- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olcia ja pracuje w domu więc nie mam tyłów , czasami coś postanowię i mi się nie chce ale wtedy przenoszę na następny dzień nie później
Mulian już miałam Ciebie wywoływać
Odpoczywaj jak najwięcej, i miłego urlopu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja tez mislam dużo planów sprzątania przedewszytkim ubrania i młodego zabawki ale jakoś hmmm nie mogę się zebrać albo ciągle gdzieś muszę iść
Wczoraj smutny dzień miałam byliśmy na pogrzebie naszego przyjaciela tata
Bardzo dużo refleksji.......
A dziś nawet sporo mam energii posprzatalam prawie cały dom i jade szukać podłogi i drzwi oby się udalo
Pozdrawiam
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Wczoraj fryzjer i wreszcie wyglądam, jak człowiek.
A dziś muszę zrobić opaskę na występy jutrzejsze córki z przedszkola, do tego dentysta z córką i góra prania, jakie mnie czeka
Aktywny weekend przede mną, więc wieczorami będę się odzywać
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Mulian korzystaj z urlopu
Inezka wspaniałe wiadomości
Megi co z włosami robiłaś?
A mnie rozlozyla choroba, nie dość że masakryczny katar to jeszcze ból gardła, na szczęście narazie gorączki nie ma i pogoda depresyjna
Piła któraś z was naturalny syrop z pędów brzozy?
A tu mój brzucholek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
W domu zimno brr...ale na dworze ciepłej trzeba wyjść wygrzać się na słoneczku
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Inezka super wieści, nie mogę się doczekać swojego połówkowego, równo za tydzień.
Mena ślicznie.
I ja dziś sie za robotę wzięłam, porządki w szafie już kilka dni temu zrobiłam, 2 worki wyrzuciłam A dziś pomyłam okna dachowe (i zaczęło padać ) , oraz wyszorowałam łazienkę na poddaszu. Kolejny raz myję glazurę po remoncie i nadal są smugi po fudze. Woda z octem nie wiele pomaga, macie może jakiś sposób na to? Płytki białe matowe.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska spróbuj płynem do okien, u mnie smugi domyło,
Artura mi rozłożyło od rana płacze, ciągle chce na ręce a ja już padam na cyce, niech ten dzień się już skończy. Jutro mam Mikołaja od 7 rano i zakupy z chorym Artkiem bo M nadal w pracy
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
A z żywności to polecam siemię lniane
Mulian udanego urlopu czy jesteście gdzieś za granicą w ciepłym miejscu? Jak tak to super, korzystajcie bo u nass bardzo chłodno i nieprzyjemnie
Mena fajny brzusio, ciążowy ale jeszcze nie przeszkadza w funkcjonowaniu
A wszystkim chorującym zdrówka
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Honka, ja akurat nawet lubię taka wode z ogorkow kiszonych czy sok kapusty kiszonej jak mnie najdzie na kwasne
Siemie lniane jak cos jutro wyprobuje.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Podajcie proszę jeszcze raz przepis na miksture na przeziębienie... Bo chyba powoli coś mnie bierze. Ach wszystko przez ta pogodę...
Dziś zawieszam nowe zasłony do salonu i pokoju, bardzo się cieszę jeszcze mam w planach zrobić pierwszy raz kurczaka na butelce z pieca i pavlova... Zobaczymy co mi z tego wyjdzie... Moja Niulka taka dziś maruda...
Byłam wczoraj w lumpeksie i kupiłam sobie 5 ciuchów, no i dla maleństwa komplet śpioszki z kaftanikiem, ale ten kaftanik mi się nie podoba... Zawsze mogę coś innego pod śpiochy założyć ale sama przyjemność takie kupowanie juz nie mogę się doczekać kiedy będę wiedziała kto to i będę mogła konkretnie szukać i strych przejze po Isi ciuchy.... Ach ile wspomnień
Miłego dnia!!!
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Mena śliczny brzuszek, chyba mamy podobne. No ja nareszcie zaczęłam tyć tzn ze wszystko dobrze się rozwija maluszek się rusza!! Tzn jeszcze nie bardzo mocno, ale napewno to jest to dziubelek Mamusi <3
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Zbliżają się wielkimi krokami smutne dla mnie daty, wszystko skumulowało się na raz nawet nie spodziewałam się że tak wcześnie będę to przeżywać. 5 października Wiktoria skończyła by rok, 22 października będzie pierwsza rocznica jej śmierci, do tego niedługo święto zmarłych, wszędzie pełno zniczy i kwiatów, a w obecnej ciąży zbliżam się do 25 tc w którym wszystko się działo
Do 23 tc wszystko było książkowo, I w 23 tc z dnia na dzień zaczęło się sypać . Nagle dziecko nie rosnie jak powinno, jest za małe, mi każą jeść na potęgę że może to pomoże. Więc ja z płaczem jadłam na sile. Pojawiały się straszne bóle w nadbrzuszu, myślę sobie to na pewno od tego jedzenia. Ból straszny, zwijałam się z bólu, milion razy gorszy od pierwszych dni po cesarce. Przy tych bólach było bardzo wysokie ciśnienie. Wizyta u lekarza, dał skierowanie do szpitala. W szpitalu zrobili badanie krwi i tam diagnoza zespół hellp, musimy ratować panią, mamy nie dużo czasu. I zabrali na cesarke. Wiktoria urodziła się 500 gram, 33 cm, 25 tc. Żyła 17 dni. Przez te dni jeździłam do szpitala, siedziałam przy inkubatorze, modliłam się przeczytałam 1000 bajek, opowiadałam o rodzinie, o naszym ślubie, że będzie miała piękną sukienkę i będzie malutką druchenką, opowiadałam co się dało. I tak któregoś dnia zadzwonili ze szpitala żeby przyjechać, okazało się że nic się nie da zrobić, Wiktoria umrze. Mózg już jest martwy, a serce i inne narządy muszą same przestać bić. I tak siedzieliśmy i patrzylismy i czekaliśmy aż odejdzie. I tak wieczorem przyszedł ksiądz, pomodliliśmy się, ksiądz poszedł i za 10 minut serce przestało bić. Później już był tylko pogrzeb i ja ze swoją żałobą. Bardzo chciałam mieć kolejne dziecko, przelać tą miłość na kolejne dziecko. Narzeczony czuł to samo. Całe szczęście po cesarce trzeba odczekać te minimum 6 miesiący. Przez ten czas przeżyłam żałobę po swojemu, zaakceptowałam taki los. Zaszłam w ciążę, ogromnie się ciesze, trochę myślałam że jak będę w ciąży to o wszystkim zapomnę, a to guzik prawda. Wiktorii nikt nie zastąpi i do niej uczucie jest inne. A do drugiego dziecka zupełnie inne.
Przepraszam że się tak wypaliłam, zawsze obcemu mi łatwiej, trochę może mi lżej, po prostu chciałam żebyście znały tą historię.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Nie wiem jak sobie z tym radzić... Proponuje może rzucić się w wir pracy, np urządzanie domu, może gotowanie??? Albo jakieś dobre książki???
W mojej rodzinie niestety prawie każda kobieta straciła dziecko. Moja mama, babcia, obie siostry... Kejt chętnie bym Cie przytuliła i zabrała na jakiś babski wypad buziaki!