BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #1015341 przez Martynka__89
Paulina a to nie ma z NFZ ? Czy ogromne kolejki? Jak poszłam się zapisać z początku ciąży to Pani z rejestracji powiedziała że zapisy są dopiero po nowym roku. Gdy jej powiedziałam o ciąży po prostu mnie zarejestrowała i już czekałam pod gabinetem na swoją kolej. I pokaże Wam moje zdobycze :)

Moja Kropeczka:(9.02.2015
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1015343 przez clue
o kurde, to Pan od okien nieźle zapracowany, faktycznie dobrze musi pucować, skoro ma takie branie, hehe :woohoo:

ja w sumie wszystkie rzeczy dla młodej z HMu mam i jestem mega zadowolona, jakościowo nawet ten H&M lepszy od zary. czekam aż kappahl online ruszy, bo dodałam sobie kilka ciuszków do ulubionych :P
nawet już mojemu staremu nic nie mówie o zakupach, bo mnie słuchać nie może :blush:

jak tak Was czytam, to też sobie myślę, że raz do roku zazwyczaj jak mnie poważniejsza choroba dopadnie to idę do lekarza rodzinnego z nfz i to wsio.
porażka.
ale nic no, czekam na te pisowskie obietnice, co to odbudują i uzdrowią ten nasz zrujnowany i chory kraj :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1015344 przez PaulinaJ
Martynka u nas wogóle nie mana NFZ :) dopiero Szczecin najbliżej..a jak mam tam jeździć i czekać po pół roku to nie ma sensu :) Ubrania super.

Ja dziś zamówiłam komplet do wózka :) teściowa chciała kupić to poszło do niej za pobraniem :P Ale Minky mi się odwidziało już...może dlatego, że pełno tego wszędzie.
Szare sowy + niebieskie kropki.
allegro.pl/spiworek-do-wozka-dwukolorowy...ory-i5574391152.html

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1015351 przez Martynka__89
Oj to rzeczywiście nie fajnie :( w grudniu muszę się pokazać u endo idę i tego dnia mnie przyjmuje. Bardzo fajny ten zestaw do wózka:) Czasem coś kupie Mateuszkowi w H&M ale najczęściej w Smyku. W rodzinie męża ten Pan od szyb jest znany, podobno super robi. Teraz Teściowa pomyla mi okna. Jestem na etapie myślenia nad wózkiem, znacie jakieś fajne sklepy z nimi ? Mam zamiar jeszcze odwiedzić sklep Bocian w Zabrzu, może znacie adresy producentów?

9 lata 4 miesiąc temu #1015354 przez PaulinaJ
Ja też na początku grudnia do endo :P Muszę się umówić, ale to dopiero w ostatnim tyg listopada kazały :)

9 lata 4 miesiąc temu #1015393 przez natkka
Ja do endo idę dopiero w styczniu więc jeszcze trochę :)
Martynka śliczne ubranka :) dużo fajnych wózków jest w mama i ja na żwirki i wigury :)

9 lata 4 miesiąc temu #1015394 przez moniab26
Ale się rozpisałyście, od wczoraj mnie tu nie było i kilka stronek do nadrobienia :)
Wczoraj właśnie miałam echo serca płodu i przy okazji takie dokładniejsze usg w jednym i mam w brzuszku ZDROWEGO maluszka :laugh: :laugh: :laugh:
Jaś nadal jest Jasiem chociaż w lekarz miał przez moment wątpliwości co do jego męskości ;) ale rozłożył ładnie nóżki i się dokładnie zaprezentował.

Z tymi lekarzami na nfz tak właśnie jest - albo trzeba jechać kawał drogi albo czekać kawał czasu i w konsekwencji idzie się prywatnie. Odprowadzane składki powinny być wpłacane na konto pacjenta i w razie choroby powinno się z nich opłacać lekarza, także prywatnego i to by było sprawiedliwe.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #1015398 przez Inna607
Czy Gosia zdala juz relacje z wizyty ? Wie ktos cos ?

9 lata 4 miesiąc temu #1015404 przez PaulinaJ
Nie ;-)

9 lata 4 miesiąc temu #1015416 przez Marta1985
Moniab super ze jas zdrowy ☺

Gosia daj znak

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1015422 przez Gosia 2712
Jestem, jestem musialam troche odpoczac jak wrocilam :P i Was nadrobic :P

Monia swietnie, ze Jas ma sie dobrze :) a ile wazy?

Marta a ty mialas miec wizyte dzisiaj tak? Co tam? Edit :P pomylilam dni :P skleroza :P

Moj maly ma sie dobrze, ma juz 706gram :woohoo: Pesseru mi nie zalozyla, bo w posiewie z pochwy wychodowalam,az 3 bakterie :whistle: (cale zoo :whistle: ) I stwierdzila, ze ten macmirror ktory bralam to na pewno je powybijal, ale dla pewnosci zobaczymy jeszcze raz posiew, czy cos czasem nie zostalo, bo troche po sikaniu mnie jeszcze brzuch pobolewa i pobrala mi posiew i za 2 tyg mam jechac jeszcze raz i jak cos wyjdzie to wtedy mi da ewentualnie jakis antybiotyk, bo powiedziala, ze nie chce mi w ciemno dawac, bo i tak mam juz duzo lekow... Ale najlepsze jest to, ze moja szyjka sie wydluzyla i ma 28mm wiec oplacalo sie lezec :D i co najwazniejsze jest twarda i sie nie rozwiera :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 4 miesiąc temu #1015423 przez PaulinaJ
Super dziewczyny, że u was i maluchów wszystko okej :D Zdjęcie macie?:)

9 lata 4 miesiąc temu #1015429 przez moniab26
Gosia super wieści z tą szyjką, z bakteriami też sobie poradzisz.

Jaś waży 750 gram - kawał chłopa hehehe.

Fotki dostałam ale tylko z obrazem serduszka :(

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 4 miesiąc temu #1015435 przez Martynka__89
Nattka byłam w Mama i Ja, nie chce2 za dużo wydawać na wózek. Gosia super że szyjka się wydluzyla :) leżenie i luteinka dużo dają. Piotruś to już kawał chłopa:) oby tak dalej. Mam nadzieję że bakterie już zlikwidowane. Monia Jaś to również kawał chłopa:) dobrze że wszystko w porządku. Teraz zdjęć z usg będzie coraz mniej, maluszki rosną i ciężko pstryknac fajną fote.

9 lata 4 miesiąc temu #1015441 przez clue
o jejuśku, jakie wielkie chopy nam rosną :) :blush: :woohoo:

bardzo się cieszę, że wszystko u Was okej :)
Gosia a Ty zmieniłaś lekarza? bo pisałaś kiedyś o ordynatorze a ostatnio cały czas piszesz o jakieś babeczce :)

kurcze, moja tydzien temu 450g ważyła około, to prawie połowa :)

Martynka ja byłam w tym boćku w Zabrzu w mojej pierwszej ciąży, czyli jakieś 2-3 lata temu, duży sklep, ale nie wiem czy cenowo jakoś powalał, raczej nie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka