- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie 2010
Mamusie 2010
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Sunaja jeszcze raz wszystkiego najlepszego Ps. Jestes starsza ode mnie az o 4 dni- hehe
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
a wtrącę się, a co tam ja wyznaję zasadę że dzieci powinny boso chodzić, no więc jak było prawdziwe ciepełko to Klaudia w skarpetkach zasuwała po podwórku nigdy nawet katarku nie miała, żeby nie było że chciałam dziecko przeziębić całkiem boso to się bałam, bo jednak u nas w lesie a to robaczek, a to patyczek, a to inna mrówka jak szłyśmy "między ludzi" to owszem, buciki musiały być, ale bardziej na pokaz żeby nie było że dziecku butów nie kupiłam, i tak zasuwała boso
Podoba mi się takie podejście- wolność dla malutkich stópek
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alutka1011
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Maja śpi uff Znalazła sobie "świetną" zabawe podchodzi do kontaktu ja jej mówię "nie wolno" a ona się chichra jak oszalała I coraz częściej mnie zaczyna gryźć
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do bucików to piotrus jeszcze nie potrzebuje ale ostatnio nie mogłam się powstrzymać i kupiłam mu już buciki z Adidas od 6 miesięcy bo były takie urocze
dziewczyny chciałabym żebyście cie mi jako już troche doświadczone mamę znowu doradzili i to w dwóch kwestiach (najlepsze są porady od mam )
po pierwsze piotrus za miesiąc kończy 4 miesiące i już mogę mu więcej podawca niż mleko... co mu mogę już wprowadzić (kaszki, herbatki, słoiczki słyszałam) i co ile w ciągu dnia. On teraz je 160 ml co 3/3,5h a w nocy jak się obudzi to tak już 200zl wsunie. Chce się dokładnie dowiedzieć żeby później jakiegoś błędu nie zrobić
po drugie Piorus prawie wcale nie śpi w ciągu nie dnia co usypia to śpi tylko na 15 min i się budzi. najczęściej zasypia mi na rekach i jak go kładę do łóżeczka to minie 10 min i się budzi. Tak samo jest jak z nim wychodzę ... zasypia w wózeczku i jak ledwo co przychodzę do domu on się budzi. Moim zdaniem powinien tak pospać w ciągu dnia 3/4 godzinki a on nie nie wiem co mam z tym zrobić
Bardzo bym była wdzięczna o wasze porady
- alutka1011
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Co do wprowadzania ja zaczęłam od zupek(marchewka z czymś tam) kaszek na początku nie chciała mi jeść więc poczekałam k.2 tyg i mi jadła.Najlepiej podawać przez ok 3 dni to samo i patrzeć na reakcje.Na szczęście u mnie Maja wszystko je i toleruje
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Z tym to akurat nie rób nic, Twoje dziecko najwyraźniej tak, a nie inaczej potrzebuje spać, moje dziecię ma tak samo, czasem przehula nawet 4 godz i kładzie się na 20 min, nie zdążę kawy machnąć a już słyszę Bartka tylko że ja od początku nauczyłam zasypiać samodzielnie i tak zostało. Odnośnie poszerzania diety ja od 4 mca dawałam Bartkowi jeden mały słoiczek (niby)po 4 mcu w ciągu dnia, a do picia najlepiej mineralna, żeby przywykł U mnie wyglądało to tak że zamiast jednego posiłku z samego preparatu mlekozastępczego robiłam ma na nim kaszkę, później, po południu dawałam słoiczek- obiadek albo deserek. Oczywiście wtedy jeden posiłek mleczny wypadał, żeby suma posiłków się zgadzała w ciągu doby.po drugie Piorus prawie wcale nie śpi w ciągu nie dnia co usypia to śpi tylko na 15 min i się budzi. najczęściej zasypia mi na rekach i jak go kładę do łóżeczka to minie 10 min i się budzi. Tak samo jest jak z nim wychodzę ... zasypia w wózeczku i jak ledwo co przychodzę do domu on się budzi. Moim zdaniem powinien tak pospać w ciągu dnia 3/4 godzinki a on nie nie wiem co mam z tym zrobić
Bardzo bym była wdzięczna o wasze porady
- SISUNIA88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa mama :) KAF'ka
ja też jestem za bosymi stópkami, a już w domu to na bank. sama też nie mam kapci. myślałam, że może głupio myślę, ale widzę, że nie jestem sama
ja w domu małemu wcale nie zakładam butków..tylko skarpetki..jak gdzieś idziemy to wtedy tak ale on szybciej te butki ściąga niż ja je nakladam
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- Martynka__89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2