- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
No chyba tak bede musiała zrobic, moze w koncu trafie na dobrego specjaliste..Zapisałam sie do trzech, co miesiac u innego Do jedengo maz mi zabronił bo było zdjęcie goscia i wyglądał całkiem ok Ale do niego umówiłam sie w pierwszej kolejnosci hahahaha
hahahah nie mogę mój mąż jak wróciłam od swojego to pierwsze co pytał to jak koleś wyglądał, uspokoiłam go że stary koń przypominał mi dr House zupełnie nie w moim typie ale nie powiem przy młodym przystojnym to pewnie bym się zaburaczała z lekka
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10
Bewipo, to faktycznie masz niezbyt kolorowo z ginami Ja nie moge tyle czekac, wiec postaram sie jeszcze na kwiecien gdzies dostac..bo fasolka potrzebna od zaraz !!!!
- Diana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30 marca - wizyta u gina
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- mala_czarna
- Gość
Do staraczek,
tworzy nam się zestaw przykazań:
1) temperaturę mierz, ale tylko do owulacji
2) testy ciążowe rób, ale dopiero po terminie miesiączki
3) przytulańska koniecznie dla przyjemności i wtedy kiedy masz na nie ochotę i bez myślenia że to teraz, tym razem
4) betę rób, ale tylko jeżeli jest Ci to absolutnie potrzebne
5) równie dobrze możesz pominąć pkt 1 i 2 i skupić się na pkt 3
czy o czymś zapomniałam?
To która następna do zafasolkowania na wiosnę: gosiak, lacrijka, nikusia, majówka, mała czarna, @nulka (jeżeli postanowisz i przegadasz z mężem na tak)
dzięki za kciuki. Dziś 25 marzec a ja @ powinnam miec ok 28 marca (ostatni cykl miałam 28 dni). Powiem Wam że jak nigdy nie bolą mnie piersi, nic a nic. Zawsze tydzień przed okresem były obolałe. I już nie wiem czy to dobrze czy nie. Czyżby jakies przesunięcie okresu...? albo... zobaczymy..
Ja trzymam gorące kciuki za Was oczekujących na fasolkę i tych już brzemiennych
- Wiki81
- Wylogowany
- gaworzenie
Od jakiegoś dłuższego już czasu śledzę wpisy na tym forum i postanowiłam się dołączyć.
My zaczynamy starania od maja... ale trenujemy już teraz
Lacrijka: jeśli chodzi o THS to koniecznie idź do endokrynologa. Ja w sierpniu zrobiłam badania TSH i wynik był 5,37 (norma do 4,2). Poszłam z tym do endokrynologa i dostałam skierowanie na pozostałe badania na tarczycę i dodatkowo na USG tarczycy. Wszystkie pozostałe badania wyszły ok, ale dowiedziałam się,że młode kobiety, które starają się o dziecko powinny mieć TSH na poziomie 1,2. Poziom TSH jest szczególnie ważny w pierwszym trymestrze ciąży kiedy to dzidziuś czerpie hormon TSH tylko od mamy. Dobry ginekolog powinien wiedzieć,że prawidłowy hormon TSH jestbardzo ważny dla młodej, starającej się o dziecko kobiety.
Ale niestety z lekarzami różnie bywa... ja właśnie czytając to forum dowiedziałam się,że zabieg wypalania nadżerki, który zrobiła mi pani ginekolog jakieś 10 lat temu, nie jest zalecany kobietom, które nie rodziły. No i teraz mam stresa, że będę miała problem z zajścim w ciążę Na szczęście od 5 lat chodzę do innego ginekologa i wierzę, że w razie problemów coś chłopaczyna zaradzi
Ups, troszkę się rozpisałam... Kończąc swój pierwszy króciutki wpis raz jeszcze WITAM WSZYSTKIE KOBITKI SERDECZNIE
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mala_czarna
- Gość
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Wiki zaczynasz staranka od maja,ja też,to jest już nas dwie będzie raźniej.