BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 5 dni temu #501729 przez studentkaae
Moniaaa - oby testy przyszły do Ciebie jeszcze przed świętami, bo z pocztą nic nie wiadomo.

pani_p - to trzymam kciuki Kochana za jutro i liczymy tu wszystkie na pozytywne wieści :)
a o której idziesz do lekarza?
Temat został zablokowany.
12 lata 5 dni temu #501732 przez pani_p
Z rańca :) Od 8 przyjmuje.
12 lata 5 dni temu #501734 przez studentkaae
no to dobrze, po co się jeszcze dłużej zastanawiać i stresować :) jutro się wyjaśni :) i czuję, że będzie dobrze :)
12 lata 5 dni temu #501735 przez pani_p
:) Odezwę się na pewno jutro, gdy będę coś wiedzieć :)
12 lata 5 dni temu #501737 przez studentkaae
no obowiązkowo - trzymamy kciuki :kiss:

a ja mam dzisiaj jakiś taki dzień, że myślę sobie, że nic z tego nie będzie już w tym roku, ech, jakiegoś doła łapię nie wiem czemu... :(
12 lata 5 dni temu #501742 przez MoNiaaa
tak to jest puscic babe...mowilam ze ja zielona jestem i zamowilam od pierwszego lepszego :side: tydzien do swiat to licze ze przyjdzie a jak nie to trudno najwyzej wam odstapie jak mi sie juz nie przydadza :S
(nastarszylyscie mnie ta poczta)esh a moglam normalnie w aptece kupic testa i bylo by z glowy
pani to wszystkie to bedziemy na szpilkach siedzialy

studentka nie rezygnuj!!!mielysmy byc razem na maj nie wyszlo to teraz mnie nie opuszczaj!!!
coc ja stwierdzilam ze nam lepiej idzie przed i po owulce :blush: co mialo sie podziac to sie juz podzialo ja juz sie nie stresuje bo wiecej juz nic nie moge zrobic w tym temacie teraz tylko czekamy :)

http

]
12 lata 5 dni temu #501745 przez studentkaae
Moniaaa nie opuszczam, no coś Ty, tyle, że ma jakiś taki gorszy dzień.
no tak, teraz pozostaje nam tylko czekać.. a ja z tych niecierpliwych jestem i może to dlatego ;)
12 lata 5 dni temu #501752 przez MoNiaaa
najgorsze jest to czekanie ale za tydzien juz bedziemy wiedzialy...tez sie boje co zobacze na tym tescie i czy @ wczesniej sie nie pokaze??ale gdzies w srodku mam iskierke nadzieji ze sie udalo!

u nas na majowkach niestety najgorsza wiadomosc!!!Gosia byla na badaniach i potwierdzilo sie ze nie ma czaski do tego nie ma odcinka kregoslupa i rozszczep kregoslupa

http

]
12 lata 5 dni temu #501776 przez Mirella
MoNiaaa, no nie na taką wiadomość od Gosi czekałam, szlag by to, wrrrrrrr, nie chcę nie zgadzam się protestuję nie przyjmuję do wiadomości nie nie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12 lata 5 dni temu #501861 przez studentkaae
to naprawdę straszna historia... dlaczego takie rzeczy w ogóle mają miejsce?? dlaczego? :(
12 lata 5 dni temu #502011 przez pani_p
Okropne... Współczuję ogromnie tym rodzicom.
12 lata 5 dni temu #502072 przez anoda89
Ja pierdziele!!!! Straszna wiadomość. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co teraz Gosia musi przeżywać. Takie rzeczy w ogóle nie powinny się dziać. Życie jest okrutne.
12 lata 5 dni temu #502105 przez Asik
Boshe... straszna wiadomość.. cięzka decyzja... dużo wad... :( :( :( za dużo :(

Normalnie to co sie teraz dzieje to ehh nawet nie wiem jak to nazwać...

U nas w szpitalu tam gdzie Szymka rodziłam , rodziła moja znajoma , tez dzieciaczka z rozszczepem wargi i podniebienia... i jak lezała to jesszcze dwójka sie urodziła z tą wada!!!!! ja się pytam jak to mozliwe>>> w jednym mieście w jednym tygodniu troje dzieci... w Będzinie 2 Dąbrowa Górnicza , pszcZyna itp...

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 5 dni temu #502121 przez Agusia83
Jaka straszna wiadomosc...plakac mi sie chce...nawet nie probuje sobie wyobrazic co musi teraz przezywac Gosia...
Ostatnio wiele zlych wiadomosci....chyba faktycznie koniec swiata sie zbliza..

Asik, niewyobrazalne...skad w ogole te wady? Kedys tego tak nie bylo...
12 lata 5 dni temu #502185 przez Asik
Agusia niektórzy ginekolodzy pytają czy jadło się kwas foliowy przed zajsciem., jadłysmy wszystkie na naszym forum dzieci rozszczepkowych :( przecież kwas foliowy nie ma wpływu na rozszczep podn albo wargi albo jak w naszym przypadku tego i tego.. ma wpływ na cewę newowoą czyli rozszczep ale... kręgosłupa,. mnie się wydaje że zanieczyszczenie środowiska , w niektóryc przypadkach jest to genetycznie powiązane, dlatego robią badania genetyczne dzieciaczkom... skąd sie to bierze??? nie wie nikt tak na 100% na pewni nie ma na tą wadę zadnego wpływu wiek matki , bo większość dziewczyn ma 23-27lat..ale ja sie i tak ogromnie ciesze że tylko to nas spotkało , że rozszczep jest izolowany , czyli nie ma innych wad rozwojowych , genetycznych , zespołów itp,,, większośc dzieci ma jeszcze jedną albo i więcej wad..,. nie bedę tutaj pisać strachów , bo po co?
Ja czekam teraz na Wasze dwie kreseczki laski :) :)
Emisia dzisiaj kończy 15 mcy :) a Szymek 16 :0 patrz jak ten czas zapyla :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży