BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #348566 przez Dorciaition
Oby te na buźce zeszły, ale pewnie tak będzie. Choć najważniejsze, że mamy zdrowe i śliczne córcie :)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #348570 przez agnesssa
Marta Mfaktycznie swoje przeżyłaś :huh: Ale zdjęcie Majeczki po porodzie jest cudowne, taka maleńka do dłoni na zdjęciu :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348572 przez ajłona
Martusia jestem jestem!!! Dzięki, że piszesz! Majeczka miód malina!!!! Całusy!!!Pamiętam jaki stres u Ciebie był...nie wiedziałam, że takie dysproporcje u Majki wychodziły. U mnie teraz(czyli 38 tydzień) takie się pojawiły, ze głowa i brzusio 2 tygodnie do przodu, a kości długie 2 tygodnie do tyłu. Łożysko, ilość wód płodowych i przepływy podobno ok. Serduszko bije jak trzeba i w ogóle genetyczne usg nie wykazały nieprawidłowości. Ale i tak mam stracha bo skąd nagle takie różnice skoro wcześniej było ok? Staram się być dobrej myśli, naprawdę. Dzwoniłam do innego gina dzis i mam szanse na usg 4d jeszcze dziś. Co myślicie? Jechać? Ja już głupieję i sama nie wiem jaką decyzję podjąć...dzięki Dziewczynki
a i dodam, że waga mojego kluska to 4430, a zazwyczaj w dystrofiach mniejsze dzieciątka co nie? więc kompletnie nic nie kumam już...
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348573 przez Marta M
ajłona Maja miała ważyć ledwo ponad dwa kilo, wazyła 3,5, a to 2 kilo to wynik z usg, takze usg nie jest nieomylne...poza tym zauwaz pomiar kosci udowej wystarczy bład 2mm a juz Ci pokaze duza rozbieznosc w wieku dziecka...głowa do góry!! Poza tym nawet gdyby faktycznie były pewne dysproporcje to czytalam bedac w tej sytuacji co Ty teraz ze u 80% dzieci do 2ego roku życia dysproporcje zanikają :):)
12 lata 8 miesiąc temu #348575 przez ajłona
dzięki Martuś za to, że się odezwałaś!!!!
12 lata 8 miesiąc temu #348589 przez emka
Dorcia Sorki że cię przechrzciłam, zobaczenie zawodowe ja mam ciągle do czynienia z jakimiś decorationami :) :blink:

Ajłonka Wiesz co ja bym poszła... myśle że Cię uspokoi... A do kogo się umówiłaś?

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 miesiąc temu #348595 przez ajłona
Emcia Zwirbulis dziś na 18 na 4d
12 lata 8 miesiąc temu #348597 przez Mirella
Martusia no o Majeczce miałamabym zapomnieć? Toż chrześnica moja, przecie, pamiętam jakie strachy i nerwy miałaś, no jasne że pamiętam. To całe USG to na dwoje babka wróżyła, nie raz już nakłamało, nie wolno dać się zwariować. Ajłonka nie palnę Cię tylko dlatego że dziewczyny Cię naprostowały już, bo Ci się nalezy tak naprawdę. No ale przed porodem to się ma różne jazdy to sobie trochę pojeździj byle nie za dużo :blink:

Lenka pięknieje z dnia na dzień, zobaczycie co będzie jak roczek skończy, dopiero wtedy u dziewczynek prawdziwa uroda wychodzi. Cza będzie jakie okulary słoneczne zakładać co by nie oślepiło :blink:

Moja chrześnica jest w ciąży, i jak ją widzę to za każdym razem kładę rękę na brzuchu i mówię "dawaj kopniaka", wczoraj Duśka wpakowała mi się na kolana, podciągnęla sweter do góry, połozyła łapki na brzuchu i powiedziała "dawaj kopniaka, no daaawaj" :lol: I jak tu wytłumaczyć dziecku że nie każdy brzuch kopie?
12 lata 8 miesiąc temu #348599 przez Kajo
Mirella napisał:

Martusia no o Majeczce miałamabym zapomnieć? Toż chrześnica moja, przecie, pamiętam jakie strachy i nerwy miałaś, no jasne że pamiętam. To całe USG to na dwoje babka wróżyła, nie raz już nakłamało, nie wolno dać się zwariować. Ajłonka nie palnę Cię tylko dlatego że dziewczyny Cię naprostowały już, bo Ci się nalezy tak naprawdę. No ale przed porodem to się ma różne jazdy to sobie trochę pojeździj byle nie za dużo :blink:

Lenka pięknieje z dnia na dzień, zobaczycie co będzie jak roczek skończy, dopiero wtedy u dziewczynek prawdziwa uroda wychodzi. Cza będzie jakie okulary słoneczne zakładać co by nie oślepiło :blink:

Moja chrześnica jest w ciąży, i jak ją widzę to za każdym razem kładę rękę na brzuchu i mówię "dawaj kopniaka", wczoraj Duśka wpakowała mi się na kolana, podciągnęla sweter do góry, połozyła łapki na brzuchu i powiedziała "dawaj kopniaka, no daaawaj" :lol: I jak tu wytłumaczyć dziecku że nie każdy brzuch kopie?

Słodka ta Twoja Duśka, taki mały urwisek z niej chyba? Przynajmniej tak na zdjęciu wygląda :) No i cóż :) pozostało tylko sprostać życzeniu małej! Także do roboty ;)
12 lata 8 miesiąc temu #348605 przez sylka
Ajłona u mas na USG też dysproporcje wychodziły. Głowa i kości do przodu a brzuch 2-3 tyg. za nimi. Kuba urodził się w 36 tc waga 2650g i 52 cm, mówili ze nawet sporo jak na wcześniaka. Szybko dogonił rówieśników i teraz idzie wagowo równo z nimi. Wzrostowo tez nie odbiega. Jak masz być spokojniejsza to idz na te badanie, po co się denerwować. USG zawsze trochę przekłamuje.
12 lata 8 miesiąc temu #348613 przez Dorciaition
Ajłona daj koniecznie znać po wizycie.

Emka he he mnie to nie przeszkadza. :)

Mirella
:kiss:

A Duśka kochana. Oby nie długo poczuła u mamusi kopniaka.

Sylka wow, Ty chyba rekordzistka na forum. Powinnaś jakąś nagrodę dostać :)

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348653 przez emka
Ajłonka To super że Cię tak szybko przyjmie bo czasem do niego niezłe kolejki... Czekam na wieści... Zaciskam z całych sił!!!! :kiss: :kiss: :kiss: NIe bojaj sie !!!

Mirelcia Jesteś wielka, ze tak nam tu pomagasz, dobrym słowem i kontaktami z mamami, które miały podobne problemy... Nic tak nie odgania złych myśli jak podobny przypadek, który skończył się dobrze... :kiss: :kiss: :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 miesiąc temu #348666 przez sylka
Dorciaition napisał:

Sylka wow, Ty chyba rekordzistka na forum. Powinnaś jakąś nagrodę dostać :)

Będziemy oblewać jak 10.000 walnie :D Jeszcze trochę i 2 lata jak tu jestem. Mirella znacznie dłużej :)

Śliczna ta Twoja Lencia i coraz piękniejsza im starsza się robi. :lol:
12 lata 8 miesiąc temu #348685 przez madziaska
ajłonka, moja Hania cała ciążę głowa za duża,brzuszek za mały,tylko nóżki były ok ;) Kiedyś lekarz powiedział mi , ze te usg,którymi oni dysponują nie są dostosowane do wymiarów dzieci słowiańskich, tylko tych z zachodu,więc główka do góry !:)
12 lata 8 miesiąc temu #348702 przez ajłona
Dziękuję Madziasku Kochany! Ucałowanki dla pięknej Hanulki :*
postanowiłam, że pojadę na to usg, a co tam! Przynajmniej 2 w 1 będzie i na płytce nagramy naszego Kluska ;) Będzie miał Parówkarz pamiątkę i my także ;) ;)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia