BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 2 tygodni temu #948551 przez Azja
hej

ja korzystam z chwili ze synio ma drzemke :)

ja jeszcze ruchów nie czuje, ale mi to dopiero 11 tydzien sie zaczał i do szczuplaków tez nie naleze :P ale wszystko mozliwe, sprawa indywidualna :)

ja w weekend miałam takie mdłosci ze szok, na poczatku ciazy takich nie miałam, raz na godzine mnie nachodziły, razem z odruchem wymiotnym, trwało to kolo 10 minut i pozniej znowu za godzine, nawet nieraz małym pawikiem sie konczyło :sick: przepraszam za szczegoły, ale jestem zdziwiona, bo w pierwszej ciazy w ogole praktycznie nie miałam , a teraz na poczatku takie delikatne, juz myslałam ze nie bedzie a tu prosze niepsodzianka :woohoo:

czy u Was tez taka "piekna" pogoda, sypie u nas od rana :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu #948579 przez betka81
Azja u mnie też zdarzają się dni lepsze a czasem takie, że z powodu mdłości i żołądka z łóżka nie wstaję. Mnie pawiki oszczędziły we wszystkich 3 ciążach ale dolegliwości tej to przechodzą same siebie.

Mam pytanie bo zdarza mi się, że macica twardnieje nawet jak nic nie robię tylko leżę albo zaraz po nocy. Robi się taka twarda kulka na kilka sekund. Macie też tak czy to u mnie coś nie tak się dzieje?

U mnie szaro ponuro i nic z nieba nie leci!!! Przybija mnie ta pogoda. Młoda wstała po drzemce to koniec wolności do momentu aż tatuś wróci z pracy. :P

10 lata 2 tygodni temu #948590 przez Aga1984
Witajcie.ja już po wizycie wszystko jest dobrze dzidzia rozwija sie prawidłowo wyniki tez mam ok

10 lata 2 tygodni temu #948591 przez Aga1984
I znowu to samo wkleja mi po kawałku a reszta znika

10 lata 2 tygodni temu #948609 przez Aga1984
widziałam jak rusza nożkami i raczkami usłyszałam serduszko i humor mi sie poprawił.wszystkie parametry sa w normie mogę być spokojna

10 lata 2 tygodni temu #948611 przez Aga1984
Trafi mnie zaraz ze wkleja mi tekstu po kawałku zniechęcamnie to do nowych wpisów,piszcie mamusie.

10 lata 2 tygodni temu #948612 przez Aga1984
Ja jeszcze ten cały tydzień mam synka w domu to już drugi mam trochę dość ale jutro już wizyta u okulisty buziakiiiu

10 lata 2 tygodni temu #948639 przez betka81
aga brawo dla dzidzi. Super, że żadnych problemów nie ma i oby tak do końca :)
Nie wiem w czym problem u Ciebie z tymi urywanymi postami. Mnie też by to denerwowało.
Ja mam USG za równiutko tydzień i już się nie mogę doczekać i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Ja aby trochę odpocząć od mojej 2-latki podrzucam ją od czasu do czasu mojej mamie....mam wyrzuty ale czasami już nie mam siły :blush:

10 lata 2 tygodni temu #948698 przez Azja
mdlosci dzis mi odpusciły, ale za to wrociła gastro faza, dziewczyny moze macie sposob na zmniejszenie apetytu :woohoo: cały czas chodze i cos podjadam, zwariuje :sick:

po poludniu miałam niemoc dobrze ze mąż zabrał Mlodego i poszli do babci, a ja mogłam sie polenic :)

Aga super ze po wizycie wszystko ok :) ja juz sie nie moge doczekac swojej, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

betka mi macica nie twarnieje, moze powiedz lekarzowi na najblizszej wizycie :huh: moze cos przepisze

10 lata 1 tydzień temu #948704 przez betka81
Azja cudownego masz męża :laugh:
Ja nie mam nadmiernego apetytu to nie pomogę a gastro fazę w postaci ciągłego odbijania nie ma końca. Mogę jeść tylko rano śniadanie bo jeśli zjem coś później(tak jak dziś) to męczę się z przewlekłą niestrawnością żołądka, niedobrze mi i boli.
Chyba będę musiała wspomnieć na wizycie o tej macicy bo martwi mnie to....

10 lata 1 tydzień temu #948852 przez Azja
hejka Mamusie

my dzis pospalismy do 9 :) piekne dzis słonce u nas swieci, wiec wybralismy sie na spacerek, połazilismy 2 godzinki, teraz Mlody ma drzemke, a ja biore sie za ogarniecie mieszkania i obiad, dzis mam duzo sił witalnych wiec musze to koniecznie wykorzystac :)

betka to moze faktycznie moje objadanie lepsze niz Twoja przewlekła niestrawność, ale przy mnie to chyba 4 osoby by wykarmił :laugh: :laugh:

10 lata 1 tydzień temu #948870 przez Izek
Betka81 mi czasem twardnieje macica i robi się taka wystająca kulka na minutę,dwie właśnie jak leżę np.wieczorem.W poprzedniej ciąży też tak miałam i nie myślałam że to coś niepokojącego.Ale najlepiej przy następnej wizycie zapytać czy to normalne.Jeśli nic Cię przy tym nie boli to powinno być ok.

10 lata 1 tydzień temu #948921 przez betka81
Hej mamuśki

My dzisiaj też prawie do 9 w łóżeczku ale super!
Później mały obiadek podszykowałam i chyba też miałam jakiś lepszy dzień bo zrobiłam 2 prania i ogarnęłam mieszkanie co ostatnio było wyczynem ale teraz to już padam....
Jak masz apetyt to korzystaj bo ja boję się cokolwiek wziąść do ust aby się później nie męczyć. A po ciąży przy dwójce dzieci na pewno szybko zrzucisz.

Izek ja w poprzednich ciążach tak nie miałam, dopiero w późniejszym etapie a teraz zdarza się kilka razy dziennie, nawet rano po przebudzeniu. Mi się wydaje, że są to skurcze macicy i za wcześnie jeszcze na nie na tym etapie ciąży. W poniedziałek porozmawiam z lekarzem i zobaczymy co powie na to?
Izek i czasem pobolewa mnie podbrzusze takie kłucie czuję.... :(

A ja się teraz relaksuje po intensywnym dniu aż troszkę brzuch pobolewa....

10 lata 1 tydzień temu #948975 przez domi11033
Hej dziewczyny, czytam was na bieżąco, ale po całym dniu cięzko znaleść czas na pisanie. Jestem po wizycie u lekarza, przeziernośc karkowa u maleństwa w normie, reszta tez ok. Bardzo jestem ciekawa płci, moze przy kolejnej wizycie sie dowiem, licze na dziewczynkę:))))
U mnie na szczęście samopoczucie ok, czasem wzdęcia:(

10 lata 1 tydzień temu #949012 przez Aga1984
Miło ze piszecie.betka powiedz koniecznie lekarzowi w poniedziałek o twardniejącej macicy po co masz sie denerwować najważniejsze ze nie towarzyszy temu ból.jezeli chodzi o kłocia w podbrzuszu to tez je czasami mam lekarz powiedział ze to normalne.jestem dzis po wizycie u okulisty z synkiem i niestety bedzie nosił okularki.juz wybraliśmy jutro odbiór mam tylko nadzieje ze nie bedzie sie buntował.ogolnie dzisiekszy dzień poleciał nie wiem kiedy idę poleniuchować trochę pozdrawiam kissss

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka