BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 3 miesiąc temu #927578 przez Anabelle

moofka napisał: hej :) wtrącę się i zdradzę, że na wątku owu u mesy zdiagnozowano fazę maniakalnego macierzyństwa :woohoo: :woohoo:

:lol:

mesy napisał: bella ale dwojka tez jest ok ;) a moze z czasem twojemu sie odmieni albo zycie samo was zweryfikuje i trzecie samo wskoczy :P

Tylko, że my obydwoje byśmy chcieli 3, nawet 4 ;) Ale ja muszę też do pracy kiedyś wrócić, chcemy dla każdego dziecka coś odłożyć, może kawałek ziemii kupić, żeby miały coś na start w swoim życiu. Im więcej dzieci tym jednak o to trudniej. Obydwoje z mężem uwielbiamy podróże a im wiecej dzieci tym trudniej dziadkom sprzedac na tydzien ;) itd generalnie postanowilismy, ze nie bedziemy sie starać o 3. Do tego ja mam już 5 ciąże, muszę brać w ciąży luteinę i leki na tarczyce. Od 2010 roku co roku jestem w ciazy i troche mam psychicznie dosc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927579 przez Anabelle

Magdzialenka napisał: Dziewczyny a jakie mialyscie objawy ciazy w pierwszych tygodniach? B)

Z Antkiem kłucia, bóle podbrzusza, bezsenność, częstomocz
W obecnej ciąży wzdęcia, gazy, tańczące jelita nawet w nocy, wzmożona diureza...`

Ups - sorki przez Antka mi się 2 posty dodały.

10 lata 3 miesiąc temu #927595 przez mesy
bella a to inna sprawa. No chyba , ze ...ale to fakt jak sie juz dziecko ma to sie odklada dla niego jak najwiecej , a czym wiecej dzieci tym trudniej

moof poki co bedzie maminsynek :P jak bedzie mial siostrzyczke , albo braciszka to sie odmamuni :P

10 lata 3 miesiąc temu #927608 przez Magdzialenka
Magdzialenka mnie też czasami tak kłują jajniki, ostatnio właśnie przed @ tak miałam. Ale czekamy do niedzieli i zaciskamy kciuki! Ja w ciąży nie była, ale miałam juz chyba wszystkie możliwe objawy, co tylko przeczytałam w internecie to miałam i pewno za tydzień, dwa znów będę tak wariowała, więc póki jeszcze jestem przy zdrowych zmysłach upominam, nie nakręcaj się ;)

Martyna - ja miałam raz taki miesiąc ze byłam pewna ze to ciaza :) wszystkie objawy miałam książkowo hehe teraz nawet nie mowie na głos jak cos mnie boli albo czuje sie dziwnie bo to moj mózg warjuje ;P

10 lata 2 miesiąc temu #927643 przez Anabelle

mesy napisał: bella a to inna sprawa. No chyba , ze ...ale to fakt jak sie juz dziecko ma to sie odklada dla niego jak najwiecej , a czym wiecej dzieci tym trudniej

moof poki co bedzie maminsynek :P jak bedzie mial siostrzyczke , albo braciszka to sie odmamuni :P

haha oł jee :P
to tak jak u mnie :lol: :lol:
Antek zasypia z mamusią, śpi z mamusią, daje buzi mamusi minimum 5 razy dziennie i po przebudzeniu :P Gdy wyjde z pokoju to od razu "mama!" - nawet jak sikam to mnie za majtki trzyma i woła "sisi!"
Będzie dzidzia to bede miała 2 misie tulisie :P A z czasem licze na to, że się zajmą sobą ;)
Dzieci tak krótko są dziećmi - trzeba korzystać :lol:

10 lata 2 miesiąc temu #927662 przez moofka
Bella przeraziłaś mnie trochę :P Zośka zasypia sama, sypia w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że nie będzie mi się uwieszać na majtach w przyszłości ;) co oczywiście nie znaczy, że się nie przytulamy :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #927671 przez ann-sunshine
Mesy poki co przytulaj ile wlezie ale proponuje z biegiem miesiecy nieco poluzniac wasza nierozlacznosc bo chwilka wytchnienia bez dziecka nawet od najbardziej wyczekanego i kochanego, dobrze na rownowage psychiczna robi.

Jak wy urodzicie kolejne szkraby to moze i ja wroce na staraczki, ale to ewentualnie za 3 lata, tak zeby jedna w szkole a druga w przedszkolu byly. No i niestety pod warunkiem ze przez te lata finansowo sie u nas poprawi

Dziekuje wam za mile slowa pod adresem moich ksiezniczek :-* wszystkim staraczkon zycze takich skarbenkow

Martyna pierwsze objawy: bol podbrzusza jak na @, bol piersi po bokach, piekace sutki, przelewanie w brzuchu, wzdecia i gazy, rozdraznienie jak przed @.

10 lata 2 miesiąc temu #927676 przez mesy
ann ja go mamuniam , ale zasypia sam ;) nie przesadzam z noszeniem....nosze jak serio potrzebuje , kweka , jeka....a najlepiej to zasypia mu sie obok mnie , ale to juz w ostatecznosci biore go do lozka....zasnie i sruuu do kolyski transport ma ;)

my tez dzis kuzwa przed oststnia pobudka mieli godzine przed kupe :blink: a Patryk jest taki se jak go obudzisz albo kupa go obudzi to nie ma zmiluj....matka dawaj mleko....nie wazne ze jeszcze godzina do karmienia :blink:

10 lata 2 miesiąc temu #927715 przez MoNiaaa
mesy tak na wstępnie to zmien suwaczek zabysmy mogly lookna czasem ile już ma twój skarbek. i wcal się nie dziwie ze tak mamuniasz Patryczka tym bardziej w te pierwsze dni masz swiete prawo :) byle nie przesadzic bo jednak odmamuniac jest ciężko :( u mnie tak z Zuzia jest na razie tylko mama do sisiania tez ja biore do przedpokoju żeby miała mnie na oku :P a teraz jak widzi kibelek to się od razu zaciesza nie wiem nawet kiedy ic zemu taka mamina się zrobila?
a 3 ojjj mam nadzieje ze tak :) plan od początku był na trojeczke ja to już bym nawet chciała ale M się zapiera i mowi ze za 2 lata oczywiście wszystko tez zależy od finansów musze mieć prace stala ale jestem dobrej myśli :*

gosiak u ciebie rok a u mnie już prawie 2 lata az sama niedowierzalam kiedyś jak to sobie uswiadomilam :(
super ze się zdecydowaliście na kolejny krok 3mam kciuki za powodzenie :*

anoda ja już 9 miechow siedze sama praktycznie z dziewczynkami tyle co julka do przedszkola pojdzie i w kolko to samo na rekach jednej reki mogłabym wyliczyć gdzie sama bylam ostatnio na zebraniu u Julki i mimo ze nuda i dupsko mnie bolało od siedzenia to się jaralam ze jestem bez dzieci az nie wiedziałam co z rekami zrobić jak wozka nie pchałam :P
wogole chyba przy Zuzi jestem calkiem inna mama niż wcześniej nie wiem czy to wiek czy co ?

http

]

10 lata 2 miesiąc temu #927792 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #927842 przez Anabelle

moofka napisał: Bella przeraziłaś mnie trochę :P Zośka zasypia sama, sypia w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że nie będzie mi się uwieszać na majtach w przyszłości ;) co oczywiście nie znaczy, że się nie przytulamy :)

Każde dziecko inne :) Ile dzieci u nas w wątku to każde inaczej. Antek nigdy nie zasypiał sam. A każda próba włożenia go do łóżka dziecięcego to była pobudka i ryk. Mąż stwierdził że wymyślam i sam go próbował usypiać ale po tygodniu walki i płaczu się poddał. Odkąd Antek śpi z nami to przynajmniej się wysypiamy więc on zadowolony i my zadowoleni - a na łóżku miejsca dość, bo łóżko z ramą ma 2,25 x2,25. Do swojego pokoju pójdzie jak będzie wykazywał takie zainteresowanie. Ja tam się lubie przytulać więc mi to nie przeszkadza, a teraz w ciąży przynajmniej nie musze go nosić w nocy jak się budzi na kaszkę.

Teraz czekam aż Antek się obudzi - zjadłam sobie obiad, wziełam delicje i się opierniczam ;D Mały śpi godzine wiec max 5 minut i wstanie.

Martyna jak tam na froncie? :)

10 lata 2 miesiąc temu #927856 przez Nik_a
namówiłyście mnie ;) przestawię się. Nazywam się Monika w tym roku (niestety) 30 zawita nieubłaganie. Jestem mamą jednego aniołka i prawie 18 miesięcznej dziewczynki. staramy się dosyć krótko, póki co 2 miesiąc, ale same wiecie ile by nie było to i tak zawsze za długo :)

10 lata 2 miesiąc temu #927859 przez Nik_a
a co do zasypiania bobasów, to moja śpi sama u siebie w pokoju od kiedy skończyła rok. ale to, że tak się stało było zasługą tego, że ze wzg na umeblowanie sypialni nie było za bardzo w niej miejsca na łóżeczko. póki była bardzo malutka było wygodnie ale potem stwierdziliśmy, że spróbujemy. okazało się, że nie płacze i mijała noc za nocą i tak zostało. z tym, że ona do 9 mc budziła się tylko raz w nocy a potem całą noc przesypiała. niestety wstaje o 6:30 i nie ma zmiłuj :( a druga kwestia była taka, że jak byliśmy w pokoju jak usypiała ona robiła dantejskie sceny więc powoli się oddalaliśmy w stronę drzwi i pomogło. teraz sobie pomarudzi i się kładzie bo wie, że nic nie ugra :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #927860 przez Nik_a
A co do ilości pociech, to raczej (bo nigdy nie mów nigdy) chcielibyśmy zamknąć warsztat po drugim. moja głowa nie wytrzymałaby 4 ciąży.

10 lata 2 miesiąc temu #927870 przez Gosia 2712
Hejka :)

Nika witaj :)

Heh wy tak piszecie ile dzieci byscie chcialy miec a ja to marze zeby chociaz jedno bylo :( i jezeli kiedykolwiek sie uda to chyba na tym jednym zostanie :( A szczerze mowiac to nawet nie wiem czy o to jedno bedziemy sie starac :( boje sie :(

Wrocilam z pracy i nic mi sie nie chce :S w sumie mam posprzatane wiec leze do gory d*** caly wieczor hehe :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka