- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
ja też mam nerwa jak musze małego przebrać w ciągu dnia, bo przecież to takie męczące dla nas teraz
a widzę że u Ciebie to samo, moj mały też do mnie na ręce nie woła, bo wie, że nie mogę go dźwigać, ale jak tylko jedziemy gdzieś z tatą to zaraz łapki w górę i na opa
pierwszą ciążę przenosiłam 4 dni po terminie mam nadzieję, że teraz też nie urodzę szybciej, chociaż niby bym chciała, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę jak urodzę po 1 czerwca to dostanę z ubezpieczenia po 4 tysiące ja i mąż, więc muszę dotrwać do terminu a mam na 1 czerwca przecież chociaż czuję, ze to będzie szybciej tym razem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Senari jak dla mnie to dużo waży Twój maluszek! Ja to bym chciała, żeby max miało tyle przy porodzie;p
Dzięki dziewczyny
A co myślicie o takich poduszkach? Któraś z Was używała albo ze znajomych? Myślę raczej o wkładaniu tego pod prześcieradło albo materac...chociaż slyszałam że wystarczy podłożyć książki pod materac.
allegro.pl/matex-poduszka-dla-niemowlat-...zka-i5143348772.html
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
beadka a to co masz za ubezpieczenie, że nie możesz urodzić przed 1 czerwca? Jakiś okres karencji czy coś takiego?
No Iga nie koniecznie ale Weronika to mi zakłada skarpetki i buty ale rajstopy to już tylko mąż....hehehe
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
betka81 napisał: Agusia ciuszki super dla Frania...a jaki rozmiarek kupiłaś normalny czy te dla wcześniaka od rozmiaru 44 cm?
Ja też mam laktator elektryczny medeli, tylko on dał radę z odciąganiem bo miałam baby ono, aventu i jeszcze jakiś i wszystkie reklamowałam i oddali mi pieniążki bo nic nie odciągały z moich piersi a medela sprawdziła się jako jedyna. Poziom hałasu nawet mi nie przeszkadzał. I rodzinie też nie bo spali w nocy i nie narzekali.
Widziałam ciuszki od 44 cm, ale on jak się urodził miał 39 cm a teraz szybko rośnie, więc wydaje mi się, że dojdzie co najmniej do 50 cm jak go puszczą do domu. Trochę mam dylemat co do rozmiarów, ale kupiłam kilka 50 i reszta 56 cm. Dzieciaczki szybko rosną, a jak będzie mniejszy, to mu dokupimy.
O widzisz, to ja innych laktatotów nie próbowałam. Kto wie, czy odciągałyby mi pokarm. W szpitalu też Medela jest najpopularniejsza, chociaż kilka dziewczyn ma właśnie Avent i inne i też odciągają, ale one mają w ogóle sporo mleka, a ja się cieszę, że mam ile mam. Mama mi poradziła kupić zioła na laktację: mieszkanka Koper wloski, koper ogrodowy, kminek, anyz, bazylia, czarnuszka. Muszę się wybrać do sklepu zielarskiego, bo jak mój maluszek tak będzie coraz więcej i więcej jadł, to muszę zwiększyć produkcję
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
beadka7 napisał: betka- fajnie, że masz pomoc w dzieciach w zakładaniu skarpet heheheh
ja też mam nerwa jak musze małego przebrać w ciągu dnia, bo przecież to takie męczące dla nas teraz
a widzę że u Ciebie to samo, moj mały też do mnie na ręce nie woła, bo wie, że nie mogę go dźwigać, ale jak tylko jedziemy gdzieś z tatą to zaraz łapki w górę i na opa
pierwszą ciążę przenosiłam 4 dni po terminie mam nadzieję, że teraz też nie urodzę szybciej, chociaż niby bym chciała, ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę jak urodzę po 1 czerwca to dostanę z ubezpieczenia po 4 tysiące ja i mąż, więc muszę dotrwać do terminu a mam na 1 czerwca przecież chociaż czuję, ze to będzie szybciej tym razem
A w jakiej firmie masz ubezpiecznie? Ja w PZU i też myślałam że mi nie wypłacą, bo karencja upływała w czerwcu. Ale wysłałam im kartę informacyjną ze szpitala, że mały urodził się wcześniej i wypłacili bez dodatkowych pytań i wyjaśnień
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
my juz po spacerku piekna słoneczna pogoda, choc teraz cos sie chmurzy
tez słyszałam ze ten laktator medela najlepszy, ja mam nadzieje ze nie bedzie mi potrzebny
Agusia ciuszki sliczne, jejku nie umiem sobie wyobrazic ciuszków na 44, te na 56 wydaja sie takie małe, Agusianie kupuj duzo bo zobaczysz jak Franio szybko urosnie nie zdarzysz go w te malenstwa poubierac
my zadnych poduszek pod materac nie uzywalismy
Senarii duza Twoja dzidzia, ale tak jak ktoras ammusia pisała, poł kg w jedna albo w druga moze byc roznicy, dzieci juz duze i nie daje sie ich tak dobrze wymierzyc
betka prosze zdjecia z urodzin mojego kochanego Gagatka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
url=http://www.suwaczki.com/] [/url]
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
AgusiaKRK napisał:
beadka7 napisał: betka- fajnie, że masz pomoc w dzieciach w zakładaniu skarpet heheheh
A w jakiej firmie masz ubezpiecznie? Ja w PZU i też myślałam że mi nie wypłacą, bo karencja upływała w czerwcu. Ale wysłałam im kartę informacyjną ze szpitala, że mały urodził się wcześniej i wypłacili bez dodatkowych pytań i wyjaśnień
Jak przystąpiłam do ubezpieczenia to nie wiedziazłam że już jestem w ciązy, a obowiązuje 9-mcy okresu karencji. Mam w pracy grupowe w PZU. Hmmmm Agusia dobrze wiedzieć, będę na pewno próbować dostać jak się mały szybciej będzie pchał na świat
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
No to za jakieś 3 tygodnie umówię się na USG tak pod koniec 36 tygodnia gdyby sytuacja z poprzednich ciąży się powtórzyła.
Jezu jestem tak zmęczona a do lekarza ma jakieś 300 m ale jest tak duszno, że nie mam czym oddychać! Ochydnie aż mnie coś w mostku kłuje...
Azja super torcik, podziwiam, że jeszcze z brzuchem chciało Ci się przy torcie pracować, naprawdę świetny!
Agusia ja na wyjście ze szpitala też sobie tym razem przygotowałam takie na 50 cm bo moje dziewczyny topiły się w tych na 56 cm, a miały po 51 cm przy porodzie.
Pewnie, że nie ma sensu kupować takich maleńkich....
U mnie odciąganie mleka trwało ponad godzinę aby było na następne karmienie namęczyłam się strasznie!
nadinchen żaden problem, pytaj ile chcesz a skleroza ciężarnych chyba się każdej udziela. Mi często
martyna nie stresuj się, na pewno wszystko w porządku z małą Tobie już został tylko miesiąc a im bliżej porodu wykonane USG tym będzie bardziej aktualne...tydzień zleci szybko, więc głowa do góry a z nami czas zleci jeszcze szybciej!
beadka myślę, że jeśli urodzisz wcześniej to i tak bez problemu Ci wypłacą. A swoją drogą to musisz mieć duże składki albo super warunki, że aż tyle Ci wypłacą. Ja też mam grupowe z pracy w PZU ale takiej stawki to mi nie wypłacą! A u Ciebie jest o co się bić bo 8 tys. to ładna sumka.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
A to my....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- domi11033
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do laktatora ma jedną mega wadę, bardzo wyciąga piersi i ich stan po jest fatalny.
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie też Medeor, Salve i CZMP są na topie...
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
betka81 : Przede wszystkim – wspaniały, okrąglutki brzusio!
Cieszę się, że na badaniu wszystko dobrze! A upał i zaduch był dziś rzeczywiście niemiłosierny, czekałam tylko aż lunie, ale na razie nic...
beadka7: wooow, okrągła sumka z ubezpieczenia, opłaca się, nie ma co! U mnie 1950 zł za urodzenie dziecka i 1050 za pobyt w szpitalu (3 tygodnie). 3000 piechotą nie chodzi jak to mówią, ale u Ciebie naprawdę świetnie warunki ubezpieczenia. Zafuliliśmy tylko, bo mąż też mnie mógł ubezpieczyć w swojej pracy i mielibyśmy drugie tyle, ale najpierw nie planowaliśmy dzidziusia, a potem nie mógł przystąpić, bo dopiero od stycznia, a przecież jak się już zdecydowaliśmy na bobasa, to nie będziemy czekać na nie wiadomo co
martyna10146: Ooo, szkoda że nie mógł od razu zrobić kompletu badań Chyba lekarze nie wiedzą, jak bardzo czekamy na każdą wizytę i jak bardzo dłuży się każdy dzień do następnej. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku!