- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Majóweczki 2016
Majóweczki 2016
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Owieczka- nic mi lekarz nie mówił o przesunięciu porodu. Zresztą nie pamiętam czy w tym tu suwaczku mam datę z OM czy z USG, bo z USG Józeczek jest tydzień młodszy. Na ostatnim USG już był w rozmiarze do terminu z OM, ale wiem, że to niemiarodajne - Dulka też była duża i urodziła się po terminie. Termin z USG mam na 14.05 i tak się nastawiam, choć oczywiście bardzo chciałabym wcześniej. Najcudowniej byłoby wcelować w długi weekend majowy, bo nie będzie wówczas problemu z opieką dla Dulki. No cóż - w ostatnim okresie ciąży nie zamierzam się oszczędzać, może nie przenoszę tym razem.
Wczoraj podjęliśmy pierwszą próbę zostawienia Dulki wieczorem. Przyjechała mama M a my pojechaliśmy do Ikei. Próba zakończyła się częściowym fiaskiem - dziecię usnęło przy babci, ale obudziło się po godzinie z pytaniem - gdzie mama?. Jak wróciliśmy nie płakała ale brykała po łóżku. Nic to, będziemy próbować dalej, choć wiele mnie to kosztuje....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miśka23
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 47

- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Mam zamiar funkcjonowac normalnie
I fajnie byłoby urodzic w majówkę
Bo maz ma 1 maja urodziny
Sory za taki odstep ale pisze
Na tel i wszystko sie pieprzy
- miśka23
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Patikierc
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 13

A teraz świeci słoneczko i pięknie ładnie.. Skończyłam książkę dlatego się nie odzywałam ale pochłonęła mnie bez reszty

Martyska- super przejrzysty teks! A ja nie wiem czy był chciała urodzić w majówkę,boję się że nie będzie anastezjologa albo lekarza czy cuś chore pomysły wiem ale tak mam

Powiedzcie mi kochane jak to jest.. Mam konto na bellybestfrend.pl tam oblicza owulacje,i jest kalendarz ciąży który prowadzę mało mi wnosi do mojego życia ale spoko

Puchatka- witaj!

Ja narazie wstaje raz w nocy,ale mam gorszy problem kurcze co jakiś czas mała mi tak naciska na pęcherz,że muszę iść posiedzieć na kibelku mimo że śuśki nie lecą

Która która ma wizyte 8.lutego? Ja mam 9.lutego i już siedzę jak na szpilkach

A miałam sytuacje dziwną jak odchodziłam z pracy,mam taką klientkę która już kilku innym osobą wbrew USG powiedziała że nie chłopczyk a dziewczynka i na odwrót,no i jak odchodziłam a była ostatni raz na modelowaniu powiedziała mi z smutkiem na twarzy "p.Patrycjo ja nie chce nic mówić ale niech pani się wstrzyma z tymi różowymi ubrankami bo u pani to będzie syn

Cisza tu gdzieś cię są? Wstawać

- owieczka1804
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- majka1987gnoWlkp
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 105

Ale zrobisz jak uważasz. Na tyle mam ile widziałam wychodzących z maluszkami ze szpitala byłabyś pierwszą z dzieckiem w sukience

Pati ciąża donoszona jest od 37 tc więc może tak być ze urodzisz wcześniej i dziecko wtedy jest donoszone... Jak przed 37 tc to wcześniak.. Po 40 tc też jest ok. Jak mówią 2 w te i 2 w te... Taka granica błędu

Aaa i nie ma co się sugerować terminami z usg. Dzieci rozwijają się różnie... Na późniejszych etapach ciąży a usg podaje wiek z pomiarów... Na bank jest przeklamane.. No i w szpitalu w papierach i tak wpisza że dziecko urodziło się w tc... Który wynika z om...
- owieczka1804
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Puchatka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Patikierc- Ja też mam wizytę 9. Lutego, będziemy się razem niecierpliwić do tego czasu

Owieczka- Ja bym nie ryzykowała że przewieje 3-dniowe Maleństwo, ale sama najlepiej będziesz wiedziała a w razie wątpliwości z pewnością pomogą Ci doświadczone położne. Mam dla Amelki na wyjście ze szpitala odłożony komplecik spodenki+ body z dł. rękawem + czapeczka (zestaw był tak uroczy że nie mogłam się powstrzymać i kupiłam

Zaczęłam regularnie ćwiczyć, Mąż znalazł mi zestaw odpowiedni dla kobiet w ostatnim trymestrze więc szlifuję formę do porodu (najgorsze to się rozleniwić). I powiem Wam że czuję się po tych ćwiczeniach zupełnie inaczej, tego mi chyba brakowało

- Patikierc
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Puchatka- ćwiczenia? Zapodaj jakiś zestawik ćwiczeń? Albo na jakiej stronie wygrzebał je fajne

Owieczka- sama sukieneczka chyba nie.. ale body z długim rękawkiem,rajtuzy,spódniczka i ciepły sweterek wraz z piękną czapeczką będzie może i git

Majka-dzięki za odpowiedź to muszę być gotowa a te dni

Jak po weekendzie?
- Puchatka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
www.sfd.pl/%5Bart%5D_%C4%86wiczenia_w_ci...5%82ogu-t451674.html
Szarfę sobie darowałam bo nie mam ale zamiast tego robię te same ruchy z małym obciążeniem.

Z wczoraj na dziś pobiłam absolutny rekord nocnych wizyt w toalecie... 8 razy? Jestem nieprzytomna :/
Weekend minął nam super, pogoda dopisała więc skorzystaliśmy z okazji i nasz starszy rozpracował jazdę na rowerku (z bocznymi kółeczkami).
Oczywiście już się nie może doczekać kiedy znowu pójdzie pojeździć

Miłego dnia wszystkim!
- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Weekend minął przyjemnie i szybko niestety

Owieczka co do ubioru do szpitala w sukieneczkę no to ja bym Ci odradzała tak jak Majka mówi maluszkowi będzie po prostu nie wygodnie no i przede wszystkim utrata ciepła przez malucha jest bardzo duża. Polecała bym ci jakiegoś pajacyka też nie wiadomo jak będzie z pogoda w maju. Ja na pewno jakiegoś pajacyka kupie do tego bodziak na krótki rękaw skarpetki pod pajacykiem no i czapeczka obowiązkowo. Oczywiście będzie jeszcze opatulony cienkim kocykiem w foteliku. Chociaż Bartka rodziłam w lutym i szczerze też się zastaawiałam nad ubiorem dla malucha czy jakaś cieplejszą bluze wziąść ale to zobacze jaka będzie pogoda i najwyżej M mi dowiezie

Puchatka ja w nocy różnie jeżeli chodzi o wstawania ale najczęściej póki co wstaje raz czasami wcale. Ale zdarza mi się iśc siusiu i nie spać przez 2-3h bo ciężko mi zasnać.
Co do porodu to Majka ma rację od 37 tyg już jest ciąża donoszona. Mi młodego przez tydzień wywoływali, ale ze względu na ciśnienie próbowali najpierw naturalnie a że nie było postępu to zdecydowali się na CC. Przy młodym się nie nastawiałam na konkretny poród doszłam do wniosku, że jakoś musi wyjść na świat. A teraz nastawiam się na CC dlatego, że znowu jest problem z ciśnieniem no i najczęściej jest tak, że jeżeli pierwsza była CC to druga też w wielu przypadkach kończy się CC.
Martyśka ja nie lubie pisać z tel bo mi połowę tekst zjada i mnie szlak tarfia

Pati szczerze ja też czekam jeszcze z zakupem indywidulanych rzeczy pod płeć...Ubranek mam więcej dla dziewczynki

Matkooo znowu się rozpisałam

- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- miśka23
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Na temat ubioru maluszka po szpitalu to u mnie to pewnie będzie jakiś pajacyk, no chyba że będzie bardzo ciepło to body i spodenki. Jakoś nie podobają mi się takie maluszki w sukienkach. Wydaje mi się że jest im nie wygodnie, zresztą mamie pewnie też bo to wszystko będzie szło do góry, ale to tylko moje zdanie.
Ja dziś leniuchuję, najbliższą wizytę będę mieć 9

Puchatka ćwiczenia

- Emilia92
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3