myślałam że nie zrobię nic. Jednak los był łaskawy. No ale oczywiście jak przesądze to wieczorem brzuch twardy jak skała, ale plecy narazie nie bola
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Leze w domku a jak cos sie zacznie dziac no to juz i tak porodowka. Skurcze mam czesto ale na razie nic z nich nie wynika, oby sie nie okazalo ze sie Tymek rozmysli i treraz nie bedzie chcial wyjsc. W sobote zaczynamy 38 tydzien wiec juz niech sie dzieje co chce.
U mnie w szpitalu do porodu trzebz miec swoja koszule, oprocz tego mam jeszcze 3.
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mi dzisiaj stuknęło 35tyg i nie widać mi kostek Dzisiaj zamówiłam jeszcze dwie koszule do karmienia, żeby czuć się spokojniej i przyszły mi jeszcze 2 staniki do karmienia. Generalnie wszystko gotowe. Ciągle się zastanawiam nad porodem, jak to będzie i kiedy się zacznie...
Adlenne dobrze zrobiłaś z tym wyjściem. A jak radziła sobie Paulinka gdy byłaś w szp? Kochana Ty już możesz rodzić, ten tydzień jest już bezpieczny:)
Natkach odpoczywaj póki możesz, niedługo nie będziemy miały na to zbyt wiele czasu
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Wczoraj jeszcze maz kupil mala puszke mleka modyfikowanego, bo dla wlasnego spokoju wole miec pod reka.
Przy Paulince mialam problemy z karmieniem i musialam dokarmiac, ale mam nadzieje ze tym razem pojdzie lepiej.
Paulinka moj pobyt w szpitalu znosila lepiej niz ja. Z babcia i tatusiem swietnie sobie radzili a mi sie plakac chcialo jak mnie odwiedzala. Powiedziala mi wtedy: mamusiu badz dzielna, rodzice nie placza.
Ciesze sie ze jest taka dzielna, wiem ze nie bedzie rozpaczac jak pojde rodzic.
W sumie wiem ze moglabym juz rodzic, ale Tymek nie jest za duzy, mial tydzien temu 2600g wiec moglby nabrac jeszcze cialka. Choc ja chyba mam po prostu tendencje do rodzenia mniejszych dzieci bo Paulinka urodzila sie w 39 tc i wazyla 2650g
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tez się wybieram na badanie krwi na CRP, ale zwlekam bo jestem chora o nie chce by wyszło podwyższone z powodu przeziębienia. Ale pewna nie jestem czy przy przeziebieniu tez jego wartość rośnie
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa