- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
12 lata 1 tydzień temu #515240 przez MoNiaaa
przykro miz e tak mnie osadzilyscie i wcale nie uwazam ze zachowalam sie nieodpowiedzialnie!
nie zawsze to ze sie zostanie w szpitalu oznacza ze wszystko bedzie dobrze zreszta same widzicie co sie okazalo bo zbadaniu lekarka powiedziala ze nawet jakbym chciala zostac to mnie nie przymie bo nie ma sensu!!czasem wystarczy tlyko badanie zeby zobaczyc wogole co sie tam dzieje a nie bezmyslnie wsyztskich ladowac na oddzial.
bo uwiezcie mi ale gdybym wiedziala ze to pomoze dzidzi to napewno bym sie polozyla!!!!!!
nie zawsze to ze sie zostanie w szpitalu oznacza ze wszystko bedzie dobrze zreszta same widzicie co sie okazalo bo zbadaniu lekarka powiedziala ze nawet jakbym chciala zostac to mnie nie przymie bo nie ma sensu!!czasem wystarczy tlyko badanie zeby zobaczyc wogole co sie tam dzieje a nie bezmyslnie wsyztskich ladowac na oddzial.
bo uwiezcie mi ale gdybym wiedziala ze to pomoze dzidzi to napewno bym sie polozyla!!!!!!
Temat został zablokowany.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515241 przez sylka
U nas ide z synkiem a jak nie moge to mąż wyrywa się z pracy i z nim zostaje. Najczęsciej jak mam wizytę u ginekologa czy endokrynologa. Nie raz cięzko jest robić badania w laboratorium z ruchliwym dzieckiem ale co zrobić. nie zostawie go w domu samego
Monia
Dziewczynom głównie chodziło o to że wczoraj Ciebie wpierw nie zbadano jak dziś tylko na oddział mieli położyć i dopiero działać.
Monia
Dziewczynom głównie chodziło o to że wczoraj Ciebie wpierw nie zbadano jak dziś tylko na oddział mieli położyć i dopiero działać.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 1 tydzień temu przez sylka.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
12 lata 1 tydzień temu #515256 przez Mirella
www.facebook.com/photo.php?v=27441412599...24650&type=2&theater
Julka tu jest dzidzia dawałam wczoraj tego linka
Monia, ja się na endo nie znam, nie wiem czy osiem to dużo czy mało, ja tylko uważam że do końca powinnaś na siebie uważać nigdy nic nie wiadomo tak naprawdę. Kto jeszcze pamięta jak MagdzieM mówili że jest w ciąży pozamacicznej? I dobrze wiem dlaczego podjęłaś wczoraj taką decyzję, też bym pewnie tak zrobiła na Twoim miejscu
Gabi, dzień dobry to możesz pani w sklepie powiedzieć, ale nam to byś kapkę więcej mogła co?
Julka tu jest dzidzia dawałam wczoraj tego linka
Monia, ja się na endo nie znam, nie wiem czy osiem to dużo czy mało, ja tylko uważam że do końca powinnaś na siebie uważać nigdy nic nie wiadomo tak naprawdę. Kto jeszcze pamięta jak MagdzieM mówili że jest w ciąży pozamacicznej? I dobrze wiem dlaczego podjęłaś wczoraj taką decyzję, też bym pewnie tak zrobiła na Twoim miejscu
Gabi, dzień dobry to możesz pani w sklepie powiedzieć, ale nam to byś kapkę więcej mogła co?
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
12 lata 1 tydzień temu #515259 przez MoNiaaa
zreszta lekarka ktora mnie badala jak zobaczyla ktory to tydzien sama powiedziala ze i tak jest za wczesnie i ona nic wiele nie zobaczy taka jest prawda ze moze nie jest to wprost pwiedziane ale do 12 tc lekarze niewiele zrobia zeby podczymac ciaze bo skoro od poczatku sa problemy to nie ma sensu ratowac...i to jzu nie pierwszy raz sie o tym przekonalam:((( i jak tu pozniej nie miec watpliwosci czy isc na IP z plamieniem..??
sylka a myslisz ze to by cos zmienilo ze wczoraj na noc bym zostala w szpitalu?dzis by mnie wypisali a ja cala noc bym tam przeryczala a jak lekarz powiedzial oni i tak niewiele moga zrobic.
i mi tez nie chodzilo o to ze za chiny sie w szpitalu nie poloze bo mi wisi ta ciaza!!!wczoraj mielismy zbieg niesczzesliwych wypadkow i byla taka a nie inna sytuacja wiec nie zostalam ale nie mialam zamiaru nic z tym nie robic i czekac az samo cos sie stanie dzis zglosilam sie do lekarza.
zreszta nie wazne i tak juz zostalam osoadzona przez wiekszosc
sylka a myslisz ze to by cos zmienilo ze wczoraj na noc bym zostala w szpitalu?dzis by mnie wypisali a ja cala noc bym tam przeryczala a jak lekarz powiedzial oni i tak niewiele moga zrobic.
i mi tez nie chodzilo o to ze za chiny sie w szpitalu nie poloze bo mi wisi ta ciaza!!!wczoraj mielismy zbieg niesczzesliwych wypadkow i byla taka a nie inna sytuacja wiec nie zostalam ale nie mialam zamiaru nic z tym nie robic i czekac az samo cos sie stanie dzis zglosilam sie do lekarza.
zreszta nie wazne i tak juz zostalam osoadzona przez wiekszosc
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515289 przez Agusia83
Monia, tule mocno..nie wyorazam sobie jak sie teraz czujesz...doskonale Cie rozumiem, ze odkad Lucia sie urodzila to jestes nie tylko zona ale i przede wszystkim mamom i jesli nie masz z kim dziecka zostawic, to ciezko tez jest decydowac sie na szpital...
Naprawde nikogo nie oceniam bo wiem, ze roznie bywa w zyciu...tylko najpierw trzeba znalezc sie w takiej sytuacji,..
Mirella, wiesz, ja tez powinnam zrobic gastroskopie, bo gdy mam zgage, to nie to, ze pali mnie przelyk, lecz czuje jakby ktos mi chcial wyrwac kregoslup...wowczas uprawiam chorobe sieroca, maz masuje plecy i jem renii, ktore pomaga przez 10 minut.
Ale z Was kombinatorki...gromnica, bluzka na lewa strone, woda z kranu (z ta woda to w tamtym roku zroblismy to samo )...a ksiadz mial byc wczoraj, ale my siedzielismy w szpitalu.
haha...koktajl z zab a ja slyszalam, ze na plodnosc pomagaja bawole jadra... ale musza byc ochydne
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Naprawde nikogo nie oceniam bo wiem, ze roznie bywa w zyciu...tylko najpierw trzeba znalezc sie w takiej sytuacji,..
Mirella, wiesz, ja tez powinnam zrobic gastroskopie, bo gdy mam zgage, to nie to, ze pali mnie przelyk, lecz czuje jakby ktos mi chcial wyrwac kregoslup...wowczas uprawiam chorobe sieroca, maz masuje plecy i jem renii, ktore pomaga przez 10 minut.
Ale z Was kombinatorki...gromnica, bluzka na lewa strone, woda z kranu (z ta woda to w tamtym roku zroblismy to samo )...a ksiadz mial byc wczoraj, ale my siedzielismy w szpitalu.
haha...koktajl z zab a ja slyszalam, ze na plodnosc pomagaja bawole jadra... ale musza byc ochydne
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 1 tydzień temu przez Agusia83.
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 1 tydzień temu #515294 przez izula
Monia ja jestem z tobą i w pełni rozumiem twoje postępowanie.
Życie takie jest, czasami bardzo brutalne i wymaga podejmowania decyzji często bardzo trudnych, z którymi mogą się nie wszyscy zgadzać. Ale pamiętaj, nie zrozumie nikt kto nie był w takiej sytuacji a zawsze łatwiej nam oceniać innych i wydaje nam się, że wiemy wszystko najlepiej.
Nie martw się Moniaa. Nie poddawaj się czarnym myślom, do póki nie ma @ to nie wszystko stracone. Uwierz mi. Trzymam za Ciebie kciuki.
Studentkaa cieszę się bardzo czytając o twoim podejściu do starania Ja też staram się nie myśleć już kiedy wypada dzień płodny a kiedy nie. Trzeba wrzucić na luz i w końcu my się doczekamy tych dwóch kresek. Na razie czytam o przygotowaniach do ciąży. Odpowiednie badania, dieta, tryb życia. ))
Życie takie jest, czasami bardzo brutalne i wymaga podejmowania decyzji często bardzo trudnych, z którymi mogą się nie wszyscy zgadzać. Ale pamiętaj, nie zrozumie nikt kto nie był w takiej sytuacji a zawsze łatwiej nam oceniać innych i wydaje nam się, że wiemy wszystko najlepiej.
Nie martw się Moniaa. Nie poddawaj się czarnym myślom, do póki nie ma @ to nie wszystko stracone. Uwierz mi. Trzymam za Ciebie kciuki.
Studentkaa cieszę się bardzo czytając o twoim podejściu do starania Ja też staram się nie myśleć już kiedy wypada dzień płodny a kiedy nie. Trzeba wrzucić na luz i w końcu my się doczekamy tych dwóch kresek. Na razie czytam o przygotowaniach do ciąży. Odpowiednie badania, dieta, tryb życia. ))
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
12 lata 1 tydzień temu #515305 przez ferritka
ja miałam zelcone te na tarczyce, prolaktyny -yyyyy no czy coś takiego, bo miałam podejrzenie policystycznych jajników, po badaniach jednak okazało się, że wszystko ok.
Muszę zrobić na własną rękę toksoplazmoze , bo mam kota w domu i profilaktycznie wypadałoby. Poza tym to nie wiem jakie moglabym jeszcze zrobić badania ????
Muszę zrobić na własną rękę toksoplazmoze , bo mam kota w domu i profilaktycznie wypadałoby. Poza tym to nie wiem jakie moglabym jeszcze zrobić badania ????
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- GwenB
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekamy...
Mniej Więcej
12 lata 1 tydzień temu #515326 przez GwenB
Wspominałam Wam o moim podwyższonym tsh w zeszłym tygodniu. Jestem już po wizycie, oczywiście dostałam wyższą dawkę i jak najszybciej się da to zbijamy. Dodatkowo okazało się, że mam kiepską morfologię i to ciągnie się już od dłuższego czasu za mną, prawdopodobnie mój organizm nie przyswaja oprócz żelaza i wit b12 jeszcze dodatkowo kwasu foliowego.. no porażka i jak tu zachodzić w ciążę
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
12 lata 1 tydzień temu #515332 przez Gravity
Dziewczyny
Ja po kilu telefonach dzisiaj się dowiedziałam ze jak się poroni kolejny raz to w angli maja obowiązek dać lepsza opiekę i częściej usg,ale musimy się o to upomnieć.
Ja się nie poddaje straciliśmy Nasze Maleństwo 27.12.12 boli cholernie zresztą same wiecie dla Mnie to świeże jest.Ale się nie poddaje jutro idę na kontrolne usg sprawdzić czy wszystko wyczyszczone i czekam na 1 miesiączkę i jak mi położna z Kliniki Zielonej z
Manchester doradziła nie czekam a działać by chociaż psychicznie się podnieść na duchu. Mówią ze powinnam zrobić badania Toxoplazmiczne nie wiem czy dobrze Wam napisałam nazwe. A jutro dowiem się kiedy mamy termin do kliniki na badania Nas obojga:)
Jestem pełna nadziej .
Ja po kilu telefonach dzisiaj się dowiedziałam ze jak się poroni kolejny raz to w angli maja obowiązek dać lepsza opiekę i częściej usg,ale musimy się o to upomnieć.
Ja się nie poddaje straciliśmy Nasze Maleństwo 27.12.12 boli cholernie zresztą same wiecie dla Mnie to świeże jest.Ale się nie poddaje jutro idę na kontrolne usg sprawdzić czy wszystko wyczyszczone i czekam na 1 miesiączkę i jak mi położna z Kliniki Zielonej z
Manchester doradziła nie czekam a działać by chociaż psychicznie się podnieść na duchu. Mówią ze powinnam zrobić badania Toxoplazmiczne nie wiem czy dobrze Wam napisałam nazwe. A jutro dowiem się kiedy mamy termin do kliniki na badania Nas obojga:)
Jestem pełna nadziej .