BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #91738 przez madziaska
Bewipo dzieki, staram sie myslec pozytywnie :)
MartaM wlasciwie to nie wiem, bo z tego wszystkiego to nawet nie zapytalam... Lekarz mowi, ze powinno byc dobrze, wiec mu wierze ;) Ale nie wiem jak wytrzymam te trzy tygodnie....

Lacrijka moja mama miala we wczesnej ciazy krwawienie jak normalna @ polozyli ja do szpitala na 10 dni, a teraz mam 20-letniego brata... Moim zdaniem jak najszybciej powinnas wybrac sie do gin i to chyba obojetnie do kogo byle by mial USG... trzymaj sie :)
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #91747 przez bewipo
Marta może to od wysiłku, w końcu troche przerwy mieliście to organizm się odzwyczaił. A przez ten czas to głównie wypoczywałaś więc specjalnej gimnastyki nie było. Nie martw się, dzidziusiowi na pewno nie zaszkodziło ;)

Madziaska a fotki z usg też ci nie dał?? Na pewno będzie dobrze, trzy tygodnie zlecą :)
13 lata 9 miesiąc temu #91753 przez madziaska
Bewipo nie dal.... mam sie martwic???? kurcze teraz to naprawde zaczynam sie denerwowac... :(
13 lata 9 miesiąc temu #91778 przez Mirella
Madziaska denerwowanie w ciąży jest zakazane, nie wolno Ci. Zresztą nie ma powodu. :)

Lacrijka, czytaj uważnie, otóż ja, z zasady przeciwniczka, w tym wypadku mówię, idź na betę. :lol: Tak na wszelki wypadek, po takim mikroporonieniu to zapomnij o przedlużających się objawach ciąży, nie ma być, nie ma bata, i masz rację, przegląd potrzebny, jakieś to u Ciebie nietypowe.
A co do THS czy TSH, czy jak tam się to tarczycowe nazywa, to ja się nie znam, ale na początku staraczek, dawno temu było o tym, i prawdopodobnie Kivi, nasza pierwsza wystarana, straciła przez tarczycę pierwszego szkraba. Także tarczycę wyprostować koniecznie, też nie ma bata.

Wszystkim mówię dzień dobry i idę sobie bo od wczoraj @ i humorek ho ho ho.....
13 lata 9 miesiąc temu #91782 przez gosiak
Lacrijka zasuwaj Ty po testa ino już :ohmy: :ohmy: a potem do pierwszego lepszego gina z usg chyba na usg będzie ktoś umiał rozpoznać czy jest fasolka czy nie :side: no bo te Twoje objawy to na prawdę podejrzane

madziaska czym Ty się denerwujesz?? lekarz Cię uspokoił że jest dobrej myśli wszystko ładnie wygląda, infekcji nie ma więc nie martw się i broń Boże czasem w necie nic nie czytaj bo cos wyczytasz głupiego i bedziesz sie niepotrzebnie denerwować, wszystko jest i będzie dobrze i już :ohmy:

witam Cię Wiki w klubie :blink:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #91783 przez Lacrijka
Mirella..4 razy czytałam zdanie mowiące o tym ze mam isc na bete !! No i nie ma bata ze sie myle..mam isc na bete hahahaha. Nie no, tamta poprzednia spadła (choc zdarzaja sie bledy w labo) a nie wierze ze jestem az tak pechowa ze akurat u mnie sie pomylili haha W środe mam niby ten zabieg, wiec wizyte mam umówiona..ale ze zabiegu nie robie to poprosze o USG, moze jakis torbielik sie zalęga.. Zobaczymy
13 lata 9 miesiąc temu #91787 przez Lacrijka
gosiak napisał:

Lacrijka zasuwaj Ty po testa ino już :ohmy: :ohmy: a potem do pierwszego lepszego gina z usg chyba na usg będzie ktoś umiał rozpoznać czy jest fasolka czy nie :side: no bo te Twoje objawy to na prawdę podejrzane

m :blink:

No wlasnie wiem, ze to nie jest zbyt normalne..a widziałas moja tempke z dzisiaj ?? i to wyjełam teromometr po pierwszym pikaniu, a dopiero pozniej przeczytałam na instrukcji (nowy) ze i tak trzeba trzymac najkrócej 3 min a pika po 60sek..wiec nie wiem jaka bym miała tempke jakbym pomierzyła te 3 min.
13 lata 9 miesiąc temu #91793 przez Mirella
Lacrijka czytałaś co bewipo napisała o bliźniakach? Ona sama jest dowodem, były dwa pęcherzyki, jest jeden, zdarza się. Statystycznie nawet częściej niż myślimy.
Dobra, do środy wytrzymamy, ale każ się obejrzeć porządnie :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #91814 przez MagdaM
Lacrijka hahaha no chyba nie wiesz :lol: Mam manie, ze sie wszyscy na mnie obrazili :lol: :blush:
Zaciskam kciuki!!
Martus nie martw sie, napewno nic sie zlego nie dzieje - ale ja chyba dlatego seksu nie bede uprawiac :blush:
Madziaska nie kazdy daje foty z USG wiec luuuuuzik!! Najwazniejsze, ze jest ok!! :)

Nie wiem co mi sie podzialo, ale pomylam gary, zrobilam 3 prania i juz 2 schowalam suche... Glodna jestem ciagle i mnie mdli... I zjadlam ogorki kiszone 2 + kiwi :lol:
I nie zapeszac ale poszlam do wc i... pierwszy raz w zyciu mam wrazenie, ze widac mi brzuszek!! :ohmy: Stalam i sie gapilam jak glupia - oby tak dalej :lol:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 9 miesiąc temu #91824 przez Mirella
Magda, no strzelę Cię zaraz to zobaczysz! No co Ty myślisz, że my brzuszka nie chcemy zobaczyć???
13 lata 9 miesiąc temu #91871 przez gosiak
no ja już dawno pisałam że Magda z fotki brzuszka się nie wywinie jak już widać to dawaj go tu...

Lacrijka widziałam temperature i zdziwiła mnie strasznie na poączątku cyklu i po okresie to troche dziwna taka wysoka :ohmy:
na początek domowy sposób - test...a potem zbadać się dokładnie...

no ja już też drugie pranie robię, kurze pościerane, poodkurzałam, pomyłam podłogi i teraz jakiś szybki obiad bo nie chce mi sie dziś kwitnąć w kuchni...

Magda a Ty jeszcze mniejsze czcionki ustaw ja mam słaby wzrok kobito musiałam nosem o monitor miziać...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #91887 przez Mirella
nie chcecie u mnie posprzątać? :lol:

kawkę zrobię...
13 lata 8 miesiąc temu #91888 przez Suari
madziaska napisał:

Dzien dobry dziewuszki :) Widze, ze wszytskie spia, ja wczoraj polozylam sie po lekarzu po 20, strzasznie chcialo mi sie spac ;)
A u lekarza, to tak: zrobil USG i jest pecherzyk ciazowy, mowi, ze owu pewnie byla pozniej, to by sie zgadzalo ;) Twierdzi, ze to tak szybko sie rozwija, ze moze za dwa dni wiecej juz byloby widac... Gin mowi, ze jest dobrej mysle, ale dal mi DUPHASOTON, poniewaz w ty czasie czesto dochodzi do mikroporonien i tak na wszelki wypadek mam go brac.... Nastepna wizyta za trzy tyg, jak nic po drodze sie nie wydarzy... Przypomne, ze wczorja byl 37 dzien cyklu....Najdluzsze cykle mialam 31 dniowe... W sumie dobrze, ze poszlam, bo zadnej infekcji nie ma, a tego balam sie najbardziej :)Aaaa i mam zrobic bete...
DIANKA w ktorym dniu cyklu bylas dokladnie pierwszym razem i nie bylo widac???????
WITAJ WIKI !!!!! :)

Madziaska- ja byłam w 5tc4d i było już całe 3mm, a w czwartek idę i okaże się co widać. Duphaston też biorę, ale dlatego, że dopatrzył się jakiegoś małego krwiaczka, mam nadzieję, żę wszystko będzie dobrze. Usg mi robił, zdjęcie dostałam i wyszedł 6tc. Betę robiłam w 31,33,35 dc i powiedział mi, że mam więcej nie robić, bo będę schizy przechodzić :) Więc się dziewuszko nie martw na zapas, tylko trzeba myśleć pozytywnie, bo stres niczemu dobremu nie służy. :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #91895 przez MagdaM
:lol: Gosiu przepraszam nie pomyslalam :kiss: Juz wiecej nie bede, ale powiem Ci, ze to i tak duza czcionka :silly:

Mirella i Gosia - laski jak bedzie co pokazywac to napewno pokaze :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 8 miesiąc temu #91900 przez gosiak
Magda no to widzidzisz jaka ja ślepa :blush: :blush:

Mirella kawą chce przekupić :lol: upieczesz murzynka do kawy to wpadam :lol: :lol:

Oj Małysz chyba dziś nie skoczy...

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży