BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 dni temu #502863 przez Asik
A po kim Twoja mama miała rozszczep? był ktoś jeszcze? u nas w rodzinie Szymek jest pierwszy.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
12 lata 4 dni temu #502867 przez studentkaae
z tego co wiem to mama była pierwsza, a przynajmniej nikt nie wie o jeszcze kimś w rodzinie z tą wadą
12 lata 4 dni temu #502869 przez Asik
to pewnie bedzie jedynym przypadkiem :) nie martw sie na zapas :D po prostu działajcie i wypatrujcie małej fasolki :) :) będzie ok :D :D :D bo ani Ty anio siostra nie dostaliście nic od mamy :) a często jest tak że jedno z dzieci dzidziczy , poniewaz u was nikt to moim zdaniem nic nie grozi :D :D :D :D ehh naczytałam się o tym ooogromnie dużo :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 4 dni temu #502881 przez MoNiaaa
studentka nie martw sie czeba wierzyc ze bedzie dobrze a nawet jesli by sie przytrafilo to zobacz jaki Szymus jest super dzieciakiem :) teraz pewnie inne sposoby leczenia i moze nie jest tak bolesne jak dawniej?

coraz blizej naszego testowania ale nie moge za bardzo o tym myslec bo jak zaczynam myslenie jakby to bylo to sie strasznie wkrecam :side: ale bym sie cieszyla choc pewnei obaw tym razem tez nie bedzie brakowalo...niby to moja 2 a w zasadzie 3 ciaza ale wiem ze bedzie inaczej niz z Julka

http

]
12 lata 4 dni temu #502891 przez studentkaae
dzięki Asik :kiss: - no właśnie wiem, że Ty już pewnie prawie ekspertem jesteś w tej dziedzinie :)
pewnie, działamy i wypatrujemy fasoleczki - w Wigilię testowanie o ile @ nie przylezie wcześniej...

Moniaaa - no pewnie, dzidzię tak strasznie chcę mieć i nic tego nie zmieni, a lęk pewnie i tak będzie, ale on towarzyszy pewnie każdej przyszłej mamie, bez względu na to czy w rodzinie są jakieś wady czy też nie.
spoko, ja też staram się nie myśleć o tym, bo raz się nakręcam za bardzo i już planuję, a raz łapię doła i to też niedobrze. Moja to będzie 2 ciąża, więc będę się bała przede wszystkim kolejnego poronienia. ale najpierw musi się po prostu udać zajść, to już będzie bardzo dużo.
12 lata 4 dni temu #502893 przez MoNiaaa
uda sie w koncu!!!
czasem mi sie wydaje ze bardziej tobie kibicuje niz sobie :side:
ale ja tez strasznei bym chciala zebym zobaczyla II pewnie troszke sie zesmuce jak zobacze jdna ale w swieta nie ma czasu tak myslec :)

http

]
12 lata 4 dni temu #502895 przez studentkaae
hehe, Moniaaa - dziękuję Kochana :kiss: ale musi się udać w końcu każdej z nas :)
no tak, jak zobaczymy tylko I kreskę to niby dobrze, że święta, bo się tak nie będzie miało czasu myśleć, pełno ludzi, świąteczna atmosfera, ale z drugiej strony wtedy jest składanie sobie życzeń i wiem co usłyszę... :( no i zacznę o tym myśleć i będę mieć po humorze.
12 lata 4 dni temu #502902 przez MoNiaaa
ja tez sei takich zyczen spodziewam...choc moja mama twierdzi ze powinnam poczekam kilka miesiecy i nawet nie wie ze sie staramy tym razem wszystko jest w pelnej konspiracji:P

ale za to jak rano zobaczysz II i uslyszysz takie zyczenia to sama buzia bedzie sie smiala :):) ja nie wiem kiedy powiemy jak sie uda bo z jednej strony swieta to fajna okazja a z drugiej sie boje mowic

http

]
12 lata 4 dni temu #502905 przez studentkaae
a ja, jeśli tylko te II kreski zobaczę w Wigilię rano, to w święta pewnie powiemy rodzicom - prezent też będą mieli, bo nic nie mówią, ale pewnie już też się martwią, że nadal nic. a co ma być to i tak będzie... przynajmniej więcej osób będzie trzymało kciuki,żeby wszystko było ok. ale znajomym szybko nie powiem.
12 lata 4 dni temu #502906 przez MoNiaaa
ja znajac swoj harakter pewnie bede od razu chciala calemu swiatu powiedziec ale wolalabym zeby jedak tylko najblizsi wiedzieli bynajmniej dopuki serducha nie zobacze!! tylko u mnie w rodzinie bardzo sprawnie dziala poczta pantoflowa a nie chce zeby wszystkoe ciotki wiedzialy od razu

a myslalas jak mezowi przekazesz ta wiadomosc??bo prezenty dopiero po kolacji sie odpakowuje a my na kolacji bedziemy u tesciowej pozniej u rodzicow wiec pewnei do domu poznymw ieczorem dotrzemy

http

]
12 lata 4 dni temu #502917 przez studentkaae
Moniaaa, my w tym roku postanowiliśmy Wigilię spędzić we dwójkę, 1 dzień świat u jednych rodziców, a 2 dzień u drugich (może nietypowo, ale przynajmniej nikt się nie obrazi u kogo wigilię spędzić, więc tak będzie sprawiedliwie). dlatego okazja do odpakowania "takiego" prezentu będzie, oj będzie... taki mały pakuneczek, a w środku... tego się mój mąż nie spodziewa, ale wiem, że o takim prezencie właśnie marzy, zresztą sam mi to jakiś czas temu powiedział jak go zapytałam co by chciał dostać pod choinkę :)
12 lata 4 dni temu #502924 przez MoNiaaa
ja chyba kupie jakies male skarpeteczki i neich leza w razie W jak nie teraz to kiedys sie przydadza :P tylko nie mam takiego pudeleczka malego...
no i u mnie dalej dylemat kiedy go wreczyc bo do wieczora nie wyczymam
no wlasnei ja sie nakrecam a we wigilie moze byc nawet za wczesnie na test..ale 2 dni w ta czy w ta moze nie zrobi roznicy??

ale wigili u rodzicow bym nie odpuscila zreszta ja nie potrafie takich smakolykow robic :side:

http

]
12 lata 4 dni temu #502931 przez GwenB
Straszne historie :( Co chwilę słyszę o chorobach u maluszków i to jest przerażające..
oby się wreszcie udało i dzieciaczki były zdrowe.

Pani_p - przykro mi :( trzymam kciuki za styczeń ;)

Wigilia coraz bliżej i czuję, że się znów rozczaruję, objawy wszystkie jak na cholerną @ :/
U nas rodzice bardzo czekają na informację o wnukach, nie wspominając o wścibskich ciotkach, więc odechciewa mi się tych spotkań świątecznych :/
Ale negatywnie się zrobiło.. ehh..
12 lata 4 dni temu #502939 przez studentkaae
ehh, nie ma co się narazie nakręcać zwłaszcza, że niedawno zaczął mnie jakoś brzuch pobolewać, może to na @ :dry:

GwenB - witaj, a kiedy powinnaś @ dostać? może wytrwasz do wigilijnego wielkiego testowania, co?
12 lata 4 dni temu #502940 przez MoNiaaa
pamietajcie tylko ze ciaza i @ maja niemal identyczne objawy!!!mnie na ta ciaze brzuch bolal jakbym zaraz miala @ dostac i co chwila chodzilam do wc zeby sprawdzic bo mialam wrazenie ze cos polecialo :side:
dla mnie do piatkus ie bedzie dluzylo pozniej jak moja amam bedzie juz w polsce to bedzie tyyle rzeczy do zrobienia no i ostatnie przygotowania do swiat jak zwykle na ostatnia chwile :side:

chcialabym zeby sie wszyscy ucieszyli na moja ciaze i zebym to odczula bo ostatnio jakos wszyscy ze spokojem przyjeli az mi przykro bylo :(

http

]
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży