BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 11 miesiąc temu #980393 przez MiliB24
Ja miałam 53 kg przed ciążą :) trochę poszło w uda i w plecy. Na buzi się bardziej zaokrągliłam. Mąż się śmieje, że jedzenie chomikuję :D Dzisiaj cały czas leżę. Zmęczona jestem, nie mam siły się ruszać, brzuch mnie boli i w krzyżu. Pogoda ohydna. Ponuro, deszcz pada. Dobrze, że synek tydzień temu zszedł niżej to chociaż mogę swobodnie oddychać i nie mam ucisku na żołądek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #980397 przez betka81
Mi też dużo kg poszło w uda i pupę, na twarzy też czuję się bardziej okrągła :unsure:
Też cały dzień dziś leżę bo czuję się fatalnie i słabo brak oddechu tylko, że moja córa wysoko i kopie po żebrach co niczego nie ułatwia.

9 lata 11 miesiąc temu #980403 przez MiliB24
Ja właśnie od tygodnia czuję ulgę, bo brzuch się obniżył. Synek już nie sięga do żeber, ale z kolei naciska na pęcherz i inne dolne partie... :unsure:

9 lata 11 miesiąc temu #980410 przez beadka7
Dziewczyny macie piękne brzuszki :) zgrabne jesteście jak nie wiem :)
ja niby 12 kg na plusie, ale startowałam z 80 kg, więc z nadwagą.

też mi się wydaje, że brzuch mi się trochę obniżył, kilka osób też tak twierdzi. W każdym bądź razie trochę łatwiej mi się oddycha i rzadziej mam duszności, mimo, że na dworze coraz cieplej.
Spędzam dni raczej aktywnie, bo mój 3 latek nie pozwala na nudę i leniuchowanie :P choćbym chciała poleżeć to się nie da :P

pozdrawiam Was gorąco, buziaki :*

9 lata 11 miesiąc temu #980414 przez betka81
beadka ja musiałam dziś bardzo zmuszać Igę aby ze mną leżała...niestety dziś taki dzień, że jak stałam to mi się słabo robiło i nogi uginały, więc był dzień bajek i jakoś się udało.

Brzuszki już Wam się poobniżały bo u Was już 36 tc i jesteście pierwsze w kolejce...

9 lata 11 miesiąc temu #980444 przez atilla
Hejka laseczki
Tak patrze na nasze brzuszki i stwierdzam ze całkiem ładniusie są.
MiliB miło Cię poznać. Skąd jesteś?
Agusia jesteście słodziaki razem. Ale ci zazdroszcze ze już tulisz synusia. Ta rąsiaaaa...
Nadinchen cudna ta sukienka. Bardzo ładnie leży. Gdzie ją zakupiłaś jeśli mogę zapytać? Na pierwszą pomoc nie wiem czy dam radę ponieważ dopiero w piątek będę wiedziała od mojego lekarza czy kolejny kilku godzinny " przegląd" mam 11 czy 12- tego.

Dziewczyny widzę że większoßci z Nas już ciężko. Zazdrosze wam Beadka i MiliB że wam się brzuszki poobniżały .. hmm a może nie bo tam jedt pęcherz :sick: hehe. Nie wiem co lepsze. Tak czy siak dla was to już końcówka i za monent będziecie tulić brzdące :woohoo: ij tak zazdroszcze :blush:

9 lata 11 miesiąc temu #980445 przez ariana21
Witam się i ja :)
Długo mnie nie było chodź czytam od czasu do czasu. U mnie było trochę spraw innych do zrobienia.
Też mam duszności chodź nie takie jak wcześniej, spać nie mogę w nocy ale tylko jak mojego Narzeczonego nie ma :)
Też bym już chciała żeby mały był z nami bo dłuży się strasznie.. :( Ostatnio od jakiś dwóch dni czuje że chyba poród nastąpi wcześniej niż planowany aktualnie jestem w 33+2 dni więc oby do czerwca a później już może się dziać co chce :) ogólnie czuje się dobrze chodź już nie jest aktywna tak jak byłam do tej pory bo plecy i moje kochana rwa kulszowa dają do wiwatu. Tez ostatnio krocze i pachwiny strasznie mnie bolą i kują... :dry: czasami to kroka nie mogę dać a o podnoszeniu nogi już nie wspomnę...

MiliB24 witamy w naszej grupie :)

A tak się prezentujemy na dzień dzisiajszy :)
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980446 przez ariana21
Witam się i ja :)
Długo mnie nie było chodź czytam od czasu do czasu. U mnie było trochę spraw innych do zrobienia.
Też mam duszności chodź nie takie jak wcześniej, spać nie mogę w nocy ale tylko jak mojego Narzeczonego nie ma :)
Też bym już chciała żeby mały był z nami bo dłuży się strasznie.. :( Ostatnio od jakiś dwóch dni czuje że chyba poród nastąpi wcześniej niż planowany aktualnie jestem w 33+2 dni więc oby do czerwca a później już może się dziać co chce :) ogólnie czuje się dobrze chodź już nie jest aktywna tak jak byłam do tej pory bo plecy i moje kochana rwa kulszowa dają do wiwatu. Tez ostatnio krocze i pachwiny strasznie mnie bolą i kują... brzuch cały napięty jakby miał zaraz wybuchnąć i strasznie twardy najbardziej na dole:dry: czasami to kroka nie mogę dać a o podnoszeniu nogi już nie wspomnę... Nie wiem czy to normalne, podpowiecie mi Mamusie? Bo zaczynam się stresować i nie wiem czy nie iść do lekarza wcześniej a wizyta dopiero 18 maja mam

MiliB24 witamy w naszej grupie :)

A tak się prezentujemy na dzień dzisiajszy :)
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #980456 przez nadinchen
WitajMiliB24 :)
Atilla w Factory Outlet w sklepie Solar.

9 lata 11 miesiąc temu #980467 przez betka81
ariana śliczny brzuszek :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #980471 przez Senari
Dziewczyny :)

Dzisiaj ściągnęli mi szwy ze stopy i jutro wybieram się na zajęci fitness dla kobiet w ciąży :) Te dwa tygodnie bez ćwiczeń były dla mnie bardzo męczące... Po zajęciach sportowych czuję się o niebo lepiej :laugh:
A Wy chodzicie na jakieś zajęcia? Czytałam, że jeśli kobieta jest aktywna fizycznie w czasie ciąży to później jest dużo łatwiej wrócić do siebie po porodzie :)
Zazdroszczę, że brzuszki Wam opadły :) Mój cały czas znajduje się w tym samym miejscu pomimo tego, że to już 36 tydzień....

Pozdrawiam,

9 lata 11 miesiąc temu #980473 przez betka81
Senari super, że pozbyłaś się szwów....
Na zajęcia dla kobiet w ciąży hm....mi akurat aktywności przy dwójce dzieci i domu to nie brakuje. A przy trójce to nawet nie wiem czy będę miała czas coś zjeść (w trosce o figurę), to do formy też szybko wrócę biegając z wózkiem za prawie 3 latką. Na razie nie wyobrażam sobie tego....
A brzuszek może opadnie Ci na dniach :cheer:

9 lata 11 miesiąc temu #980478 przez Azja
Betka dobrze powiedziane :P mi też przy Jasku ruchu nie brakuje :)

Brzuszki śliczne ;)

Witam nowa mamusie ;)

Ja dziś byłam na ktg zapis podobno ok. Doktorek pobrał mi gbs. Mam zrobić badania i za tydzień znowu się pokazac :)

Jutro biorę się za przeglądanie rzeczy po Jasku kurde nie ma żartów. Ale tak mi się nie chce. Jak tu się zmotywować. ? :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #980481 przez martyna10146
Senari u mnie też leci właśnie 36 tydzień a brzuch dopiero osiągnął punkt kulminacyjny - czyli jest mówiąc wprost pod samymi cyckami :) Ciężko się oddycha, zadyszka, sapanie i w nocy masakra... Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już macie nisko swoje maluchy. Ale i tak już niedługo zostało to można się pomęczyć :)

9 lata 11 miesiąc temu #980485 przez domi11033
Hej dziewczynki,jestem po wizycie. Mały wazy 2500kg , ogólnie wszystko oki:) Ja szykuję się na cesarkę, bo wszystko wskazuje że synuś będzie duży. pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka