BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967507 przez tysiiiak
U nas dziś pięknie, wiosennie :) Kubulek połazikował sobie troszkę :) i dobrze, że z mamą byłam to latała za nim bo mnie brzuch bolał i się spinał więc na ławeczce siedziałam :sick: teraz juz w domku odpoczwam. Wziełam nospę, magnez i mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje i to sprawka zaparć, które mnie znów nawiedziły :(
Musze jeszcze jakiegoś obiadosa skombinować chociaz dla Bubusia i już nie wspomne ze przydałoby się pozmywac, odkurzyć i wywiesić pranie :/ ale chyba odpuszczę.

Tabelkę możecie już też same edytować :) Jakby płeć się zmieniła czy imię to proszęęę bardzo :) niewiem czy jest do tego nowy link potrzebny Czajusiątko może sprawdź w razie czego podmień na ten: docs.google.com/spreadsheets/d/1XH4Cxs_p...u6U/edit?usp=sharing

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967528 przez roxi1987
Witam Was kochane kobietki w ten dzisiejszy słoneczny, piękny dzień :) WIOSNA idzie :woohoo: ale to nastraja optymistycznie :cheer:
tysiiiak super ten link, już dopisałam w nim swoje imię więc wszystko działa, nie trzeba podmieniać, jest ok :) Jak Kubuś? Jakaś poprawa jest? te plecy bolą pewnie od kręgosłupa? w czasie ciąży środek ciężkości się zmienia a i też odchylenie ulega zmianie. A brzuszek rewelacyjny :)
Magiczna a cóż jest przyczyną tego spadku nastroju? Wszystko ok?
czajusiątko Oliwcia w końcu dostała swoje śniadanko? A mama jadła czy o sobie też zapomniała? piękny ten Twój brzuszek :)
kasiorek0310 znam ten ból tez jadam co 2-3 godziny i niestety troszkę się przeraziłam jak weszłam dziś na wagę, wiem ze to 15 tydzień ale do pon było super a w ciągu tego tygodnia przytyłam ponad 0,5 kg a tydzień się jeszcze nie skończył :) Zazdroszczę Ci werwy do działania ja to mam okropnego lenia :( Gratuluję kopniaków, skoro są to już teraz będą się pojawiać u kolejnych z nas :) Nie za fajna ta sytuacja w tym sklepie, na szczęście mąż był blisko i oby to było jednorazowy incydent.
8kasia8 ja właśnie wczoraj kupiłam sobie spodnie(jeansowe) na allegro, stosunkowo tanie ale się okaże czy warto jak przyjdą, może na początku przyszłego tygodnia będą.
natinka super że po wizycie wszystko ok, że maluch rośnie a ty też troszkę uspokojona pewnie z tymi bólami brzusia :) I jeszcze kochana z okazji Twoich urodzinek najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia wszystkich marzeń( tych małych i tych wielkich), 100 lat :)

U nas wózek musi być podwójny :) chodź się waham między takim:
dino.sklep.pl/nowy/wozek-dla-blizniat-je...-gratis-p-16024.html
A takim:
www.bazarek.pl/produkt/1385439/wozek-dla...n-two-buggy-set.html
dino.sklep.pl/nowy/babyactive-twinni-201...-gratis-p-16852.html
Każdy z nich ma swoje plusy ale który jest lepszy :) muszę rozważyć też wymiary bo te wózki są duże :) ale mam jeszcze prawie 6 miesięcy cos na pewno wymyślę, który wy byście wybrały?
Niestety z kręgosłupem to ja już się borykałam przed ciążą, jak byłam u lekarza pierwszy raz to na moje skrzywienie powiedział …”szkoda że Pani nie ma już chociaż dwójki dzieci”. Ja od 5 lat mam stwierdzone skrzywienie kręgosłupa a objawiło się to tak że nie mogłam zejść z kuźnic do Zakopanego, czułam tak okropny ból w lewym pośladku że zaczęłam lewą nogę ciągnac za sobą, po prostu płacz i bezradność. I tak raz na rok udawałam się na rehabilitację, które napewno pomniejszały ten ból w kolejnych atakach no ale teraz napewno nie będę mogła skorzystać z takich pomocy bo naświetlania na pewno dla bobasów są niewskazane, dam radę, musze. Pobolewa też ostatnio ale staram się nie przemęczać zobaczymy na jak długo mi to wystarczy :)
Dziś czeka mnie wizyta u Pani doktor. Planuję do niej zawitać tak po 17 bo mam skrytą nadzieje że mój mąż zdąży na badanie, żeby na własne oczy zobaczył co tam w moim brzuszku się dzieje. A niestety jedzie z Poznania więc dużo zależy od ruchu na drodze. A po wizycie na 19:30 idziemy na jakieś jedzonko na na 21:00 do kina na jakiś film ze znajomymi więc szalone popołudnie i wieczór się zapowiada:)

9 lata 10 miesiąc temu #967602 przez 8kasia8
kasiorek0310 muszę właśnie na allegro poszukać, może coś dla siebie znajdę
nie jesteś okropna, każda mama potrzebuje chwili dla siebie, ja moją siostrę często wyciągam samą na zakupy chociaż, a dziewczynki zostają z tatą w domu, żeby mogła się od tego wszystkiego oderwać chociaż na chwile, obiecałam też sobie, że nauczę Tża żeby zajął się dzieciątkiem, jak już przyjdzie na świat, tak żebym ja nie miała wyrzutów sumienia i ze spokojną głową zostawiła ich w domu :side:

czajusiątko oj Cie przepraszam, pomyliłam się :kiss:
spotkanie jak najbardziej udane, prawie 3 godziny gadałyśmy, wypiłam latte macchiato i zjadłam tęczowy deser lodowy

Magiczna pisz nam tu zaraz co się dzieje, lżej Ci się zrobi a my Cię wesprzemy!! :kiss: nie łam się!!!

tysiiiak oszczędzaj się! oby bóle brzuszka szybko ustąpiły,
mnie wczoraj zarwało w lewym boku, ale tak strasznie, że się masakrycznie wystraszyłam, leżałam na tym lewym boku i jak się podnosiłam (chyba za gwałtownie) to mnie tak zakuło, aż się przestraszyłam, na szczęście tylko tak momentalnie i nic potem i do teraz nie boli, ale byłam przerażona, nie wiem co to mogło być :unsure:

roxi1987 i Ty się na allegro zaopatrzyłaś? to muszę rzeczywiście poszukać
ja od pierwszego ważenia przytyłam 3kg (ważę teraz 71,2kg)
podwójny wózek to ładny ten pierwszy (jedno dzieciątko kolo drugiego) ale czy praktyczny, może być ciężko się z nim wszędzie zmieścić a te "kolejkowe" to też minus, że drugie dzieciątko poza wzrokiem będzie, trudna decyzja kurcze
współczuje problemów z kręgosłupem
ja zauważyłam, że zrobiłam się wklęsła z tyłu, tzn. tak brzuch mi plecy ciągnie do przodu :blink: też mnie pobolewają, ale bardziej boli mnie to miejsce gdzie kończy się brzuch a zaczynają piersi, tak jakoś mnie uciska w tym miejscu, ciężko mi siedzieć wygodnie i ciągle się kręcę, wyciągam, prostuje, garbie :sick:
a to Ty właśnie na jakimś jedzonku teraz jesteś, to mam nadzieję, że wieczór mile spędzisz :)

ja już dziś zmykam, Tż przyszedł o 19, zjedliśmy obiadokolację, jutro ma znowu na rano ale tylko do 14 więc lecę posiedzieć z Nim, co mi nie zaśnie :)
do jutra! :kiss:

9 lata 10 miesiąc temu #967603 przez natinka
8kasia8 i roxi1987 bardzo dziękuję za zyczonka :) :) :)
Dzisiaj moi chłopcy pojechali na stok w góry, a ja na cały dzień do mamy i siostry. Nie mogłyśmy się nagadać, cały dzień błogiego lenistwa! Bóle krzyżowe występują u mnie już od dawna, ale widzę, że co dzień boli coraz bardziej! Wczoraj przez to nie mogłam zasnąć. Zawsze jak siedzę to podkładam poduszkę pod plecy i jest troszkę lepiej, no ale wiadomo, cały czas się nie siedzi, bo by z nudów padł. Faktycznie to tak wygląda chodzę jak połamana. Jakby mnie zawiało, ale niestety to kręgosłup!! Nie wiem co dalej będzie, jak jeszcze nie ma półmetku!

9 lata 10 miesiąc temu #967632 przez czajusiątko
Magiczna pisz nam tu co i jak u Ciebie?? My piszemy o starszych maluchach, bo akurat taki się temat nawinął, a że mało dziewczyn ostatnio pisze to jakoś inny temat się nie nawinął :unsure:

Tysiak uj to nie dobrze z tym Twoim brzuchem. Korzystaj z pomocy mamy ile możesz. Link jest ok :)

Roxi to u Was dziś dzień pełen wrażeń :) czekamy na relację z wizyty ;) co do wózków to raczej ten drugi albo trzeci. Pierwszy mi się podoba, ale ma 80 cm szerokości, czyli w standartowych drzwiach się już nie zmieści :huh: Oliwia oczywiście dostała śniadanko, ale dopiero przed południem, za to z jakim apetytem zjadała :evil: a ja to ogólnie do południa nie mam wcale ochoty na jedzenie, czasem daje małej śniadanie, a ja sama dopiero koło 13 coś zjadam. Za to popołudniami ostatnio nadrabiam :silly:

Kasia oj żebyś wiedziała, że każdej mamie czasem dobrze robi jakieś głupie wyjście bez dziecka. Ja niestety rzadko wychodzę gdzieś bez mojej Oliwki, bo mąż dużo pracuje, w sezonie praktycznie nie ma go w domu, więc jakoś tak głupio mi kazać mu jeszcze siedzieć z dzieckiem jak wróci, wolę już czas razem spędzić. Teściowa z kolei wiecznie ma coś do roboty, a ja nie lubię się jej prosić :dry:

Natinka fajny taki dzien dla mamy B) oj macie się dziewczyny z tymi bólami w plecach... współczuję :ohmy:

9 lata 10 miesiąc temu #967647 przez tysiiiak
Brzuch już lepiej puki co ;)
Kasia mnie też często coś tak zarwie jak za szybko wstanę - podobno normalne :)

Mój M. tak do roku zostawał sam z Kubą ale niepewnie a jak wróciłam do pracy no to już musiał i się nauczyli siebie :) Teraz bez problemu moge ich zostawić samych i wyjść gdzieś na zakupy, do kina czy na imprezke jak jeszcze nie byłam w ciąży :) Teraz jak nie pracuje to takie wyjście nawet raz w tygodniu na dwie godzinki samej mi duuuuuużo daje :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967733 przez kasiorek0310
witam sie i jak popoludniowo słoneczko fajniutko zagląda cieplutko az chce sie zyc

czajusiątko To tak jak my z czerwca mamy na fb grupę zamknięta odkąd sie przeniosłyśmy sie z tego forum wiadomo ze każdy sobie jaskaś ta osobe wyobraża wiec spokojnie mnie ciężko urazić oj tam wyrodna mama ile razy mi sie zapomni śniadanie dac ale to przeważnie synek sie upomina jak mu zaczyna burczeć w brzuchu

Magiczna Ej co sie dzieje od razu nam tu pisz a nie ze będziesz nas zanudzać śmialo drukuj co lezy na serduchu niz masz to tłamsić to w sobie
tysiiiak o kurcze nei za fajne z twardnieniem brzuszka dobrze ze miałaś mamę ze sobą to pomogła oby magnez i nospa pomogly
roxi1987 no wiesz jakos wcześniej potrafiłam na śniadanie wypic kawe przegryźć ciastkiem i bylo ok a teraz co chwile cos młócę cóz taki urok ciazy ze sie troche plan dnia i jadłospis zmienia ale mi to nie przeszkadza nie tyje jak w 1 ciazy tak szybko wiec spoko i tak najgorsze beda ostatnie 2 miesiace to sie najwięcej przybiera na wadze. Wiesz werwę mam jak jest słońce to sie dzialać chce a tak zachmurzone to bym ciagle spala niestety a z malym to juz sie tak nie da. Wózki fajne ale mnie sie najbardziej podoba ten 1 tylko nie do każdego sklepu zas wejdziesz czy alejki w markecie i ten ostatni mi sie podoba chyba bardziej praktyczny bo widzisz tego z tyłu i ten bliżej ciebie tez słyszysz a jak maja okienko w daszku to juz rewelacja bo będziesz mieć oko na obie gondole cieżka decyzja cie czeka nie lada ale takich obok siebie nie widzialam nigdy zawsze te wózki tzn pociągowe jeden za drugim

8kasia8 to dobrze ze nie jestem jedyna z takim podejściem i czasem trzeba złapać oddech bo idzie zwariować sam na sam z dzieckiem 24h faceci szybko sie ucza pod warunkiem ze sie nie będzie bal zajac u nas bylo tyle dobrze ze synek był duży a mój ma duże ręce wiec mu było łatwiej z tym

a u nas sobota jak sobota obiadki i te sprawy maly na drzemce potem szybkie naleśniki i wyjazd kawa ciacho i nasze wyjście oj fajniutko mam nadzieje ze film będzie ok i cała reszta

milego weekendu i pewno w pon wpadnę zobaczyć co naskrobałyście

9 lata 10 miesiąc temu #967741 przez agnieszkazst
Tyyysiak i Czajusiątko u mnie plecy też dają się we znaki - myślę że w naszym przypadku to nie dziwi bo mamy już za kim biegać :D w pierwszej ciąży z Synkiem inaczej to przeżywałam, można było duuuuużo więcej odpoczywać ;)

Kasiorek dobrze że Mąż był na tych zakupach z Tobą Kochana :*

8kasia8 ja też polecam co do spodni zakupy na allegro :) można znaleźć naprawdę super spodnie a do tego w okazyjnych cenach :)

Roxi to we dwie szukamy podwójnego wózka :) cieszę się :) Ja na pewno nie będę brała takiego gdzie jedno Dzieciątko jest pod drugim. Chcę taki by były naprzeciwko siebie :) Bo obok siebie to też niepraktycznie bo do żadnego sklepu z bramką nie wejdę ;)

Natinka wow jaki miałaś cudowny "babski" czas!!! :)

Kasiorek i Czajusiątko, my - listopadówki 2013 - też przeniosłyśmy naszą grupę na fb ;) tu na forum zaglądamy dużo rzadziej, bardziej z sentymentu. ;)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967743 przez agnieszkazst
O ja Cie dziewczyny weszłam na tabelkę - jakie Wy wszystkie młode jesteście!!!!! :) :) :) Dobrze że jest Zoryax, to nie jestem jedyna trzydziestka ;) o i Natinka jeszcze ;)
Podziękowania: meridka

9 lata 10 miesiąc temu #967748 przez kasiorek0310
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

9 lata 10 miesiąc temu #967810 przez roxi1987
Witam się w sobotni wieczorek,
ale tak na szybko bo mam męża więc korzystam, muszę sie naprzytulać na cały tydzień:) po wczorajszym badaniu wszystko ok, bobasy rosną jest wszystko ok:) miłego wieczorku

9 lata 10 miesiąc temu #968018 przez 8kasia8
heloł!

witam się w niedzielny, samotny wieczór,
mąż po 17 pojechał do pracy
z rana byliśmy razem na zakupach, zaskoczył mnie, bo kupił mi dwie ładne bluzki, potem poszliśmy na obiad i na 14 do chrześniaczki na urodziny, było milo ale szybciutko zleciało

natinka życzę siły i wytrwałości z tymi Twoimi bólami kręgosłupa, oby się nie nasilały :kiss:

czajusiątko jasne, rozumiem, że jak masz tak mało męża to lepiej z nim spędzić czas wspólnie, i co do teściowej to też zrozumiałe, że nie będziesz się prosić, skoro sama nie zaproponuje

tysiiiak też uważam, że takie zwykłe rwanie to normalne, ale tamto to było naprawdę coś, aż się wystraszyłam, jakby mi się coś odrywało, oby nigdy więcej takiego uczucia!
o widzisz, to mi się podoba, jak piszesz, że możesz tak fajnie na mężu polegać :) oby i u nas się tak ułożyło

kasiorek0310 mam nadzieję, że Tż nie będzie się bal dzieciątkiem zajmować, rozmawiam z Nim o tym i Go nastawiam :)
jestem ciekawa jak tam Wasze wyjście? koniecznie daj znać jak się podobał film i reszta
jaka zgrabna byłaś przy końcówce, ślicznie wyglądałaś

roxi1987 fantastycznie, że z dzieciątkami wszystko ok, napisz później, jak będziesz wolniejsza, co tam więcej lekarz Ci powiedział o dzieciaczkach

zmykam teraz przed tv, poczytać, zjeść coś oczywiście ;) a potem spać, długa noc przede mną, och jak ja nie lubię spać sama :(
do jutra! :kiss:

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968083 przez Magiczna
Tyle napisałam i się skasowało :blink: :blink: :blink: :ohmy: :ohmy: :angry: :angry:
No nic, spróbuję to odtworzyc...
Witam się tradycyjnie po weekendzie. Głupie myśli poszły precz także już do tego nie wracam :woohoo:
Albo mi się wydawało albo wczoraj wieczorem poczułam ruchy, nie takie kopniaczki tylko "motylki w brzuchu".Sama nie wiem, bo wszędzie piszą ,że przy pierwszej ciąży to dopiero koło 20 tyg jest to możliwe, a z drugiej strony każda ciąża jest inna :whistle:
kasiorek Super wyglądałaś! Matko, jak ja bym chciała tak wyglądać pod koniec ciąży!
roxi Super,że z dzieciaczkami wszystko okej i zdrowo rosną:) Nie dziwie Ci się ,że chwile z mężem chcesz wykorzystać na maksa :)
kasia Współczuję Ci samotnych nocy... :blink:

Ja sobotę spędziłam z przyjaciółką i 2,5miesięczną Oleńką :) Kochana Księżniczka :) Byłyśmy na dłuuugim spacerze, pogoda była piękna także było bardzo przyjemnie:)
W niedziele pojechaliśmy do znajomych na kawkę i tak nam właśnie zleciał weekend :)

Już 16 tydzien zaczęliśmy ! Wow :D Normalnie ten czas mi tak leci ,że jestem w szoku :woohoo: :woohoo:

Miłego poniedziałku Dziewczyny:)

EDIT: Zorya, Antie ?? :blink: :blink: :blink:

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968125 przez czajusiątko
Witam się i ja :)

Kasiorek, Agnieszka tzn. my wrześniówki jesteśmy dalej t na forum, a grupę na fb mamy po to, żeby się widzieć na zdjęciach, bo na przykład dziewczyny nie zawsze chcę wrzucać coś tu na forum, bo tu własciwie każdy może zobaczyć,a tam tylko uczestnicy grupy :)

Agnieszka oj tak przy dieciakach to cały czas trzeba biegać, a zwłaszcza Ty przy takim maluchu. Moja to już właściwie pannica, ale też się często upomina żeby ją na rączki brać. A co?? że niby masz już 30 to nie jesteś młoda??? oj Ty oj Ty :)

Kasiorek bardzo duży miałaś brzuszek, ale super wyglądałaś :)

Roxi masz jakieś zdjęcia maleństw?? jakie już duże??

Kasia to Ci się trafiło na tych zakupach :)

Magiczna może to już ruchy, różnie to bywa :) ja już byłam niemal pewna, że czuję ruchy, a tu przez weekend cisza :huh:

Tysiak a jak Twój brzusio?? już bez akcji??

Ja dziś bardzo zestresowana, bo mąż pierwszy dzień w nowej pracy. Stresuję się chyba bardziej niż on sam... pół nocy nie spałam :S

9 lata 10 miesiąc temu #968130 przez ZoryaX7
Witajcie Kochane :)
Ja nadrabiam,ale jestem w pracy, więc trochę ciężko. u mnie wszystko dobrze. Odezwę się później .
Buziaki!!

Nasz Aniołek 10.11.2017 r. 9tc [*] na zawsze w moim sercu

Anulka :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka