- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
Wynika badania nasienia:
OCENA MIKROSKOPOWA:
Okres abstynencji - 8 dni
Objętość - 5.0 ml
Wygląd próbki: P
Lepkość - ++
Czas upłynnienia - 120 min
pH - 8.2
Liczba plemników - 27.0
Aglutynacja -
Ilość plemników w ejakulacie - 135.0
RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW:
Ogólny % ruchliwych: 62
Ruch (A)+( - 48
(A)Linearny- 1
(C) Ruch w miejscu - 14
(B)Linearny - 47
(D)Brak ruchu - 38
MORFOLOGIA PLEMNIKÓW:
Formy prawidłowe - 11
Uszkodzone szyjki/wstawki - 49
Formy nieprawidłowe - 89
Uszkodzone witki - 20
Uszkodzone główki - 77
Kropla cytoplazmy - 3
ŻYWOTNOŚĆ PLEMNIKÓW:
Plemniki żywe - 85
Plemniki martwe - 15
MAR TEST IgG:
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką - 4
Wynik testu : NEGATYWNY
Oznaczenie il.aktywnych leukocytów - 0.0
Komórki spermatogenezy - 0-1
Komórki nabłonkowe - 0-1
za duża wstrzemięźliwość 8 dni.....
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
gosiak napisał:
mnie po owulce na przemian pobolewa raz L. raz P. jajnik i podbrzusze
A czyli to normalne ja po prostu wcześniej nigdy tak nie czułam jajnika:).
Sasetka_88 mój M miał gorsze wyniki. Musiałabym je gdzies odkopać, ale na pewno miał dużo mniej tych żywych, więc chyba nie jest az tak źle. Ale najlepiej jakby dobry lekarz je zobaczył i wdrożył odpowiednie leki poprawiające jakość nasienia.
===== tak przy Clo to normalne....
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie czemu, przecież nawet informuja o tym, żeby te 7 dni wstrzemięźliwości było. Także OK., Ja myślę, że te wyniki sa dobre, jedyne co nie wiem jak interpetować te uszkodzone szyjki i formy nieprawidłowe. My tego chyba nie mieliśmy badanego. Ale jeśli chodzi o ilość i ruchliwość to wg mnie jest ok.
- Sasetka_88
- Gość
Czyli co mam robić z meżem?
- Sasetka_88
- Gość
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kajo napisał:
gosiak napisał:
mnie po owulce na przemian pobolewa raz L. raz P. jajnik i podbrzusze
A czyli to normalne ja po prostu wcześniej nigdy tak nie czułam jajnika:).
Sasetka_88 mój M miał gorsze wyniki. Musiałabym je gdzies odkopać, ale na pewno miał dużo mniej tych żywych, więc chyba nie jest az tak źle. Ale najlepiej jakby dobry lekarz je zobaczył i wdrożył odpowiednie leki poprawiające jakość nasienia.
===== tak przy Clo to normalne....
Tylko, że to mój trzeci cykl z clo. No chyba, że dopiero teraz zaczął ten lek działać prawidłowo. Pozostało więc czekanie:)
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Robiliśmy to badanie w Katowicach, w Angelius. I tam też ma iść mój M do urologa ..
Wiesz wizyta u urologa nie zaszkodzi, chociaz mój wyśmiał całą tę wizytę a najbardziej pomógł nam mój ginek
Ale jak jest zapisany to niech idzie, natomiast swojego ginka podpytaj i ginkowi pokaż wyniki męża. Najlepiej jakbyś chodziła do specjalisty od leczenia niepłodności. Dobry lekarz to połowa sukcesu
- Sasetka_88
- Gość
Czyli ten lek na przesunięcie @ nie pomoże?Nie chcę mieć @ w dniu wesela:(
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kajo: Mój gin kazał iść mężowi do urologa, i za tydzień przyjść do gina znowu z wynikami od urologa masakra ..
Czyli ten lek na przesunięcie @ nie pomoże?Nie chcę mieć @ w dniu wesela:(
To nie wiem jaki Twój ginek ma plan. Mój M chodził do urologa, ale tylko wtedy kiedy jakas wredna bakteria się do nasz przyczepiła, albo grzybica. Ale takie badanie jak miał mój M to ja moge spokojnie w domu wykonać i jeszcze lepsze leki dobrać no chyba, że trafilismy na takiego po prostu lekarza, dlatego mamy takie zdanie.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Sasetka_88
- Gość
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Umówcie się do urologa i za jednym zamachem od razu możecie też pójść do ginekologa. Ja tak bym postąpiła. Tylko dowiedz się , który ginek w tej klinice jest dobry. Możesz sprawdzić opinie np. na znanylekarz.pl.No kazał iść do urologa z tymi wynikami nasienia to co, mam się umówić na wizytę w tej klinice ale do kogo?
- Sasetka_88
- Gość
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Sasetka obawiam się, że nie pomoge Ci z ceną, bo ja mieszkam zupełnie gdzie indziej i nie znam tej kliniki. Ale skoro to klinika to na stówę wizyta bdzie płatna. Może znajdź cennik w internecie lub zadzwoń do nich.Do urologa jedziemy w środę do tej kliniki w Katowicach. Ale do gina tam,czy do mojego?A nei wiesz, czy ta wizyta jest płatna u urologa?Bo nie ma cennika z tej kliniki:/
Nie wiem też czy jesteś zadowolna ze swojego gina, jeśli tak to zrób tak jak Ci polecił. Czyli najpierw urolog a później do niego. Jesli jednak masz jakieś wątpliwości co do sposobu leczenia to ja rozejrzałabym się za innym ginem. W tej klinice lub innej, wazne aby to był dobry lekarz z dobrymi opiniami. O to bardziej mi chodziło Może ktoś z okolic Katowic Ci podpowie.