BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 10 miesiąc temu #556544 przez Aleksandraaa1
Feritka dziekuje Ci za dobre słowo
Temat został zablokowany.
11 lata 10 miesiąc temu #556545 przez Asik
cytuję :)
Z publikacji dostępnych w Internecie oraz ulotek informacyjnych załączonych do leku, wynika, że część lubrykantów znacznie ogranicza żywotność plemników oraz posiada nieodpowiednie pH, utrudniając dotarcie plemnikom do komórki jajowej. Należy czytać więc dokładnie ulotki, by nie zaszkodzić płodności.
Jak działają żele wspomagające zapłodnienie? Producenci prześcigają się w podawaniu liczb i statystyk. Według tych danych część z lubrycantów posiada korzystne dla nasienia zbalansowane pH – 7,16 ( norma 7,0-8,5) oraz przenikalność 340mOsm/kg ( norma 270-380), ułatwiają zapłodnienie, są przyjazne dla plemników, wspomagając ich ruchliwość, zawierają przeciwutleniacze, które chronią wrażliwe błony intymne, ponadto jony wapnia i magnezu, które są obecne we wszystkich płynach ciała i grają ważną rolę dla żywotności komórek. By dowiedzieć się, czy faktycznie tak jest, trzeba by zapewne wypróbować te produkty.

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
11 lata 10 miesiąc temu #556546 przez Aleksandraaa1
Wisz co Asik zastanawiam się czy zwykła oliwka dla dzieci może zastąpić lubrykant i czy będie ona działała tylko nawilzająco bez zadnych komplikacji z zajsciem w ciąze?
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556549 przez ferritka
ale za to wyczytałam że kofeina szkodzi zajściu w ciąże :dry: a właśnie siedzę z 2 kubkiem kawy FROG!!!!

www.ofeminin.pl/ciaza/kawa-utrudnia-zajscie-w-ciaze-n74980.html

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556550 przez Asik
chyba sie nie nadaje,,, może podraznić , spowodowac stan zapalny? nie wiem , ale pewnie w aptece będa miec żele :) w necie trza tylko poszukac :)

np. allegro.pl/pre-seed-zel-ulatwiajacy-pocz...tis-i3012463937.html

11 lata 10 miesiąc temu #556553 przez ferritka
ja też bym oliwki nie poleciła, bo lubrykanty mają jednak coś tam z ph pokombinowane żeby nie podrażnić itd. oliwka może też pokleić zołnieżyki ( no może ale nie musi- tak sobie kombinuje)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu #556554 przez Asik

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556555 przez Aleksandraaa1
ale wiecie co to wszystko jest strasznie drogie te wspomagające zajscie w ciaze zele i tablety;/ hmm ide jutro do Gina moze mi powi co żarzywac,ale oni tez sa nastwieni na wypisywanie leków takich co maja wykaz kurcze no czy to wszystko nie moze być choc troche łatwiejsze

znalazlam wątki o tym co mnie trapi na poczatku tej dyskusji czytam bo tez bralam duphaston i ciekawa jestem czy jutro przepusze mi go dalej czy juz nie....
11 lata 10 miesiąc temu #556558 przez Asik
Aleksandra one "wspomagają " czyli nie szkodzą plemnikom , :D nie mają nic wspólnego z tym że jak masz problem z zajsciem to zaaplikujesz i bumm jestes w ciąży :) zapytaj gina o wazelinę:) może nie szkodzić ;)a być ok :) tamto to jest dla osób które mają problem z suchością sfer intymnych , jeśli nie jestes w tej grupie to próbuj bez niczego albo wspomóż się śliną ;) próbuj ale nic nie kupuj na razie :D

11 lata 10 miesiąc temu #556559 przez Lacrijka
Podczas dni płodnych powiinas miec takie nawilżenie sama z siebie że lubrykanty nie powinny byc Ci potrzebne.. :laugh: Albo eMek niech o to zadba :blink:
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556561 przez ferritka
Asik napisał:

Aleksandra one "wspomagają " czyli nie szkodzą plemnikom , :D nie mają nic wspólnego z tym że jak masz problem z zajsciem to zaaplikujesz i bumm jestes w ciąży :) zapytaj gina o wazelinę:) może nie szkodzić ;)a być ok :) tamto to jest dla osób które mają problem z suchością sfer intymnych , jeśli nie jestes w tej grupie to próbuj bez niczego albo wspomóż się śliną ;) próbuj ale nic nie kupuj na razie :D

podpisuję się Asik pod tym, i pod słowami Lakruszki też
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556562 przez Aleksandraaa1
Asik dziękuje Ci za podpowiedź. tez tak myslalam by sprobowac naturalnie bez tych wspomagaczy ktore moga a tez nie musza pomoc. Slina to napewno nie zaszkodzi

Dziękuje dziewczyny Wasze wsparcie dużo pomaga:) mimo wszystko nastawienie mam pozytywne.
Ale tak jakos naszło mnie w niedzielny poranek o tym lubrykancie odrzuciłam go i nie bedziemy juz do niego wracac:)
11 lata 10 miesiąc temu #556575 przez anoda89
Aleksandra baw się w łóżku i nie myśl o tym że się staracie. Seks to przyjemność i ciesz się tym a fasolka szybko się pojawi :kiss:
11 lata 10 miesiąc temu #556581 przez Aleksandraaa1
Anoda dziękuję za "słowa" otuchy.
Czy któraś z Was jest z Bydgoszczy? może podpowie o super lekarzu ginie bo ja do jednej chodze ale nie jestem do niej przekonana lubi robic duzo badan zapisuje leki, dziwnie sie z nia gada. mysle ze bym cos zmieniła.
11 lata 10 miesiąc temu #556589 przez pani_p
Wydaje mi się, że jak będziemy tak analizować co nam wolno, czego nie, w co zainwestować żeby zajść w ciążę to tylko nam zaszkodzi. Przecież przez takie coś to tylko się stresujemy i spinamy i nic z tego nie wychodzi... Lepiej spróbować zapomnieć, i tak jak pisałyście, cieszyć się ze wspólnych igraszek. Ja ograniczyłam się do zażywania kwasu foliowego bo "jakby co" ;) Ciężko jest nie myśleć, ale trzeba spróbować.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia