BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu #50318 przez Marta M
Nati jak teraz nie planujecie to ja wyczuwam u Was wpadke..:)

Czesto takie rzeczy chodza po ludziach...my planowalismy pol roku i w ciagu tego czasu zylismy spokojnie...zaszlam w ciaze i posypaly sie oferty dla meza: praca na Wegrzech na samolocie odrzutowym, czterosilnikowym...marzyl o czyms takim, a teraz nie ma mowy zeby sie o ten etat staral, bo czekalaby nas przeprowadzka za rok, dzidzia jak bozia da bedzie miala trzy miesiace...no nie ma szans...a sama tutaj sobie nie dam rady...rodzina daleko poza Krakowem..zreszta nie chemy sie rozdzielac zwlaszcza jak bedzie dzieciatko...

takze dzidzia przychodzi czesto w najmniej oczekiwanym momencie :D
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #50319 przez Mirella
Marta najbardziej harcorowa przeprowadzka jaka się na forum odbyła póki co to pół Polski dalej tydzień przed porodem :D A może nawet ciut mniej :D I do tego dziewczyna prowadziła samochód :lol:

No ale z Polski na Węgry to byłby rekord, nie chcecie pobić?
13 lata 11 miesiąc temu #50321 przez gosiak
Marta podziwiam Cię masz męża pilota..ja chyba po każdym jego wylocie bym umierała ze strachu o niego, jeszcze tym bardziej że kiedyś pisałaś że do Iraku lata.

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #50322 przez Marta M
Hahaha Mirella...:) Wiesz...latwiej by bylo gdyby wszystko bylo zaplanowane...wiem ze spontany najlepsze, ale juz mamy dosc takowych...wojsko to wojsko..jest rozkaz trzeba wykonac...ja juz mam po uszy jego afganistanow...dobrze ze jutro wraca...ale od kwietnia czekaja mnie trzy miesiace samotnosci..:(

Takze ja nie podchodze do tej przeprowadzki z ogromnym entuzjazmem...bo jego polroczne szkolenie odbywalo by sie w Stanach...i juz zdecydowalismy, ze nie...wybieramy rodzine, kariera na bok ;)

Choc nie powiem, mogloby byc fajnie :):) No i pobic rekord na forum? Zachecajace..:):)
13 lata 11 miesiąc temu #50323 przez Marta M
Gosiu podobnie jak ja ma Asik...z tym ze moj w powietrzu a on po ziemi...ale tez ciagle na wyjazdach..no tak, zawsze sie boje, ale to juz chyba kwestia przyzwyczajenia...juz nauczylam sie go zegnac i czekac na powrot...a powroty ufff, piekne sa :):)
13 lata 11 miesiąc temu #50324 przez gosiak
oj wyobrażam sobie te powroty, fajnie się tak czasem wytęsknić, ja tak do mojego męża się przyzwyczaiłam że jak czasem go 2 dni nie ma, to tak mnie nosi:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #50325 przez Marta M
My tez nie istniejemy bez siebie...czesto go nie ma dopiero od poltora roku, wczesniej bylismy ciagle razem :):)

Dziewczyny mam jeszcze pytanie: czy bedac w ciazy mozna nie miec zadnych objawow, zadnych dolegliwosci...znaczy ciesze sie ze czuje sie jak zawsze, ale z drugiej mnie to troche przejmuje...kompletnie nic mi nie jest...
13 lata 11 miesiąc temu #50327 przez Lacrijka
Dziewuszki kochane..Musze Wam sie pożalic ze ja od wczoraj mam takie bole brzucha ze mnie wykreca na lewa strone..Nospa nie pomaga, ciepłe okłady tez nie.nic, kompletnie nic nie pomaga..Macie jakies sprawdzone sposoby na takie bole ?? Szukam teraz jeszcze w necie gdzie moge isc na usg jamy brzusznej, ale nie wiem jak jutro z działaniem takich miejsc nawet prywatnie bo to długi weekend..normalnie zaraz wykorkuje chyba :(:(:(
13 lata 11 miesiąc temu #50328 przez Agusia83
Witam wszystkie staraczki i zaciazone itd itd:) :)
Marta, mnie sie wydaje, ze mozna nie miec jakis objawow...
ja, np: bola mnie tylko piersi i czasem chce sie spac a oprocz tego, to nic mnie nie mdli...wszystko jest ok....chociaz to dziwne ( i pewnie jestem przewrazliwiona) ale wydaje mi sie, ze bus jest inny....wiekszy?/?...hmmmm....
Marta M a jak liczysz wiek swojej ciazy od odstatniej miesiaczki czy od potencjalnego zaplodnienia>?
)
13 lata 11 miesiąc temu #50331 przez Agusia83
13 lata 11 miesiąc temu #50332 przez Agusia83
chcialm sobie zrobic suwaczek...ale nie umiem :(
13 lata 11 miesiąc temu #50335 przez bewipo
MagdaM mnie też się marzy mały caviś ;) może kiedyś też się pojawi :)
Marta ja też żadnych objawów nie mam, tzn, tylko czasem zaboli brzuszek no i piersi bolą, tak że lepiej nie dotykać, a no i zmęczenie. Zastanawiałam się ostatnio kiedy te mdłości się pojawiają, bo może jakoś później dopiero.
A tak poza tym to jestem potwornie przeziębiona :(
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50337 przez Asik
Agusia kliknij na którys mój te z babyboom sa fajne i tam Cie poprowadzi co i jak robić :D

Bewipo napisała

Zastanawiałam się ostatnio kiedy te mdłości się pojawiają, bo może jakoś później dopiero.

hmm z tymi mdłościami to różnie bywa..ja na początku miałam masakryczne w 1 tyg po zatrzymaniu @ a potem cisza i za jakis czas znowu,tak koło 5-7 tyg ponoć mogą zacząć wystepować ale niekoniecznie :) ja z moją Martulą nie miałam nic a nic,nawet cycuchy mnie nie bolały a teraz to same sutki i to tak że uuuuuu nie dotykać bo ubiję paluchy :D

Marta i Gosiak ojj te wyjazdy ..masakra ..wczoraj moje kochanie przyjechało a dzisiaj pojechało o 4 rano :( a czasami to na kilka godzin wpadnie do domciu bo szef juz wydzwania.tak jak wczoraj o 21 dowiedzielismy się że o 4 rano startuje :(
a wogóle to zaczyna mi się burza hormonalna chyba bo sama siebie nie poznaję.jakaś taka płaczliwa się robie :(

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 11 miesiąc temu #50340 przez Agusia83
13 lata 11 miesiąc temu #50342 przez Agusia83
Asik tylko wasze suwaczki pokazuja sie pod kreska a moj nie....co zle zrobilam/? gdzie trzeba to wkleic? bo wkleilam tam gdzie piszemy wiadomosc...
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia