- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaraz spróbuję herbatki z imbirem ,dziękuję za radę Rano zrobiłam syrop z cebuli może pomoże na kaszel.
A i ja też jestem zdania że imię może być popularne jeśli się podoba rodzicom, nie wymyślałaby nic na siłę jeśli akurat było by dużo podobających się mi imion w okolicy. Miałam delikatne obawy kiedy nadawaliśmy mojemu synkowi imię Kuba , przecież ich tak dużo... a w przedszkolu w grupie do której chodzi nie było ani jednego Kubusia , a w starszej grupie był tylko jeden jego imiennik .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- domi11033
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak przygotowania do świąt ??
Ja już prezenty prawie wszystkie mam i nawet podusia już jest w drodze Choinka już ubrana tylko jeszcze sprzątanie i pomoc w kuchni teściowej My tam na święta ogłaszać już nie mamy co bo jak tylko zobaczyłam 2 kreseczki to oszalałam i zaraz wszystkim powiedzieliśmy
Jutro jeszcze obchodzimy urodziny męża więc impreza i te sprawy
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chociaż dzisiaj wręcz żałowałam że nie mam takiego już pokaźnego brzuszka widocznego spod kurtki , bo stałam w wielgachnej kolejce po ryby szkoda, że nie można tachać ciężkich rzeczy to bym dynię sobie pod kurtkę zapodała;)
agniesiaCo do przygotowań do świąt to my idziemy do rodziców i robimy ryby w różnych wydaniach: po grecku , w oćcie , śledziki. No i nowość w tym roku ciasto dyniowe tak mi ono zasmakowało u znajomych, że postanowiłam je dorzucić do świątecznych potraw w tym roku . Ale wyżej wspomnianą dynię to już mąż przytacha
Dziewczyny cieszę się, że poduchy wam służą i tak jak mnie pomagają w spaniu. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży nakupiłam mnóstwo nie potrzebnych gadżetów np . otulaczek z tej samej firmy co poducha ale totalnie nieużyteczny , mój synek jednym kopnięciem nóżki ewakuował się z tego otulaczka - wiec przestrzegam: zbędny bajer. Z takich rzeczy, które mogę Wam polecić i które napewno będą towarzyszyć mi jak maleństwo się urodzi to chusta skośnokrzyżowa tkana wiązana hoppediz do noszenia maluszka ( kółkowe się tak fajnie nie sprawdzają ) nosiłam w niej małego od 3 miesiąca . Najlepiej kupić na allegro używaną , nie dość że o połowę taniej to używana nawet lepsza od nowej bo jest jak to fachowo się nazywa złamana czyli lepiej się wiąże i dociska. A druga rzecz to miękki stanik do karmienia MEDELA model EVA czarny - w sportowym stylu bardzo wygodny ,na szerokich ramiączkach , zakłada się go przez głowę jak koszulkę. Ale najważniejsze fajnie wygląda , a nie tak paskudnie jak większość tych antyseksi staników z trójkątnym wycięciem , bleee... ( model CINDY ma takie paskudne ) a i rozmiar można brać taki jaki wychodzi z tabelki.
puszczam załącznik i linka
bebito.pl/product-pol-21932-MEDELA-Biust...X00cICFQQOwwodKLgABQ
a tu jeszcze taniej : medela.strefamarek.allegro.pl/medela-biu...zarny-rozmiar-m.html
Ruszam do sprzątania , bo troszkę tego jest do ogarnięcia przed świętami.
- domi11033
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do rosnącego brzuszka to mój zaczyna sie robic widoczny, szczególnie jeżeli nie zakładam workowatego swetra. no cóż teraz będziemy rosnąć i to szybciutko:)
Trzymajcie się cieplutko.
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
My święta na miejscu u jednej mamy, później u drugiej
Ale w domu jeszcze nic prawie nie ogarniete. Prezentów nie mamy nie wiem. Chyba trzeba się zabrać do roboty
Młody mój dziś od nocy ma gorączkę i przez cały dzień . żadnych innych objawów nie ma. Jutro chyba polecę z nim do lekarza niech go obejrzy
Mnie trochę brzuch dziś pobolewa. Musze poleżeć trochę
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
u nas same Święta bardzo leniwie, ale dziś już od rana sprzątam mieszkanie, coś mnie tak wzięło i jadę wszystkie pomieszczenia po kolei )
w poniedziałek idę do swojego gino, ciekawa jestem czy potwierdzi chłopaka czy może wypatrzy coś innego
przez ostatni tydzień strasznie wywalił mi brzuch, aż to jest normalnie dziwne
no i siara już leci od 2-3 dni
wciąż nie czuję ruchów dziecka, ale to pewnie przez łożysko na przedniej ścianie brzucha.
pozdrawiam Was serdecznie
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie święta okropne !!! W wigilię od rana już czułam się źle na kolację zjadłam tylko barszcz z uszkami i krokieta co i tak wylądowało w kibelku.... Później pojechaliśmy do rodziców było coraz gorzej a po powrocie do domu nagle dreszcze i gorączka 38 stopni.... Wystraszyłam się bo już nawet woda mi nie wchodziła więc pojechaliśmy z mężem do szpitala a tam popatrzyli na mnie brzydko mówiąc jak na debila dali skierowanie na ginekologie a lekarz ginekolog do mnie z pretensjami po co ja w ogóle przychodzę...... Nie wiem czy to ja przesadziłam z tym żeby tam jechać czy jak ale reakcja lekarzy mnie zaskoczyła i jestem w szoku że tak mnie ten lekarz potraktował.... Szkoda gadać.... Żałuje że w ogóle tam pojechałam. Jakoś przeżyłam pierwszy dzień świąt w łóżku o jednym kubeczku kisielu i w drugi dzień świąt już odżyłam wczoraj miałam wesele i tylko posiedziałam do 24 i szybko do domku a dziś odpoczywam. I takie to miałam w tym roku święta... Mam nadzieję że u was było dużo dużo lepiej
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agniesia paskudnie,że Ciebie akurat nie oszczędziła choroba w święta,no i wyszło że tylko "naprzeszkadzałaś "lekarzom świętowaniu.Smutne że można mieć wogóle wyrzuty że się zawracało im głowę-kurcze to przecież ich praca.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
W Święta u mnie nic się nie działo jadłam wszystko na co miałam ochotę. Teraz tylko się zaraziłam czymś od kogoś i jestem przeziębiona, no ale taki teraz czas. Co tak cicho u nas na forum? Czy któraś z Mam zna już płeć dziecka?
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też w domku na sylwka znajomi przyjdą Ja idę 5 stycznia na wizytę i może już będzie wiadomo co tam mój mężuś zrobił