BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 miesiąc temu #410877 przez sylka
Jesli w okresie ciazy byłaś zatrudniona na mowę o pracę a przebywałaś na L4 to tak bo miałąś ciagłośc stosunku pracy. Urlop macierzyński przysługuje tylko osobom zatrudnionym na podstawie umowy o pracę i nabywa si go automatycznie po urodzeniu się dziecka.
Temat został zablokowany.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410879 przez sylka
A jak jeste ś na czas określony i zajdziesz teraz w ciaże to skorzystasz z prawnienia przedłzenia umowy do dnia porodu z macierzyńskiego ale wychowawczy ci się już nie należy bo stosnek pracy wygasa z dniem porodu. Na wychowawczy moze iśc wyłacznie pracownica posoadająca trwały stosunek pracy a wiec zatrudiona na czas nieokreślony.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410883 przez MoNiaaa
OK ROZUMIEM DZIEKI.
CZYLI TERAZ JAK MAM 2 UMOWE (DO LUTEGO)I ZASZLABYM TERAZ W CIAZE TO TA 3 MUSI BYC NA CZAS NEIOKRESLONY CZY PRZEZ CIAZE MOZE BYC TYLKO DO DNIA PORODU?(WTEDY NIE OBOWIAZUJE ZASADA TYCH 3 UMOW?)

http

]
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410886 przez sylka
Jeśli teraz zajdziesz w trakcie trwania 2 umowy czyli włacznie z lutym to dostaniesz do dnia porodu a jak po lutym po podpisaniu 3 umowy juz na czas określony to wiadomo masz pełne uprawnienia łacznie z wychowawczym.
Czyli jak teraz zajdziesz w ciąże to 3 umowy wogóle nie edzie bo ta 2 zostanie przedłużona tylko do czasu poord. 3 zostanie podpisana jeśli nie bedziesz w ciązy i wtedy już na czas nieokreślony.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410907 przez Agusia83
A ja Was teraz podczytywalam i nie moge sie doczekac zdjecia testu Aguski....Kochana, mialas dac po 18 a juz prawie 21 :silly: czekamy.

A odnosnie umowy, to chyba juz wszystko napisalyscie :laugh:

Mirelcia, jak sie czujesz? Bez prochow udaje Ci sie przyzyc dzien?

Lacra, Gosiak, gdzie jestescie?

Zdjecia przecudne :laugh: Uwielbiam zdjecia takich szkrabow...Mirella a pokazywalas kiedys zdjecie noworodkowe Duski?

Emka, a Ty pokazalbys nam swoja krolewne...dawno jej tu nie bylo... :silly:

Inso...stan przed lustrem i cyknij zdjecie....prosze :lol: Masz juz 18tygodniowy brzuszek :lol: :lol:
12 lata 4 miesiąc temu #410933 przez Aguska23
Jak robię to zdjęcia to nic na nim jakoś nie widać :(

12 lata 4 miesiąc temu #410946 przez Mirella
za jasno albo za blisko ale ja i tak widzę :lol:

Aguska łapaj buziale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

raz jeszcze gratuluję córeczki :lol:
12 lata 4 miesiąc temu #410948 przez sylka
Ja jak pomachałam monitorem lapka i ustawiałam pod innym kątem to widzę coś jasnego i bladego pod literką T tak tyci w kierunku C :D
12 lata 4 miesiąc temu #410953 przez Aguska23
Mirella oj co ja bym dała żeby tak było ;) ale póki co na nic się nie nastawiam.
Nie wiem na zdjęciu słabo widać na żywo ciut lepiej. Ale tak sobie pomyślałam, że jakiś rok temu miałam podobnie na teście i nici z tego było. Może test wadliwy...haha tani jakiś był.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410955 przez sylka
Jaki wadliwy, ja testowałam na takim za 1 zł. Jak ma pokazać to pokaże :) a u Ciebie widać :D
12 lata 4 miesiąc temu #410956 przez Insomnia
Ja też widzę ten cień cienia :laugh: :laugh: Bardziej w lewą stronę od literki T :)
Aguska masz już naszykowany test na jutro?

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410957 przez Aguska23
oj nie wiem nie wiem...ja to jestem wybitna że hoho

No jasne że mam ;p
12 lata 4 miesiąc temu #410959 przez Insomnia
ja wstałam o 4 rano zrobić drugi test :laugh: więc zanim wyjdziesz do pracy to musisz nam tu zameldować :lol: :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

12 lata 4 miesiąc temu #410960 przez sylka
Insomnia napisał:

Ja też widzę ten cień cienia :laugh: :laugh: Bardziej w lewą stronę od literki T :)

Dokładnie :)
12 lata 4 miesiąc temu #410963 przez Aguska23
Insomnia napisał:

ja wstałam o 4 rano zrobić drugi test :laugh: więc zanim wyjdziesz do pracy to musisz nam tu zameldować :lol: :lol:

haha na pewno zamelduje ;p ale coś mam mieszane myśli
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka