BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 10 miesiąc temu #555633 przez Mała
Gosiak za 2012 r ulga jest na starych zasadach, dopiero za 2013 są zmiany. Zobacz sobie tutaj www.mowimyjak.pl/praca-i-kariera/prawo-i...zenia,106_50265.html
Temat został zablokowany.
11 lata 10 miesiąc temu #555634 przez Marta M
WIdziałam ślicznotki nasze księżniczki Natalkę i Hanię i Szymula cudnego :kiss: :kiss: :kiss:

Asik gratulacje, tylko wiesz o godzinie i kiedy proszę dużo wcześniej dać znać żebym czas rozplanowała :):)

Maja mówi tylko kilka słów, mama, tata, baba, Ola, lala...nie mogę się doczekać i cierpliwie czekam choć nie powiem że zestresowałam się teraz trochę...
11 lata 10 miesiąc temu #555643 przez madziaska
Oj Martusia, pisałam już, nie bojaj się. Myślałam o Majce, a powiedz mi, czy ona ta głoske K zamienia na T , czy pomija?
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #555653 przez Marta M
madziaska jedyne co chce mówić a co zawiera K to naśladowanie kury nie mówi KOKO tylko KAKA przy czym to K wymawia pomiędzy K a T (jak pisałam o tym K to tego KAKA jeszcze nie było), tak dziwnie...a L wymawia jakby język podkulała i potem prostowała że aż na zewnątrz go widać...Jedyne literki jakie wypowie to M, T, B, H, A, U, Ś, S
11 lata 10 miesiąc temu #555654 przez Mirella
To ja się jednak cieszę że nie wiedziałam, że powinnam się denerwować, spokojnie doczekałam aż sie Duśka naumiała mówić :) chociaż jak miala póltora roku to już coś chyba umiała powiedzieć, kurcze, jak to się szybko zapomina ;)
11 lata 10 miesiąc temu #555724 przez Małgośka
Aleksandro, mam nadzieję, że doczekasz się jak najszybciej swojego maleństwa. Życzę ci tego z całego serca :)
Pozdrawiam gorąco.

Aleksandraaa1 napisał:

Małgosiu, czytając Twoja wiadomość to przykre przez co musiałaś przejść zaczeliśmy starać sie o dziecko już w marcu a tak na całkiem poważnie to dopiero w czerwcu 2012 roku wróciliśmy z mężem z podróży zagranicznej i po 2 miesiącach zaciął mi się okres tzn poprostu go nie miałam , jakieś zaburzenia więc poszłam do lekarza i zrobiłam wszystkie badania najpierw by wuyregulowac miesiaczke bo jak tu mowic o zajsciu w ciaze jak nie ma owulacji...dostałam tabletki Duphaston brałam 2 razy co 16 dzien cyklu do 25 d.c. właśnie skończyłam 11 dnia cyklu wypada w poniedzialek ide do Ginekologa , poniewaz stwierdzi czy mam je dalej brac czy juz nie. jestem po okresie juz 5 dzien ale mam uczucie ściągania jajników a nawet ich ból jednego i drugiego nie wiem co to oznacza. dodam ze moje wyniki wszystkie jakie robiłam były bardzo dobre bardzo dobrze sie odzywiam ...

11 lata 10 miesiąc temu #555727 przez Małgośka
A dlaczego nie ??? Uważam, że każda z nas miała problemy i w końcu niektórym z nas się udało. To chyba pocieszające, że po tylu przejściach mam dzieci i mogę się tym z wami podzielić.

Asik napisał:

Mirella napisał:

Acha, bo mi się przypomniało, Asik, czy ty czasem za mąż wyszłaś cichaczem???

Mirella
B) B) B) B) anoo.... w styczniu :D

Madziaskaa ullallaaaa :) no śliczniutka księżniczka :D jakich mało :) Szymek nocnik na głowie nosi hihihi :)

Małgosia na staraczkach lepiej takich historii nie pisać .. ;) ale garuluje że w końcu masz zdrowe dzieci.

Gosiaku zgadzam się ... napisałam co miałam na sercu i usunęłam przed dodaniem :)

A tutaj mój mały książę :) zgodnie z życzeniem Madziaski :D

11 lata 10 miesiąc temu #555729 przez Małgośka
Dziękuję Agusia, a niech sobie boli byle potem móc przytulić maleństwo :)

Agusia83 napisał:

Ja tez uwazam, ze nie mamy prawa nikogo oceniac...chwala nigdy nie bylysmy w takiej sytuacji jak Malgosia i obysmy nie musialy byc...
Malgosiu, przezylas wiele tragedii, bo jak sama piszesz w czasie tych dramatycznych sytuacji malzenstwo tez sie sypalo...na szczescie masz juz przy sobie ukochanego mezczyzne, ktory Cie wspiera...do tego cudne juz dosc spore szkraby :silly: , ktore z utesknieniem czekaja na nowa istotke az sie pojawi w domu...i to jest cudowne. :laugh:
zaciskam kciuki za szczesliwe rozwiazanie :laugh: aa..i przede wszystkim szybkie i nie bolalce :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #555738 przez madziaska
Marta M napisał:

madziaska jedyne co chce mówić a co zawiera K to naśladowanie kury nie mówi KOKO tylko KAKA przy czym to K wymawia pomiędzy K a T (jak pisałam o tym K to tego KAKA jeszcze nie było), tak dziwnie...a L wymawia jakby język podkulała i potem prostowała że aż na zewnątrz go widać...Jedyne literki jakie wypowie to M, T, B, H, A, U, Ś, S

Marta, wszystko jest w porządku :) Jeśli jednak niepokoi Cie to K,to jak Maja leży,np przy zmianie pieluchy przytrzymaj jej delikatnie czubek języka i popros,aby powiedziała jak robi kurka. Hania wogóle K nie mówiła,choć ma jeszcze czas,ale zrobiłam tak i teraz ciągle mówi ko ko ko, bo wcześniej było to to to. Oczywiście wszystko w formie zabawy ;)
11 lata 10 miesiąc temu #555815 przez anoda89
Witam.
Nastał weekend i cisza na forum :) Dziewczyny korzystać i seksować się ile wlezie :laugh:
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #555821 przez emka
Hehe no... wszystkie sałatki robią :) :lol: :lol:

A ja dzis niec nie robie bo ide na impre, kuzyneczka ma 30tke :) I dziemy podyskotekować sie na starość :) :silly:

Pozdrawiam weekendowo :) Ale dziś piknie na dworzu!!! U was też tak świeci :) Musze w końcu nna jakis spacer z Wikulą wybyć :) :lol:

Małgosiu Witaj! Straszne takie wybory, mam nadzieję ze życie mi ich oszczędzi. Pozdrawaiam :kiss: :kiss: :kiss:

Mirelka Moja też późno zaczęła gadać, tzn hmm jak poszła do przedszkola , a miała wtedy 2,5 roku to już gadała wiekszość. Ale wcześniej to słabo jej chyba szło, choć za bardzo nie pamiętam, wiem ze sie troche martwiłam i juz gdzieś tu opowiadałam , jak pocieszała mnie moja babcia, ona taka jajcara jest. Najsmieszniejszy człowiek po 80 tce jakiego znam :)
Mówiła ze Hanka Bielicka też późno zaczęła ( podobno w wieku 4 lat), a jak sie rozgadała to przestać nie mogła :) :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
11 lata 10 miesiąc temu #555836 przez MoNiaaa
z tym mowieniem to naprawde kazde dziecko inaczej Julka akurat wczesnie zaczela gadac ale jej kuzyn starszy o 8 miesiecy mowi mniej wyrazniej jak ona chyba nie ma reguly na to wiadomo ze jak dziecko wogole nic nie mowi to czeba skonsultowac z logopeda.

ja ostatni weekend na wolnosci i powrot do pracy..nie wiemjak bede wstawac znowu na 6 bo teraz do 10 spalam:P

milego weekendu zycze :)

http

]
11 lata 10 miesiąc temu #555841 przez Małgośka
Emka życzę ci z całego serca żebyś nigdy nie musiała nawet w części przechodzić tego co ja.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

emka napisał:

Hehe no... wszystkie sałatki robią :) :lol: :lol:

A ja dzis niec nie robie bo ide na impre, kuzyneczka ma 30tke :) I dziemy podyskotekować sie na starość :) :silly:

Pozdrawiam weekendowo :) Ale dziś piknie na dworzu!!! U was też tak świeci :) Musze w końcu nna jakis spacer z Wikulą wybyć :) :lol:

Małgosiu Witaj! Straszne takie wybory, mam nadzieję ze życie mi ich oszczędzi. Pozdrawaiam :kiss: :kiss: :kiss:

Mirelka Moja też późno zaczęła gadać, tzn hmm jak poszła do przedszkola , a miała wtedy 2,5 roku to już gadała wiekszość. Ale wcześniej to słabo jej chyba szło, choć za bardzo nie pamiętam, wiem ze sie troche martwiłam i juz gdzieś tu opowiadałam , jak pocieszała mnie moja babcia, ona taka jajcara jest. Najsmieszniejszy człowiek po 80 tce jakiego znam :)
Mówiła ze Hanka Bielicka też późno zaczęła ( podobno w wieku 4 lat), a jak sie rozgadała to przestać nie mogła :) :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #555846 przez pani_p
Hejo :*

Ja już po zakupkach, po sprzątaniu, także teraz looozik :) Słaba jakaś jestem i znowu czuję, że coś zaczyna mnie brać... :/ Jak zwykle wtedy kiedy nie trzeba... Ehh :/ Ale nie dam się! Nie tym razem :D

Miłego dnia :*
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #555868 przez ferritka
dzień dobry :)

B) ja po porannym treningu, po sobotnim sprzątaniu ...można leżeć i pachnieć :laugh:
ale mam w planie wywalić wszystko z kuchennych szafek i zrobić tam mały remanent :lol:

poza tym mnie też rozkłada, katar mam po kostki, więc Pani my dzisiaj mleko z miodem i czosnkiem obowiązkowo :lol:

co robicie na obiad dobrego dzisiaj? bo nie mam weny jakoś :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży