- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
Już opowiadam o sobie .... Obecnie jestem w 35 tygodniu ciąży (pierwotnie termin wyznaczony był na 10 czerwca jednak ze względu na wielkość malutkiej termin według ostatniego USG to 2 czerwca Obecnie jestem w pierwszej ciąży. Z malutką miałam już małe przygody. Dwa tygodnie temu straszny ból po prawej stronie brzucha. Wylądowałam w szpitalu po badaniach okazało się, że malutka naciska mi na woreczek żółciowy i będzie tylko gorzej... W tym tygodniu praktycznie zakończyliśmy umeblowanie pokoju (mebelki z myszką minnie ). Przyznaję, że gdyby malutka przyszła na świat tak za 3 tygodnie to byłabym bardzo szczęśliwa Brzuszek mam już wielki.... zgaga męczy mnie bardzo.... no ale jakoś trzeba dać radę
Co do wózka to zakupiliśmy peg- perego w kolorze szarym.... Za chwilę zrobie zdjęcie i dodam na forum
Pozdrawiam serdecznie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
nadinchen podobnie jak napisała betka81 ja nie stosowałam żadnych poduszeczek do wózka ani do łóżeczka też jakoś tak byłam spokojniejsza że mały podczas snu nie przytka się nią.Do wózka mam tylko cieniutki bawełniany kocyk, na lato będzie idealnie a potem mogę używać kołderki za którą mi posłuży rożek pozbawony już tasiemek do wiazania. Długo też nie używałam poduszki do łóżeczka od kompletu z pościelą tylko samą kołderkę.Dopiero jak dziecko zaczynało siadać wróciła do łask taka cienka poduszka.
Co do ubierania to przy takich upałach lipcowych wystarczył dla noworodka sam bodziak z krótkim rękawiem albo rampers ,nawet sam bodziak na ramiączkach, skarpetki i cieniutka bawełniana czapeczka. Dziecko przykrywałam tylko bawełnianą pieluszką lub flanelką. A i tak zdażało się że dziecko miało potówki,małe czerwone krosteczki ( pryszczyki )bo było za gorąco. Na wieczory bodziak z długim rękawkiem i bawełniane spodenki dresowe,ewentualnie gdy chłodniej sweterek lub bluza.Lato fajny czas na dzieci bo nie trzeba takich szkrabików pakować do kombinezonów.
Senari miło powitać nową koleżankę. Fajniutki ten Twój wózek Trochę przypomina mi mój z kontrastowymi wstawkami tylko twój ma taki nowoczesny design:)
martyna no właśnie najważniejsze, żeby Tobie wózek podpasował, jeśli prowadzi się super to dla mnie tez jest jest idealny:)
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
Pewnie będą pustki z powodu majowego dłuuuugiego weeekendu!
Już maj....zostało już niewiele czasu dla nas czerwcóweczki szykować się teraz na całego!
Ja dziś noc masakryczna! Całą noc nie spałam do rana, tylko rzucałam się po łóżku, nie mogłam znaleźć pozycji bo bolał mnie kręgosłup, a to kolana a to znowu biodra na boku! Wrrr a moje dziecko tak boleśnie się kilkadziesiąt razy wypychało i naciągała mi skórę, że aż łzy mi z bólu leciały z oczu.....No to pomarudziłam sobie!
Senari załóż sobie suwaczek i wpisz się koniecznie do naszej tabelki.
Wózek śliczny...bardzo fajnie się prezentuje
Izek ja Weronikę szczepiłam tylko podstawowymi szczepionkami, Iga dostała już te 5w1 i dodatkowo jako wcześniak miała refundowane Pneumokoki! A przy Zoji właśnie zastanawiam się też nad Rotawirusami bo od września Iga idzie do przedszkola to boję się aby czegoś nie przywlokła.
Już w tej ciąży miałam wirusówkę jelitówkę to się męczyłam, więc wolałabym tego uniknąć przy małym dziecku!
Tylko jak się podsumuje te wszystkie szczepionki to wychodzi ogromniasta kwota na szczepienie...
Życzę Wam udanego weekendu majowego!
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
betka81 napisał:
Izek ja Weronikę szczepiłam tylko podstawowymi szczepionkami, Iga dostała już te 5w1 i dodatkowo jako wcześniak miała refundowane Pneumokoki! A przy Zoji właśnie zastanawiam się też nad Rotawirusami bo od września Iga idzie do przedszkola to boję się aby czegoś nie przywlokła.
Już w tej ciąży miałam wirusówkę jelitówkę to się męczyłam, więc wolałabym tego uniknąć przy małym dziecku!
Tylko jak się podsumuje te wszystkie szczepionki to wychodzi ogromniasta kwota na szczepienie...majowego!
Betka, orientujesz się, jak to jest z tą refundacja szczepionek dla wcześniaków? Których szczepionek to dotyczy, gdzie iść, jak to zrobić?
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Ja wczoraj byłam na Usg wszystko ok z Młodym waży ok 1900
Co do szczepionek Ja szczepilam 5 w 1 teraz Młodego chyba tez tak zaszczepie. Pneumokoki refundację u nas miasto. A na rota nie szczepieniu bo to tylko przed kilkoma szczepami chroni.
Agusia wcześniaków mają refundowane szczepionki. Pewnie w szpitalu po widzą ci co i jak
U mnie dziś pracowicie piekę tort dla Jaska jeszcze jakieś ciasto musze zrobić. Teściowa wzięła Jasia na spacer a ja mogę działać. Na wieczór ma mi tylko zostać sprzątanie a jutro impreza
Milej majówki
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
Ja nic nie załatwiałam jak przyszła do mnie położna po porodzie to mnie poinformowała o tym i w Ośrodku już przy pierwszych szczepieniach po 6 tygodniach Iga dostała Pneumokoki.
Azja to mały też już ładnie waży. Super, że wszystko oki!
My dzisiaj uziemieni bo brzydko jest więc pewnie będziemy w domu cały dzień.
To udanej imprezki i pochwal się tortem.... I wszystkiego najlepszego dla małego jubilata
No ja się jednak zastanawiam nad tymi rotawirusami....???
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
U nas dziś zapowiada się bardzo ładna pogoda, więc może trochę skorzystamy z majówki...
Starsza córka pojechała tańczyć na Święcie flagi a my z Igą zastanawiamy się właśnie co robić????
Aga no pewnie wszystkie korzystają z majówki. Wózek dla Sary super a ta wisząca sówka jest the best Czekam na fotkę pokoiku!
Agusia trzymaj się....czytałam Twój post na lipcówkach. Czasem faceci tacy są...i jak potrzebujesz to idź za mężem i sama się do niego przytul bo to niedomyślne stworzenia! Głowa do góry to hormony i przejdzie za jakiś czas...a na pewno będzie lepiej jak już Franio będzie z Tobą w domciu! Buziaki kochana....jesteśmy z Tobą!
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Betka81 dołączam się do Ciebie z ciężkim zasypianiem.Jak leżę na płaskiej poduszcze to już wogóle potwornie muszę mieć głowę bardzo wysoko a najlepiej jakbym spała na stojąco;)
Dziewczyny z tymi dusznościami też któraś tak ma ? Ze starszakiem w takim aż stopniu nie miałam, Pamiętam że jak były upały to wychodziłam o 3 w nocy na balkon posiedzieć przy świeczkach:)bo było tak gorąco i duszno że nie szło spać ale teraz ...