BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #348478 przez gorla
Ajłoncia nie nerwuj sie na zapas, zawsze sa rozbiezności an usg, na żywo okazuję sie , ze jest wszystko dobrze i tak bedzie u ciebie!!! A brzus fajny!!! Podobno w Tczewie powyżej 4 kg już cesarkę robia, a ty gdzie będziesz rodzić?? Kumpela rodziła córcię miała powyżej 5 kg... masakra :lol: ja ledwie 3 kg wypchnełam hehe ale gabarytowo to kruszyna ze mnie

Agness śliczny brzuś już masz połowę, ale to leci. Jak sie czujesz?? mdłosci ustały??

Poczytałam i znów nie pamiętam co ja to chciałam... :dry:
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348485 przez Dorciaition
ajłona napisał:

Dziękujemy ciociu Sylwko i Dorciu!
Dorcia a Lenkę piękną królewnę pokażesz nam troszeczkę ;) plisik

Nie wiem czy widziałaś mój powyższy post o wymiarach. Nic się nie stresuj :kiss:
No i Lencia

No to Was zarzuciłam B)

Alanek[*] :(
Załączniki:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348489 przez Insomnia
Boszz Ajłonka już 39 tydzień Ci leci :lol: :lol: jak się zjawiłam na forum to byłaś świeżo zafasolkowna :lol: :lol: :lol: a tu zaraz się na porodówkę zawiniesz :lol: :lol: Trzymaj kciukory bo się przydadzą ha ha :lol: We wtorek wizyta u gina to się dowiem co w pipce piszczy ha ha:) a teraz mam zapalenie migdałków i niestety antybiotyk :angry:
Gorla czekam na Twój brzusio:) i na foteczkę z usg:)

Dorcia!!! Jak Lenka się zmieniła :ohmy: :ohmy: Kopara mi opadła :ohmy: Piękna :kiss: :kiss: :kiss:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 8 miesiąc temu #348493 przez chłopek
czesc dziewczyny ja wczoraj chora byłam grypa żołądkowa mnie znowu dopadła, dzisiaj już lepiej, młody kopie a wczoraj ciuchutko siedział
12 lata 8 miesiąc temu #348494 przez gorla
Dorcia Lenka jest przesliczna i jak pięknie ubrana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: mam taka sama kape na łózko :lol:

Mirell poczytałam o teściowych hehe :lol: tez stosowałam takie sztuczki ściemniałam, zę spi, albo kładłam ją spać, jak przyłaziła mówiłam, ze ojj sorki akurat wychodzimy :lol: nie skutkowało, bo moja jest na cztery nogi bita.. małpiszon stary... teraz mam spokój nie przyłazi, zdarzy sie raz na ruski rok , ale w drzwiach stanie i pyta czy może wejść, a rece tak jej sie trzęsa jakby zaraz miała zawału dostac :silly:
12 lata 8 miesiąc temu #348495 przez mesy
ajłona super brzuchol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dorciaition ale ta Lenka śmieszek mały jest nic tylko całować :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #348496 przez ajłona
Lenkę to ja schrupię na śniadanie zaraz!!!! A my z Franulą mamy apetyt taki że hohoho! Dorcia nie widziałam posta o wymiarach...powiesz coś więcej??? U mnie te wymiary były ok do tej pory, znaczy zawsze brzusio i głowa do przodu jakies 1,5 tygodnia, ale kości w normie, zgodnie z wiekiem ciąży. Tylko teraz w 38 tygodniu coś przykrótkie wyszły :(
Gorliczku staram się być dobrej myśli, ale sama rozumiesz...a rodzić chciałam w wojewódzkim jeśli zdążymy dojechać. Wolalabym nie mieć cesary....ale przy takiej wadzę to sama nie wiem czy się uda i czy będę w jednym kawałku po porodzie! buahahahaha i z czego ja głupia się śmieję !!!!
12 lata 8 miesiąc temu #348500 przez chłopek
ajłonka nie stresuj sie kobieto, bo Franio sie denerwuje,
mój tez chyba duzy chłopak bedzie juz ma 1900, Ksawcio w 30tyg miał 1500, miał mieć 4kg a urodził sie na 3360 wiec sie nie stresuj
12 lata 8 miesiąc temu #348501 przez Majowka
czesc dziewczyny!

Ajlona, ja sie wysmienicie czuje, jeszcze zadne bole i mdlosci mnie nie dopadly :) Moglabym w polu pracowac i nawet zaczelam u mamy w ogrodku, hehe
Twoj brzusio przesliczny! Ogromny jest! ale Franio ma tam dobrze :kiss:

Dorcia, Lenka przeslodka!!!!!! Slicznosci! a jakie ma piekne sukieneczki! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gosiaku, czyli malpiszon jeszcze sie nie pojawil, oddalam go od Ciebie myslami :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #348507 przez mesy
ajłona będzie dobrze się nie stresuj ;) na pewno trzeba powtórzyć badanie na podstawie jednego nie ma co .....
12 lata 8 miesiąc temu #348509 przez Insomnia
Lenka ma kolczyki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348510 przez Dorciaition
Ajłona u mnie była różnica nawet do 3 tyg. Od ok 30 tc podejrzewali hipotrofię. Ciągle z tym jeźdiłam do szpitala. Gin do którego chodziłam, który miał podobno super sprzęt twierdził, że jest mega różnica, a w szpitalu, że nie, więc sami juz nie wiedzieli i ciągle tam leżałam :angry:
Podobno Lenka miała być bardzo chuda. Jest drobna i długa, ale ważyła 3300 wiec to chyba normalna waga.
Mówię Ci, w ogóle się tym nie stresuj, nie czytaj. Zobaczysz wszystko będzie git.
Ale cesarka to pewnie Cię czeka.
W Gdańsku będziesz rodziła?

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu #348512 przez ViFi
Kajo napisał:

Cześć Ajłonka my nie miałysmy okazji się poznać, ale tak jak piszą dziewczyny, co lekarz to inna teoria, tylko najgorsze jest to, że potrafią przestraszyć i to nieźle. Także jak masz się denerwować to może podejdź jeszcze to jakiegoś innego speca, tak żebyś była spokojna.

Dziewczyny ja się chyba cofam. Czym dalej w las, tym więcej rzeczy mnie zastanawia. Chodzi mi o pomiar temperatury. Pogubiłam się, czy liczy się pierwsza zmierzona po przebudzeniu, czy ta mierzona o stałej porze. Coś mi się przestawiło i zaczęłam budzić się dużo wcześniej. I nie wiem czy leżeć nieruchomo :) i czekać do tej stałej godziny mierzenia, czy mierzyć zaraz po przebudzeniu. Dziś u mnie po przebudzeniu czyli o 6.00 temperatura wyniosła 36,90. Nie wstawałam i jeszcze zsanęłam i zmierzyłam o swojej porze czyli 7.30 i już wyniosła 37,10. Czy ktoś mi pomoże i wytłumaczy?

Do tego dodam, że połozyłam się wczoraj później niż zwykle.

===== wg. książek temp mierzysz o stałej porze.... najpóźniej do 7,30 ...jak wstaniesz z łóżka to temp. jest zakłócona tak jak byś wstawała często w nocy .... musi być przynajmniej 3g spoczynku....

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348518 przez ajłona
Dorciu dzięki za te info. Chciałam rodzić w Gdańsku w wojewódzkim ;) jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem ;) jak nie to tczew ;)

dzięki Dziewczynki :* muszę zmykać ;) trzymajcie się dzielnie
12 lata 8 miesiąc temu #348519 przez gorla
Ajłoncia wiem wiem, zę już sie nerwujesz porodem, ale jak sie zacznie i będą skurcze, nie będziesz myślec o strachu skupisz sie na skurczach .. i przeklinaniu w myślach meża że przez niego tak boli :lol: ( ja tak miałam hehe) u mnie mówili ze Oliwia większa będzie 3,5 kg a miała 3 kg w 38 tc. Będzie dobrze... zmierza cię i zobacza co i jak, u mnie mówili ze nie dam ardy a paczaj, żadnego problemu nie było ino 4 malusie szwy, bo cięli :angry: ale nic nie czułam ani jak zszywała ani ciecia, będzie dobrze zobaczysz
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia