BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 10 miesiąc temu #63845 przez Asik
Marta 399 tyś to faktycznie jak mieszkanie :D u nas w Tychach wlaśnie nasze tyle wycenili :D tez zastanawiamy sie nad domkiem i oglądaliśmy duuużo ale znależć cos fajnego niedaleko nas to hmm w granicach 600-700 tyś za domek do 100m2 w stanie do remontu :D albo w takiej dzielnicy gdzie wieczorami sie zarygluj i siedz cicho :D ja to bym chyba tam umarła na zawał,tym bardziej że dużo sama w domu jestem. A taki właśnie jak Ty znalazłaś to fajnie :) wśród domków :D tak mieszkalam z rodzicami :) w tzw zabudowie bliżniaczej albo szeregowej :D i jest ok :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63848 przez Lacrijka
A więc, beta <0,50 więc lipa. Ale teraz wiem, ze moge sobie z czystym sumieniem łykac mój wiesiołek pare cykli i jak wrócą siły to zacząc staranka o bejbisia. Martwią mnie tylko moje ostatnie @, sa krótkie i skąpe, ale wyczytałam ze przyczyną mogą byc np. wszelakie zmiany w obrębie macicy, a ja takowa posiadam..więc mam nadzieje ze jak ją wypale to wszystko wróci do normy..:):):):)

PS. Nie kupujcie testów za 1 zl na allegro :P :P :P :P :P :P :P

MartaM, gratuluje domku.. Super sprawa

My tez postawilismy na domek.. Kupilismy sobie zaraz po slubie pod Wrocławiem w lesie.. z tarasu wychodzi sie do ogrodu który łączy sie z lasem.. Troszke wiecej musimy wsadzic kaski niz w mieszkanie..ale naprawde warto... Jestesmy na etapie tynków i wylewek, wiec zajme sie kierowaniem brygada i nie bede myslała o dzidziolu :):):):)
13 lata 10 miesiąc temu #63851 przez gosiak
gratulki Marta że udało Wam sie fajny domek znaleźć z tego co piszesz to bajka:) ja mieszkam na wsi też wśród natury a przed ślubem dwa lata w centrum opola i bez porównania co wieś to wieś, cisza spokój haha no i do opola daleko nie mam bo 15min samochodem także tragedii nie ma:)

lacrijka przykro mi, ale nie ma co się martwić jeszcze się doczekasz dzidziola, też masz super blisko lasu cudo, dla dzidziola to najlepszy klimat i mnóstwo miejsca na zabawę :side:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63852 przez Diana
Nie, ze ktoś inny ale że to jakiś wazon czy coś :laugh: nie wiem jakaś chyba ślepa jestem :silly: :blush:

Marta gratulację zakupu domku, oby teraz tylko z kredytem szybko i pomyślnie poszło to dzidzia już na "swoim" się urodzi! :woohoo:

A my też czekamy na oddanie mieszkania jak dobrze pójdzie to w czerwcu ale ja nastawiam się na lipiec sierpień! A jeszcze kafle i te sprawy :silly: ale mam nadzieję, że urządzać się będę już z dużym brzuszkiem :blink:
13 lata 10 miesiąc temu #63856 przez Diana
lacrijka przykro mi ale nie ma co się łamać teraz porządek ze zdrówkiem trzeba zrobić i do dzieła! :silly: :blink:
13 lata 10 miesiąc temu #63867 przez madziaska
Dla tych ktorych jeszcze nie mialam okazji poznac, bo pojawily sie dzisiajpo przerwie a ja dwa dni temu DZIEN DOBRY i mam nadziejem ze mnie przyjmiecie do swego grona.... Jak tak WAS czytam to jakbym slyszala stare kumpele.... fajnie:) powiedzcie mi dziewczynki czy bialy sluz w 21 dniu cyklu cos znaczy, czy znlowu sie nakrecam???:/
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #63871 przez Marta M
Dziekuje, ale tak dla sprostowania domek czeka na nas, ale formalnie jeszcze nie jest nasz...jak mezulek wroci w kwietniu bedziemy zalatwiac wiecej spraw...narazie mamy umowe ze pani do konca maja czeka na pieniazki i wtedy my bedziemy wlascicielami ;)

Lacrijka widocznie to przez ta zmiane te @ takie dziwne...ale racja, wylecz to i napewno wszystko wroci do normy...

Witak madziaska, masz racje, stare kumpele, juz tak jakos sie zzylysmy ze jedna czeka na wiadomosc od pozostalych i ciekawa co u nich...ale fajnie tak sobie pogadac i sie powspierac ;)

Co do sluzu to ja czasami po owulacji mialam lekko bialawy sluz, ale co on oznaczal nie wiem...wiem, ze sluz moze wystapic tez przy zagniezdzaniu, ale ja takiego u siebie nie zauwazylam...a wiem ze czesc dziewczyn tak, tylko nie wiem od ktorego dnia cyklu..
13 lata 10 miesiąc temu #63872 przez angellika1
MartaM ja też choruję na dom... :) :) ale to są odległe marzenia na razie mamy kredyt za 2 pokojowe mieszkanie do spłacenia (ale są szanse na zamianę na 4 pokojowe :) )
Witaj Madziaska z tym śluzem to różnie bywa ja na początku ciaży miałam biały i bardzo gęsty , ale przed ciążą też był gęsty....
13 lata 10 miesiąc temu #63873 przez Diana
Cześć Madziaska! Witaj wśród staraczek i zafasolkowanych :lol:
Według mnie taki śluz to oznacza dni nie płodne, ale nigdy nie wiadomo, pozostaje ci tylko czekać czy się udało czy nie!!!
A jak dlugo się starasz?
13 lata 10 miesiąc temu #63874 przez Marta M
To angelika my z mezem, bo maz wojskowy, wiec nalezalo sie nam mieszkanie i wzielismy cywilny dwa lata temu...czekalismy ponad rok, w koncu sie zdenerwowalismyy i wynajelismy...zaszlam w ciaze, wypatrzylismy domek i okazalo sie ze nam przyznano mieszkanie...i co sie okazalo: mieszkanie jest do wykupu za male pieniadze...takze chcemy je kupic i wynajmowac ;)

Nie wiem, ale to dziecko przyspieszylo tyle waznych spraw i decyzji ;)
13 lata 10 miesiąc temu #63877 przez gosiak
madziaska ja teraz w minionym cyklu pierwszy raz miałam taki śluz mniej więcej od 20 dc biały i gęsty i też się troszkę przez niego nakręcałam bo nawet w przed dzień jak małpa miała przyjść to strasznie go dużo było, gdzie przeważnie w te dni mam sucho;/ także na prawdę trudno wyczuć jaki objaw brać za ten który byśmy chciały żeby okazał się ciążowym:) fajnie że więcej nas:)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 10 miesiąc temu #63886 przez Asik
a ja z racji obserwacji moich cykli zauważyłam w tym moim szczęśliwym że prawie cały czas sucho miałam i jak już to biały nieprzejrzysty nierozciągliwy lepki sluz a ten tzw płodny ( jak białko jaja kurzego )tylko jeden dzień :D a był on i tak dziwny bo jak to okresliłam kiedys ze skrętkami :D aaa i co mi dało wtedy do myslenia to to ,że jak sprawdzalam ten sluz to wyczyłam że szyjka macicy mi "uciekła" spłaszczyła się i w ogóle była nie teges :D jakby nie moja :D ale dopiero 26,27 dnia cyklu :D a zawsze była taka otwarta :D pamiętam że az mi sie gorąco zrobiło z wrażenia... :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 10 miesiąc temu #63917 przez bewipo
Dziewczyny dałam posta i fotke na wrześniówkach.
Domek to tez takie moje małe marzenie, mam nadzieję że kiedyś.... ;)
13 lata 10 miesiąc temu #63989 przez Nati
bewipo śliczności :kiss:

madziaska witam Cię serdecznie :)

Never judge the book by its cover...
13 lata 10 miesiąc temu #64031 przez madziaska
Dzieki dziewczyny za mile przyjecie :kiss: No wlasnie, pewnie sie nakrecam z tym sluzem, bo i tak w tym cyklu raczej niemozliwe, ale same pewne wiecie jak to jest;)

Diana my od niedawna sie staramy, wlasciwie dwa miesiace temu stwierdzilismy, ze nie bedziemy uwazac ani zabezpieczac sie, a jak pojawi sie dzidzia to super bedzie:) No, ale myslalam, ze to latwiejsze jest:)Wlasciwie nie robilam nawet jeszcze zadnych badan, tylko ginekolog cytologia posiew moczu i wymaz z pochwy i cewki, bo kilka miesiecy temu mialam bakterie, ale teraz jest ok...Jakos nie moge zabrac sie za inne badania, a wiem ze powinnam chociazby krwi.

Marta M gratuluje domku i fasolki i wogole WAM dziewczyny zafasolkowanym, dobrze, ze jestescie bo w razie naglych objawow wspomozecie, mam nadzieje:)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia