BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 11 miesiąc temu #980488 przez Aga1984
Dziewczyny co to za badanie gbs ?rozumiem ze sie je robi pod koniec tak???zazdroszcze strasznie 36tygodnia.u mnie nastrój okropny chyba jakaś deprechę załapałam od2-3 dni mam takie huśtawki ze aż sama siebie przerażam...miło nowe mamusie powitać fajnie ze jest nas więcej...piszcie dużo...pozdrawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #980496 przez Azja
Aga gbs to wymaz z pochwy na obe cność paciorkowca w przypadku dodatnie wyniku dostaje się przy porodzie antybiotyk żeby dziecka nie zarazic. Chyba dobrze napisałam. ? :blush:

9 lata 11 miesiąc temu #980505 przez betka81
Azja dobrze...tak to badanie na obecność paciorkowca...
Jak tylko znajdziesz motywację to przyślij ją do mnie bo ja się nigdy za to nie wezmę. Codziennie obiecuję sobie, że jutro....

Aga szczerze jakoś mnie to nie dziwi bo ja od 5 dni nie mogę patrzeć na męża, tak mnie denerwuje wszystko co powie, co zrobi i czego nie zrobi....staram się to przeczekać bo przejdzie, wiem to! To już u mnie psychiczne zmęczenie ciążą, i chyba brak zrozumienia z jego strony....wrrr

domi cesarka? Coś czego się boję jak ognia....bo nie poradzę sobie z bólem po cesarce i 3 dzieci....
A 2500g to już ładnie waży...hehehe ale może też być mniej :unsure:

martyna no nie wiem, bo mnie to kopanie po żebrach irytuje...boże mam dość bo albo żebra pokopane albo krocze rozrywa...

9 lata 11 miesiąc temu #980510 przez Senari
Dziewczyny codo badania gbs....

Na szkole rodzenia mówili żeby nie zapomnieć wyniku gbs, ponieważ w przypadku braku tego wyniku podczas porodu podają obowiązkowo antybiotyk.

Pozdrawiam,

9 lata 11 miesiąc temu #980513 przez betka81
Senari 3 lata temu też tak mówili, że niby w przypadku braku wyniku podadzą...ja nie miałam bo lekarz pobrał mi wymaz dzień przed porodem i w szpitalu nie pamiętam aby podali mi cokolwiek.

Ale serio ważne jest to badanie bo dla dziecka duże zagrożenie w przypadku nosicielstwa.
Więc zmuście lekarzy aby Wam pobrali wymaz z pochwy....

9 lata 11 miesiąc temu #980546 przez Aga1984
Dzieki kobietki ja chyba tez w 1 ciazy nie miałam tego wymazu ,albo nie pamietam był to 2009 rok...Jezuuu kiedy to zleciało.13go mam wizytę powiem doktorkowi...Probuje od rana zmienić nastawienie na lepszy dzien ale okaze sie jak bedzie oby nie powtórka bo wczoraj cały wieczór wyłam jak bóbr powód ogólny tragedia...nie mogłam usnąć w nocy o 3 usnęłam bedzie ciężki dzien ale tyle dobrego ze słoneczny.Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu nie miałam uczucia ucisku dziecka i jej ruchy nie były takie bolesne tylko bardziej delikatne...wystraszyłam sie ze to przeżyje nastroje stres cos z mała nie tak...z jednej strony ulga a z drugiej dziwne uczucie...jak myślicie czemu tak brzuch sie obniżył i juz tego ucisku nie powoduje mała czy co???powinnam zadzwonicie lekarza,33-34 tydzien jestem a ruchy dziecka z mocnych kopniaków zrobiły sie delikatne sa ale nie bolesne...nie wiem czy fiksuje czy cos sie dzieje...podpowiedzcie.

9 lata 11 miesiąc temu #980553 przez Senari
Aga 1984

Według mnie twoja dzidzia powoli przygotowuje się do porodu :) Z tego co kiedyś wyczytałam to pod koniec ciąży ruchy dziecka są mniej wyczuwalne z racji braku miejsca....

Pozdrawiam

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980621 przez Izek
Mili witaj!
Azja mi mąż też przytaszczył właśnie karton z ubrankami po starszym synku. Ale mieliśmy ubaw jakie to wszystko maleńkie. Synek ubrał już nawet miśka, który prezentuje się jak niemotek w tej czapce;) (puszczam fotkę)
Aga ja też nie przypominam sobie, żebym miała to badanie na paciorkowce i jakieś zaświadczenie do szpitala w 2009. Ale dobrze wiedzieć, że teraz trzeba zrobić.
Dzisiaj jadę do sklepu po rzeczy do torby i jakieś kosmetyki.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #980653 przez Aga1984
Witajcie.ja sie wystraszyłam nikłymi ruchami Sarki zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać do szpitala.jestem na oddziale i zostaje ma obserwacji, jednak na 1 ktg wszystko ok usg tez wiec dzieki Bogu nic sie nie dzieje.Jutro juz mnie chyba puszcza,ale sie wystraszyłam mowię Wam.Stres moj nerwy ostatnich dni wyszły u malutkiej biedna moja ale wazne ze nic sie nie dzieje,a ja tez muszę wyluzować.Buziaki do pózniej

9 lata 11 miesiąc temu #980654 przez betka81
Hej, hej :laugh:

My dzisiaj korzystałyśmy z pogody i byłyśmy na dworku, teraz odpoczywam a zmienił mnie mąż....

Izek misiek wygląda słodziutko! Aż ciężko sobie wyobrazić jakie te nasze dzidzie malutkie.
Ja nadal się nie zmotywowałam bo jak ładna pogoda to z małą na dwór a jak leje to nic mi się nie chce i jestem nie do życia. Kiedy ja to zrobię? Szczerze nie wiem...

Domagajcie się badania na GBS!

Aga dobrze, że to tylko Twoja czujność o że wszystko jest ok. Może Sara ma dzisiaj gorszy dzień i jest leniwa... Nie stresuj się i uważaj na siebie kochana!

9 lata 11 miesiąc temu #980669 przez Aga1984
Dzieki Beatka81 jutro nas maja wypuszczać wszystko ok jestem Happy.do usłyszenia.

9 lata 11 miesiąc temu #980670 przez domi11033
Beatka 81 u mnie cesarka jest bardzo prawdopodobna. Poprzedni poród tak się zakończył bo synus był duży 4400 , więc teraz może być podobnie. Fakt po cesarce jest ciężko, najgorsze pierwsze kilka dni. Widziałam dziewczyny w szpitalu po naturalnym porodzie to one śmigały a te po cesarce to jak kaleki:( ale cóż..... Okaże się. Co do badań na paciorkowca to w pierwszej ciązy -2 lata temuu też nie miałam robione, teraz mi zlecono to badanie.

9 lata 11 miesiąc temu #980675 przez betka81
Aga to super....ale zawsze lepiej sprawdzić niż później żałować...niech dzidzia sobie jeszcze spokojnie posiedzi.

domi o jej 4400g! Podziwiam kobiety, które rodzą taaakie duże dzieci. Samo noszenie takiego kolosika to już wyczyn. Moje z wagą 2700 g to normalnie kruszynki..
A cesarki nie chcę, kurcze boję się i chciała bym uniknąć. Po SN cudów też nie ma bo 2 razy cięta byłam ale cc to jednak nieeee!
U mnie w 2006 na paciorkowca też badań nie robili ale w 2012 już tak!

Ładna pogoda dzisiaj więc jakieś pustki u nas na forum...
Mam nadzieję, że się dobrze bawicie!

9 lata 11 miesiąc temu #980688 przez beadka7
hej laski ;)
ja wczoraj po wizycie, z małym wszystko ok, waży 3003g :) ułożony główkowo, łożysko niedojrzałe czy coś takiego no, ale gbs dodatni :( wrrr skąd się to cholerstwo bierze ??!!
jak się okazało to była moja ostatnia wizyta przed terminem, więc teraz już tylko czekam :)
dzisiaj pakuję ostatnie rzeczy, koszule i szlafrok oraz dokumenty i mogę jechać rodzić :) tzn nie, jeszcze poczekam aż mąż wróci z delegacji :P hihi

dzisiaj idę na depilację woskiem, potem mam zamiar powtórzyć tuż przed terminem co by być w miarę przygotowaną :)

a jeszcze wczoraj rozkraczył mi mi się samochód i muszę dziś poginać wszędzie autobusem :(

pozdrawiam Was serdecznie :*

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #980705 przez AgusiaKRK
Izek: Jaki słodki ten miś w dziecięcym ubranku, jak wczoraj rano zobaczyłam Twoje zdjęcia, buzia mi się sama uśmiechała od ucha do ucha!

Aga: Trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku! Naprawdę lepiej dmuchać na zimne, sama się przekonałam.

Domi: Jaki już duży dzidziuś, gratulacje! Z mojej perspektywy cc nie było w ogóle straszne, szybciutko też dochodzę do siebie, więc moim zdaniem nie ma się czego bać, jeśli komuś się trafi.

Beadka: Niefanie, że bakteria, ale to nie koniec świata, grunt że badanie jest i lekarze będą wiedzieli jak bezpiecznie przeprowadzić poród. Respekt za depilację woskiem, ja się dotąd nie odważyłam. Powodzenia! :)

Wczoraj mąż pierwszy raz kangurował Frania, kiedy poszłam odciągać mleko :) Moje chłopaki, cudowny widok! Zmienialiśmy mu też pieluszkę i do niego gadaliśmy, a Franio otwierał oczęta i na nas spoglądał. Jest taaaki kochany! Uwielbiam go przytulać. Pokażę Wam nowe fotki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka