- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- samotnosc !!!!
samotnosc !!!!
- julcia_81
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dodasia1992
- Wylogowany
- gaworzenie
- andziaaxdd
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ♥ 25.10.2010 ♥ *Adasiek *
Bardziej wstydzić się powinien ojciec waszych dzieciaczków !
Znam bardzo dużo samotnych mateczek, super się trzymają, ważną rolę odgrywa tu wsparcie rodziny i przyjaciół, szukanie tego wsparcia u nich.
A nie zaszycie się w 4 ścianach !
- julcia_81
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pip_ip
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham życie ponad życie!;>
Dziewczyny! damy wszystkie rade tym panom !trzeba mocno wierzyc
Julcia! patrze, jaki był twój wcześniejszy post i zastanawiam się, co takiego musiało się stać, że teraz tak źle się czujesz??!! powiedz, bo wtedy łatwiej pocieszyć. Nie przepraszaj za coś, co czujesz, ale pomyśl ile radości dadzą ci twoje dzieci jeszcze (masz jeszcze synka, prawda?). Facet się znajdzie prędzej, czy później, ale czasem lepiej być samemu niż się męczyć. Moja mama z wyboru (męczyła się z moim tatą przez 4 lata jeszcze od mojego przyjścia na świat) została samotną matką, gdyż nawet jako niby mężatka tak naprawdę nie miała co liczyć na pomoc. Myślę, że świetnie sobie dała radę i ja jestem teraz szczęśliwą i spełnioną kobietą i bardzo się cieszę, że to właśnie moja "rodzicielka" mnie wychowywała, a nie kto inny. Na pewno są gorsze i lepsze momenty, jak u każdego, ale nie poddawaj się! Przetrwasz!! Jeśli nie masz nikogo bliskiego, to masz chociaż to forum, nas i choć jesteśmy tu tylko słowem pisanym, myślę, że to też zawsze jakieś wsparcie!! Trzymam za ciebie i twoje samopoczucie kciuki! będzie dobrze!
- julcia_81
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pip_ip
- Wylogowany
- gaworzenie
po drugie: jesteśmy tylko ludźmi, nie jesteśmy nie do zdarcia i żadna z nas nie jest supermanem, więc jeśli nie ma się czasu na jakikolwiek wypoczynek, czas dla siebie, to or\ganizm nie wytrzymuje i daje znać w taki lub inny sposób. mój.... najczęsciej u mnie przemęczenie objawia się brakiem koncetracji, mniej lub bardziej poważnym (zdarza się ze nie wiem, czy przejechałam na czerwonym, czy zielonym świetle) i czasem bezsilnym płaczem. U ciebie jest tego po prostu za dużo i objawia się silniejszą depresją. Jednak pamiętaj, że to minie, twoja mała zacznie normalnie spać (mojej wyrzynały się trójki wszystkie na raz chyba przez miesiąc, mam meża, ale tylko ja do niej wstawałam, zdarzały się nocne wymioty... byłam wykończona, ale to przeszło, teraz sama śpi w łóżeczku całą noc z małymi wyjątkami) i będziesz bardziej wypoczęta i będziesz miała nieco czasu dla siebie.
Opowiem krótko mojej znajomej... na pocieszenie, bo jest świetną kobietą i wychowuje samotnie trójkę synów, którzy wyrastają na naprawdę świetnych chłopaków. A nie było lekko. Po urodzeniu pierwszego syna okazało się, ze jej mąż ma też córkę.... gdzieś po drodze się "zdarzyła". Urodziła dwóch kolejnych synów, a sie okazało, że jej mąż w tzw międzyczasie "dorobił" się na boku potomka w wieku jej średniego synka. Nie chciał dać rozwodu. W końcu.... no i została z całą trójką, sama. Było różnie, ale jest silna i naprawdę daje rade. Wierzę, że ty też dasz. Kryzys minie!!
Jutro jest nowy dzień i choć bedziesz zmęczona zapewne (moje sprobuj małej posmarować ząbki dentinoxem.... może też jej wychodzą?), to pomyśl, że już niedługo a niedługo spadnie śnieg i razem ulepicie bałwana:)
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- pip_ip
- Wylogowany
- gaworzenie
Julcia!! wlasnie!! żłobek? niania? jest taka możliwość? mała tez na tym skorzysta!!julcia a moze masz okazje oddac mala do zlobka chociaz na te 2-3 godz dziennie? ty masz 2 dzieci wiec rozumiem ze masz prawo czuc sie zmeczona i chciec cos wiecej od zycia a nie tylko nianczenie dzieci calymi dniami...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
I nie miej do siebie pretensji, Twoje reakcje są normalne. Wręcz nienormalne by było gdybyś się nie podłamała, nie jesteś cyborgiem. Ja mam jedno dziecko i męża, a i tak powtarzam sobie: byle do wiosny. Natmur ma rację, ta pogoda jest wykańczająca psychicznie.
Nosek do góry, będzie dobrze, musi być I buziaknij dzieciaki od ciotek z forum
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- julcia_81
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- julcia_81
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna