BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #348520 przez Dorciaition
Insomnia napisał:

Lenka ma kolczyki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:blink:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #348521 przez Kajo
ViFi napisał:

Kajo napisał:

Cześć Ajłonka my nie miałysmy okazji się poznać, ale tak jak piszą dziewczyny, co lekarz to inna teoria, tylko najgorsze jest to, że potrafią przestraszyć i to nieźle. Także jak masz się denerwować to może podejdź jeszcze to jakiegoś innego speca, tak żebyś była spokojna.

Dziewczyny ja się chyba cofam. Czym dalej w las, tym więcej rzeczy mnie zastanawia. Chodzi mi o pomiar temperatury. Pogubiłam się, czy liczy się pierwsza zmierzona po przebudzeniu, czy ta mierzona o stałej porze. Coś mi się przestawiło i zaczęłam budzić się dużo wcześniej. I nie wiem czy leżeć nieruchomo :) i czekać do tej stałej godziny mierzenia, czy mierzyć zaraz po przebudzeniu. Dziś u mnie po przebudzeniu czyli o 6.00 temperatura wyniosła 36,90. Nie wstawałam i jeszcze zsanęłam i zmierzyłam o swojej porze czyli 7.30 i już wyniosła 37,10. Czy ktoś mi pomoże i wytłumaczy?

Do tego dodam, że połozyłam się wczoraj później niż zwykle.

===== wg. książek temp mierzysz o stałej porze.... najpóźniej do 7,30 ...jak wstaniesz z łóżka to temp. jest zakłócona tak jak byś wstawała często w nocy .... musi być przynajmniej 3g spoczynku....

Dzieki WiFi, czyli jak się obudzę wcześniej to nie mierzę tylko grzecznie leżę do stałej pory mierzenia. :)
12 lata 8 miesiąc temu #348523 przez sylwka727
Dorcia śliczna i słodka ta twoja Lenka :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]
12 lata 8 miesiąc temu #348524 przez Insomnia
Uwielbiam kolczyki u małych dziewczyneczek:) Jak będę miała córunię to tez jej zrobię :lol: Choć mój powiedział że po jego trupie, żebym sobie na dupie zrobiła a nie dziecko będę krzywdzić ha ha :lol: :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 8 miesiąc temu #348525 przez mesy
INSO to dla jego satysfakcji ebniesz se na tyłku jak zrobisz małej jak będzie hahaha :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348527 przez emka
Ajłonka Kochanie... będzie dobrze! Myśle że dziewczyny Cię troche uspokoiły :kiss: Odpoczywaj, mam nadzieje że Franula nie będzie Cię długo trzymał w niepewności... :blink:
Powodzonka :laugh: Pamietaj o foci dla cioci :blink:

Decoration Jej cudeńko, nie mogę się napatrzeć! :kiss:

Insomnia Moja córcia do tej pory nie ma kolczyków bo się boi uszy przekłuć... Ona w ogóle jest panikara na igły! Właśnie czeka nas szczepienie, dwa razy przekładałam bo skubana nie wiem czy celowo czy całkiem przypadkiem katara dostaje kilka dni przed terminem :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 miesiąc temu #348528 przez Insomnia
Mesy :lol: :lol: nie mogłabym siedzieć przecież :silly: :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #348529 przez agnesssa
Dorcia Lenka jest po porostu do schrupania :kiss: :kiss: :kiss: Już masz kandydata na meża :unsure: :silly: :silly: Mój synuś to za młody będzie pewnie :silly:

Gorluś rzygańsko przeszło, mdłości nie do końca, ale i tak czuję się dobrze więc jest git :lol: Czekam na twoją wizytę :kiss:

Ajłonka skoro dziewczyny tak piszą, tym bardziej się nie przejmuj :ohmy: Będzie super zobaczysz :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
12 lata 8 miesiąc temu #348533 przez Insomnia
Emka tłumaczyłam właśnie temu mojemu Emkowi że takie małe dzieci nie będą tego tak odczuwać mocno jak 5 letnie dziewczynki:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348540 przez Dorciaition
"Decoration" :laugh: :laugh: :laugh:

Agnessa zięcia już mam ;)

Insomnia własnie dlatego już zrobiliśmy kolczyki, bo mówią, że takie małe dziecię nie czai jeszcze o co chodzi. No i faktycznie, trochę popłakała, a za chwilę był zaciesz :)

Dziękujemy Dziewczęta :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #348545 przez Marta M
ajłona jesteś jeszcze?? Nie uciekaj!!
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348554 przez Marta M
Pewnie nie udało mi sie Ciebie zatrzymac juz, ale mam nadzieje ze wejdziesz jeszcze dzis i to przeczytasz..

Ja od 30tc miałam dziwne rozbieżności w wymiarach, takie, że do 38tc wynosiły aż 4 tygodnie różnicy, najbardziej straszyli krótkimi nóżkami i za dużą główką. Powiedzieli że mała ma hipotrofię asymetryczną i że musza mnie w szpitalu zostawić...chcieli na trzy razy ciąże kończyć bo że pewnie łożysko źle pracuje, po dwóch testach OCT zrezygnowali z tej myśli bo łożysko spełniało swoje funkcje...tydzień przed porodem powiedzieli że kruszyna ma ledwo ponad dwa kilo...ale ja jakoś byłam dobrej mysli, ale ile przeszlam w szpitalu to tylko ja wiem, warunki straszne, kobiety po poronieniach, patologie ciaz i inne...

Urodziłam w 40t+1d, poród wywoływany bo spadało jej tętno, zielone wody, łyżeczkowanie...potem zaczeły się jazdy po neurologach, poradniach regabilitacyjnych bo prawdopodobnie byla lekko niedotleniona przy porodzie...urodzila sie z licznymi naczyniakami...ale miala 3,5 kg, zadnych asymetrii w wymiarach i jest piekna, madra i przede wszystkim zdrowa :)

Oto dowód:

tu miała 12 godzin:

a to teraz:

Na wrzesniowkach u Myszy było podobnie z wymiarami, fakt, dziecko urodzilo sie male ale rozwija sie prawidlowo..takze głowa do góry kochana:):)
Załączniki:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348559 przez Marta M
Mirella widze ze czuwasz i pamietasz te cala sytuacje, ja nie zawsze zagladam ale jak ktos bedzie mial dola wzywaj mnie na pomoc przez priv ;)

Lenka cuudna :)

gosiak przyszła @?
12 lata 8 miesiąc temu #348560 przez Dorciaition
Marta a gdzie majka ma te naczyniaczki? Lenka ma na powiekach, między brwiami, na karku i nad dupką.

12 lata 8 miesiąc temu #348561 przez Marta M
Dorcia Maja ma na czole, na powiece, na nosku i we włosach dwa duże z tyłu głowki...jeden lekko wchodzi na kark, mówili że do rku zgina, ale wciaz sa widoczne, teraz ma marchewkowa skore i mniej sie rzucaja w oczy..
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia