BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #346342 przez Kajo
gabi28 napisał:

hej...

jeśli chodzi o farby do włosów...oj ja to już chyba wypróbowałam wszystkie :) byłam blondynką,szatynką brunetką...nawet czerwone wlosy miałam...A pierwsze siwe włosy zobaczylam u siebie w wieku 18 lat..wiec teraz mając 30 jestem juz przyzwyczajona. :) najlepsze farby dla mnie to z garnier i wellaton czy jakoś tak :) i oczywiscie o jeden ton jasienjszy trzeba kupic.

a teraz na temat wątku :) za tydzien mam dostac @ a juz powoli mam oznaki że przyjdzie... piersi i dól brzucha pobolewa... znowu się nie uda... ale to nie pierwszy raz przeciez.

Dzięki Gabi za odpowiedź. To widzę, że w podobnym wieku jesteśmy. Nie sugeruj się bólem brzucha, bo przecież wiele dzieczyn, które zaciążyły pisały, że miały bóle jak na okres :)
A jeśli rzeczywiscie się teraz nie udało to uda się już wkrótce :kiss:

Widzisz dobrze, że mamy tu siebie, bo każda z nas chyba to samo co miesiąc przeżywa, więc przynajmniej się rozumiemy. :)
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #346343 przez chłopek
gabi nie bądź tak sceptycznie nastawiona moze sie uda,
12 lata 8 miesiąc temu #346351 przez gabi28
wiem wie,m..musze czekać... póki nie ma @ jest nadzieja... ale kurcze...ileż można :(
12 lata 8 miesiąc temu #346389 przez sylwka727
Niestety tak to właśnie jest albo się przegina w jedną stronę albo w drugą ale to i tak za każdym razem boli bo nawet jak się mówi "nie to nie ten cykl", "nie uda się" to i tak gdzieś w głębi duszy się ma nadzieje... przynajmniej tak jest ze mną :(

A co do Mesy to chyba dawno nie miała spotkania pierwszego stopnia z armatą Mirelli :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 8 miesiąc temu #346404 przez Majowka
czesc Dziewczyny!

Wrocilam z wakacji w Polsce, pieknie bylo, ale przez wirusy nie moglam sie logowac z komputera rodzicow, nie chcialam im popsuc :(
Duzo mnie ominelo, ale wszystko czytalam!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki! najmocniej jak tylko mozna :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Brzusio z Wielkanocy:
www.zapytajpolozna.pl/105-zostane-mama-2...c-2012/Page-359.html

ViFi, tescik dojdzie juz niebawem, zapakowalam w koperte ostatniego dnia pobytu, mama ja nada.
12 lata 8 miesiąc temu #346409 przez Dorciaition
Majówka cuuuudownie wyglądasz! :kiss:

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu #346410 przez agnesssa
Majówka śliczny brzusio, normalnie Tobie ciąża służy jak nic :lol: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346432 przez madziaska
Majówka,cudnie :) Ogromną miłość widać na Twojej twarzy do maluszka. Nie ma nic piękniejszego od miłości matki do dziecka :)

GABUNIA, ja też miałam bóle jak ma @ przed jej spodziewanym terminem i długo po nim również,a franca nadal nie przyszła,to juz ponad rok ;) najpierw przez ciążę ,teraz przez cycuchowanie,więc główka do góry! Trzymam kciuki Kochana :)
12 lata 8 miesiąc temu #346463 przez emka
Majówka Tryskasz radością, miłością takim spokojem... A wyglądasz cudnie!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Agnesska Tak własnie patrze na twój suwaczek, jestes już prawie na półmetku, jak to zleciało... Uściski :kiss:

Gorla i co będzie z tymi kurami, dwie potrzebuję na 6 maja!!! :laugh: :laugh: :laugh:

A miałam Was wszystkie pozdrowić od Ajłonki, jej już tylko kilka tygodni zostało do rozpakowania, trzyma sie dzielnie, dziś ma wizytę i gienka...

Trzymam kciuki Gabi :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 miesiąc temu #346467 przez Majowka
dzieki dziewczyny! :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #346500 przez Kajo
agnesssa napisał:

Kajo to jest gotowy lek, i zazwyczaj maja na stanie w aptece :woohoo: Mi fryzjerka podpowiedziała, że najlepsze farby są Loreala, a ja farbuję raz Loreal, a innym razem Garnier, zależy któy kolor mi się aktualnie bardziej podoba. Rozmawiałam również z fryzjerami na temat farbowania w ciąży, i jak jest farba bez amoniaku to nie ma przeciwwskazań do farbowania w ciąży, i że gorsze jest farbowanie komuś włosów będąc w ciąży, bo głównie chodzi o wdychanie oparów, bo do krwi się ponoć nie dostanie... ale wiadomo, każdy zrobi jak uważa.

Agnessa a brałaś tę luteinę, i jeśli tak to jak już byłas w ciąży czy wcześniej?
12 lata 8 miesiąc temu #346528 przez gabi28
emka,madziaska dzięki za kciuki... :) ale trzymajcie az do przyszłego tygodnia. :)

Majowka... na Ciebie mogę patrzec i patrzeć... madziaska ma rację, na odległośc widac tą piękną miłość...
a pamietam czasy..gdy się starałaś z nami :)
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346571 przez agnesssa
Kajo ja brałam progesteron chyba w każdej formie. Ale luteinę dowcipnie brałam przed ciążą, żeby wspomóc fazę lutealną, później brałam podjęzykową, bo po tej dowcipnej miałam zapalenie małej, a teraz łykam duphaston, bo luteina podjęzykowa nie jest zbyt dobra, i ja wymiotowałam po niej (ale ja generalnie miałam rzygający pierwszy trymestr)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346574 przez Kajo
agnesssa napisał:

Kajo ja brałam progesteron chyba w każdej formie. Ale luteinę dowcipnie brałam przed ciążą, żeby wspomóc fazę lutealną, później brałam podjęzykową, bo po tej dowcipnej miałam zapalenie małej, a teraz łykam duphaston, bo luteina podjęzykowa nie jest zbyt dobra, i ja wymiotowałam po niej (ale ja generalnie miałam rzygający pierwszy trymestr)

o kurcze, aż zapalenie! no właśnie jak przeczyałam ulotkę to się trochę zmartwiłam. Sporo skutków ubocznych, no ale skoro ma pomóc. Też miałaś taką końską dawkę 2 rano i 2 wieczorem?
12 lata 8 miesiąc temu #346584 przez Majowka
gabi28 napisał:

emka,madziaska dzięki za kciuki... :) ale trzymajcie az do przyszłego tygodnia. :)

Majowka... na Ciebie mogę patrzec i patrzeć... madziaska ma rację, na odległośc widac tą piękną miłość...
a pamietam czasy..gdy się starałaś z nami :)

Gabi, juz i Ty niedlugo bedziesz wspominac te czasy, zobaczysz! Trzymam kciuki! :kiss: :kiss: :kiss:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia