- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Monia, no nie bądź taka, my się martwimy, jak nie chcesz publicznie to na priv mi napisz, ja przekażę co będziesz chciała
Moje dziecko od dziś nagle pokochało spódniczki, to chyba dobry znak, kobietka całą gębą
Dzidzia nie panikuj, córka i tak się pewnie na kalendarzu nie zna, ja bym się nie przyznała na Twoim miejscu. Bo że zapomniałaś to już może zapamiętać, a tak to będzie miała urodziny jak co roku i tyle.
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
fajne macie praleczki- jeśli chodzi o suszarkę to czuję, że "troszkę" prądu pożera
MONIA!!!!!!!!
przepraszam za taki analfabetyzm ale mi lapa wyrywają z ręki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
szukam jej na allegro, ale nie moge znalezc...a kojarzysz ile kosztowala?
Mirella, dobry znak Rosnie Ci ksiezniczka
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
polecam z czystym sercem, poza tym jak dobrze poszukasz to znajdziesz w dobrej cenie- promocje promocje ;D tylko nie kupuj w media mar..dla idiotow- nie uwierzysz ale ceny tam są zawsze nawet o 2-3 stówki wyższe nić w markecie typu auchan czy tesco.dziekuje, bardzo mi sie podoba musze pokazac mezowi
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Mirella Powiedz Ty mi czemu te przeswietlenie masz zrobić dłoni? Nie wiem czy coś pominęłam, o co chodzi? Widzisz służba zdrowia robi postępy jak sie na nia ponarzeka.
A ja myśle że Monie wzięli do szpitala, dlatego sie nie odzywa, i tak czuję ze jest iskierka nadziei... OBY
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- fredeczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do gres i paneli. Mieszkam w bloku i planuje w czasie remontu polozyc od drzwi kawalek gresu by tam sie brudzilo i zima bloto sie nosilo a dalej panele. Teraz mamy drewnianá mozaike ale jej zcyklinowanie sporo wyniesie i trzeszczy juz. Wiec palene drewniane zamiast niej polozymy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta Podobono sa jakieś leki z imbirem na nudności. Tylko nie na każdego działają.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie poadajcie w skrajnosci
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13
10. Wrigley's Orbit, guma do żucia o smaku miętowym
Wiele słyszy się o zaletach gumy do żucia. Najważniejszą, obok świeżego oddechu, jest zwiększone wydzielanie śliny w jamie ustnej, która ogranicza rozwój bakterii, redukuje płytkę nazębną i zapobiega infekcjom dziąseł. Niestety, zdecydowana większość gum do żucia zawiera toksyczne substancje. Dotyczy to także gum Orbit.
Składniki: substancje słodzące (izomalt, sorbitol, mannitol, aspartam, acesulfam K; baza gumowa (lecytyna sojowa), aromaty, substancja utrzymująca wilgotność (glicerol - E422), zagęstnik (guma arabska), barwnik - E171, substancja glazurująca - wosk carnauba (E904), przeciwutleniacz - BHA (butylowany hydroksyanizol).
Guma Orbit to guma bez cukru, który został zastąpiony przez szereg toksycznych dodatków - substancji słodzących. Do tej pory najlepiej zbadaną substancją słodzącą jest aspartam i acesulfam K (patrz pkt. 7 i 8). Izomalt (E953), sorbitol (E420) i mannitol (E421) odpowiedzialne są za napis na opakowaniu gum Orbit o możliwych efektach przeczyszczających - warto jeszcze dodać, że substancje te mogą powodować bóle brzucha oraz wzdęcia. Ponadto mannitol (alergen) może powodować nudności i wymioty a według niektórych badań, może natomiast powodować obrzęk mózgu. Koniecznie trzeba też wspomnieć o przeciwutleniaczu BHA (E320), który może mieć toksyczny wpływ na nerki, wywoływać wysypkę, pokrzywkę, a także duszności. Wedle niektórych badań w wysokim stężeniu wywołuje nowotwory u zwierząt laboratoryjnych. W wielu krajach jest niedozwolony w produktach dla dzieci.
Wnioski: Guma Orbit to produkt składający się z aromatów i dodatkowo 10 różnych dodatków żywnościowych (E) - toksyczność niektórych z nich została udowodniona. Kobiety w ciąży powinny unikać tego produktu jak ognia.
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wszystko przez ten niecukier, wymyslają... Tak samo z tymi produktami Light też podobno cos nie tegez z nimi.
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
No wezcie mnie nie zalamujcie gumy niemozna to wogole nic slkodkiego nie mozna ani kebaba bo niezdrowy tylko pieczywo i marchweki o i swojskie wyroby
Nie poadajcie w skrajnosci
hahaha nop i do tego podkreślmy, że wyłacznie ze swojego ogródka ;D ahaha ale powiem Wam w tajemnicy ,że ja orbit w ogóle nie mogę a w ciązy poki co nie jestem, no przeczyszcza mnie po orbitach ;/
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72