- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532873 przez MoNiaaa
dzidzia na to wyglada ze nie musi byc @ bo po pierwszej stracie tez pecherzyk byl zanim @ przyszla to troche jest tak(tak mi sie wydaje) ze poronienie jest jakby @ i pozniej normalnie po 14 dniach jest owulka a pozniej @ u mnie bynajmniej juz 2 raz tak wychodzi i jest regularny cykl
Temat został zablokowany.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 32
11 lata 11 miesiąc temu #532879 przez gosia28
Hej dziewczynki.
Monia właśnie myślałam o Tobie jak po wizycie fajnie, że doastałaś skierowanie na badanka. Też dziś byłam w nowym szpitalu i giny (żeby usłyszeć co inny dodktor ma do powiedzenia w mojej sprawie) i powiem Ci, że całkiem ok. ta wizyta wypadła.
A dzidzia to chyba na myśli miała, że szybko organizm Twój wrócił do normy skoro już w tym cyklu będziesz mieć owulkę
dziewczyny jesteście boskie
dzidzia super kontakt z córą, ja z moją mamą też mam niby całkiem dobry kontakt, ale moja mama jest bardzo religijna, więc tematy tabu siłą rzeczy były.
kurcze, wczoraj mój luby się zbuntował i zabrał mi lapka, że jego kolej- to było straszne, że nie miałam jak zaglądnąć...
Monia właśnie myślałam o Tobie jak po wizycie fajnie, że doastałaś skierowanie na badanka. Też dziś byłam w nowym szpitalu i giny (żeby usłyszeć co inny dodktor ma do powiedzenia w mojej sprawie) i powiem Ci, że całkiem ok. ta wizyta wypadła.
A dzidzia to chyba na myśli miała, że szybko organizm Twój wrócił do normy skoro już w tym cyklu będziesz mieć owulkę
dziewczyny jesteście boskie
dzidzia super kontakt z córą, ja z moją mamą też mam niby całkiem dobry kontakt, ale moja mama jest bardzo religijna, więc tematy tabu siłą rzeczy były.
kurcze, wczoraj mój luby się zbuntował i zabrał mi lapka, że jego kolej- to było straszne, że nie miałam jak zaglądnąć...
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
11 lata 11 miesiąc temu #532880 przez dzidzia1234
kurcze - może to jest związane ze spadkiem bety? a długo miałaś krwawienie?
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532886 przez gosia28
dzidzia mi się wydaje, że Monia miała poronienie na bardzo wczesnym etapie teraz i gdyby tak szybko bety nie zrobiła, to może by nawet i o tej ciąży nigdy nie wiedziała. Mogła to być ciąża biochemiczna o ile dobrze jeszcze coś kojarzę. Bo beta była baaardzo niska więc organizm nie był tak bardzo przeciążony.
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532889 przez dzidzia1234
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
ech........ biorąc pod uwagę mój temperament i temperament mojego męża- to coś mi zdaje, że stworzyliśmy potwora i do tego wyedukowanego literaturą- jak jej napisałam dziś sms , że sobie pogadamy POWAŻNIE to zapytała czy chcę jej opowiedzieć o tym jak ja się uczyłam- bezczelna młodzież
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532899 przez emka
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
gosiu Dobrze że byłąś skonsultować. Co dwóch doktorów to nie jeden
Moniu I widzisz, super, dał ci na wszystko skierowania ? To bedziesz miała badanka za free.
Dzidzia Moja koza ma 10 lat (prawie) i tez czasem jak coś palnie
Ja u niej zauważyłąm już włosy pod pachami, co myslisz nie za szybko? Byłam nawet z nią u lekarza i przy okazji spytałam, babka mnie uspokoiła ze "to się już zaczyna" NO i wyedyukowałam ją w sprawach okresu, nawet podpaske uczyłąm ją zakładać, na wszelki wypadek Wiem wiem przewrażliwona jestem, ale chcę zeby wiedziała o co chodzi. W razie czego
Moniu I widzisz, super, dał ci na wszystko skierowania ? To bedziesz miała badanka za free.
Dzidzia Moja koza ma 10 lat (prawie) i tez czasem jak coś palnie
Ja u niej zauważyłąm już włosy pod pachami, co myslisz nie za szybko? Byłam nawet z nią u lekarza i przy okazji spytałam, babka mnie uspokoiła ze "to się już zaczyna" NO i wyedyukowałam ją w sprawach okresu, nawet podpaske uczyłąm ją zakładać, na wszelki wypadek Wiem wiem przewrażliwona jestem, ale chcę zeby wiedziała o co chodzi. W razie czego
Ostatnio zmieniany: 11 lata 11 miesiąc temu przez emka.
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 120
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532909 przez dzidzia1234
EMKA- moja miała 10 lat i pięć miesięcy jak dojrzała - teraz dzieciaki jakoś szybciej- ja miałam 12
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
11 lata 11 miesiąc temu #532915 przez MoNiaaa
szczerze to mialam jakiegos dziwnego stracha przed tym badaniem
na poczatku lekarz sie zdziwil ze powiedzialam o tym skierowaniu i powiedzial ze na tsh lekarz rodzinny moze mi wypisac pozniej niemal zapomnial ot ym ale sie go pytam"to dostane to skierowanie"no i wypisal mi i na progesteron i tsh(zebym juz nie chodzila)i estradiol(nie wiem oc to jest)i w sumie spoko:)
teraz mnie zastanowilyscie czy ten progesteron moge juz w tym cyklu zrobic czy czekac do astepnego??ale jak byl pecherzyk to chyba owulka normalnie bedzie??
dzidzia twoja corka jest THE BEST
na poczatku lekarz sie zdziwil ze powiedzialam o tym skierowaniu i powiedzial ze na tsh lekarz rodzinny moze mi wypisac pozniej niemal zapomnial ot ym ale sie go pytam"to dostane to skierowanie"no i wypisal mi i na progesteron i tsh(zebym juz nie chodzila)i estradiol(nie wiem oc to jest)i w sumie spoko:)
teraz mnie zastanowilyscie czy ten progesteron moge juz w tym cyklu zrobic czy czekac do astepnego??ale jak byl pecherzyk to chyba owulka normalnie bedzie??
dzidzia twoja corka jest THE BEST
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- emka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532921 przez emka
monia ja bym poczekała na nastepny cykl, estradiol to estrogeny, warto to zrobić.Ale nie pamiętam czy tam jakieś wymagania były co do cyklu. Ale pewnie ci powiedział. Jak nie to trzeba doczytać, albo Lacrijki spytać
- dzidzia1234
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532924 przez dzidzia1234
HE HE- przypina mi się nasza wczorajsza dyskusja o płci latorośli- zaraz wpadnę w panikę - myślę sobie, że czas się do lekarza wybrać z nią jak ja będę szła- lepiej zapobiegać niż e................leczyć- raczej bym nie chciała razem z córką rodzić- lu o zgrozo po niej
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 11 miesiąc temu #532933 przez gosia28
Monia myślę,że jak miałaś pęcherzyk dominujący, to powinna owulka być. I zrób to w tym cyklu bo skierowanie jest ważne chyba do 1 miesiąca. A mówił ile mm ma pęcherzyk?
Estradiol- estrogeny, chyba można zrobić dowolnie bo są normy zarówno na fazę folikularną jak i lutealną, ale sprawdze w moich starych badaniach
Estradiol- estrogeny, chyba można zrobić dowolnie bo są normy zarówno na fazę folikularną jak i lutealną, ale sprawdze w moich starych badaniach