BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 6 dni temu #516730 przez Mirella
Europa do nas dotarła chyba ;) Nie dość że w ogóle w kolejce na to prześwietlenie nie stałam, to jeszcze mi powiedzieli że wyniki będą w mojej przychodni do odebrania, jakieś 10km od miejsca gdzie mnie prześwietlali, w szoku jestem

Monia, no nie bądź taka, my się martwimy, jak nie chcesz publicznie to na priv mi napisz, ja przekażę co będziesz chciała

Moje dziecko od dziś nagle pokochało spódniczki, to chyba dobry znak, kobietka całą gębą :lol:

Dzidzia nie panikuj, córka i tak się pewnie na kalendarzu nie zna, ja bym się nie przyznała na Twoim miejscu. Bo że zapomniałaś to już może zapamiętać, a tak to będzie miała urodziny jak co roku i tyle.
Temat został zablokowany.
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516738 przez dzidzia1234
mirella- na szczęście to głupolem małym jeszcze jest to jak jutro tort dostanie to się nie kapnie- nawet pewnie jeszcze nie kojarzy co to znaczy urodziny- i tu mam szczęście

fajne macie praleczki- jeśli chodzi o suszarkę to czuję, że "troszkę" prądu pożera

MONIA!!!!!!!!

przepraszam za taki analfabetyzm ale mi lapa wyrywają z ręki
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516739 przez Agusia83
dziekuje, bardzo mi sie podoba :laugh: musze pokazac mezowi

szukam jej na allegro, ale nie moge znalezc...a kojarzysz ile kosztowala?

Mirella, dobry znak :laugh: Rosnie Ci ksiezniczka
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516742 przez ferritka
Agusia83 napisał:

dziekuje, bardzo mi sie podoba :laugh: musze pokazac mezowi

polecam z czystym sercem, poza tym jak dobrze poszukasz to znajdziesz w dobrej cenie- promocje promocje ;D tylko nie kupuj w media mar..dla idiotow- nie uwierzysz ale ceny tam są zawsze nawet o 2-3 stówki wyższe nić w markecie typu auchan czy tesco.

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516746 przez emka
dorcia Ale mi teraz ochoty na ta pralke narobiłaś!!1 Juz meZowi pokazywałam! Wcale nie taka droga... Dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie,że też wcześniej na to nie wpadłam, nie mam gdzie suszyć, suszarka mi zawala salon. A i z wieszaniem cieżko bo musze czasem czekać aż wypierze i do pracy sie spóźniam... A tak rano wstawie wieczorem wyjmę suche! A mocno wygniecione? Bo ja tak moimi trzepocze, że czasem prasować nie trzeba :silly:

Mirella Powiedz Ty mi czemu te przeswietlenie masz zrobić dłoni? Nie wiem czy coś pominęłam, o co chodzi? Widzisz służba zdrowia robi postępy jak sie na nia ponarzeka.

A ja myśle że Monie wzięli do szpitala, dlatego sie nie odzywa, i tak czuję ze jest iskierka nadziei... OBY

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 6 dni temu #516748 przez iwonta_kg
Ferritka próbowałam biszkopta ale nic z tego...

Sylka z tego wiem to gumy orbit nie mozna rzuć w ciąży...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 6 dni temu #516749 przez fredeczka
No pokazywac te zdjecia gresu nie ma wymowek ciekawa jestem:)
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516750 przez sylka
Dorcia a pod wplywem suszenia nie blakna ci kolory i nie niszczá ubrania. bo slyszalam ze po jakims czasie kolory plowiejá.

Co do gres i paneli. Mieszkam w bloku i planuje w czasie remontu polozyc od drzwi kawalek gresu by tam sie brudzilo i zima bloto sie nosilo a dalej panele. Teraz mamy drewnianá mozaike ale jej zcyklinowanie sporo wyniesie i trzeszczy juz. Wiec palene drewniane zamiast niej polozymy.
12 lata 6 dni temu #516751 przez Agusia83
eee tam...Iwonta, mnie na poczatku guma w ogole nie podchodzila, nie smakowala...ale teraz to zuje...i pierwsze slysze, ze gumy nie wolno :silly:
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516754 przez emka
A czemu gumy nie wolno, ja żułam na zgagę w ciaży.

Iwonta Podobono sa jakieś leki z imbirem na nudności. Tylko nie na każdego działają.

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516756 przez sylka
No wezcie mnie nie zalamujcie gumy niemozna to wogole nic slkodkiego nie mozna ani kebaba bo niezdrowy :blink: tylko pieczywo i marchweki o i swojskie wyroby :lol:
Nie poadajcie w skrajnosci :S :silly:
12 lata 6 dni temu #516759 przez Asik
tutaj o gumie orbit :)

10. Wrigley's Orbit, guma do żucia o smaku miętowym

Wiele słyszy się o zaletach gumy do żucia. Najważniejszą, obok świeżego oddechu, jest zwiększone wydzielanie śliny w jamie ustnej, która ogranicza rozwój bakterii, redukuje płytkę nazębną i zapobiega infekcjom dziąseł. Niestety, zdecydowana większość gum do żucia zawiera toksyczne substancje. Dotyczy to także gum Orbit.

Składniki: substancje słodzące (izomalt, sorbitol, mannitol, aspartam, acesulfam K; baza gumowa (lecytyna sojowa), aromaty, substancja utrzymująca wilgotność (glicerol - E422), zagęstnik (guma arabska), barwnik - E171, substancja glazurująca - wosk carnauba (E904), przeciwutleniacz - BHA (butylowany hydroksyanizol).

Guma Orbit to guma bez cukru, który został zastąpiony przez szereg toksycznych dodatków - substancji słodzących. Do tej pory najlepiej zbadaną substancją słodzącą jest aspartam i acesulfam K (patrz pkt. 7 i 8). Izomalt (E953), sorbitol (E420) i mannitol (E421) odpowiedzialne są za napis na opakowaniu gum Orbit o możliwych efektach przeczyszczających - warto jeszcze dodać, że substancje te mogą powodować bóle brzucha oraz wzdęcia. Ponadto mannitol (alergen) może powodować nudności i wymioty a według niektórych badań, może natomiast powodować obrzęk mózgu. Koniecznie trzeba też wspomnieć o przeciwutleniaczu BHA (E320), który może mieć toksyczny wpływ na nerki, wywoływać wysypkę, pokrzywkę, a także duszności. Wedle niektórych badań w wysokim stężeniu wywołuje nowotwory u zwierząt laboratoryjnych. W wielu krajach jest niedozwolony w produktach dla dzieci.

Wnioski: Guma Orbit to produkt składający się z aromatów i dodatkowo 10 różnych dodatków żywnościowych (E) - toksyczność niektórych z nich została udowodniona. Kobiety w ciąży powinny unikać tego produktu jak ognia.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516761 przez emka
i ogórków kiszonych też nie :silly:

Wszystko przez ten niecukier, wymyslają... Tak samo z tymi produktami Light też podobno cos nie tegez z nimi.

12 lata 6 dni temu #516762 przez ferritka
sylka napisał:

No wezcie mnie nie zalamujcie gumy niemozna to wogole nic slkodkiego nie mozna ani kebaba bo niezdrowy :blink: tylko pieczywo i marchweki o i swojskie wyroby :lol:
Nie poadajcie w skrajnosci :S :silly:

hahaha nop i do tego podkreślmy, że wyłacznie ze swojego ogródka ;D ahaha ale powiem Wam w tajemnicy ,że ja orbit w ogóle nie mogę a w ciązy poki co nie jestem, no przeczyszcza mnie po orbitach ;/ :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 6 dni temu #516763 przez anoda89
No ja też pierwsze słyszę że gum nie wolno :S Ja żułam na mdłości :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia