- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
Dodi pilnuj tego, to nie przelewki... Leżałam z dziewczyną z nadciśnieniem w szpitalu.
Z Isia lepiej, jest blada jak ściana, oczy podkrazaone... Ale bez gorączki, była tylko raz rano w toalecie wiec jestem dobrej myśli. U lekarza ok, dostała elektrolity... Oczywiście nie chce ich pić, bo są trochę słone i nawet jak jej soku doleje to nie chce. Ładnie się bawi, nawet humorki ma. Oczywiście wykorzystuje taryfę ulgowa... No i dziś prawie nauczyła się jeździć na rowerze!!! 10 m przejedzie, tylko zapomina ze dalej trzeba pedalowac :-P
Honka a ta blizna Ci pękła czy jak??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olla
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
jak narazie walcze z piciem kawy:(bez kubka dziennie nie daje rady:(
pozdrawiam
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Olla witamy i zrob prosze suwaczek
My zaczynamy remont,wiec tylko sklepy i zakupy...
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Dodi ja bym to ciśnienie potraktowała poważnie, 144 to wcale nie jest mało.
Dziewczyny wczoraj taki ból brzucha mnie dopadł . Pierwszy raz miałam coś takiego. Najpierw cały brzuch mnie zaczął boleć tak, że musiałam usiąść, próbowałam się rozluźnić na piłce do ćwiczeń, ale za chwilę dopadł mnie gorszy ból już w samym dole brzucha. Naprawdę się przestraszyłam, nie wiedziałam czy mam dzwonić do męża czy może już powinnam do szpitala. Sprowadził mnie ten ból do parteru i okazało się, że jak postałam trochę na czworakach to mi przeszło. Ale przestraszyło nie na żarty. Zastanawiam się jaki ból jest bólem, który w ciąży po prostu może wystąpić, a przy jakim trzeba się zgłosić do lekarza .
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Megi dobrze ze mówisz, bardziej ja przypilnuje z tym piciem, bo to moment. Na razie lekarz mówił ze nie ma żeby była odwodniona. Co remontujesz? Bo ja oczywiście zapomniałam....
Apropo wczoraj przywieźli mi moja baterie do biletu. Czekałam od czerwca bo był przestój w produkcji, ale warto było bo jest super
Mulian a Nospe bierzesz??? Kiedy masz lekarza? Ja bym się skonsultowala bo to nigdy nie wiadomo....
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Sander, ja elektrolity mieszałam z herbatą z cukrem i jakoś szło. Na biegunki u dziecka jak dla mnie najlepszy węgiel, a przy wymiotach odrobina coli ciepłej rozgazowanej. W moim mieście panuje teraz jakis wirus, zaczyna się wymiotami i gorączką. Jak coś to dodam, że raz jak byłam z młodym w szpitalu to złapał rota (teraz zaszczepię) a drugi raz też mi się odwodnił i też pobyt w szpitalu.
Mulian też myślę że powinnaś to skonsultować z lekarzem. Podobno pozycja na lewym boku z poduszką między nogami ma łagodzić dolegliwości.
Dodi, z tym ciśnieniem to i ja bym sie wystraszyła, ale to rozkurczowe nie jest złe. Mój mąż ma tak normalnie 140/90-100, ale leczyć mi go nie chcą, a ja próbuję odchudzić
A ja dziś byłam na zakupach Jejku jakie słodziakowe ciuszki wygrzebałam:) 2 bodziaki różowe i płaszczyk taki do chrztu dla dziewczynki, a w piątek dopiero mam się dowiedzieć kto to mnie tak kopie:) Adusia czy Aleks
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Ja ruszam za tydzień, jak będę wiedziała kto to. Juz nie mogę się doczekać!!!!
U Nas wstępnie chłopak Mikołaj, a dziewczynka Michalina lub Alicja.
Adusia to skrót od Adrianny??
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Remontujemy pokój Julii i chyba Julka Będą mieli wspólny
Mulian taki ból to nic zwykłego, koniecznie zadzwoń i skonsultuj z lekarzem swoim
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to ciuszki, na prawdę staram się brać uniwersalne, ale jak widać powstrzymać się nie mogę. Najwyżej szwagierka będzie miała prezent. Za miesiąc rodzi Polcię
Załącznik nie został znaleziony
A ten kombinezon to mama mi mówi, wez bo będziesz żałować. Czyżby coś przeczuwała?
- olla
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
widzę,że dziewczyny już kupujecie wyprawkę dla maluchów?
Ja odkładam wszystko na grudzień/ styczeń... mam wrażenie że to wszystko jeszcze tak daleko.
A w poniedziałek jedziemy na połówkowe:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do wyprawki, to doświadczyłam w poprzedniej ciąży że lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej. Praktycznie od 28 tygodnia, miałam absolutny nakaz leżenia, a w 32-33 trafiłam do szpitala.
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja zakupy zaczynam po 10 października już nie mogę sie doczekać
Syn w przedszkolu a ja ugotowałam zupę i od rana bym jadła... a jak wygląda wasza waga?ile macie na plusie?ja mam wizytę w poniedziałek ale teraz jak sie ważę to tak ok 1kg-1,5kg na plus brzuch już mam taki duży w lutym będę wielka
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Żeby Mała się nie odwodniła to możesz jej dawać wodę z miodem i cytryną ( rada przekazywana w mojej rodzinie z babki na córkę ) ja to podaje chłopcom zamiast elektrolitów bo też ich nie przełkną
Olla witaj
Hehehe ja do końca listopada mam zamiar mieć wszystko poprane i poprasowane w grudniu i styczniu chyba bym z kasą i siłami nie dała rady.
Mulian nospę możesz brać na rozkurczenie i odpoczywaj jak najwięcej się da. Ja jestem w 3 ciąży a i tak ból i skurcze zawsze mnie niepokoją
Sander Alicja jest świetne bardzo mi się podoba ale dla M nie bardzo
Masuska body z misiem rewelacja mam takiego pajaca po Adasiu
Co sądzicie o drewnianej kuchni dla chłopców pod choinkę??? znalazłam fajną na Ebayu i się zastanawiam czy nie za bardzo dziewczyński prezent