- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #594737 przez DoMI*
Moniu .. kochana no napewno zostaje to w głowie...
a badania masz porobione ? czy masz wszystko drozne? tam.. moze idz do dobrego gina zapłac ile trzeba i badz spokojniejsza co?
napewno sie uda bo mozecie miec dzieci..moze masz duzo stresu?
mi tesciowa tak gadała przez prawie4 lata a jak wzielam pieska ze schroniska bo chciałam miec pieska to powiedziała ze wole psa od dzieci..a ja bardzo pragnełam miec i co.. hamska kobieta bez serca.
wiem ze ciezko ale moze pogadaj ze swoim co?
a badania masz porobione ? czy masz wszystko drozne? tam.. moze idz do dobrego gina zapłac ile trzeba i badz spokojniejsza co?
napewno sie uda bo mozecie miec dzieci..moze masz duzo stresu?
mi tesciowa tak gadała przez prawie4 lata a jak wzielam pieska ze schroniska bo chciałam miec pieska to powiedziała ze wole psa od dzieci..a ja bardzo pragnełam miec i co.. hamska kobieta bez serca.
wiem ze ciezko ale moze pogadaj ze swoim co?
Temat został zablokowany.
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 9 miesiąc temu #594743 przez anoda89
Monia wiem o czym mówisz, straszna jest ta myśl że się może nie mieć dziecka. Do mnie teraz to dotarło i nie mogę dojść do siebie. W kół malutkie dzieci i ciężarne a mi może nie być dane zostać mamą. Jak się ta dwurożność potwierdzi to życie mi się zawali.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
11 lata 9 miesiąc temu #594750 przez MoNiaaa
Anoda jescze ostateczna diagnoza nie zapadla i sama mowilas ze jesli nawet to niewielka jest ta wada?szczerze nie wiem na czym polega ta dworoznosc ale 3mam za ciebie kciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo nawet jesli bedziesz musiala dluzej odczekac gleboko wierze ze w koncu doczekasz sie dzidziolka!!!!a jak w lecie zaczniecie staranka to na wiosne bedziesz miala wesolego babelka to super pora roku
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594758 przez anoda89
Kobiety rodzą dzieci z tą wadą ale ciężko jest ciąże donosić.
Dwurożność
Dwurożność
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Macica dwurożna – wrodzona wada macicy mogąca utrudniać proces zapłodnienia, zagnieżdżenia jak również prawidłowy rozwój i przebieg ciąży.
Większość wad anatomicznych macicy związana jest z niedorozwojem tegonarządu, czyli zaburzeń w łączeniu sie przewodów Mullera. Istniejekilka typów niedorozwoju (hipoplazji):
– macica dwurożna, z przegrodą,
– macica jednorożna,
– macica podwójna.
Występowanie tych anomalii jest często ich skorelowane u kobiet z niskim wzrostem ok.150-160 cm.
Częstoteż dwyrożność macicy jest skorelowana z wadą ukladu moczowego (m.in.zdwojenie ukladu moczowego, 4 nerki, nerka łukowata, powójny układkanalikowo-miedniczkowy w nerce).
Większość wad anatomicznych macicy związana jest z niedorozwojem tegonarządu, czyli zaburzeń w łączeniu sie przewodów Mullera. Istniejekilka typów niedorozwoju (hipoplazji):
– macica dwurożna, z przegrodą,
– macica jednorożna,
– macica podwójna.
Występowanie tych anomalii jest często ich skorelowane u kobiet z niskim wzrostem ok.150-160 cm.
Częstoteż dwyrożność macicy jest skorelowana z wadą ukladu moczowego (m.in.zdwojenie ukladu moczowego, 4 nerki, nerka łukowata, powójny układkanalikowo-miedniczkowy w nerce).
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez anoda89.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
11 lata 9 miesiąc temu #594760 przez gorla
Lacruś slicznie wyglądasz brzusio cudny
Tak mnie tu dawnonie było, ze szok!!!! masa nowych staraczek, ale widze że stara ekipa też jest
Mirelcia jak zdrówko?
gosiaczku co u ciebie?
i mesy ten szaleniec też tu siedzi
Przeczytałam 3 strony w tył..nie mam sznas na nadrobienie, o nie
Tak mnie tu dawnonie było, ze szok!!!! masa nowych staraczek, ale widze że stara ekipa też jest
Mirelcia jak zdrówko?
gosiaczku co u ciebie?
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 46
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 198
11 lata 9 miesiąc temu #594764 przez mesy
gorla napisał:
Byś częściej do nas wpadała to byś nadrabiać nie musiała
dawaj wkupne czyt. zdjęcie małej
Lacruś slicznie wyglądasz brzusio cudny
Mirelcia jak zdrówko?
gosiaczku co u ciebie?
Byś częściej do nas wpadała to byś nadrabiać nie musiała
dawaj wkupne czyt. zdjęcie małej
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 178
11 lata 9 miesiąc temu #594766 przez ann-sunshine
Cześć Gorla, co u ciebie?
Niektóre wracają tu jak bumerang (czyt. ja)
Anoda - poczekaj spokojnie na badanie, nie ma co gdybać, poza tym, coś mi się obija o uszy, że dwudrożność wcale nie wyklucza donoszonej ciąży.
Monia - wypłacz się, niech mąż i Julka przytulą, a jutro będzie lepszy dzień, już niedługo znów będziesz fasolkę mieć pod serduszkiem
Niektóre wracają tu jak bumerang (czyt. ja)
Anoda - poczekaj spokojnie na badanie, nie ma co gdybać, poza tym, coś mi się obija o uszy, że dwudrożność wcale nie wyklucza donoszonej ciąży.
Monia - wypłacz się, niech mąż i Julka przytulą, a jutro będzie lepszy dzień, już niedługo znów będziesz fasolkę mieć pod serduszkiem
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #594773 przez Mirella
Gorla siedzieć tu tyle i nie wiedzieć że bez foty się nie wchodzi to przeginasz normalnie pewnie nie doczytałaś, ja prawie dwa miechy po operacji, teraz czekam kiedy będę mogła normalnie żyć, czyli jeść i dźwigać ile dusza zapragnie bo ciągle mi nie wolno.
Monia, no ja bym się po teściowej przejechała pewnie, ale ja niedobra jestem.
Anoda, oki, popanikuj sobie jak musisz, ale i tak nie masz racji, no ale nie starasz sie to parę miesięcy jeszcze możesz panikować, ale nie więcej jasne?
Rok temu juz były bociany, dziś jeszcze gniazdo puste
Monia, no ja bym się po teściowej przejechała pewnie, ale ja niedobra jestem.
Anoda, oki, popanikuj sobie jak musisz, ale i tak nie masz racji, no ale nie starasz sie to parę miesięcy jeszcze możesz panikować, ale nie więcej jasne?
Rok temu juz były bociany, dziś jeszcze gniazdo puste
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594775 przez anoda89
Monia właśnie na to wychodzi że mam to od zawsze. Wiele kobiet tak jak ma dowiaduje się o niej w ciąży. Fakt można z taką wadą urodzić dziecko. To że straciłam maluszka może mieć związek właśnie z dwurożnością ale nie musi. Gin powiedział że u mnie to raczej był przypadek. Ciesze się tylko że będę mieć do badanie i dowiem się czy wada jest duża bo po zwykłym USG nie można tego stwierdzić. Boje się troszkę bo to badanie wykonywane jest przy znieczuleniu i potem można krwawić.
Gorla to jak widać można mieć maluszka Cudna kruszynka Miałaś podawane w ciąży leki?
Mirella spoko spoko już mi powoli przechodzi Wyryczałam się i mi lepiej
Gorla to jak widać można mieć maluszka Cudna kruszynka Miałaś podawane w ciąży leki?
Mirella spoko spoko już mi powoli przechodzi Wyryczałam się i mi lepiej
Ostatnio zmieniany: 11 lata 9 miesiąc temu przez anoda89.
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 178
11 lata 9 miesiąc temu #594778 przez ann-sunshine
Ojejciu Majeczka jakie cudo
Mirellka, bociany w inne rejony poleciały, ty po operacji jesteś to by bezrobotne u ciebie siedziały
Mirellka, bociany w inne rejony poleciały, ty po operacji jesteś to by bezrobotne u ciebie siedziały