BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #91178 przez mala_czarna
Ślepy dzięcioł hehehe niezle. Przypomniał mi się kawał: "Co mówi ginekolog wychodząć z pracy?-wreszcie jakieś twarze"
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #91208 przez Diana
Dziewczyny ostatnio rzadko wpadam i ciężko mi za wami nadążyć!!! :lol:

To tak w skrócie bo w pracy jestem:

Groszek fajny Michaś! :kiss:

Dorcia cierpliwości kochana myślę, że jak pójdziesz 4 kwietnia to będzie w sam raz! Łatwo mówić ale sama przez to przeszłam więc wiem co mówię!!!

@nulka nosek do góry jeszcze nie wszystko przesądzone! A nawet jeśli nic z tego nie będzie to zaczniesz nowy cykl na tej specjalnej diecie i na pewno się uda! Tylko z tym winem nie przesadzaj! :blink:

Lacrijka super, że tak się pozbierałaś i z takim zapałem zaczynasz nowy cykl!!! Super kochana oby tak dalej. A gina to zmień koniecznie! :kiss:

Gosiak z tym dzięciołem to dobre było! :woohoo:

U mnie pogoda straszna, cały dzień pada i wieje normalnie paskudnie! A jak u was?
Mnie dzisiaj na śledzie wzięło i już sobie kupiłam, zjem dzisiaj na objadek, o ile mi się nie odechce do 17!
13 lata 9 miesiąc temu #91227 przez gosiak
a no to jeszcze taki kawał o ginie;

co łączy ślepego ginekologa z misiem koalą?
oboje mają mokre noski :lol: :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #91228 przez Lacrijka
Kurcze, miałam nie mierzyc tempki w tym cyklu ale troche musze pomierzyc bo przeciez dostałam dupka na 10 dni po owu wiec musze ja wyczaic :huh: :huh: :huh:

Od jutra witaj pomiarze !!

Gosiaku, no pewnie ze działamy !! Jak ostatnio zapowiedziałam, na koniec maja (najdalej) chce dwa worki fasolek uwidziec !! :P :P :P :P :P :P
13 lata 9 miesiąc temu #91246 przez Agusia83
Lacrijka, jesli chodzi o Twoje tsh, to na Twoim miejscu moze znalazlabym ginekologa endokrynologa, badz tez poszlabym na konsultacje do endokrynologa...niby przedzialy wielkosci tsh sa dostosowane do laboratoriow a raczej do sprzetu, na ktorym byly wykonywane badania...ale mnie sie wydaje, ze masz troche wysokie tsh...moze wykonaj jeszcze ft3 i ft4...wiesz, ja 2 lata temu zaczelam sie bardzo zle czuc, krecilo mi sie w glowie, pocilam sie, wlosy strasznie wypadaly itd...no i zrobilam te badania...tylko u mnie tsh norma bylo do 4,00 a ja mialam 4,63...wykonalam dodatkowe badania i usg tarczycy i okazalo sie, ze mam hashimoto...to takie zapalenie tarczycy, od tamtej pory zaczelam sie leczyc u dobrego specjalisty, ktory wlasnie mi tlumaczyl, ze jesli chodzi o ciaze to najlepiej miec tsh na granicy od 1 do 2...no i od tej pory biore authyrox...zaczynalam od 50,nastepnie 75, 100, 125 a teraz z racji ciazy, tsh idzie w gore, bo ma takie dzialanie jak beta hcg i musiala mi teraz lekarka podniesc do 150...
Chcialam Ci tylko opisac moja sytuacje no i jak Cie tsh nie pokoi to zrob dodatkowe badania..Oczywiscie, moze sie okazac, ze u Ciebie wszystko ok, ale czasem lepiej wszystkie drogi zbadac...
13 lata 9 miesiąc temu #91256 przez gosiak
Lacrijka napisał:

Kurcze, miałam nie mierzyc tempki w tym cyklu ale troche musze pomierzyc bo przeciez dostałam dupka na 10 dni po owu wiec musze ja wyczaic :huh: :huh: :huh:

Od jutra witaj pomiarze !!

Gosiaku, no pewnie ze działamy !! Jak ostatnio zapowiedziałam, na koniec maja (najdalej) chce dwa worki fasolek uwidziec !! :P :P :P :P :P :P

Lacrijka do ow nie zaszkodzi pomierzyć też tak planuje a potem odpuszczam do @

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #91272 przez Lacrijka
No to dobra, pomierze do owu i koniec :P :P :P :P :P
Juz sama sobie chyba przestane ufac haha
13 lata 9 miesiąc temu #91310 przez Mirella
Coś mnie napadło i mogę w kółko słuchać.
Piosenka z całkiem sympatycznej, aczkolwiek chyba mało znanej peerelowskiej komedyjki o nic nie mówiącym tytule "Cesarskie cięcie" :)

Ja ją lubię i często oglądam, można przy okazji popatrzeć jak to się kiedyś rodziło i jak się czasy zmieniły ;)

13 lata 9 miesiąc temu #91327 przez ann-sunshine
Do staraczek,

tworzy nam się zestaw przykazań:

1) temperaturę mierz, ale tylko do owulacji
2) testy ciążowe rób, ale dopiero po terminie miesiączki
3) przytulańska koniecznie dla przyjemności i wtedy kiedy masz na nie ochotę i bez myślenia że to teraz, tym razem
4) betę rób, ale tylko jeżeli jest Ci to absolutnie potrzebne
5) równie dobrze możesz pominąć pkt 1 i 2 i skupić się na pkt 3

czy o czymś zapomniałam?

To która następna do zafasolkowania na wiosnę: gosiak, lacrijka, nikusia, majówka, mała czarna, @nulka (jeżeli postanowisz i przegadasz z mężem na tak)
13 lata 9 miesiąc temu #91331 przez gosiak
ann-sunshine napisał:

Do staraczek,

3) przytulańska koniecznie dla przyjemności i wtedy kiedy masz na nie ochotę i bez myślenia że to teraz, tym razem

czy o czymś zapomniałam?

To która następna do zafasolkowania na wiosnę: gosiak, lacrijka, nikusia, majówka, mała czarna, @nulka (jeżeli postanowisz i przegadasz z mężem na tak)

Brawo Brawo świetny pomysł trzymajmy się tych przykazań :lol: :lol: :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #91342 przez Emme
ann-sunshine napisał:

Do staraczek,

Bardzo mi się to podoba :)
13 lata 9 miesiąc temu #91345 przez Mirella
Emme, to kiedy dołączysz do nas?
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #91354 przez Lacrijka
Masakra jakas z tymi lekarzami jest !!! Od godziny siedze, szukam jakiegos dobrego gina zeby isc na konsultacje i co ???? JAJCO !!Jak juz którys ma wiekszosc opinii pozytywnych to jak dzwonie to terminy na maj czerwiec najblizsze :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Nie chce isc do jakiegos konowała bo to z deszczu pod rynne wpadne, no. Ja nie wiem co robia kobitki które sa zmuszone do korzystania z gina na NFZ :huh: :huh: skoro ja prywatnie mam taki problem ...Sacrebbble !!
13 lata 9 miesiąc temu #91357 przez Emme
Mirella napisał:

Emme, to kiedy dołączysz do nas?

nieprędko :)
ale za to mój Sz z chęcią by do Was dołączył :)
13 lata 9 miesiąc temu #91358 przez ann-sunshine
Lacrijka to umów się do polecanego gina na maj-czerwiec, a do tego czasu "róbcie swoje" i może coś dobrego z tego wyjdzie

czy znacie tabletki castagnus na uregulowanie cyklu i napięcie przed?
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia