BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #50159 przez Asik
hmmm no nie myśl o niej wogóle.jakby nigdy nie istniała,a myśl o tym że moze taka mała fasolinka w obie siedzi i wtedy t6a wredna @ się zastanowi a że głupia jest i wredna to myslenie jej z trudem przychodzi i tak sobie namiesza że pomyśli że juz była i Cię ominie :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50161 przez Agness_13
:woohoo: Dzień dobry wszystkim staraczkom. :laugh: Słoneczko pięknie świeci, co napawa optymizmem :laugh: .

nikusia bardzo mi przykro :( . Ale nie martw się, ja pierwszy test poprzednio robiłam jak byłam 3 dni po spodziewanej @, i wyszedł mi taki cień cienia, że zrobiłam 4 testy, bo uwierzyć nie mogłam. Ja wciąż trzymam kciuki.

madziulka a co u Ciebie słonko. :kiss: :kiss: Jak samopoczucie?

delfinek83 dziękuję za miłe przyjęcie i pocieszenie. :blink: A co do wieku, to jeszcze się nie martwię. Jeszcze do 30 mi trochę zostło, i mam wieeelką nadzieję, że przed nią mi się uda zaciążyć i urodzić. Pierwsze miałam w wieku 21, teraz 28... jestem pełna nadziei.

Mama aniołka 20.09.2010 [*] 9tc
13 lata 11 miesiąc temu #50166 przez magduska
no witam dziewczynki w taki piekny sloneczny i mrozny dzien hihih :-))))

nikusia-jesli dzis nie wyszla kreska,to nie znaczy,ze nie ma fasolki,dopoki glupia @ nie przyjdzie,to nie ma co sie martwic,glowa do gory ;-)))

a gosiak to moze zobaczyla wreszcie jakies kreski,ze bedna nie moze uwierzyc w to i ciesza sie razem z mezusiem,skoro tu nam nie pisze,albo poleciala jeszcze po kilka,zeby sprawdzic :-))))
gosia dawaj ten test bo cos mi sie wydaje,ze fasolka u ciebie siedzi :-))))))

moja mama tez mnie pozno urodzila miala 36 lat i 7 lat przerwy miedzy mna a bratem-oczywiscie on starszy hihih
czasami mysle,ze moja ja urodze jak bede miala 30,chociaz chcialabym juz teraz ;-)))

ale ja juz sie ciesze,wkoncu ta dziwna @ sie skonczyla i zaczynam nowy cylk staran,z tych niby trzech dni @ moge powiedziec,ze mialam jeden niecaly hihi,w sumie taka moge miec :---)))))))))
13 lata 11 miesiąc temu #50167 przez angellika1
Cześć laseczki :)
nikusia - zrób jeszcze 1 test jutro lub za dwa nie jak ta @ nie przyszła to nic straconego :) Moja koleżanka robiła test w dniu spodziewanej@ i wyszedł negat a 3 dni później juz były 2 kreseczki :D

gosiak!!! gosiak!! gosiak!!! i jak test??????

magduska to zaciskam kciuki za ten cykl oby zaowocował :D (ja przed zajściem w ciążę ostatni cykl też miałam jakiś taki dziwny więc może..może..)
13 lata 11 miesiąc temu #50169 przez angellika1
aha zapomniałam Wam napisać... wczoraj byłam u nowego gina (fotkę zamieściłam w sierpniówkach) zapytałam o te witaminki a on mi powiedział że moge sobie je brać ale wtedy kwas foliowy mam odstawić a lekarze zalecają po 12 tc ponieważ wcześniej kobiety ciężarne mają nudności itp a większa ilość witamin te nudności potęguje. Może cosik w ty,m jest
13 lata 11 miesiąc temu #50172 przez Iwonka
Agnes witaj :) fajnie że nas coraz więcej:)
Nikusia tak jak dziewczyny piszą jutro albo za dwa dni testa strzel jak @ nie przyjdzie i uszy do góry:)
A gosia pewnie tak się cieszy że nie jest w stanie nam napisać a my tu tak czekamy. Goooosiaaaaa dawaj znać
13 lata 11 miesiąc temu #50174 przez Iwonka
a mnie ciągle brzuch dołem pobolewa nie wiem co o tym myśleć czy to już na @ czy coooo :(
13 lata 11 miesiąc temu #50175 przez magduska
angelika1 obys miala racje i ten cylk byl moim ostatnim i szczesliwym,mialabym na pazdziernik cudowny prezent i urdzinowy bo 18,a 21 przypada nasza rocznica,zeby sie udalo;-0 ;-):-))

gosiak no co ty w kulki z nami lecisz hehe hiih :-))) jak tak mozna nam to robic,my tu umieramy wszystkie z ciekawosci ,a ty niedobra milczysz i nic nie piszesz,no nie ladnie kobitko :-))) nie ladnie :-)))))) ;-)))) dawaj tu do nas szybko
13 lata 11 miesiąc temu #50176 przez magduska
agnes witaj wsrod nas,im wiecej tym lepiej :-))) trzymam kciuki
13 lata 11 miesiąc temu #50178 przez bewipo
Agnes ja również witam Cię serdecznie :)

Nikusia nic się nie martw i tak jak Asik mówi, nie myśl o @ tylko o dziecku Ja sobie w myślach z moja dzidzią rozmawiałam zanim jeszcze się pojawiła w brzuchu no i się udało :) Ale teraz na wariatkę wyszłam ;)

ViFi Ty tez się nie martw badaniami. Dobrze, że Ci lekarz zlecił różne, a przecież pomiędzy jednym a drugim badankiem zawsze możesz zafasolkować :) Badania to nie wyrok, mają tylko pomóc, a przecież wszystkie mogą wyjść wzorcowo. Trzymam kciuki :)
13 lata 11 miesiąc temu #50179 przez Asik
bewipo napisał:

Ja sobie w myślach z moja dzidzią rozmawiałam zanim jeszcze się pojawiła w brzuchu no i się udało :) Ale teraz na wariatkę wyszłam ;)

:D witaj w klubie :) Ja robiłam to samo :D

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50181 przez Mała
O matko ile postów.

Mirella pytasz jak to jest z opieką i rokowaniami dziecka z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem (RKiW)?
Rokowania są różne, bo każde dziecko jest inne. Jedne chodzą, inne jeżdżą na wózkach; jedne są upośledzone, inne kończą studia.
Kamil jeździ na wózku od 2 roku życia, a czy będzie chodził nie wie nikt. Dla nas bardziej ważny jest rozwój intelektualny, a póki co jest ok.
Dzieci zdrowe etapy rozwoju (przewracanie na boki, siadanie itd.) mają zakodowane i robią to ez problemu, dzieci z RKiW muszą wszystko wyćwiczyć, a idzie to czasem mozolnie i jest czasochłonne, więc kłania się cierpliwość. Kamil nie sika sam i jest cewnikowany 6 razy dziennie i przyjmuje leki, więc to uczy systematyczności.
Nie pracuję, ale w domu też nie siedzę, bo jak nie logopeda to rehabilitacja to jeszcze wizyty u specjalistów (a jest ich trochę).

Czy ja jestem odważna, bo staram się o drugie dziecko? Oj nic mylnego. Nie chcę, żeby synek był sam, bo wiadomo nikt nie jest wieczny. Nadopiekuńczość można przelać na drugie dziecko, a wtedy on może być bardziej samodzielny. Mój instynkt macierzyński nie chce poprzestać na jednym :)
Robiliśmy badania genetyczne i dają 4%, a po przyjmowaniu kwasu foliowego 1%, że drugie tez będzie chore, więc prawdopodobieństwo jest jak każdej innej kobiety.

Nie jest tak źle jak mogłoby wynikać z mojej wypowiedzi, po prostu ja innej opieki nie znam, bo to moje pierwsze dziecko, a robimy wszystko, aby synek był szczęśliwy i jak najbardziej samodzielny w przyszłości. :)

A jak tam testy dzisiaj?
13 lata 11 miesiąc temu #50183 przez magduska
no paczcie jaka ta gosiak uparat,chyba chce nasza cierpliwosc wystawic na probe ;-)))) hihihih
13 lata 11 miesiąc temu #50186 przez gosiak
Witam laseczki:) rzeczywiście troszkę dłużej dziś pospałam bo o czwartej chyba wstałam bo mnie siku przycisło a potem mi się o 6 jak mierzyłam temp to nie chciało sie siku więc spałam dalej:) więc tak temp mnie pociesza bo od wczoraj o jedną kreskę do góry poszła czyli jest 36.8 a test negatywny:( ale jeszcze nie mam załamki puki okresu nie mam i nie czuje w ogóle bólu brzucha tylko mnie od czasu do czasu w jajcach zapika :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #50187 przez Asik
gosiak napisał:

temp mnie pociesza bo od wczoraj o jedną kreskę do góry poszła czyli jest 36.8

noooo :) mnie też rosnąć zaczęła po jednodniowym spadku :) i po 2 dniach dwie kreseczki były :D a w jajcach tez tak pikało :D uuuuhhh trzymam kciukiii :D

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka