BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #345835 przez chłopek
sasetka ja brałam nowynet i tak jak mówi agnessa lepiej tampona włożyc jak rozregulowac cykl a sie stracie o dzidzie
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #345838 przez ViFi
Sasetka_88 napisał:

Wynika badania nasienia:

OCENA MIKROSKOPOWA:

Okres abstynencji - 8 dni
Objętość - 5.0 ml
Wygląd próbki: P
Lepkość - ++
Czas upłynnienia - 120 min
pH - 8.2
Liczba plemników - 27.0
Aglutynacja -

Ilość plemników w ejakulacie - 135.0

RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW:

Ogólny % ruchliwych: 62
Ruch (A)+(B) - 48
(A)Linearny- 1
(C) Ruch w miejscu - 14
(B)Linearny - 47
(D)Brak ruchu - 38

MORFOLOGIA PLEMNIKÓW:

Formy prawidłowe - 11
Uszkodzone szyjki/wstawki - 49
Formy nieprawidłowe - 89
Uszkodzone witki - 20
Uszkodzone główki - 77
Kropla cytoplazmy - 3

ŻYWOTNOŚĆ PLEMNIKÓW:

Plemniki żywe - 85
Plemniki martwe - 15

MAR TEST IgG:

Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką - 4
Wynik testu : NEGATYWNY

Oznaczenie il.aktywnych leukocytów - 0.0
Komórki spermatogenezy - 0-1
Komórki nabłonkowe - 0-1

za duża wstrzemięźliwość 8 dni.....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 8 miesiąc temu #345841 przez ViFi
Kajo napisał:

gosiak napisał:

mnie po owulce na przemian pobolewa raz L. raz P. jajnik i podbrzusze :blink:

A czyli to normalne :) ja po prostu wcześniej nigdy tak nie czułam jajnika:).

Sasetka_88 mój M miał gorsze wyniki. Musiałabym je gdzies odkopać, ale na pewno miał dużo mniej tych żywych, więc chyba nie jest az tak źle. Ale najlepiej jakby dobry lekarz je zobaczył i wdrożył odpowiednie leki poprawiające jakość nasienia.

===== tak przy Clo to normalne....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 8 miesiąc temu #345842 przez Kajo
za duża wstrzemięźliwość 8 dni.....[/quote]

Nie czemu, przecież nawet informuja o tym, żeby te 7 dni wstrzemięźliwości było. Także OK., Ja myślę, że te wyniki sa dobre, jedyne co nie wiem jak interpetować te uszkodzone szyjki i formy nieprawidłowe. My tego chyba nie mieliśmy badanego. Ale jeśli chodzi o ilość i ruchliwość to wg mnie jest ok.
12 lata 8 miesiąc temu #345844 przez Sasetka_88
Czyli nie przesunie mi to @?:/ale ja już wziełam jedną tabletkę o 13.30 :(

Czyli co mam robić z meżem?:(
12 lata 8 miesiąc temu #345846 przez Sasetka_88
Robiliśmy to badanie w Katowicach, w Angelius. I tam też ma iść mój M do urologa ..
12 lata 8 miesiąc temu #345847 przez Kajo
ViFi napisał:

Kajo napisał:

gosiak napisał:

mnie po owulce na przemian pobolewa raz L. raz P. jajnik i podbrzusze :blink:

A czyli to normalne :) ja po prostu wcześniej nigdy tak nie czułam jajnika:).

Sasetka_88 mój M miał gorsze wyniki. Musiałabym je gdzies odkopać, ale na pewno miał dużo mniej tych żywych, więc chyba nie jest az tak źle. Ale najlepiej jakby dobry lekarz je zobaczył i wdrożył odpowiednie leki poprawiające jakość nasienia.

===== tak przy Clo to normalne....

Tylko, że to mój trzeci cykl z clo. No chyba, że dopiero teraz zaczął ten lek działać prawidłowo. Pozostało więc czekanie:)
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345853 przez Kajo
Sasetka_88 napisał:

Robiliśmy to badanie w Katowicach, w Angelius. I tam też ma iść mój M do urologa ..

Wiesz wizyta u urologa nie zaszkodzi, chociaz mój wyśmiał całą tę wizytę :laugh: a najbardziej pomógł nam mój ginek ;)
Ale jak jest zapisany to niech idzie, natomiast swojego ginka podpytaj i ginkowi pokaż wyniki męża. Najlepiej jakbyś chodziła do specjalisty od leczenia niepłodności. Dobry lekarz to połowa sukcesu ;)
12 lata 8 miesiąc temu #345858 przez Sasetka_88
Kajo: Mój gin kazał iść mężowi do urologa, i za tydzień przyjść do gina znowu z wynikami od urologa :( masakra .. :(

Czyli ten lek na przesunięcie @ nie pomoże?Nie chcę mieć @ w dniu wesela:(
12 lata 8 miesiąc temu #345863 przez Kajo
Sasetka_88 napisał:

Kajo: Mój gin kazał iść mężowi do urologa, i za tydzień przyjść do gina znowu z wynikami od urologa :( masakra .. :(

Czyli ten lek na przesunięcie @ nie pomoże?Nie chcę mieć @ w dniu wesela:(

To nie wiem jaki Twój ginek ma plan. Mój M chodził do urologa, ale tylko wtedy kiedy jakas wredna bakteria się do nasz przyczepiła, albo grzybica. Ale takie badanie jak miał mój M to ja moge spokojnie w domu wykonać :lol: i jeszcze lepsze leki dobrać ;) no chyba, że trafilismy na takiego po prostu lekarza, dlatego mamy takie zdanie.
12 lata 8 miesiąc temu #345865 przez bidol
dzięki dziewczynki za głaskanie - :laugh: :laugh: :laugh:
ja już po wizycie jestem i wszystko ok - mam lekkie rozwarcie - ale przy drógim dziecku to podobno norma :) U ginki spotkałam znajomą - po 3 latach staranek się udało im :laugh: więc cyce do góry i do roboty :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu #345866 przez Sasetka_88
No kazał iść do urologa z tymi wynikami nasienia :( to co, mam się umówić na wizytę w tej klinice ale do kogo?:(
12 lata 8 miesiąc temu #345871 przez Kajo
Sasetka_88 napisał:

No kazał iść do urologa z tymi wynikami nasienia :( to co, mam się umówić na wizytę w tej klinice ale do kogo?:(

Umówcie się do urologa i za jednym zamachem od razu możecie też pójść do ginekologa. Ja tak bym postąpiła. Tylko dowiedz się , który ginek w tej klinice jest dobry. Możesz sprawdzić opinie np. na znanylekarz.pl.
12 lata 8 miesiąc temu #345879 przez Sasetka_88
Do urologa jedziemy w środę do tej kliniki w Katowicach. Ale do gina tam,czy do mojego?A nei wiesz, czy ta wizyta jest płatna u urologa?Bo nie ma cennika z tej kliniki:/
12 lata 8 miesiąc temu #345883 przez Kajo
Sasetka_88 napisał:

Do urologa jedziemy w środę do tej kliniki w Katowicach. Ale do gina tam,czy do mojego?A nei wiesz, czy ta wizyta jest płatna u urologa?Bo nie ma cennika z tej kliniki:/

Sasetka obawiam się, że nie pomoge Ci z ceną, bo ja mieszkam zupełnie gdzie indziej ;) i nie znam tej kliniki. Ale skoro to klinika to na stówę wizyta bdzie płatna. Może znajdź cennik w internecie lub zadzwoń do nich.
Nie wiem też czy jesteś zadowolna ze swojego gina, jeśli tak to zrób tak jak Ci polecił. Czyli najpierw urolog a później do niego. Jesli jednak masz jakieś wątpliwości co do sposobu leczenia to ja rozejrzałabym się za innym ginem. W tej klinice lub innej, wazne aby to był dobry lekarz z dobrymi opiniami. O to bardziej mi chodziło :) Może ktoś z okolic Katowic Ci podpowie.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia