- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Kajo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Kajo napisał:
Cześć Ajłonka my nie miałysmy okazji się poznać, ale tak jak piszą dziewczyny, co lekarz to inna teoria, tylko najgorsze jest to, że potrafią przestraszyć i to nieźle. Także jak masz się denerwować to może podejdź jeszcze to jakiegoś innego speca, tak żebyś była spokojna.
Dziewczyny ja się chyba cofam. Czym dalej w las, tym więcej rzeczy mnie zastanawia. Chodzi mi o pomiar temperatury. Pogubiłam się, czy liczy się pierwsza zmierzona po przebudzeniu, czy ta mierzona o stałej porze. Coś mi się przestawiło i zaczęłam budzić się dużo wcześniej. I nie wiem czy leżeć nieruchomo i czekać do tej stałej godziny mierzenia, czy mierzyć zaraz po przebudzeniu. Dziś u mnie po przebudzeniu czyli o 6.00 temperatura wyniosła 36,90. Nie wstawałam i jeszcze zsanęłam i zmierzyłam o swojej porze czyli 7.30 i już wyniosła 37,10. Czy ktoś mi pomoże i wytłumaczy?
Do tego dodam, że połozyłam się wczoraj później niż zwykle.
===== wg. książek temp mierzysz o stałej porze.... najpóźniej do 7,30 ...jak wstaniesz z łóżka to temp. jest zakłócona tak jak byś wstawała często w nocy .... musi być przynajmniej 3g spoczynku....
Dzieki WiFi, czyli jak się obudzę wcześniej to nie mierzę tylko grzecznie leżę do stałej pory mierzenia.
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Powodzonka Pamietaj o foci dla cioci
Decoration Jej cudeńko, nie mogę się napatrzeć!
Insomnia Moja córcia do tej pory nie ma kolczyków bo się boi uszy przekłuć... Ona w ogóle jest panikara na igły! Właśnie czeka nas szczepienie, dwa razy przekładałam bo skubana nie wiem czy celowo czy całkiem przypadkiem katara dostaje kilka dni przed terminem
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Gorluś rzygańsko przeszło, mdłości nie do końca, ale i tak czuję się dobrze więc jest git Czekam na twoją wizytę
Ajłonka skoro dziewczyny tak piszą, tym bardziej się nie przejmuj Będzie super zobaczysz
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnessa zięcia już mam
Insomnia własnie dlatego już zrobiliśmy kolczyki, bo mówią, że takie małe dziecię nie czai jeszcze o co chodzi. No i faktycznie, trochę popłakała, a za chwilę był zaciesz
Dziękujemy Dziewczęta
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja od 30tc miałam dziwne rozbieżności w wymiarach, takie, że do 38tc wynosiły aż 4 tygodnie różnicy, najbardziej straszyli krótkimi nóżkami i za dużą główką. Powiedzieli że mała ma hipotrofię asymetryczną i że musza mnie w szpitalu zostawić...chcieli na trzy razy ciąże kończyć bo że pewnie łożysko źle pracuje, po dwóch testach OCT zrezygnowali z tej myśli bo łożysko spełniało swoje funkcje...tydzień przed porodem powiedzieli że kruszyna ma ledwo ponad dwa kilo...ale ja jakoś byłam dobrej mysli, ale ile przeszlam w szpitalu to tylko ja wiem, warunki straszne, kobiety po poronieniach, patologie ciaz i inne...
Urodziłam w 40t+1d, poród wywoływany bo spadało jej tętno, zielone wody, łyżeczkowanie...potem zaczeły się jazdy po neurologach, poradniach regabilitacyjnych bo prawdopodobnie byla lekko niedotleniona przy porodzie...urodzila sie z licznymi naczyniakami...ale miala 3,5 kg, zadnych asymetrii w wymiarach i jest piekna, madra i przede wszystkim zdrowa
Oto dowód:
tu miała 12 godzin:
a to teraz:
Na wrzesniowkach u Myszy było podobnie z wymiarami, fakt, dziecko urodzilo sie male ale rozwija sie prawidlowo..takze głowa do góry kochana:)
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lenka cuudna
gosiak przyszła @?
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta M