BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 8 miesiąc temu #94280 przez bewipo
WielkaB zrób sobie może hormony tarczycy, bo tyle czasu takie zmęczenie to podejrzane.

mala_czarna czekamy na test za parę dni, już na pewno będzie konkretniejszy wynik.
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #94281 przez MagdaM
Pamietacie ta moja kolezanke co jej takie zle wyniki dzidziowe wyszly??
Dostalam info, ze jutro bede ciocia!! Wiec blagam Was o kciuki!!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 8 miesiąc temu #94282 przez gosiak
no wielka B idź natychmiast do lekarza jak się od 2 miesięcy tak czujesz to choć kontrolnie idź przebadaj i cykl rzeczywiście długi więc da Ci coś na uregulowanie :blink:

Dorcia ale sie uśmiałam z tej Twojej szalonej psinki fajna pocieszna musi być :lol:

a wracając do mężów i kłótni, to jak na początku zaczeliśmy chodzic to chyba z rok się nie pokłóciliśmy i mnie to wkurzało i się z nim pokłóciłam o to że się ze mną pokłócić nie umie :P a teraz ile bym dała żeby się nie kłócić, a czasem jest ostro mimo iż całuśny i do przytulania, ale swoje też umie pokazać :angry:

Magda to współczuję Ci z tymi mordercami i złodziejami uważajcie tam na siebie i też dużo może wymyślone jak to na wsi, no ale tez w każdej plocie ziarnko prawdy jest, więc lepiej być czujnym...ja też na wsi mieszkam i różne ploty już się słyszało stare babinki nie mają co robić to wymyślają sensacje...

Lacrijka nie bój żaby maleńka wszystko będzie dobrze jestem dobrej myśli...tylko nie odpuść temu bucowi niech Cię przebada jak należy w końcu płacisz za wizytę więc żądaj swojego!!! :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #94283 przez wielkaB
tarczyca watpie ale pojade jutro do lekarza to sie dowiem co i jak teraz to juz sie zbieram jade do tego poznania bo mnie zamorduje maz ze mu jakies czesci nie kupilam a jego auto w remoncie
13 lata 8 miesiąc temu #94285 przez kaśku
po pierwsze to GRUNTOWNIE SIĘ BADAJCIE dziewczyny PRZED planowaniem.
mi też marne szanse dawali, a z upływem miesięcy kolejnych badań jakaś tam iskierka jest :)
13 lata 8 miesiąc temu #94290 przez wielkaB
ok ja lece dziewczynki bede wieczorkiem albo jutro to sie odezwe papapap
13 lata 8 miesiąc temu #94296 przez angellika1
Wpadłam tylko na chwilkę skontrolować ilość testów...... i co???
13 lata 8 miesiąc temu #94297 przez Mirella
O matko ale się dzieje....
@nulka fajnie że wróciłaś :D
mała_czarna za dwa dni kolejny, cień cienia kreski na starcie to już tradycja na tym forum :D
Magda, kciuki zaciśniętę, ale ja i tak wiem, że będzie dobrze, na tyle na ile może w takiej sytuacji :)
Lacrijka godzina w gabinecie to minimum!

Wszystkie ściskam i idziemy się słońcem cieszyć bo od jutra ma padać ;)

Acha, Dorcia, to nie mówiłam, że raczej dziewczynka? No z Tobą to jak z Sunają, bez pewności, ale na dziewczynkę mi pasujesz :lol:
A i tak przy okazji, Magda, powiedziałam że chłopak i bede się tego trzymać, chociaż sądząc po Twoim cyklu i tym jednym razie bez zabezpieczenia, to Twoj mąż może mieć rację.....
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #94298 przez Dorciaition
Oj Gosiak, Gosiak żeby pokłócić się z mężem, że się z Tobą nie kłóci :laugh:
Haha, czego to kobity nie wymyślą. :silly:

Moja psinka jest kochana, choć czasami broi. A śpi tylko w łóżku i to pomiędzy nami musi być ;) Przypomina nam filmowego Alfa :lol:

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu #94300 przez Dorciaition
Mirella byłoby cudnie! Marzy mi się dziewuszka :) Choć wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe :)

U mnie już pada :(

13 lata 8 miesiąc temu #94322 przez ann-sunshine
@nulka - dobra decyzja, a nóż widelec się uda :kiss:

Magda - ja w poniedziałek zostałam ciocią - kolejna dziewczynka - przecudna, aż się popłakałam jak dostałam zdjęcie

WielkaB i Lacrijka - napiszcie co tam lekarze u Was wymyślili

wczoraj o 21:00 zachciało mi się czekoladowych muffinek - zajadam teraz do kawki mniam

tak ostatnio sobie myślę - że nie ważne w którym miesiącu urodzę - czy to będzie grudzień, styczeń, czy środek lata - wszystko mi jedno - byle się dzidzia pojawiła

a propos to dziś zaczynamy staranka (cykl nr 3, 6dc)

nikusia - chyba rzeczywiście jesteś najmłodsza, ja tuż przed 30 jestem :( może chcesz się zamienić na ilość latek? :blink:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #94329 przez gosiak
No kobitki potrafią nawymyślac ale wiesz Dorciu rok sielanki bez żadnej kłótni?? to nie dla mnie :blink:

Dorcia a masz juz imionka na oku? bo ja dla chłopca mam dla dziewczynki się waham synek to kacperek a dla dziewczynki podoba mi się Larysa ale odpada bo koleżanka nazwała tak córeczke i pomyśli że odgapiłam :P no i jeszcze Ines mi sie nawet podoba, ale ja głupia jeeszcze w ciąży nie jestem a już imiona mam :silly:

ann...właśnie widziałam reklame mufinek czekoladowych mówisz że pyszne? szybko sie robi? smaka mi narobiłaś :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 8 miesiąc temu #94340 przez ann-sunshine
w ogóle muffinki to najszybsze słodkości - jedyne warunki to trzeba mieć formę taką specjalną do babeczek - ja mam metalową z 12 dołeczkami i do tego wkładam papierowe papilotki do muffinek.

A ciasto: w jednej misce miesza się składniki suche, w drugiej mokre, potem obie części miesza się razem i już. Jak dla mnie to więcej jest zabawy z przekładaniem (czy przelewaniem ciasta do foremek) niż z samym mieszaniem składników.

Tu muffinki czekoladowe:
Składniki:
1 1/2 szkl. mąki
1 niepełna szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody

100 g. czekolady (miałam mniej czekolady więc dodałam łyżeczkę kakao)
1 szkl. mleka
2 jajka
1/2 szkl. oleju

Suche składniki wsypać do miski i wymieszać.
Czekoladę pokruszyć , dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić . Dodać olej, resztę mleka i jajka.
Wymieszać mokre składniki z suchymi . Można dodać do masy pokruszoną czekoladę
Przygotowane ciasto wlać do foremek muffinkowych i piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC

smacznego
13 lata 8 miesiąc temu #94350 przez Majowka
Hej dziewczyny!

mala_czarna cien cienia to juz cos!!! :)
U mnie bylo bialo jak snieg i jedna ciemna krecha na obu testach, wiec nie moglam sie ludzic :(
Ja sugeruje zrobic tescik za 4-5 dni... dalej jestem zdania, ze test powinien byc wykonany 7 dni po spoznieni @, jesli nic nie boli i doskwiera oczywiscie :P (ale mnie okrzyczycie zaraz, hehehe)

Dorcia, ale sie usmialam z Twojej psiny :lol:
Taki model ten psiak, na podryw dobry, hehehe

Anulka, fajnie, ze jestes! :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #94362 przez Dorciaition
haha, no to cały rok bez kłótni to nudno :silly:

A imiona? Sama nie wiem, wymyślam już, oczywiście. :) nie dziwię się Tobie, że też już kombinujesz. Ja już w liceum sobie wymyśliłam mojego Alanka.
Kacperek odpada bo mam w rodzinie. Ale Ines ciekawe, Larysa- pierwsze słysze :)
w pierwszej ciaży wymyślałam dla dziewczynki- Carmen, Carla- takie inne. a teraz podoba mi się Laura, Sara. W dzieciństwie uwielbiałam film i bajkę "Księżniczka Sara" i tak mi się przypomniało :) Dla chłopca nie mam w ogóle. Mojemu mężowi podoba się Adrian. Mamy jeszcze trochę czasu to na pewno coś wykombinujemy :)

Majówka działasz? Który dc?
Dla mnie raczej nie na podryw, ale dla męża jak najbardziej :lol:

Ann-sunshine podeślij muffinka, bo ja to kompletne zero jeśli chodzi o pieczenie :(

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka