BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 10 miesiąc temu #320567 przez @nulka
za miesiąc Lajkra to Ty bedziesz na inne badania chodziła i jak Cie znam to na zakupy :lol: :lol: :lol:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320581 przez Lacrijka
@nulka napisał:

za miesiąc Lajkra to Ty bedziesz na inne badania chodziła i jak Cie znam to na zakupy :lol: :lol: :lol:

Hehehe :kiss: Bardzo mozliwe ze na inne badania bede latac, bo jak tak dalej pojdzie to
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i bede sie badac u psychiatry :ohmy:

Ejjj, zakupy, włacha!! Dzieki ze mi przypomnialas bo musze isc do allegro :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #320597 przez Mirella
Chłopek, ja nie zmieniam zdania, zresztą teraz bidol wróży, a bidolka nie ma bo ją wirus wygania to nie wiem kto tu będzie wróżył jak Lacra zafasolkuje po tym badanku ;)
Ale brzuszek pogłaskałam, a co mi tam :lol:

Lacra, ale Ty kombinujesz, dobrze że @nulka Cię zjechała to ja już nie muszę. Weź się kobieto trochę uspokój, może znowu do Egiptu pojedź?
12 lata 10 miesiąc temu #320601 przez Lacrijka
Mirella napisał:

Chłopek, ja nie zmieniam zdania, zresztą teraz bidol wróży, a bidolka nie ma bo ją wirus wygania to nie wiem kto tu będzie wróżył jak Lacra zafasolkuje po tym badanku ;)
Ale brzuszek pogłaskałam, a co mi tam :lol:

Lacra, ale Ty kombinujesz, dobrze że @nulka Cię zjechała to ja już nie muszę. Weź się kobieto trochę uspokój, może znowu do Egiptu pojedź?

Byłam juz u Egiptu a poza tym inne wydatki teraz mamy :P :P :P No dobra, to lize se stad.. Z Mackiem pogadam sobie moim futrzanym :( :( :(
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320668 przez gosiak
No Lacra z tymi wrzodami to trafiłaś aż sie uśmiałam :lol: no ale serio byłam dziś u lekarza, opowiedziałam mu całą historię moich żołądkowych przebojów, które ciągły się kilka lat, no i dał skierowanie na gastroskopie :S sama już tak wczoraj się domyślałam że to to cholerstwo, po tym co dziewczyny pisza że na wiosne dają o sobie znać no i jeszcze u wujka google naczytałam się że ulgę w bólu daje choćby kęs jedzonka i u mnie identycznie, dziś w nocy co trzy godziny wstawałam żeby coś przekąsić i jak ręką odjął :dry: boję się strasznie tego badania nawet jeśli nie będzie bolało bo lekarzyk powiedział że dadza mi kokainę :ohmy:(nie wiem czy faktycznie, czy się mu coś popiętroliło) :lol: i nie będzie mnie nic podrażniać, ale moja wyobraźnia tak potrafi działać że nie musi boleć żebym tam umarneła na strach :S no i zastanawiam się czy te wrzody i te leki co teraz biorę nie pokićkają mi planu z badaniem HSG :unsure:

chłopek ładniutki ten Twój brzuś :kiss:

aaa Lacra tez się samego badania tak strasznie nie peniam, bardziej tego co usłyszę :dry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320670 przez emka
Hej babolce!

Widzę ze sie ostro wszystkie wzięły za siebie i na zabiegi wyruszają...
I dobrze! Moja kumpelka też na tym była i za pare miesięcy już ciężarną była :)
Gosiak, Lakrijka z tego co ona opowiadała to chyba nie takie straszne :) Ale wiem łatwo się gada... ale warto pocierpieć!
Gosiak Wrzody własnie dają znać o sobie jesienią i wiosną, mój mąż sie boryka, ale nie poszedł na badania bo tak jak gorla penia się gastroskopii. To nie muszą być koniecznie wrzody, ale jakieś zołądkowe sprawy...

@nulka :kiss: Widzę ze humorek lepszy :) Tak trzymaj !! U mnie dzis jest tak pięknie na dworku, że żyć sie chce :) :laugh: :laugh:

gorla Mama już ma się lepiej tylko stęka, że nie może wychodzić ;)

Chłopek Ale ten brzusi ci rośnie... cudnie

Agneska Jak sie czujesz ??

Jeśli chodzi o palenie to ja nigdy nałogowo nie paliłam, ale do piwka czasem w palącym towarzystwie mi się zdarza :blink:
Zaraz mi się studenckie czasy przypominają :)

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 10 miesiąc temu #320723 przez nikusia1988
Dzwoniłam teraz do swojego laboratorium i pytałam o te badania nasienia i powiedziała że 26zł :cheer: Aż się zdziwiłam... :cheer: i też mówiła że 7 dni ma trwać "abstynencja" :lol: mówiła że przeważnie każą odczekać 5-7 dni ale lepiej żeby to było 7 dni... i chyba teraz za pierwszym razem zrobimy po 7 dniowej przerwie a za jakiś czas powtórzymy po 4 lub 5 dniowej :) i tak chyba będzie najlepiej :lol: a wyniki w tym samym dniu ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320772 przez ViFi
nikusia1988 napisał:

Dzwoniłam teraz do swojego laboratorium i pytałam o te badania nasienia i powiedziała że 26zł :cheer: Aż się zdziwiłam... :cheer: i też mówiła że 7 dni ma trwać "abstynencja" :lol: mówiła że przeważnie każą odczekać 5-7 dni ale lepiej żeby to było 7 dni... i chyba teraz za pierwszym razem zrobimy po 7 dniowej przerwie a za jakiś czas powtórzymy po 4 lub 5 dniowej :) i tak chyba będzie najlepiej :lol: a wyniki w tym samym dniu ;)

==== Badanie nasienia jest szeroko pojetym pojeciem np:
badania nasienia:
Badanie ogólne
Badanie przeżywalności 24-godzinnej
TEST MAR – w kierunku wykrywania przeciwciał przeciwplemnikowych
Posiew i ewentualnie antybiogram nasienia
Badanie chromatyny plemnikowej - SCSA – obrazującej stopień uszkodzenia DNA plemników
Seminogram - klasyczne badanie nasienia
Seminogram - komputerowa analiza nasienia

Badanie nasienia przykładowy cennik:
Macierzyństwo Kraków
Seminogram - klasyczne badanie nasienia 100 zł
Seminogram - komputerowa analiza nasienia 130 zł
Badanie chromatyny (wykonywane łącznie z komputerową analizą nasienia) 400 zł
Post-coital test (PCT) 50 zł
Posiew nasienia 80 zł

InviMed Warszawa Wrocław Poznań Gdynia
Badanie nasienia - podstawowe 100 zł
Badanie nasienia - pełne 160 zł
Badanie nasienia MAR test anty IgG i IgA 120 zł

Provita Katowice
Badanie podstawowe nasienia 65 zł
Morfologia plemników 50 zł
Test eozynowy (żywotność plemników) 40 zł
Ilościowa ocena granulocytów w nasieniu (POX) 40 zł
MAR-test - IgG (obecność przeciwciał antyplemnikowych klasy lgG na powierzchni plemnika) 65 zł
Analiza obecności nasienia w moczu 60 zł
Badanie mikrodelecji w chromosomie Y (AZF-azoospermic factor) 450 zł

Novum Warszawa
badanie ogólne nasienia - niekomputerowe 100 zł
badanie ogólne nasienia - komputerowe 160 zł
posiew nasienia 57 zł

Gameta Kielce Gdynia Łódź
Badanie nasienia (komputerowe) 100 zł
Badanie nasienia (morfologia) 30 zł
Badanie nasienia (test migracyjny) 150 zł
Badanie nasienia - pełna ocena płodności 360 zł
Posiew nasienia 50 zł

Novomedica Mysłowice
Spermiogram 140 zł
HOS TEST (żywotność plemników) 30 zł
MAR TEST (obecność przeciwciał przeciwplemnikowych IgG na powierzchni plemnika) 60 zł
Badanie chromatyny plemników Test SCSA 300 zł
Test Swim-up (test migracji plemników) z podstawowym badaniem nasienia 350 zł
Test Swim-up (test migracji plemników) z pełnym badaniem nasienia 440 zł
Posiew bakteriologiczny i mykologiczny 60 zł
TRAP - pomiar poziomu wolnych rodników w nasieniu 125 zł

dzieci.civ.pl/badanie-jakosci-nasienia

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 10 miesiąc temu #320787 przez nikusia1988
Ja mam najzwyklejsze badanie ogólne nasienia. Nie na żaden posiew czy bakterie czy coś.
12 lata 10 miesiąc temu #320804 przez gosiak
No 26 zł faktycznie tanio :blink: my 75 zł płaciliśmy :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 10 miesiąc temu #320836 przez Lacrijka
Nikusia - posiew nasienia tez bardzo dobrze jest zrobic, posłuchaj Lacry :)
12 lata 10 miesiąc temu #320839 przez nikusia1988
Dziękuję Lacro :kiss: :lol:
Może i też zrobimy, ale trochę później (chyba że to można od razu z jednej spermy i jedno i drugie badanie zrobić?)
12 lata 10 miesiąc temu #320841 przez Lacrijka
nikusia1988 napisał:

Dziękuję Lacro :kiss: :lol:
Może i też zrobimy, ale trochę później (chyba że to można od razu z jednej spermy i jedno i drugie badanie zrobić?)

No własnie mozna z jednej próbki, dlatego Ci napisałam o tym, zeby za jednym stresem eMka zrobic wszystko :)
12 lata 10 miesiąc temu #320842 przez nikusia1988
Aaaaa... no to po raz 2 dziękuję za info :) Zadzwonie umówić się na konkretny termin to od razu zapytam o cene posiewu...
12 lata 10 miesiąc temu #320958 przez Aguska23
Hej dziewczyny. Trochę mnie tu nie było więc muszę ponadrabiać zaległości. :)
A u mnie hmm dziś dostałam książkę "Drogi ku płodności". Na pewno całą przeczytam. Miałam nie iść w tym miesiącu do lekarza ale jednak w piątek idę. Zobaczy co powie na to, że drugi cykl z dupkiem był znowu dłuższy i oceni mi czy mam owulkę w tym miesiącu czy nie. Bo ja sama to nie wiem czy czuję czy nie, czy raczej bardzo chciałabym czuć ;p
Na pewno Wam powiem co i jak.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka