BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 3 miesiąc temu #50232 przez nikusia1988
Eeee... to ja odpadam bo nie mam regularnych wiec nie wiem ile wpisac dni cyklu :lol:
Temat został zablokowany.
14 lata 3 miesiąc temu #50233 przez magduska
a ja powiem wam dziewczyny,ze odkad zaczelam sie starac o fasolke to wlasnie przed wredna @ zamiast suchych dni leci mi sluz,teraz tez tak mialam,a ile tego bbylo,az sie przestraszylam i to dodalam do tego,ze moze przez to zapalenie ,ale okaze sie poniedzialek czy cos wogole jest nie tak,na dodatek dol brzucha mnie poboleba,jajniki pikaja,jakbym miala zaraz miec owulacje,hihi ;-)))) moze u mnie cos jest poprzestawiane z cyklem ;-)))
kolezanka opowiadala mi o takich dalszych znajomych,gdzie o dziecko starali sie okolo 15 lat i co najlepsze wyszlo z tego,ze kochali sie w ostatni dzien okresu i kobitka zaszla w ciaze hehe,roznie w zyciu bywa :-)))
ale sie rozpisalam,o moj bozzzeeeeeeee !!!!!!!!!!
14 lata 3 miesiąc temu #50234 przez magduska
asik jak zrobisz nalesniczki i beda pyszniutkie to wrzuc przepis,moze wyprobuje :-)))
a ja wlasnie zrobilam obiaade,wczesniej niz zwykle,ale jak wolny dzien to niech bedzie,bo zawsze jest kolacja zamiast obiadu jak jestem sama :-))))
14 lata 3 miesiąc temu #50235 przez gosiak
nikusia1988 napisał:

Eeee... to ja odpadam bo nie mam regularnych wiec nie wiem ile wpisac dni cyklu :lol:

Nikusia tam wystarczy że podasz pierwszy dzień ostatnie miesiączki

mi wyliczyło wczoraj równe 4 tyg jakbym była i potem datę porodu tez obliczyło

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 3 miesiąc temu #50236 przez gosiak
ach dni cyklu zapomniałam no tak tu możesz mieć problem

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 3 miesiąc temu #50237 przez nikusia1988
Ja tylko ten śluz mam, ani nic mnie nie boli ani nie kłuje ani nie pika :) nie mam wogóle oznak zbliżającej się @ a zawsze ok tydzień wcześniej piersi bolały...
14 lata 3 miesiąc temu #50239 przez magduska
nikusia moze wybiesz sie na bete w poniedziaslek jak jej nadal nie bedzie,bo ty ktory niby masz juz dzien cyklu,???
14 lata 3 miesiąc temu #50241 przez gosiak
no mnie tez cycki bolały jakiś tydzień temu a teraz nic właśnie Nikusia mi o cycuchach przypomniała i sobie uświadomiłam że mnie nie bolą :silly: brzuch też nic aż zdziwiona jestem, cichaczem się skrada ta @ nie ma co.

magduśka no ponoć w te oststnie dni @ u niektórych już mogą zaczynać sie dni płodne także wszystko możliwe że w te ost. dni można zajść...a wiecie jeszcze wracając do wieku kobiet jak dziewczyny wczesniej pisały no to znam dziewczyne która ma 36 lat i za pierwszym strzałem im się udało, teraz jest chyba w 12 tc i wsio ok.

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 3 miesiąc temu #50242 przez nikusia1988
Nie nie... Ja muszę czekać przynajmniej do 46dc bo ostatnio taki jeden jedyny długi cykl miałam więc teraz też może tak być. Dzisiaj jest 40dc a przeważnie miałam ok 36
14 lata 3 miesiąc temu #50243 przez Asik
Magduśka taki prosciutki i szybki :D

150 g mąki i 1 łyż pr do pieczenia mieszasz razem,potem roztrzepane jajo do tego i szklanka maślanki albo kefiru :) szczypta soli i dwie łyżeczki cukru,łyżeczka stopionego masła ale niekoniecznie.i pokruszony tłusty twaróg ale nie za dużo (najlepiej żeby Ricotta była ale dostosowałam do tego co w lodówie miałam,tez dobre ),tak na oko :D takie gęste to ciacho będzie jak śmietana i z tego pieczesz małe placuszki na oleju :) mozna eksperymentować z ilością mąki i maślanki :) ja na oko teraz zrobiłam :) do tego syrop klonowy albo konfitury,dżem lub co się tylko chce, mniammmm :D ten serek jak się upiecze placuchy daje fajny smaczek i te ciepłe grudeczki serka w srodku to pyszotka :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 3 miesiąc temu #50250 przez Mirella
No dobra, niech Wam będzie że brak @ to dobra wiadomość, ale miały być trzy nie dwie!!! Dawać prędko trzecią!!!
Może jakaś anonimka nas podgląda i dołączy?

Co do witamin to ja brałam prenatal complex na początku i on ma w sobie żurawinę bodajże i ona ma zapobiegać mdłościom. No i ja nie miałam :)
14 lata 3 miesiąc temu #50253 przez magduska
no asik wyprobuje te nalesniczki,tyle,ze ja z sosem czekoladowym,a dla mojego truskawkowy ;-)))),ale nie bede tez go za bardzo rozpieszczac hihih
nikuska trzymam kciuki,zeby @ nie przyszla
a ja jutro jade po odbior moich cudownych testow po 1 zl-kupilam i ciazowe i owulacyjne-na probe hehe :-))),juz mnie korci jakis ciazowy wyprobowac,no ale ja nie mam ku temu powodu :-))) ale zostawie na przyszly miesiac,zeby zrobic sobie prezencik na walentynki hih
14 lata 3 miesiąc temu #50264 przez gosiak
Mirello tą trzecia testującą miała być magduśka chyba? ale @ przylazła:( ja tez zamierzam większą ilość testów zakupić na allegro, ale dopiero jak mi się ten cykl wyjaśni, wtedy to chyba będę co dzień robić oczywiście od dnia spodziewanej @ a tak to na sobotkę 1 teścik czeka w szufladzie:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 3 miesiąc temu #50270 przez Nati
Gosia i Nikusia- jeszcze nic straconego, mam nadzieję, że zafasolkowałyście, życzę wam tego z całego serducha :*
Asik brzmi pysznie lecz ja za białym serem to tak średnio przepadam :D
Magduska to jak pogodziłaś się z mężem to już do roboty o dzidziusia się starać :D

Never judge the book by its cover...
14 lata 3 miesiąc temu #50272 przez Marta M
O Matko! Dziewczyny! Asika nie bylo chyba dwa tygodnie i mowi ze miala do nadrobienia 23 strony...mnie nie bylo od wczoraj rano i mialam do nadrobienia 9 stron!!

Gosiak, Nikusia trzymam kciukasy :)

Hah..Magda M to widze ze nie tylko moja mama miala taka faze...

spoznial sie jej okres i wstydzila sie isc do apteki po test (wiecie jak na wsi), a ma juz 46 lat..i zrobila sobie test ciazowy online...wyslala smsa za ktorego skasowali jej 50zł!!!

Jak mi to opowiedziala to zwatpilam...hehe
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka