BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 4 miesiąc temu #502586 przez pani_p
Wspaniałe macie te swoje pociechy :) Napatrzeć się nie można...
Temat został zablokowany.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502588 przez Asik
Dziekuję za komplementy w imieniu Szymka :)

ojj śmieszek i to bardzo duży :)

Angela :0 jak na zewnątrz sie już nie da to po domu smigaja :) :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 4 miesiąc temu #502650 przez chłopek
moje chłopaki
Załączniki:
12 lata 4 miesiąc temu #502653 przez Dorciaition
Angelika dopiero zauważyłam Nikosia. Jeju, jak On się zmienił.Przystojaniak! Mega ma fryzurę :)

Alanek[*] :(
12 lata 4 miesiąc temu #502654 przez MoNiaaa
Dircia Lenka to stworzona modelka strasznie lubie ogladac jej zdejcia:):) a ta sesja to powala na nogi :))

Angelika Asik i chlopek wasi mezczyzni tez super :):) :kiss: :kiss:

gdzie wy dziewczyny macie tyle sniegu??u nas w jedna noc wszytsko wytopnialo :(((

Asik a moge zapytac czy w ciazy wiedzialas o tym rozszczepie u Szymonka?czy przy porodzie dopiero??

ja jestem przerazona taka iloscia zlych wiadomosci!!!! z Julka w ciazy tez bylam tu na forum i wtedy nie bylo ani jednego takiego przypadku dopiero po jakims czasie zaczely naplywac takie wiadomosci ale teraz ten maj juz przekroczyl wszystkie granice!!!czy w ktoryms jeszcze watku bylo tyle poronien albo wad???
ja z julka kwas foliowy bralam dopiero jak zaszlam w ciaze i to nie od razu a nawet czasem pominelam jakas dawke a Julka okaz zdrowia!!
teraz stram sie brac odkad bylam w ciazy no i dalej kontynuuje..o domestosie cos mi sie obilo o uszy ale na szczescie tymi strefami zajmuje sie moj M a chemia i zanieczyszczenia teraz na kazdym kroku :ohmy:
az strach sie bac :(:(:(

pani bardzo mi przykro wiem jakie to rozczarowanie ale 3mam kciuki zeby z nowym rokiem przyszly nowe nadzieje i w koncu upragnione II

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #502679 przez sylka
MoNiaaa napisał:

gdzie wy dziewczyny macie tyle sniegu??u nas w jedna noc wszytsko wytopnialo :(((

Monia na wschodzie Polski :silly:
12 lata 4 miesiąc temu #502685 przez MoNiaaa
moze i u nas cos popruszy przed swietami :)

a ja jakos nie moge sie wbic w ten tydzien mogloby go dla mnie nie byc i juz sie piatku nie moge doczekac bo moja mama wraca z Niemiec :):)

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #502690 przez Asik
Monia ja sie dowiedziałam na badaniach prenatalnych , az mi krew odpłyneła jak zobaczyłam,a potem lekarz powiedział... no niestety dzidzius ma wadę... gdyby nie to że leżałam to bym padła...
jesli to wada rozwojowa to sa wtedy czynniki zewnętrzne , coś nie tak poszło , a jeśli genetycznie to choćby uj na uju stawał to nie pomoże. tak to juz jest niestety, loteria i tyle.

chłopek :) chłopaki przystojniaki :)

12 lata 4 miesiąc temu #502724 przez iwonta_kg
Dorcia masz super modelkę!

Super macie te dzieci wogóle! Zazdroszczę wam:)

JUSTYNKA jak będziesz na forum to dzieki za pomysł na film:) oglądałam ten PROJEKT X. Zaczepisty film! To latem widzimy sie u mnie dziewczynki :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 4 miesiąc temu #502748 przez MoNiaaa
jaki film??czy cos przegapilam :unsure:

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #502835 przez iwonta_kg
w lato jest spotkanie nad morzem. Ja organizuje:)

A Projekt x to taki film o imprezie gdzie chlopak zrobil swoje urodziny i mialo przyjsc 50 osob a przyszlo 1500 i wszystko wymknelo sie spod kotroli. Justynka mi pisala o tym filmie ze zorganizuje taka impreze u mnie. Film swietny tak sie nasmialam. Ale takiej imprezy nie chce;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 4 miesiąc temu #502839 przez MoNiaaa
no iwonka jak juz napisalas to poszlo w swiat :)

jak mis ie marzy morze...:)szkoda tylko ze tak daleko mam:(

http

]
12 lata 4 miesiąc temu #502854 przez studentkaae
pani_p - ja też Cię mocno przytulam i co zrobić, trzeba się trzymać tego, że nowy rok to nowe nadzieje i się uda w 2013 :) buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

Dziewczyny wrócę jeszcze na momencik do dyskusji na temat rozszczepu wargi. Otóż w mojej rodzinie moja mama urodziła się właśnie z takim rozszczepem górnej wargi. Jako dziecko i tak aż do 18 roku życia przeszła kilka operacji w Polanicy Zdroju (wiadomo wtedy były pewnie inne, gorsze metody leczenia) i zastanawiam się czy taka wada może się powtórzyć w następnym pokoleniu i jaki jest procent prawdopodobieństwa powtórki. Ani ja, ani moja siostra tej wady nie miałyśmy, ale czy ona może się powtórzyć u naszych dzieci?

Powiem Wam, że moja mama najbardziej się tego boi, że to może się powtórzyć w kolejnym pokoleniu, bo wie z jakim bólem się to u niej wiązało i nieprzyjemnościami w dzieciństwie.
12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #502858 przez Asik
Pani p .... teraz to pikuś :) w 6-8 mcu operacja zamknięcia podniebienia , wargi :) potem w wieku 2 lat wyrostek zębodołowy i wsio :D ale IMID tylko

mhmm no nam powiedział lekarz że dzieci Szymka nie musza mieć ,ale jego wnuki ponoc większe prawdopodobieństwo...jeśli jest to genetycznie... u nas już część badań była i jak na razie wszystkie wyniki są ok :)
ja bym poszła do gina i się zapytała albo do genetyka. wtedy bedziesz miała jaśniejszą odpowiedz :D

12 lata 4 miesiąc temu #502862 przez studentkaae
Asik no to faktycznie teraz to pikuś w porównaniu z latami pięćdziesiątymi... to już jakby inna epoka w medycynie.

ale czy u nas w rodzinie to może mieć podłoże genetyczne, tego nie wie nikt niestety.
także mojej kiedyś ciąży (jak już się w końcu) uda pewnie będzie towarzyszył strach czy będzie ok w tym temacie.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia