BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50434 przez Diana
Magda M ja oczywiście nie będę cię przekonywać do żadnej z ras bo to musi byś twój świadomy wybór.
Ja też przed zakupem takie opinie czytałam ale się nie potwierdziły, to chyba kwestia wychowania no i suczka na pewno jest pod tym względem lepsza i łatwiejsza. Co do agresji do innych psów to moja Daisy jest przeważnie przyjazna ale zdarza jej się jakiegoś obszczekać!
Poza tym jak West gryzie się z Westem to żaden nie ma żadnych śladów bo one więcej hałasu robią niż rzeczywiście się gryzą :silly: !!!
Jeśli chodzi o trymowanie to rzeczywiście trzeba dla zdrowia psa. Ja trymuję ok. 3 razy do roku koszt to 70 -100 zł. Tylko musisz znaleźć dobrego fryzjera, musi się znać, najlepiej, żeby sam miał Westy. Ja do swojego dojeżdżam ok. 40km, ale jak kiedyś poszłam do innego bo nie miałam czasu jechać a było gorąco i pies mi się męczył to zamiast 2,5 godziny zajęło jej to niecałą godzinę a pies wyglądał jak szczur i jeszcze była pokaleczona na grzbiecie :ohmy: !
:)

Ale co byś nie wybrała to napewno będzie kochany i najwspanialszy :woohoo: !!!

A jeszcze jedno, zaletą Westa jest to, że jak go trymujemy to nie gubi sierści :)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #50435 przez Agusia83
Asik, bardzo dziekuje Ci za odpowiedz...ja jestem straszna panikara, zastanawiam sie czy te dolegliwosci ustaly moze przez moj stres...chociaz wiem, ze nie powinnam sie stresowac...
zastawiam sie czy nie pojsc dzis znow na bete, zovaczyc czy sie podniosla...
wiem wiem..truje t....k
13 lata 11 miesiąc temu #50437 przez magduska
witam was dziewczynki wteny styczniowy dzien,lodowaty na chodnikach hihi,u mnie nie da sie chodzic,nawet nie moglam wyjechac z garazu samochodem do pracy ;-))) a juz mialam nadzieje ze sie spoznie,a tu nic,bllle,moglam wziasc sobie wolne,

agness 13 juz tak jest z ta wredna malpa @,musimy sie przyzwyczaic ,raz za wczesnie,raz za pozno i robi nadzieje ;-)))

asik,asik,planuje wieczorkiem zrobic nalesniczki,zobaczymy co mi wyjdzie,zreszta mam straszna ochote na slodkie od kilku dni,wiec musze cosss zzzerzzzrrreeeccccc!!!!:-))))

agusia 83 moze to objaw,zadnych objawow i fasolka jest u ciebie;-)

gosikak pewnie tez sie jeszcze wyleguje bo nic jeszcze nie napisala,spioch hehe

a tak wracajac do sexu asik,ja znam duzo kobiet,ktore jak zaszly w ciaze odstawily swoich mezow na bok na rowne 9 miesiecy,zadnego sexu!!!
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50438 przez Asik
Aguś jak Cię to uspokoi to jasne że beta dobra :D niektóre dziewczyny co 2 dni chodzą :D widzą że beta rośnie i sie nie stresują :D

Magduska ehh w ciązy sex jest extra :D i jakby mi lekarz zabronił to trudno :( ale sama od siebie ni huhuhuhu :D no jestem ciekawa jakie Tobie wyjdą :D możesz sobie je jakos zmienic np dodając jabłko starte albo cóś :) cukier wanilinowy itp :D następnym razem zamiast sera dodam konfiturę wiśniową i obadam co mi wyjdzie :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 11 miesiąc temu #50440 przez Iwonka
Hej, ja też już w pracy ale nudy dzisiaj u mnie spać mi się chce i boli mnie brzuch pewnie na@ :(:(:( bo zawsze ok tydz przed mnie boli :(:(:(
13 lata 11 miesiąc temu #50441 przez Agusia83
magduska, to ze fasolka jest u mnie to dowiedzialam sie we srode u lekarza...tzn, moze nie to, ze jest ale ze jestem w ciazy...
natomiast naczytalam sie, ze jesli ustapia szybko objawy to moze oznaczac poronienie i tego sie najbardziej boje...
13 lata 11 miesiąc temu #50443 przez magduska
agusia pomylilam sie juz z tego wszystkiego i chcialam napisac do kogos innego,bo przeciez ja glupia :-))) ale wybacz ty juz masz fasolkee
ale pozostane przy swoim,ze zadne objawy to dobry znak,ze wszystko w porzadku ;-)) :-))
trzymam kciuki
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #50445 przez Asik
Agusia83 napisał:

natomiast naczytalam sie, ze jesli ustapia szybko objawy to moze oznaczac poronienie i tego sie najbardziej boje...

ojj kobitko! i po co czytać takie rzeczy? nie masz plamień,brzuch Cie nie boli,nie rwie,w taki inny dziwny sposób to wsio ok :D nie stresuj sie niepotrzebnie :) heh alem mądra :D a tak poważnie to jak Cię to napraw3dę uspokoi to walnij tą bete:D

13 lata 11 miesiąc temu #50455 przez bewipo
Agusia jak za duzo czytać będziesz to po łapach dostaniesz!!!! Idź rzeczywiście na tą betę i się nie stresuj. Ja to jakaś w miarę spokojna jestem, a nawet u lekarza jeszcze nie byłam. Wczoraj cała moja rodzinka dowiedziała się że w ciąży jestem :)
13 lata 11 miesiąc temu #50458 przez Iwonka
Ale ciszaaa, Gosia a ty wstawaj i pisz co i jak:) jejku w ogóle to wydaje mi się że dzisiaj poniedziałek eh Agusia pewnie zrób sobie betę będziesz spokojnie spać a wiesz że stres Ci teraz nie wskazany :) Bewipo a Ty kiedy do lekarza pomykasz????
13 lata 11 miesiąc temu #50465 przez bewipo
Ja mam lekarza 12.01 w środę jakoś tak na 19 dopiero.
13 lata 11 miesiąc temu #50468 przez magduska
no asik bede kombinowac ;-))) a ja lubie eksperymentowac w kuchni hhehe czasami dodaje inne rzeczy niz sa w przepisie i wychodzi duzo smaczniejsze,ostatnio na swieta jak robilam sledzie i nie mialam pomyslu to dodalam wszystko co mialam w lodowce-prawie oczywiscie ;-)) i byly najlepsze hihi

agusia,ja odcielabym ci neta,zebys nie czytala tego wszystkiego,no ale bylby problem bo bys z nami nie mogla wtedy pisac hihih :-)) ;-))) masz od nas zakaz czytania tego wszystkiego, a dla spokoju idz na bete
13 lata 11 miesiąc temu #50473 przez Asik
Magduska ja tez uwielbiam eksperymentować :D zamieniać skladniki te które mi nie podchodzą na inne :D albo wymyslać coś z niczego :D no i mój misiek ma to samo :D chociaz ostatnio mało gotuje ale jak wróci to zapytam go o marynate do zarąbistych skrzydełek i Ci poślę na priva żeby tutaj juz nie smiecić :D

13 lata 11 miesiąc temu #50476 przez gosiak
Witam Dziewczynki:) oj tak śpioch ze mnie okropny:)) dziewczyny nie wiem co mam myśleć mierzyłam dzis tem o 6 spadla do 36.5 totalna załamka, no i spałam dalej nawet nie wstawałam z łóżka no po 10 się obudziłam i zmierzyłam jeszcze raz i 37 stopni kurde chyba nie mam co sie sugerować tym drugim pomiarem co? powiem jeszcze ze nie mam nawyku mierzenia temp mierzę ja tylko przed i po ow i potem jak okres ma sie zbliżać czyli tak jak teraz no i zazwyczaj mierze o 6 czasem 7 godz. a dzis po 10 ale nie w stawałam no i od tej 6 to miałam nie przerwany sen do 10 no i okresy dalej brak objawów okresowych brak...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 11 miesiąc temu #50480 przez magduska
asik to przeslij ja z checia wbrobuje,zreszta uwielbiam tez pikantne rezczy,chociaz w ciazy to pewnie dla was dziewczyny nie wskazane,ale ja wybrobuje,jak zrobie wieczorkie asik to dam ci znac jak smakowaly,ale czuje,ze beda pyyszzzniuutkkie :-)))

gosiak,strzel sobie testa,narazie poki nie ma @ to rob,skoro jej tyle nie ma to moze juz nie zawita do ciebie,chyba,ze mialas ostatnio jakiegos duzego stresa i ci sie przestawi o pare dni,ale z tego co pamietam to chyyba nie gosiak :-))
ja miala bardzo duzego stresa w grudniu,schudlam,nie jadlam,tylko praktycznie kawa,papieros i pol kromki dziennie i mi tam sie nie spoznila malpa jedna przyszla w terminie prawie ze... hehe :-)) gosiak masz fasolke jak nic

asik zawsze chcetnie sie podziele przepisami,mam dobry przepis na ciasto ze sliwkammi,latwy i szybki,a smakuje przepysznie przynajmniej u nas,kolezanki tez pobraly przepis :-))
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia