BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #91363 przez Lacrijka
No chyba tak bede musiała zrobic, moze w koncu trafie na dobrego specjaliste..Zapisałam sie do trzech, co miesiac u innego :) Do jedengo maz mi zabronił bo było zdjęcie goscia i wyglądał całkiem ok :laugh: :laugh: :laugh: Ale do niego umówiłam sie w pierwszej kolejnosci hahahaha
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #91389 przez gabi28
ann,zapomniałaś o mnie,ja też od wiosny zaczynam staranka,no w kwietniu to moze jeszcze nie,ale początkiem maja to juz tak na całego :)
13 lata 9 miesiąc temu #91394 przez gosiak
Lacrijka napisał:

No chyba tak bede musiała zrobic, moze w koncu trafie na dobrego specjaliste..Zapisałam sie do trzech, co miesiac u innego :) Do jedengo maz mi zabronił bo było zdjęcie goscia i wyglądał całkiem ok :laugh: :laugh: :laugh: Ale do niego umówiłam sie w pierwszej kolejnosci hahahaha

hahahah nie mogę :lol: :lol: :lol: mój mąż jak wróciłam od swojego to pierwsze co pytał to jak koleś wyglądał, uspokoiłam go że stary koń przypominał mi dr House zupełnie nie w moim typie :silly: :silly: ale nie powiem przy młodym przystojnym to pewnie bym się zaburaczała z lekka :blush: :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #91399 przez ann-sunshine
Gabi, przepraszam, że o tobie zapomniałam :kiss:
13 lata 9 miesiąc temu #91401 przez bewipo
Lacrijka ja żeby iść do mojej gin na nfz najpierw chodziłam 3 miesiące prywatnie, bo już nie było terminów (zapisy co 3 mies) potem tylko pół godziny w kolejce do zapisów stałam, oczywiście od godz 7.45, a zapisy od 8, a byłam już chyba 15 w kolejce. No i teraz na 3 mies mam terminy na nfz, a potem znowu w kolejke :D
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #91404 przez Lacrijka
No tak Gosiaku, tu mozna sie usmiac.. Ja mam lipe z moim mezem jezeli chodzi o facetów hahaha Biedny ma pecha, bo ja nie mam kolezanek tylko samych kolegów..Z kobitami od zawsze mi jest cieżko sie dogadac :P :P :P ..Ale jakbys widziała jego mine jak mowiłam ze w koncu jakis normalny facet ( mowie o tym ginie) mnie pobada hahaha Bezcenna mina Bo ja oczywiscie nie moge sie oprzec zrobieniu mu na zlosc hiihihi :laugh: :laugh: :laugh: No i oczywiscie na ta wizyte idzie ze mna hahaha Fajnie, bede miała transport hehehe

Bewipo, to faktycznie masz niezbyt kolorowo z ginami :huh: :huh: Ja nie moge tyle czekac, wiec postaram sie jeszcze na kwiecien gdzies dostac..bo fasolka potrzebna od zaraz !!!!
13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #91418 przez Diana
Przykazania świetne trzeba ich teraz skrupulatnie przestrzegać! :woohoo: :silly:
13 lata 9 miesiąc temu #91421 przez Majowka
Ann, fajne przykazania! hehe

Ja mam zamiar przestrzegac najbardziej punktu trzeciego :D

A co, moze i do mnie bocian przyleci z wiosna! :)
13 lata 9 miesiąc temu #91458 przez Marta M
Mirella teraz na mnie przeszlo sluchanie tej prońko wkolko...wzruszam sie i mysle o swojej malej istotce...dziekuje za ten link :):)
13 lata 9 miesiąc temu #91482 przez Mirella
A proszę bardzo :) :kiss:
13 lata 9 miesiąc temu #91486 przez mala_czarna
ann-sunshine napisał:

Do staraczek,

tworzy nam się zestaw przykazań:

1) temperaturę mierz, ale tylko do owulacji
2) testy ciążowe rób, ale dopiero po terminie miesiączki
3) przytulańska koniecznie dla przyjemności i wtedy kiedy masz na nie ochotę i bez myślenia że to teraz, tym razem
4) betę rób, ale tylko jeżeli jest Ci to absolutnie potrzebne
5) równie dobrze możesz pominąć pkt 1 i 2 i skupić się na pkt 3

czy o czymś zapomniałam?

To która następna do zafasolkowania na wiosnę: gosiak, lacrijka, nikusia, majówka, mała czarna, @nulka (jeżeli postanowisz i przegadasz z mężem na tak)

dzięki za kciuki. Dziś 25 marzec a ja @ powinnam miec ok 28 marca (ostatni cykl miałam 28 dni). Powiem Wam że jak nigdy nie bolą mnie piersi, nic a nic. Zawsze tydzień przed okresem były obolałe. I już nie wiem czy to dobrze czy nie. Czyżby jakies przesunięcie okresu...? albo... zobaczymy..
Ja trzymam gorące kciuki za Was oczekujących na fasolkę i tych już brzemiennych :woohoo:
13 lata 9 miesiąc temu #91496 przez Wiki81
Witam wszystkie starające się, mamuśki i przyszłe mamuśki :)

Od jakiegoś dłuższego już czasu śledzę wpisy na tym forum i postanowiłam się dołączyć.
My zaczynamy starania od maja... ale trenujemy już teraz ;)

Lacrijka: jeśli chodzi o THS to koniecznie idź do endokrynologa. Ja w sierpniu zrobiłam badania TSH i wynik był 5,37 (norma do 4,2). Poszłam z tym do endokrynologa i dostałam skierowanie na pozostałe badania na tarczycę i dodatkowo na USG tarczycy. Wszystkie pozostałe badania wyszły ok, ale dowiedziałam się,że młode kobiety, które starają się o dziecko powinny mieć TSH na poziomie 1,2. Poziom TSH jest szczególnie ważny w pierwszym trymestrze ciąży kiedy to dzidziuś czerpie hormon TSH tylko od mamy. Dobry ginekolog powinien wiedzieć,że prawidłowy hormon TSH jestbardzo ważny dla młodej, starającej się o dziecko kobiety.

Ale niestety z lekarzami różnie bywa... ja właśnie czytając to forum dowiedziałam się,że zabieg wypalania nadżerki, który zrobiła mi pani ginekolog jakieś 10 lat temu, nie jest zalecany kobietom, które nie rodziły. No i teraz mam stresa, że będę miała problem z zajścim w ciążę :( Na szczęście od 5 lat chodzę do innego ginekologa i wierzę, że w razie problemów coś chłopaczyna zaradzi ;)

Ups, troszkę się rozpisałam... Kończąc swój pierwszy króciutki wpis raz jeszcze WITAM WSZYSTKIE KOBITKI SERDECZNIE :)
13 lata 9 miesiąc temu #91500 przez bewipo
Witaj Wiki. Dobrze że do nas dołączyłaś :)
13 lata 9 miesiąc temu #91511 przez mala_czarna
czesc Wiki81. Ja tez mam nadżerkę ale lekarz powiedział, że absolutnie nie robi sie przypalanki u nieródek. Więc jak narazie żyję sobie spokojnie. Co jakiś czas cytologia czy nie robi sie tam cos niedobrego i tyle. JA jestem na początku starań o dzidziusia. 3mam kciuki:) za nas wszystkie. Bo czy jest coś piękniejszego niż oczekiwanie na dziecko i świadome macierzyństwo?
13 lata 9 miesiąc temu #91518 przez gabi28
witaj Wiki... też zanim dołączyłam na forum to wczesniej je podczytywałam,bardzo mnie to wciągnęlo :) i mimo,że mało się udzielam,to siedze na tym forum non stop :)

Wiki zaczynasz staranka od maja,ja też,to jest już nas dwie :) będzie raźniej.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia