BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 6 dni temu #500773 przez MoNiaaa
ja z Julka mialam jeden jedyny test(oczywoscie zostal na pamiatke ale raczej przypadkiem bo go nie wyrzucilam zeby rodzice nei znalezli a pozniej stwierdzilam ze fajna pamiatka:P)
i wtedy myslalam ze fajne sie starac sie o dzidziusia czekac na te dni pozniej zeby test zrobic a teraz sytwierdzam ze "wpadka"jest duzo lepsza i bez takiego spiencia :)

niby na testach pisze ze 2 dni przed @ moze juz wyjsc pozytywny moze sprobuje przez wzgdad wlasnie na wigilie ze fajnie by bylo ale bez wiekszych nadzieji bo mam swiadomosc ze moze byc za wczesnie :blink:

http

]
Temat został zablokowany.
12 lata 6 dni temu #500778 przez sylka
Ja nie miałam żadnych objawów przy Kubie prócz senności i roztargnienia ale zwalałam na stres i przemęczenie. Test zrobiłam 2 tyg po @ bo zapomniałam że nie miałam i że się staramy- taka zakręcona byłam. Robiłam popołudniu i wyszła II tyci tyci kreska i rano powtarzałam.
12 lata 6 dni temu #500779 przez ferritka
Monia, ja też mam @ w drugi dzień świąt mieć, więc może zaryzykuje i przetestuje w wigilie rano. Tak jak mówicie, wigilia to czas cudów :)))

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 6 dni temu #500780 przez julka2404
Dziewczyny, zobaczycie będziecie miały wigilijne fasolki :lol:
Wstyd się przyznać ale dopiero wstałam :silly:
Chłopaków wyszykowałam o 6tej na wystawę gołebi i dalej w pierzynkę poszłam :blink:
Śmigam zaraz do wanny.
Miłego dnia :kiss:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #500802 przez studentkaae
Moniaaa - ależ ja się nie wykręcam, no w życiu :)

ja w Wigilię będę mieć 33 dc, więc jak @ nie przyjdzie to testuję na 100% :)

bo taki prezent... ech, same wiecie - lepszego nigdzie nie znajdziecie ;)
heh, ale mi się rymnęło ;)

a co do objawów to - wiecie co mi też się w piątek coś takiego przydarzyło dziwnego - nagle w pracy ni z tego ni z owego zrobiło mi się niedobrze, ale to tak jak nigdy, aż usta sobie ręką zakryłam, bo już się bałam,że zaraz muszę do wc lecieć, ale przeszło mi za chwilę... nie wiem, może to urojenia, bo wiecie ta nasza psychika to może robić takie rzeczy z naszymi organizmami... nie ma jak siła podświadomości :)

spoko, okaże się niedługo.

to co - robimy ogólnoforumowe starankowe WIELKIE TESTOWANIE w Wigilię??

kto się piszę? :
Moniaaa, ferritka, iwonta, pani_p (jak Ci już w piątek nie wyjdą II kreski)??

kto jeszcze? julka? gosia?

o kim zapomniałam - przyznawać się :silly:
12 lata 6 dni temu #500808 przez ferritka
ale by było jakbysmy tak jednak stworzyły grupe Wrześnióweczek ;D Każdej przytrafiło się już coś jakby zwiastun Fasoleczki ;D

Studentkaaa, świetny pomysł, piszę się na to, mimo tego, że to kilka dni przed @ ale wydaje mi się, że jak trafiliśmy to powinno coś pokazać już ( no liczę na to )

ja się piszę na starankowe wigilijne testowanko ;)))))

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 6 dni temu #500809 przez pani_p
Jak nie wyjdzie w piątek to chyba tylko do lekarza mo zostaje pójść bo to chyba niemożliwe.

Ale na pewno będę z Wami myślami! :-*
12 lata 6 dni temu #500810 przez julka2404
Studentka ja będę testowała w sylwestra -pić czy nie pic o to jest pytanie! :blink:
O ile @ wredny nie przylezie wcześciej :angry:

Mnie tylko raz zmuliło jak byłam w ciąży. Stałam w banku w kolejce i myślałam że zaraz zarzygam im nową podłogę :lol: :silly: A le na szczęście przeszło.Okazało się że to ciąża tylko bez finału niestety. Walczymy dalej :laugh:

Dziewczyny mam taka wielką opryszczkę na wardze w kąciku ust że szkoda gadać :angry:
Całe życie walczę z tym dziadostwem ale tego nie da się wytępić :( buuuu

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 6 dni temu #500813 przez Agusia83
Dziewczyny wrzesien to chyba jakis magiczny...
w 2010 roku na forum staraczek bylam ja, MartaM, Bewipo, Mala i Iwonka...i wszystkie zaciazylysmy na wrzesien 2011 :laugh: ciagle widnialy zdjecia testow na forum.

A tak w ogole, to Was witam :laugh:

Jesli chodzi o objawy, to jak sie staralam z EMi, co miesiac mialam wszystkie objawy, to chyba w glowie siedzi...., a gdy juz bylam, a jeszcze nie wiedzialam...to zaczelam sporo sikac, bylam senna i humorzasta :silly:
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #500814 przez studentkaae
julka - a próbowałaś Sonolu? mi pomaga.

a ja za to walczę ze swoja brodą, a raczej z wypryskami na niej, już chyba z 3 miesiąc, to takie cysty podskórne, bolesne jak cholera i nie da się dziadostwo wyplenić, nic nie pomaga :(

Agusia - no proszę, to faktycznie magia :)

to Dziewczyny czas na powtórkę z roku 2010 :)
12 lata 6 dni temu #500819 przez ferritka
dziewczyny, korzystając z okazji , że przecież są tu wśród nas już mamusie;] Grzechem byłoby nie wykorzystać Waszego doświadczenia. Mam kilka pytań odnośnie bycia w ciąży.
Mianowicie pojawiło się tu dzisiaj pytanie odnośnie farbowania włosów. No właśnie podzielone są zdania, ja słyszałam, że farobować można ale należy uważnie z farbą postepować przy skórze głowy.
A co z malowaniem paznokci? Podobno nie można, inni twierdzą że nie ma przeciwskazań - koleżanka zaciążyła i powiedziała że nawet odzywki z eveline nie można uzywać - przyznam że nie wyobrażam sobie tego, bo bez niej nie mam paznokci w ogóle ;/

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 6 dni temu #500823 przez pani_p
Studentka ja Mam to samo ! wysypuje mnie jakos od wakacji i nic nie pomaga. Teraz kupiłam sobie ten dermoprotektor z cetaphila i zobaczymy... koleżanka mi powiedziała, że to może być od czekolady, ale przecież nie od dziś ją jem...
12 lata 6 dni temu #500826 przez studentkaae
pani_p napisał:

Studentka ja Mam to samo ! wysypuje mnie jakos od wakacji i nic nie pomaga. Teraz kupiłam sobie ten dermoprotektor z cetaphila i zobaczymy... koleżanka mi powiedziała, że to może być od czekolady, ale przecież nie od dziś ją jem...

hmm, nie znam tego dermoprotektora, ale czytam i widzę, że ma świetne opinie :) może spróbuję też
12 lata 6 dni temu #500829 przez pani_p
Studentka Teraz jest fajna promocja na facebooku dwa produkty w jednej cenie. Także się opłaca bo wychodzi za jeden ok 20 zł a nie 40 :)
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #500830 przez Agusia83
Kochane, nie dajmy sie zwariowac...chociaz nie lubie jak inni tak pisza, to musze...ciaza to nie choroba, mozna malowac paznokcie, malowac sie, chodzic do fryzjera, kosmetyczki...tylko najlepiej wczesniej zaznaczyc, ze jest sie w ciazy. Wiadomo powinnysmy sie bardziej oszczedzac, nie nosic ciezarow, odzywiac sie zdrowo...ja nie jadlam serow plesniowych ani surowych jaj...ale przeciez sa odpowiednie cwiczenia dla kobiet w ciazy...wiadomo, ze maluszki sa najwazniejsze, ale nasze samopoczucie rowniez.

ja tez kiedys mialam klopot z cera...ale pomogly mi tabletki anty....

czesto jest tez tak, ze w ciazy cera sie poprawia...tylko troszke pozniej :silly: ...a odnosnie tych paznokci, to nie mozna ich miec pomalowanych przy porodzie, bo plytka paznokciowa duzo nam mowi o naszym stanie zdrowia.I gdyby trzeba bylo wykonac cc, to lepiej miec chociaz paznokcie u stop naturalne...z tego co kojarze, to tipsy wowczas tez odpadaja
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia