BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 3 dni temu #48817 przez nikusia1988
Witam was dziewczynki w nowym roku 2011 :) Miejmy nadzieję że będzie to dla nas rok obfity w fasolki :)

Kaśku- stawiasz na mnie więc nie pozostaje mi nic innego jak stawiać na ciebie :) Bo stawiałam na BEWIPO ale jej już się udało więc teraz pora na nas :)

BEWIPO serdecznie ci gratuluję II kreseczek! Przyjmij buziaczki ode mnie :-* :-*

Sylwester spędziłam w domku wśród rodzinki męża i jak zaczęliśmy pić, to po pierwszym kieliszku takiego skurczu dostałam w dole brzucha że takie głupie myśli mnie naszły i myślałam że to znak żeby nie pić bo być może w tym miesiącu fasolka mnie odwiedzi :D Pierwszy raz taki coś miałam i naprawde nie wiedziałam co o tym myśleć czy to jakis znak czy zbieg okoliczności bo chwile mnie pobolało i ustąpiło... Ale żeby się nie nakręcać i nie dać powodów do myślenia rodzince to oczywiście dalej piłam... ok 5stycznia mam dostać @ ale jeszcze piersi ani brzuch mnie nie bolą więc poczekamy zobaczymy...
Temat został zablokowany.
14 lata 3 dni temu #48828 przez nikusia1988
Witam was dziewczynki w nowym roku 2011 Miejmy nadzieję że będzie to dla nas rok obfity w fasolki

Kaśku- stawiasz na mnie więc nie pozostaje mi nic innego jak stawiać na ciebie Bo stawiałam na BEWIPO ale jej już się udało więc teraz pora na nas

BEWIPO serdecznie ci gratuluję II kreseczek! Przyjmij buziaczki ode mnie :-* :-*

Sylwester spędziłam w domku wśród rodzinki męża i jak zaczęliśmy pić, to po pierwszym kieliszku takiego skurczu dostałam w dole brzucha że takie głupie myśli mnie naszły i myślałam że to znak żeby nie pić bo być może w tym miesiącu fasolka mnie odwiedzi Pierwszy raz taki coś miałam i naprawde nie wiedziałam co o tym myśleć czy to jakis znak czy zbieg okoliczności bo chwile mnie pobolało i ustąpiło... Ale żeby się nie nakręcać i nie dać powodów do myślenia rodzince to oczywiście dalej piłam... ok 5stycznia mam dostać @ ale jeszcze piersi ani brzuch mnie nie bolą więc poczekamy zobaczymy...

A ktoś pytał o te testy za 1zł... Więc odpowiadam że to ja jestem od tych testów :) Kupuję je i chyba są dobre bo pokazują że nie jestem w ciąży i okres faktycznie dostaję :)
14 lata 3 dni temu #48830 przez sylka
nikusia1988 ja na próbę kupiłam kiedyś kilka ty ctestów i sprawdziły się a 2 z nich pokazały 2 kreseczki i nie kłamały. Takze można zaoszczędzić sporo kaski a wyniki (odczyty) są i tak prawidłowe.
14 lata 3 dni temu #48842 przez magduska
tak gosiak pogodzilismy sie z mezem,poszedl po rozm do glowy i ja tez :-))) hehe
a tak pozatym dostalam dzis niby @,ale jakby nie ona,ale pewnie biedna sie rozkreca,jajnik mnie tak boli,ze nie mam nawet sily sie ruszac,a tak zycze wam milego popoludnia :-)))
dziewczyny a asik nie ma zamiaru do nas wrocic??????????????
14 lata 3 dni temu #48848 przez Diana
Dzięki Nikusia1988 :)

Ja już też trochę ich zamówiłam :blush:
14 lata 3 dni temu #48857 przez magduska
dziewczyny diana i sylka o jakich testach piszecie?? o tych owulacyjnych za 1 zl. czy o czyms innym??? :-)
bo ja zastanawialam sie,czy ich nie zamowic??
14 lata 3 dni temu #48858 przez gosiak
magduska napisał:

tak gosiak pogodzilismy sie z mezem,poszedl po rozm do glowy i ja tez :-))) hehe
a tak pozatym dostalam dzis niby @,ale jakby nie ona,ale pewnie biedna sie rozkreca,jajnik mnie tak boli,ze nie mam nawet sily sie ruszac,a tak zycze wam milego popoludnia :-)))
dziewczyny a asik nie ma zamiaru do nas wrocic??????????????

to super ze zaczęło Wam się układać i możecie znów czynić starania w kierunku fasolinki:)

No to angella z tym jajnikiem jak napisałaś to jeszcze bardziej sie nakręcam, ale nie był to wymyślony objaw bo to był taki ból jakiego jeszcze nie miałam w jednym momencie mnie zgięło aż mąż się zaniepokoił, kurcze jeszcze mnie zaparcia od 2 dni męczą zawsze w pierwszym dniu @ mi towarzyszą niestety;/

Martusia zaraz obejrzę sobie ten film leżę chora także mam czas i popatrzę z ciekawością:) a co do innych filmów to nie znam, ale pogrzeb sobie na youtube może znajdziesz coś ciekawego:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 3 dni temu #48859 przez baby_55
MartaM wysłałam Ci adres stronki dr Czekajskiego na priv, gdybyś chciała jeszcze coś wiedzieć to pisz, a co do książek to Ja polecam wszystkim książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" świetna, wesoło napisana książka, Jeśli któraś dziewczyna z Krakowa i okolic jest zainteresowana to mogę pożyczyć.
Tak przy okazji Martuś to Ja też mieszkam na ruczaju, a dokładniej na zachodniej :)
14 lata 3 dni temu #48863 przez delfinek83
Bewipo, gratuluję serdecznie :kiss:

Oj, dodałaś mi nadziei kochana, bo Ty od października 2009 się starałaś, ja od grudnia 2009 więc może teraz w tym cyklu lub następnym też mi się uda :laugh:

Niestety @ wczoraj przylazła punktualnie jak w zegarku 28dc ale lepiej tak, niż miałaby się znów spóźniać i czekałabym jak głupia. Szkoda, bo we wrześniu mam urodzinki i miałam nadzieję na cudowny prezencik, ale cóż, jak się teraz dobrze postaramy to na męża urodziny w październiku zdążymy :lol:

Miłego dnia wszystkim :)

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]
14 lata 3 dni temu #48865 przez Marta M
:) Szukalam dzisiaj laboratorium analiz gdzies blisko mnie i znalazlam wlasnie na zachodniej 5...powiedz prosze, czy mozna tam zrobic wszystkie badania na jakie ginekolog kieruje ciezarna po pierwszej wizycie? Ja mieszkam blizej Kampusu, konkretnie ulica Lubostroń :):) Niedaleko kościółka na Skośnej :):)

To ja z checia zapisze sie w kolejke po ksiazke..ale to jak wroce dzis od lekarza i bedzie wszystko w porzadku...nie pracuje, wiec bede pochlaniac teraz jeszcze wiecej ksiazek :)
14 lata 3 dni temu #48868 przez Agusia83
Dziewczyny, jak jutro bede miala taka temp....to chyba we srode zrobie test....moze w koncu sie udalo???? :laugh: ....
wiem, ze tak sie nie robi....ale po pierwszym pomiarze temp poszlam spac....tak na 4h jeszcze (w koncu mam wolne :blink: ) i po przebudzenia stwierdzilam, ze jeszcze raz ja zmierze i bylo 37,3....duzo, nie?...ale i tak liczy sie pierwszy pomiar...
poszlam na zakupy, zawitalam do apteki po test a pani mowi, ze sie skonczyly i beda wieczorem...hahaha...niezle dziewczyny testowaly na nowy rok :) ...
a jak bylam w sklepie...(to moze sie komus glupie wydac) ale czytam gazete, a na niej napisane ZROB TEST...i wiecie, tak mysle, moze to do mnie...haha..wiem, ze zachowuje sie jak stuknieta, ale kto wie>???????..a jak stalam w aptece to tak mnie kuło w prawym jajniku i jakby cos mnie ciagnelo do ziemi....
14 lata 3 dni temu #48870 przez Marta M
Agusia moze zrob jutro, a nie czekaj do srody :):):)
14 lata 3 dni temu #48875 przez nikusia1988
MAGDUSKA tak o tych testach za 1zł pioszemy :)
14 lata 3 dni temu #48883 przez baby_55
Marta ja robię wszystkie badania w diagnostyce na rogu miłkowskiego i kobierzyńskiej, dostałam tam kartę stałego klienta i mam dzięki temu wszystkie wyniki on-line w internecie i mogę sobie je drukować, nie muszę odbierać osobiście, są przeważnie widoczne już tego samego dnia.
Jeśli chodzi o książki to przypomniałam sobie, że mam jeszcze książke dla przyszłuch tatusiów, "Ratunku jestem Tatą" też bardzo fajna, głównie dla tatusiów ale nie tylko.

Co do objawów ciąży to mnie piersi bolały przez 3 miesiące, ale poza tym na początku innych objawów nie miałam, tylko poczułam silną potrzebę zrobienia testu, i w ciagu dnia wyszłam z pracy i pobiegłam po test do apteki i od razu zrobiłam. Były 2 kreski. Co do temp. to nie wiem, bo nigdy się w to nie bawiłam, zresztą staraliśmy się ponad pół roku i potem odpuściliśmy bo przestało nam sie podobać przytulanie na zawołanie... Ciąza przyszła sama po 3 miesiącach przytulania bez przymusu ;) więc tak jak pisała Mirella polecam niestaranie się i samo wychodzi :)
A tak przy okazji to gratuluję wszystkim zafasolkowanym, przed Wami najcudoniejszy okres w życiu, mimo mdłości, wymiotów, zgagi i innych dolegliwości, jest to najlepsze co może przeżyć kobieta :kiss:
14 lata 3 dni temu #48903 przez gosiak
Agusia83 podziwiam Twoją cierpliwość ja bym chyba nie wytrzymała i zrobiła ten test:))))

Marta widziałam film super aż łezka mi się zakręciła:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży