BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 7 miesiąc temu #980136 przez beadka7
betka- fajnie, że masz pomoc w dzieciach w zakładaniu skarpet :) heheheh
ja też mam nerwa jak musze małego przebrać w ciągu dnia, bo przecież to takie męczące dla nas teraz :P
a widzę że u Ciebie to samo, moj mały też do mnie na ręce nie woła, bo wie, że nie mogę go dźwigać, ale jak tylko jedziemy gdzieś z tatą to zaraz łapki w górę i na opa :)
pierwszą ciążę przenosiłam 4 dni po terminie :) mam nadzieję, że teraz też nie urodzę szybciej, chociaż niby bym chciała, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :P jak urodzę po 1 czerwca to dostanę z ubezpieczenia po 4 tysiące ja i mąż, więc muszę dotrwać do terminu ;) a mam na 1 czerwca przecież :) chociaż czuję, ze to będzie szybciej tym razem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #980137 przez nadinchen
AgusiaKrk fajne bodziaki :)

Senari jak dla mnie to dużo waży Twój maluszek! Ja to bym chciała, żeby max miało tyle przy porodzie;p

Dzięki dziewczyny :)

A co myślicie o takich poduszkach? Któraś z Was używała albo ze znajomych? Myślę raczej o wkładaniu tego pod prześcieradło albo materac...chociaż slyszałam że wystarczy podłożyć książki pod materac.
allegro.pl/matex-poduszka-dla-niemowlat-...zka-i5143348772.html

9 lata 7 miesiąc temu #980142 przez betka81
nadinchen już któraś wcześniej pytała o podkładanie czegoś pod materac czy nogi łóżka. I chyba pisałam, że moje koleżanki miały tą poduszkę klin i niby nie polecały bo się dzieci i tak na dół poduszki zsuwały ale nie stosowałam to nie wiem....

beadka a to co masz za ubezpieczenie, że nie możesz urodzić przed 1 czerwca? Jakiś okres karencji czy coś takiego?
No Iga nie koniecznie ale Weronika to mi zakłada skarpetki i buty ale rajstopy to już tylko mąż....hehehe

9 lata 7 miesiąc temu #980149 przez AgusiaKRK

betka81 napisał: Agusia ciuszki super dla Frania...a jaki rozmiarek kupiłaś normalny czy te dla wcześniaka od rozmiaru 44 cm?
Ja też mam laktator elektryczny medeli, tylko on dał radę z odciąganiem bo miałam baby ono, aventu i jeszcze jakiś i wszystkie reklamowałam i oddali mi pieniążki bo nic nie odciągały z moich piersi a medela sprawdziła się jako jedyna. Poziom hałasu nawet mi nie przeszkadzał. I rodzinie też nie bo spali w nocy i nie narzekali.

Widziałam ciuszki od 44 cm, ale on jak się urodził miał 39 cm a teraz szybko rośnie, więc wydaje mi się, że dojdzie co najmniej do 50 cm jak go puszczą do domu. Trochę mam dylemat co do rozmiarów, ale kupiłam kilka 50 i reszta 56 cm. Dzieciaczki szybko rosną, a jak będzie mniejszy, to mu dokupimy.

O widzisz, to ja innych laktatotów nie próbowałam. Kto wie, czy odciągałyby mi pokarm. W szpitalu też Medela jest najpopularniejsza, chociaż kilka dziewczyn ma właśnie Avent i inne i też odciągają, ale one mają w ogóle sporo mleka, a ja się cieszę, że mam ile mam. Mama mi poradziła kupić zioła na laktację: mieszkanka Koper wloski, koper ogrodowy, kminek, anyz, bazylia, czarnuszka. Muszę się wybrać do sklepu zielarskiego, bo jak mój maluszek tak będzie coraz więcej i więcej jadł, to muszę zwiększyć produkcję :)

9 lata 7 miesiąc temu #980151 przez AgusiaKRK

beadka7 napisał: betka- fajnie, że masz pomoc w dzieciach w zakładaniu skarpet :) heheheh
ja też mam nerwa jak musze małego przebrać w ciągu dnia, bo przecież to takie męczące dla nas teraz :P
a widzę że u Ciebie to samo, moj mały też do mnie na ręce nie woła, bo wie, że nie mogę go dźwigać, ale jak tylko jedziemy gdzieś z tatą to zaraz łapki w górę i na opa :)
pierwszą ciążę przenosiłam 4 dni po terminie :) mam nadzieję, że teraz też nie urodzę szybciej, chociaż niby bym chciała, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :P jak urodzę po 1 czerwca to dostanę z ubezpieczenia po 4 tysiące ja i mąż, więc muszę dotrwać do terminu ;) a mam na 1 czerwca przecież :) chociaż czuję, ze to będzie szybciej tym razem ;)

A w jakiej firmie masz ubezpiecznie? Ja w PZU i też myślałam że mi nie wypłacą, bo karencja upływała w czerwcu. Ale wysłałam im kartę informacyjną ze szpitala, że mały urodził się wcześniej i wypłacili bez dodatkowych pytań i wyjaśnień :)

9 lata 7 miesiąc temu #980154 przez nadinchen
betka81 przegapilam to chyba :blink: dzięki za przypomnienie :)

9 lata 7 miesiąc temu #980166 przez Azja
hej

my juz po spacerku piekna słoneczna pogoda, choc teraz cos sie chmurzy ;)

tez słyszałam ze ten laktator medela najlepszy, ja mam nadzieje ze nie bedzie mi potrzebny :huh:

Agusia ciuszki sliczne, jejku nie umiem sobie wyobrazic ciuszków na 44, te na 56 wydaja sie takie małe, Agusianie kupuj duzo bo zobaczysz jak Franio szybko urosnie nie zdarzysz go w te malenstwa poubierac :silly:

my zadnych poduszek pod materac nie uzywalismy

Senarii duza Twoja dzidzia, ale tak jak ktoras ammusia pisała, poł kg w jedna albo w druga moze byc roznicy, dzieci juz duze i nie daje sie ich tak dobrze wymierzyc ;)

betka prosze zdjecia z urodzin mojego kochanego Gagatka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #980170 przez martyna10146
Melduję się po wizycie, ale jestem złaaaaa.... Miałam mieć dziś pierwsze KTG i usg też a jak się okazało to pan doktor pobrał mi tylko wymaz na badanie GBS, sprawdził tętno malutkiej i pooglądał żylaki i tyle!!!! Powiedział, że ktg zrobimy za tydzień no i ok, ale bardzo chciałam usg, bo ostatnie miałam 1,5 miesiąca temu :( Martwię się czy malutka urosła odpowiednio (bo wcześniej zawsze była za mała) i w ogóle chciałam ją bardzo zobaczyć. Kolejna wizyta za tydzień i znów będę czekać zestresowana na jakieś informacje...

url=http://www.suwaczki.com/] [/url]

9 lata 7 miesiąc temu #980173 przez beadka7

AgusiaKRK napisał:

beadka7 napisał: betka- fajnie, że masz pomoc w dzieciach w zakładaniu skarpet :) heheheh

A w jakiej firmie masz ubezpiecznie? Ja w PZU i też myślałam że mi nie wypłacą, bo karencja upływała w czerwcu. Ale wysłałam im kartę informacyjną ze szpitala, że mały urodził się wcześniej i wypłacili bez dodatkowych pytań i wyjaśnień :)

Jak przystąpiłam do ubezpieczenia to nie wiedziazłam że już jestem w ciązy, a obowiązuje 9-mcy okresu karencji. Mam w pracy grupowe w PZU. Hmmmm Agusia dobrze wiedzieć, będę na pewno próbować dostać jak się mały szybciej będzie pchał na świat :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #980211 przez betka81
Ja już po wizycie....wszystko w porządku, szyjka trzyma, GBS pobrany!
No to za jakieś 3 tygodnie umówię się na USG tak pod koniec 36 tygodnia gdyby sytuacja z poprzednich ciąży się powtórzyła.
Jezu jestem tak zmęczona a do lekarza ma jakieś 300 m ale jest tak duszno, że nie mam czym oddychać! Ochydnie aż mnie coś w mostku kłuje...

Azja super torcik, podziwiam, że jeszcze z brzuchem chciało Ci się przy torcie pracować, naprawdę świetny!

Agusia ja na wyjście ze szpitala też sobie tym razem przygotowałam takie na 50 cm bo moje dziewczyny topiły się w tych na 56 cm, a miały po 51 cm przy porodzie.
Pewnie, że nie ma sensu kupować takich maleńkich....
U mnie odciąganie mleka trwało ponad godzinę aby było na następne karmienie :( namęczyłam się strasznie!

nadinchen żaden problem, pytaj ile chcesz a skleroza ciężarnych chyba się każdej udziela. Mi często :S

martyna nie stresuj się, na pewno wszystko w porządku z małą :laugh: Tobie już został tylko miesiąc a im bliżej porodu wykonane USG tym będzie bardziej aktualne...tydzień zleci szybko, więc głowa do góry a z nami czas zleci jeszcze szybciej!

beadka myślę, że jeśli urodzisz wcześniej to i tak bez problemu Ci wypłacą. A swoją drogą to musisz mieć duże składki albo super warunki, że aż tyle Ci wypłacą. Ja też mam grupowe z pracy w PZU ale takiej stawki to mi nie wypłacą! A u Ciebie jest o co się bić bo 8 tys. to ładna sumka.
Podziękowania: Azja

9 lata 7 miesiąc temu #980214 przez beadka7
betka, nie płacę jakoś kosmicznie dużo, bo 214 zł za siebie i męża łącznie, no niby też nie mało, ale biorąc pod uwagę kasę jaką można dostać to wydam na to ubezpieczenie ok 2 tys, więc i tak 6 będę do przodu... no oczywiście jak nie urodzę zbyt wcześnie :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980215 przez betka81
beadka no w sumie 6.000 do przodu to się opłaca...

A to my....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #980229 przez domi11033
Beatka 81 ja jestem z Tomaszowa Maz i rodzic będę u nas w szpitalu, szału tam nie ma ,ale do Łodzi nie chce mi się wycieczek robić. Z tego co słyszałam u nas na topie jest łódzki Medeor:) może tam...... pomyśl.
Co do laktatora ma jedną mega wadę, bardzo wyciąga piersi i ich stan po jest fatalny.

9 lata 7 miesiąc temu #980233 przez betka81
domi ja szczerze chciała bym też u siebie bo do Łodzi mam jakieś 30 km i też nie bardzo chce mi się jechać. Tylko, że u mnie warunki niżej niż takie sobie i lekarze nieciekawi....kusi mnie to, że nie ma przepełnienia na oddziale bo 150 porodów rocznie....
U mnie też Medeor, Salve i CZMP są na topie...

9 lata 7 miesiąc temu #980234 przez AgusiaKRK
Azja: Jaki super kochany synek! A tort pierwsza klasa, jestem pełna podziwu, że potrafisz tak pięknie udekorować i to jeszcze w zaawansowanej ciąży. Szacun! A pszczółki rewelacja :)

betka81 : Przede wszystkim – wspaniały, okrąglutki brzusio! :)
Cieszę się, że na badaniu wszystko dobrze! A upał i zaduch był dziś rzeczywiście niemiłosierny, czekałam tylko aż lunie, ale na razie nic...

beadka7: wooow, okrągła sumka z ubezpieczenia, opłaca się, nie ma co! U mnie 1950 zł za urodzenie dziecka i 1050 za pobyt w szpitalu (3 tygodnie). 3000 piechotą nie chodzi jak to mówią, ale u Ciebie naprawdę świetnie warunki ubezpieczenia. Zafuliliśmy tylko, bo mąż też mnie mógł ubezpieczyć w swojej pracy i mielibyśmy drugie tyle, ale najpierw nie planowaliśmy dzidziusia, a potem nie mógł przystąpić, bo dopiero od stycznia, a przecież jak się już zdecydowaliśmy na bobasa, to nie będziemy czekać na nie wiadomo co ;)

martyna10146: Ooo, szkoda że nie mógł od razu zrobić kompletu badań :( Chyba lekarze nie wiedzą, jak bardzo czekamy na każdą wizytę i jak bardzo dłuży się każdy dzień do następnej. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku!
Podziękowania: betka81

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka