BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63225 przez Lacrijka
Właśnie sie zastanawiam, czy sobie nie odpuscic na 2-3 miesiące. Pierwsza rzecz to taka, ze mam ta zmiane na szyjce i musze isc to wypalic, ale to zrobie dopiero w marcu bo gin kazał mi przyjsc na zabieg pare dni po @, więc luty odpada bo jak ja bede pare dni po @ to on bedzie na urlopie, wiec zabiego zrobie dopiero po marcowej @..a druga rzecz to taka, ze jestesmy na etapie wykanczania domu i trzeba bedzie duzo rzeczy pozałatwiac itd itd..a jak bym była w ciąży to przez pierwsze 3 miesiące wolałabym nie przebywac na budowie w tym syfie i brudzie..Wiec moze najpierw wykonczymy sobie domek, polecze ta zmiane, maz zgodził sie na badanie nasienia wiec tez sie przebada..i za 2-3 miesiące pełna para i jak sie uda to dzidziol bedzie na wiosne 2012 :) a mam tez ząbki niedoleczone, czekaja mnie 2 kanały, a jak kanały to i zdjatka ząbków i te sprawy :) A co do zdjęc przeswietleniowych, to kiedys miałam taka "kolezanke", pojechalismy paczka na zlot motocyklowy i ta jak wracała z toj-toja to sie przewróciła i potłukła ręke, pojechalismy do szpitala i lekarz mówi ze trzeba zrobic zdjecie..a ta przerażona i prawie ze łzami w oczach mowi ze sie nie zgadza, bo nie zdązyła sie pomalowac ...hahahaha Mówie Wam jaka akcja, mina lekarza i nasza ?? bezcenna hahaha No, to tyle ciekawostek-anegdotek :]
A teraz pokaże Wam mojego kocia - na imie ma Maciejek ( tak miedzy nami to to jest kotka, ale zanim sie okazało sie ma dziurkę kot był juz Maciejkiem i tak juz zostało :) )
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #63229 przez magduska
witam was dziewczyn,milo,ze pytaccie:-)) niezapomnialyscie chciaz mnie i to mile,
a ja daje sobie spokoj z fasolka,wlasnie skonczyla sie wredna @ i odpuszczam,teraz mam inne rzeczy na glowie,zajme sie domem i szkola i prace,no i oczywiscie czekam d wiosny
a p odbior cytlgii ide w srde,dzwnilam,ale kazal mi przyjsc,wiec sam wniosek sie nasuwa,chyba mic ciekaweg sie nie szykuje :-(((

trzymam za was kciuki,szkda,ze nie ma zadnej fasolk na pazdziernik z was :-))
13 lata 10 miesiąc temu #63234 przez gosiak
hahahahahaha do zdjęć się nie pomalowała hahah nie mogę, wyobrażam sobie minę lekarza :lol: :lol: No proszę Lacrijka też odpuszcza na 2 3 mc, a nóż wtedy się uda :lol: maciejka super, dobrze że chociaż te kotki mamy :blush:
ja właśnie z mężem ze spacerku wróciłam po całym dniu siedzenia w domu :angry:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63237 przez gosiak
o i jest nasza magduśka, kochana trzymam kciuki za Twoją cytologie, myśl pozytywnie i nie martw się na zapas :kiss: i nie uciekaj nam znowu na tak długo

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #63256 przez Mała
Trochę mnie nie było, ale już nadrobiłam zaległości.

Lacrijka kurcze przykro mi, ale trzymam kciuki, a z tą przerwą na doleczenie się to nie jest wcale zły pomysł.

magduska a u mnie nie powiedzą wyników przez telefon, tylko trzeba osobiście odebrać u lekarza, także nie martw się na zapas.

Ja idę jutro na badania, a tak jest ok, tylko coś ostatnio humoru nie mam :dry:
13 lata 10 miesiąc temu #63273 przez gosiak
Magduśka u mnie też jak robiłam cytologie to lekarz od razu powiedzial ze z wynikami jakie by nie były mam odebrać i przyjść do niego, także nie zakładaj czegoś złego bo będzie dobrze :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #63402 przez Agusia83
Lacrijka, ja Ciebie tez przepraszam, ze tak uporczywie naklanialam Cie na bete itd....mam nadzieje, ze nie masz nam tego za zle...Ale ja wiem, ze jak przestaniesz o tym myslec, zajmiesz sie leczeniem zabkow....i urzadzaniem domku to wowczas szybko pojawi sie u Ciebie fasolinka,...moze nawet dlugo nie bedziesz o tym wiedziala :laugh:
Magduska, nie martw sie cytologia....dziewczyny maja racje...to sa zbyt poufne informacje, zeby ktos mogl Ci je podac przez tel....Dlatego glowka do gory...a wszystko bedzie dobrze...
A ja dziewczynki, jak nie mialam zadnych dolegliwosci tak od 9 tygodnia mam mdlosci...ostatnio nawet witalam sie z kibelkiem.... :P ...to jest masakara....probowalam dzis pic wode z cytryna, ale niezbyt mi to pomaga....macie jeszcze jakies sposoby?
13 lata 10 miesiąc temu #63405 przez Lacrijka
Dziewczynki moje kochane, nie musicie mnie przepraszac za nakręcania.. Przeciez to logiczne ze skoro test wyszedł mi "pozytywnie" to jest ciąża, tak. Ale ja nie wierzyłam do końca tym testom, dlatego nie czuje jakiegos strasznego rozczarowania ze @ przylazła, powtarzam wielkiego, bo jakies tam mam..ale nie mam do Was zadnych pretensji, po to tu jestesmy zeby sie dopingowac wzajemnie i sobie pomagac..

Nie ten cykl, to inny :):):):)

Agusia, ja slyszałam jeszcze o herbatnikach schrupanych przed wstaniem z łóżka, morelach suszonych i imbirze.
13 lata 10 miesiąc temu #63407 przez Agusia83
Dziewczynki, mam pytanie...jak sie moze nazywac taki kalendarz ciazy, w ktorym mozna wpisac, kiedy zrobilysmy test...kiedy byla pierwsza wizyta u lekarza, pierwsze uchy dziecka itd..rozumiecie o co mi chodzi? Chcialabym sobie kupic i wszytsko tam wpisywac...weszlam na allegro, ale nie wiem pod jakim haslem mam tego szukac...a moze Wy, macie cos takiego?
13 lata 10 miesiąc temu #63425 przez Diana
Agusia kup sobie "Dzienniczek Ciąży" to w tym sklepie Briko chyba, zaprzyjaźnionym z naszym forum. Ja już kupiłam i czeka na moją fasolkę!!! Jest fajny, ja kupiłam go razem z "Dzienniczkiem dnia i nocy maluszka" tam są siatki centylowe do obserwacji rozwoju maluszka, wpisuje się daty poszczególnych ząbków itp. Polecam

Lacrijka i gosiak strasznie szkoda tak na was stawiałam!!!
Ale co tam działamy dalej, może trochę mniej usilnie ale działamy!
Ja też trochę postaram się odpuścić :blink: Ale nie wiem czy się uda :silly:
Buziaczki na nowy cykl dziewuszki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 10 miesiąc temu #63429 przez Agusia83
Diana, a ile kosztuje ten dzienniczek i jak go mozna kupic? Wlasnie znalazla "Dziennik mojej ciazy" za jakies 40zl....mozna tez kupic taniej i drozej....
13 lata 10 miesiąc temu #63448 przez MagdaM
Hej
Osobiscie uwazam, ze ceny w tym sklepie sa duzo przesadzone... Albo przynajmniej powinna byc jakas promocja dla dziewczyn z forum itp...
U mnie... Bz
Pozdrawiam

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 10 miesiąc temu #63484 przez Diana
Agusia ja kupiłam 2 za 60 zł z przesyłką bo była promocja.
Może rzeczywiście drogo ale nic innego nie znalazłam!
Normalna cena to chyba 44 zł za Dzienniczek Ciąży.
www.brioko.pl/dzienniczek-ciazy.html
tu jest promocja 39 zł nie pamiętam ile przesyłka.
13 lata 10 miesiąc temu #63600 przez Agusia83
Dziekuje za namiary....najpierw sprawdze u siebie na osiedlu w księgarni a pozniej najwyzej kupie przez internet :laugh:
dziewczynym rosnie Wam brzuszek? ja zaczelam 3 miesiac i kurcze juz mi wywalilo niezlego bandziocha:P ;)
13 lata 10 miesiąc temu #63624 przez Marta M
Witajcie, czytam na biezaco, ale sie nie odzywalam...

Lacrijka, gosiak ja tez Was przepraszam za nakrecanie...teraz bede mniej gadac a bardziej trzymac kciuki ;)

Agusia co do mdlosci ja probowalam chyba wszystkiego, ale nic mi nie pomaga...ani herbatniki ani herbata imbirowa ani woda z cytryna...jedno napewno pomoze...rozwijajace sie lozyska..jedyna nadzieja :):):)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia