BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu #203572 przez mesy
delfinek piękny brzuszek :) :) :)

Cześć agnesssa jak pogoda okropna ? u mnie słoneczko :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #203577 przez MagdaM
Gosiak kurczaki za pozno doczytalam - masz jeszcze te mielone?? Choc 1 :P :P
Delfinek brzus super!! Taki w sam raz :lol:
Ja apartament mam ojjj tak, ostatnio wyskoczyl :silly: A torby spakowane juz dawno bo grozil mi porod przedwczesny, a teraz jak odstawilam wszystkie wspomagacze to mala czeka na weekendy chyba :lol: :silly:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203579 przez gorla
delfinek fajny brzusio :laugh: jak karmisz piersia regularnie, bez przerw to @ nie przyjdzie, ale jeśli chodzi o antykoncepcję to różnie z tym, nieraz starczy raz ze nie karmisz o czasie i machina rusza, hormony zaczynają działac owulka a potem zdziwko że okresu nie mam a ciąża kolejna sie szykuje ;) moja kumpela tak miała

Lacra malowanie ? :laugh: :laugh: znam ten ból, ale dzielna kobitka z Ciebie. I jak wyszło? rozwód czy nie?? :laugh: :laugh: ja po ostatnim malowaniu- pół kuchni, sypialni i małego przedpokoju mam Dośc!!!!!! tydzień mi to zajęło ale daam rade, nawet pierdyknęłam wzorki w sypialni i drzewo na przedpokoju. Ale powiem ci, ze wiecej nigdy nikt mnie nie namówi na malowanie :angry: sama chciałam to musiałam skończyć

U mnie też pięknie na dworzu :laugh:

Ajłonka a ja miałam wstręt do mięcha :unsure: jak czuła kiełbaske z cebulką to kierunek kibelek. Za to obżerałam się jogurtami, owocami w kilogramach !! no i 16 kilo przytyłam. Ja luzuję, bo odłożyłam staranka , biorę leki na żołądek bo strasznie mnie mdli jakby teraz jeszcze miały dojść mdłości ciążowe łoooooooo matko
13 lata 3 miesiąc temu #203582 przez gorla
MagdaM ja sie spakowałam już w 26 tc :laugh: :laugh: noo ale jak pojechałam na porodówkę w 38 tc to tak z nienacka wyszło, ze kapci i szlafroka nie wzięłam. Też miałam mały brusuio. Kuzynka jest w ciąży z blizniakami i jest w 29 tc i ma metr w brzuchu już
13 lata 3 miesiąc temu #203612 przez gorla
mesy a ja robisz testy p owulacji to II kreski dalej są?? czy juz nie. Mi sie chyba okres przesunie, bo jestem cholernie przeziębiona , na 13 pazdziernika

syropki, pierdoły, herbata z cytryną, mikstury czarodziejskie nie pomagaja :( trza zapodać coś mocniejszego :P :P piwko grzane :P :P :P :P
13 lata 3 miesiąc temu #203614 przez mesy
gorla robiłam dwa dni pod rząd po owulacji tak dla sprawdzenia i już wychodziła tylko jedna krecha :woohoo: :woohoo: :woohoo: no piwko cię w trymiga wyleczy :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203619 przez gorla
czyli ja nie miałam jeszcze owulki i mam II wyrazne krechy :angry: :angry: no pewnie przez przeziebienie i stres sie przesunie, jakby co dziś rano był seksik nad ranem :laugh: o 5 :P :P spać nie moglismy, potem spalismy jak niemowlaki do 7 :laugh: i wtedy zmierzyłam tempkę, ale to bzykanku to sie nie liczy

ja jestem baardzo pokojna :laugh: jak narazie, kilka dni mdłości od żołądka przypomniało mi ciążowe wymioty i już mi parcie opadło :( mam uraza po ostatniej ciąży, nooooo można by powiedzieć , że chcem ale siem bojem :) jak zobacze II kreshy na teście to dopiero mi ciśnienie skoczy :laugh: :laugh:

no co jest grane od tygodnia są krechy na owu, hmm..dziwny ze mnie przypadek ;) noo wiem o tym już dawno przecie i dziwię sie, ze sie dziwie :laugh: :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203621 przez mesy
gorla czemu to bzykanku się nie liczy ? wiesz jak to z tymi testami jest jak wyjdzie Ci druga krecha mocna to wtedy możesz mieć owulację miedzy 12-36 godz. :silly: ja od 16.o9 tj. piątek do 18.o9 tj. niedziela miałam mocną tą drugą krechę hehe i bądź tu mądra kiedy ouw jest :silly: :silly:

gorla tyśś je pokręcona Ci powiem :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #203622 przez gosiak
Magda masz szczęście jeden się został w lodówce, więc ślę łap :lol:

Lacra chyba pod most wyladowała cos się zdaje, bo się nie odzywa :silly:

spadam miłego dzionka, u mnie pieknie słonecznie :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 3 miesiąc temu #203624 przez gorla
mesy bo jak sie kochaliśmy 2 godz wcześniej to mogło od tego gorąco sie zrobić w cipce :laugh: :laugh: moja własna teoria :P :P ale miałam 37,1 wczoraj było 36,6 a normalnie mam 36,4 st.
ja nigdy nie wiedziałam, kiedy @ przyjdzie, a o owulce niewspominam nawet
13 lata 3 miesiąc temu #203625 przez mesy
A ty mówisz o tej temp. haha no jasne że po seksiku Ci się podniosła ;p ja wczoraj mierzyłam rano i miałam 37.3
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203628 przez gorla
gosiak oby jednak nie :laugh: :laugh: może mąż tak zachwycony że z wyrka nie wychodzą :P :P

mogłyście mówić, ze na klopsy macie chętkę, u mnie po urodzinach fuul ich było, ze na prawo i lewo mogłam rzucac..te klopsy off kors
13 lata 3 miesiąc temu #203629 przez chłopek
magda ja byłam spakowana w dniu terminu 3.11 szwagierka mi powiedziała zebym sie rozpakowała, to szybciej pojade, ja oczywiscie ze zartuje, młodemu sie nie śpieszyło no i 10.11 sie rozpakowałam i wieczorem pojechałam do szpitala :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203633 przez sylka
delfinek83 napisał:

sylka, ale Ci dobrze że jeszcze @ nie masz, zawsze tak długo po porodzie się nie ma jak się piersią karmi czy różnie z tym jest bo nawet nie wiem, muszę siorki zapytać jak to u niej było, zawsze to jeden problem z głowy :silly:
ja się bardzo cieszę że teraz już kilka miesięcy mam spokój z tą wredotą, jak dla mnie to mogłaby nigdy nie wracać hehe :lol:

Wiesz co na to chyba nie ma reguły. Niektóre koleżanki z forum karmią piersią i już mają za sobą kilka @ a inne jak ja nadal @ brak. W sumie sama nie wiem co na to ma wpływ.

Brzuszek liczności :lol: Kiedy ja taki miałam :unsure: :P Zleciało, oj zleciało trochę czasu
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203638 przez gorla
sylka myślę, ze to chodzi o hormon prolaktyna, bo on hamuje owulację. Żeby karmić piersią potrzebne jest duże stężenie tego hormonu. ja mam na przykład prolaktynemie i naprawdę mleko mi leci szczególnie rano,a w ciąży nie jestem i nie rodziłam, bynajmniej ostatnio ;) . Przestajesz karmić albo przestajesz karmić regularnie i prolaktyna opada. jak opadnie do pewnego poziomu na stępuje owulacja. Każda ma inny poziom tego hormonu, jedne nie maja owulki a karmią czasami tylko, a inne raz sie spóżnia i już sie zaczyna normalny cykl i @ przychodzi

o coś na zasadzie jak poszłam z wynikami tsh do ginki i mówie, zę są w normie, a ona, ze mieszczą sie w przyjętych normach nie znaczy że dla mnie ta norma jest odpowiednia
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia