BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 3 miesiąc temu #500840 przez ferritka
Agusia, masz racje ciąża to nie choroba... z tymi paznokciami to jednak jest coś na rzeczy nie mozna mieć pomalowanych do porodu- ktoś kiedyś gdzieś zapomniał tego dodać , że do porodu - to tak samo jak przy każdej operacji.
ja np 2x w tyg chodzę na fitness, staramy się z A raz w tyg jechać na basen na 1,5h. Czasami zahaczam o aquaaerobik - nie wyobrażam sobie np że jak uda nam się zafasolkować to miałabym z tego wszystkiego zrezygnować... oczywiście jeżeli lekarz zabroni to owszem ale nie tylko dlatego, że jestem. po prostu ogranicze ćwiczenia, kt\ore zaczną sprawiać mi dyskomfort ;]

pamiętam jak stałam kiedyś z A w markecie przy kasie, kolejki na pół sklepu, mało kas otwartych i nagle ciśnie się na pierwszego młoda panna i mój A do niej że kolejka obowiązuje, a ona z pogardą popatrzyła się na nas i powiedziała " że ona jest w ciąży i nie musi stać w kolejce" byście widziały mojego A.. patrzy na nią i nie widać ani grama brzuszka i mówi do niej, ciąża to nie choroba a pani która stała za nami dodała " że kobieta w ciąży grzecznie ustawiłaby się w kolejce i wtedy ludzie by ją przepuścili, dlatego ty panienko szoruj na koniec kolejki " dziewczyna zalała się bordowo- fioletowym rumieńcem i poszła do innej kolejki.

w tamtym roku w maju mielismy jeszcze jedną przygodę przy kasie.... stoimy sobie grzecznie w kolejce, przyszła nasza kolej i pani kasjerka bardzo miła mówi do nas, że nastepnym razem nie musimy stać w kolejce .. my zdziwienie spojrzeliśmy się na siebie z A a potem na panią a ona grzecznie szybko nam dodaje " no bo kasa uprzywilejowana dla osób niepełnosprawnych i w ciąży jest tam" ;O jakież było moje zdziwienie i zażenowanie jak to usłyszałam... oczywiście nie byłam w ciąży a też raczej całkow9icie normalni z A jesteśmy... od tego czasu jestem na permamentnej diecie.

Kuba Maly Kregielek <3

Temat został zablokowany.
12 lata 3 miesiąc temu #500842 przez Mirella
A kto to mówił że pieczarek jeść w ciązy nie można? Nie pamiętam, żebym sobie odmawiała, a pieczarki lubię to na bank jadłam. Sery pleśniowe też, bo nikt mi nie powiedział, że nie wolno ;)

Paznokciami to mnie zastrzeliłyście normalnie :lol:

Za to z tego co pamiętam to do końca trzeciego miesiąca nie można kremów na rozstępy używać, tylko proszę mnie nie pytać dlaczego, nie wiem :)

Agusia, też miałam pisać to wysypie wrześniowym, ubiegłaś mnie :)

No a jakby tak kto mojego laptopa chciał sprzedać to bym utłukła na kwaśne jabłko normalnie.
12 lata 3 miesiąc temu #500850 przez sylka
Paznokcie do porodu bez lakieru by widac bylo naturalna plytke. O pieczarkach pierwszo slysze. W ciazy nie jadlam tylko watrobki bo to organ ktory przyswaja i kumuluje duzo smieci z organizmu. sery plesniowe te produkowane w Pl mozna bo sa z mleka krowiego. A kremy na rozstepy dla kobiet w ciazy niektore sa juz od 1 mies.
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #500859 przez julka2404
Sonol miałam, szczypie jak cholera i mi nie pomaga :(
Ja z trądzikiem męcze się już ponad 9 lat , odkąd zaszłam z młodym w ciążę. :angry:
Gdzie ja z tym nie byłam: u dermatologa, ginekologa,endoktynologa. Nawet nie zlicze ile dziadostwa połknęłam, plus dieta, zioła nawet anty brałam. I du... zimna, nic nie pomaga. Wywala mi brodę ,w około ust, nos , czoło a ostatnio nawet policzki. A przecież naście już nie mam. :angry: :angry: :angry:
wstawiłam rosół i idę się w końcu pluskać :laugh:

Aniołki cztery w niebie mam :*:* Ale walczymy dalej, bo nadzieja umiera ostatnia...
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #500863 przez sylka
Dziewczyny pomóżcie mi rozwikłać zagadkę. Ostatnią @ miałam 21.11 w 18-27 dc przyjmuje luteine dziś oststnia dawka i mam plamienie albo okres mi się zaczyna a powinnam dostać go 2-3 dni po oststniej dawce Luteiny. A tu rozkreca sie coś w czasie jej brania. To mój 2 cykl na Luteinie i ani w październiku ani listopadzie tak nie miałam. Czy w czasie przyjmowania luteiny moze pojawić się @?
12 lata 3 miesiąc temu #500874 przez Mirella
Ja się nie znam, ale jak masz testa w szufladzie to go zrób :)
12 lata 3 miesiąc temu #500877 przez sylka
Mirella jak @ nie rozkręci się do 20.12 to zrobię.
12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #500878 przez ferritka
Sylka, wiesz co nigdy nie brałam luteiny, ale szybko przekopałam neta i znalazłam takie oto wpisy : "Luteina powoduje ustabilizowanie cyklu, który prawidłowo trwa 28 dni. Plamienie to właśnie efekt działania Luteiny, możesz je zakwalifikować jako okres, po prostu teraz masz cykle 28-29 dniowe (własnie przez stosowanie luteiny po owulacji)"

troszke mnie to zdziwiło bo do teraz myslalam że luteine bierze się na podtrzymanie ;/

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 3 miesiąc temu #500880 przez sylka
Ja biorę ją na uregulowanie cykli bo miałam różnie raz co 30 dni innym co 90.
W ciąży brałam ja do 12tc na podtrzymanie.
12 lata 3 miesiąc temu #500904 przez iwonta_kg
Ja dziś siedze i rycze odkąd wróciłam z pracy. Byłam po drodze na cmentarzu. Dzisiaj moj synek miałby 8 miesięcy:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 3 miesiąc temu #500907 przez ferritka
Iwonta 3maj się dzielnie Kochana, tule Cię mocno do serca.

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #500911 przez Agusia83
Iwonka, nie wiem co napisac...z calego serca tule....to najstraszniejsza strata na swiecie...oby ta tragedia juz Cie nigdy nie spotkala i zadne przyszle i obezne mamy!

Aniolek na pewno nad Wami czuwa i juz za niedlugo przyniesie Wam swoje rodzenstwo.
12 lata 3 miesiąc temu #500924 przez iwonta_kg
dzieki za slowa otuchy. modliłam sie do niego zeby do nas wrócił albo przyslal jakiegos innego aniołka.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 3 miesiąc temu #500926 przez pani_p
Iwonta Trzymaj się :* Nie wyobrażam sobie jaki to musi być ból, bardzo każdej z Was, która to przeżyła bardzo współczuję i mam nadzieję, że to już nikogo nie spotka :*
12 lata 3 miesiąc temu #500928 przez Agusia83
Iwonka, zobaczysz, ze przysle ....
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży