BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #532205 przez studentkaae
sylwka727 napisał:

w ciąży przeziębienie dłużej trzyma

to mnie zaintrygowało... bo ja już równo 2 tydzień nie mogę się doleczyć, gardło boli, katar się z nosa leje... czyżby?....

eee, głupio to wymyśliłam nie??
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #532207 przez iwonta_kg
mnie zaczyna gardlo boleć :( :( :( :( niedobrze...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #532217 przez ferritka
studentkaae napisał:

sylwka727 napisał:

to mnie zaintrygowało... bo ja już równo 2 tydzień nie mogę się doleczyć, gardło boli, katar się z nosa leje... czyżby?....

B) wróżba za wróżbę kochana ;>albo zamkniesz wrześnióweczki 2013 albo Ty otworzysz
październikówki 2013 ;]]]] bo z przeznaczeniem się nie dyskutuje moja droga :laugh:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #532224 przez studentkaae
Wróżko moja Ferritko Kochana - w niedzielę Ci powiem czy możesz na wróżeniu zarabiać czy nie :silly:
11 lata 11 miesiąc temu #532226 przez pani_p
ferritka napisał:

studentkaae napisał:

sylwka727 napisał:

B) wróżba za wróżbę kochana ;>albo zamkniesz wrześnióweczki 2013 albo Ty otworzysz
październikówki 2013 ;]]]] bo z przeznaczeniem się nie dyskutuje moja droga :laugh:

Bo ja zaraz chora być zapragnę, a to już szczyt by był jakiś...
11 lata 11 miesiąc temu #532228 przez anoda89
11 lata 11 miesiąc temu #532229 przez ferritka
Pani ;* hahaha no to byłby szczyt szczytów ;> czyli co popadasz w skrajność już tak?
Mirellka mówi, że skarajnośc to ostatnia faza.
pogratuluję Ci zatem niebawem też ;***

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #532230 przez Asik
ferritka napisał:

czasami się zastanaiwam jaką ja będę kiedyś mamą ?? z całą pewnością nadopiekuńczą i nie wiem jak to będzie jak moje dziecie będzie chciało iść na dyskotekę :( chyba umrę ze strachu. Albo jak pojedzie na zimowisko ;/ ciekawa jestem...

ojj powiem tyle... pierwsze samodzielne wypuszczenie Martuli z koleżanką na zakupy na targ ... przypłaciłam palpitacją serca., a miała już chyba 9-10 lat :D :D nie było telefonów komórkowych tak dostępnych wtedy, kosztowały spoooro kasy , więc wyobrazcie sobie te nerwy :D ... na dyskotekę... ło matko... to samo :) teraz ma 21 i jak idzie na balety to prosze żeby mi pisała co jakiś czas że wsio ok :D albo jak ma zamiar spoać u swojego chłopaka... RAZ myslałam że osiwieję jak wstałam rano , a jej nie ma... tel nie odbierała.. jesho...dobrze że znam do jej chłopaka numer to zadzwoniłąm ,.,, a moje kólewna.. co? wyciszyła fona żeby jej nie brzęczał... tjaaaa... za to ja jej brzęczałam caały dzień i pół wiczoru :D :D :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 11 miesiąc temu #532233 przez pani_p
ferritka napisał:

Pani ;* hahaha no to byłby szczyt szczytów ;> czyli co popadasz w skrajność już tak?
Mirellka mówi, że skarajnośc to ostatnia faza.
pogratuluję Ci zatem niebawem też ;***

Ja Kuba Bogu tak Bóg Kubie- więc ja Tobie też! :)
11 lata 11 miesiąc temu #532234 przez ferritka
Asik napisał:

ferritka napisał:

czasami się zastanaiwam jaką ja będę kiedyś mamą ?? z całą pewnością nadopiekuńczą i nie wiem jak to będzie jak moje dziecie będzie chciało iść na dyskotekę :( chyba umrę ze strachu. Albo jak pojedzie na zimowisko ;/ ciekawa jestem...

ojj powiem tyle... pierwsze samodzielne wypuszczenie Martuli z koleżanką na zakupy na targ ... przypłaciłam palpitacją serca., a miała już chyba 9-10 lat :D :D nie było telefonów komórkowych tak dostępnych wtedy, kosztowały spoooro kasy , więc wyobrazcie sobie te nerwy :D ... na dyskotekę... ło matko... to samo :) teraz ma 21 i jak idzie na balety to prosze żeby mi pisała co jakiś czas że wsio ok :D albo jak ma zamiar spoać u swojego chłopaka... RAZ myslałam że osiwieję jak wstałam rano , a jej nie ma... tel nie odbierała.. jesho...dobrze że znam do jej chłopaka numer to zadzwoniłąm ,.,, a moje kólewna.. co? wyciszyła fona żeby jej nie brzęczał... tjaaaa... za to ja jej brzęczałam caały dzień i pół wiczoru :D :D :D

Asik , sama widzisz ..spania u chłopaka to chyba jednak nie strzymam , jak boga kocham :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532235 przez @nulka
dziewczyny sprzedam Wam przepis jak się pozbyć kataru i przeziębienia w 4 dni
kiedyś nie wierzyłam i śmiałam się z mojego taty.
musiało minąć 40 lat żebym zastosowała - taka jestem uparta cholera B)

więc tak: trza przez minimum pół godziny grzać się z góry i z dołu :lol: :lol:
dół: moczyć nogi w coraz to cieplejszej wodzie (ktoś musi dolewać)
środek: otulić się kocem
góra: wlewać w siebie herbatkę rozgrzewajacą, ja piję z malinami albo lipową albo grzańca robię ;) (ale to wersja nie dla ciężarnych)

powtarzam tę kurację na drugi dzień i z reguły już po przeziebieniu
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532241 przez pani_p
@nulka napisał:

dziewczyny sprzedam Wam przepis jak się pozbyć kataru i przeziębienia w 4 dni
kiedyś nie wierzyłam i śmiałam się z mojego taty.
musiało minąć 40 lat żebym zastosowała - taka jestem uparta cholera B)

więc tak: trza przez minimum pół godziny grzać się z góry i z dołu :lol: :lol:
dół: moczyć nogi w coraz to ciepłej wodzie (ktoś musi dolewać)
środek: otulić się kocem
góra: wlewać w siebie herbatkę rozgrzewajacą, ja piję z malinami albo lipową albo grzańca robię ;) (ale to wersja nie dla ciężarnych)

powtarzam tę kurację na drugi dzień i z reguły już po przeziebieniu

Muszę zapamiętać. Jak to u mnie zadziała przy najbliższym przeziębieniu to Cię wycałuję :D

anoda89 napisał:

:laugh: :laugh: :laugh:
www.joemonster.org/filmy/50047/Atak_zmii

:D
11 lata 11 miesiąc temu #532247 przez studentkaae
anulka - to chyba jutro zastosuję
11 lata 11 miesiąc temu #532249 przez @nulka
mój syn ma 22 lata a jak go wyślę autem do biedronki to nasłuchuję czy karetka nie jedzie albo helikopter nie ląduje :dry: ..... :S
11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532253 przez Asik
ferritka napisał:

Asik napisał:

ferritka napisał:

Asik , sama widzisz ..spania u chłopaka to chyba jednak nie strzymam , jak boga kocham :dry:

hehehe dasz radę :)

@nulka... żebym ja była taka mądra 21 lat temu to uuuu ;) :D ale przepis super :) zaraz go sobie wkleje do notatnika :D a żem nie cięzarna to zastosuję grzańca :) i co z tego że nie choram? to będzie zapobiegawczo :)

@nulka napisał:

mój syn ma 22 lata a jak go wyślę autem do biedronki to nasłuchuję czy karetka nie jedzie albo helikopter nie ląduje :dry: ..... :S

matko... no jak ja słysze karetkę to mam to samo... od razu najgorsze mysli przychodzą... ehhh ... a tu drugi mały ancymon rosnie i znowu mnie wsio czeka ;) mam nadzieje że teraz AŻ taka pofyrtana nie bedę... tjaaa..... ;)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka