BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 1 tydzień temu #279862 przez dorotas29
A u mnie pada śnieg :) ,ale pewnie zaraz stopnieje :(

Wiecie na kiedy mam termin do neurologa?- 20 kwietnia ;) ,trzeba mieć jednak zdrowie,żeby chorować
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #279867 przez aneta2611
zaczęłam Was nadrabiać i wsysło mi posta :dry:
właśnie obudził się Fifi, spa całe 20 minut i jest mega zmierzły :dry:

Miłego dzionka :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #279874 przez Pippin
dzien dobry myśmy mieli mega zmierzły dzień i znowu taki sie zapowiada po mega zmierzłej nocy
Anetka łącze sie w żalu :dry:

dorotka ........tylko w Polsce
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #279880 przez kiniaa
dzien doberek :)

wlasnie wrocilam z tesco, kupilam w koncu cos zdrowego do jedzenia tzn warzywa, rybke i ciemny chleb i ja juz zaczynam od dzis - wczorajsze obzarstwo sklonilo mnie do przemyslen i stwierdzilam ze musze jesc wiecej witamin a nie tylko junk food i dla zdrowia i dla sylwetki :laugh:

Motylek a kiedy probujesz dawac z butelki? bo moja jak jest nie za bardzo glodna to butli nie chyci ale jak jest glodna to zje bez problemu.

Dorotka no niezly termin, podejrzewam ze do tego czasu wyzdrowiejesz ;)

a u nas noc spokojna, wstawalam 3 razy na karmienie to dla mnie jeszcze nie jest tak zle :) tylko niestety pobudke mialam juz o 5:45 bo Bella juz sie wyspala i chciala sie bawic :huh:
13 lata 1 tydzień temu #279882 przez madzia0507
Hej!
Mam nadzieję, że uda mi się Was dzisiaj troszkę poczytać, bo Julita na razie śpi, a ostatnio wymaga ode mnie 100% uwagi w zapędach do 200%. Nie wiem o co chodzi. Nie jest marudna ani nic z tych rzeczy. Tylko, że jak ja np. posadzę w bujaczku, to ślicznie się bawi pod warunkiem, że:
1. Jestem obok.
2. Patrzę na nią.
3. Dotykam jej, np. głaskam po stopach.
Mój mały cudak... :laugh: :laugh: :laugh:

Wczoraj byliśmy na drugim USG bioderek. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. A poza tym lekarz oglądał te wargi sromowe Julitki i... powiedział, że "Tyle to jest nic. Samo się w końcu rozklei." Uffffffffffff!!!! :) :) :)

Biorę się do czytania. :)

Acha! Czy słyszałyście może o tym, że dziecku za pierwszego ząbka kupuje się łyżeczkę z datą kiedy ten ząb się pojawił???

Dziewczynki, wszystkie jesteście śliczne, ale Asik zdecydowanie króluje. Nie obraźcie się, ale ja cały czas jestem w szoku, bo za diabła nie dałbym Asik tyle lat, ile ma. :) :) :) Nawet ja mam więcej zmarszczek.

Renatka, gratulacje dla kuzynki i witam małego Wojtusia na świecie. :) :) :)
I nie rzucaj telefonem. Ja tak raz zrobiłam, dawno temu, tylko, że rzuciłam nim o podłogę i wyleciał mi jeden przycisk z telefonu. Postanowiłam, że sama go naprawię i... próbowałam przykleić ten przycisk SuperGlutem... Zalałam cały telefon klejem i musiałam kupić nowy, taki sam jak ten stary, żebym nie musiała się tłumaczyć z moich "genialnych" pomysłów.

Hania, co to jest "topek"???

domii napisał:

Wogole zauwazylam ze moj synus to ma sprawne paluszki :laugh: kiedys ta umiejetnosc napewno zostanie doceniona przez jakas laseczke :) :laugh: :laugh: :laugh:

Padłam!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

domii napisał:

Asik widzisz ja dzis zakrecona jak

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Padłam po raz drugi!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Asik napisał:

u nas się mówi zakrecona

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
hehehehehe

Nie no!!! Nie zniese!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 1 tydzień temu #279886 przez Kasiek
hej
u mnie nie pada ale wieje masakrycznie, nie chce mi sie dzis isc na spacer ale moze sie zbiore potem :dry: nie bardzo sie wyspalam :dry:

Marta ja tez stosowalam ta diete southbeach i potwierdzam :laugh: działaaaa :laugh: i faktycznie mozna w niej jesc tyle ile sie chce byle wykluczyc weglowodany, najgorzej wyrzec sie chleba :dry:

Iga nosi rozmiar 68 i wydaje mi sie ze nie rosnie tak szybko jak wasze dzieciaczki :(

Dorotka mi fryzjerka mowila ze gdybym chciala kiedys sama wlosy farbowac to zeby tylko palety nie uzywac, kazda inna byle nie palete :dry: :dry:

i kolezanka przyszla znienacka musze wiec spadac, potem zajrze
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #279891 przez dorotas29
Ok,dzięki w sprawie farby- nigdy więcej paletty. :angry:

Madziu, to super wiadomości!!!
13 lata 1 tydzień temu #279892 przez kiniaa
dziewczyny mam pytanko :

bede dzis robic pierwsza zupke dla Isabelki. Czy moge dodac jakies ziolka? Chodzi mi o koperek, pietruszke zielona i itp...
13 lata 1 tydzień temu #279898 przez dorotas29
Kiniaa- ja jeszcze nie dawałam,ale w sumie chyba można,tak troszkę,ale jednego...ja gotuję dziś mix- ziemniak, marchew, dynia i pierwszy raz brokuł ,a wcześniej jagódki-z jabłuszkiem,już odmrożone czekają,ąz synuś sie obudzi
13 lata 1 tydzień temu #279904 przez adee84
Witam :)
u nas zimno a ja od popołudnia mam latanie po dworze w dodatku z dzieckiem :dry:
czy Wasze dzieci też tak machają rękami, że aż się biją po brzuszku?bo coraz bardziej zaczyna mnie to niepokoić :(
dzięki za odp w sprawie danonków :kiss:
Happymama dzięki za przepis, nie mam śmietany a co mogę dać zamiast?bo mi śmietany nie wolno :unsure:
Sonia nr nie mój, ja to skopiowałam od znajomej, wydaje mi się, że jak się oddaje krew to się mówi dla kogo i gdzie i oni mogą wysłać :unsure:
Beti mój m też uważ się przy ludziach za najmądrzejszego tatusia :dry:
Hej Madzia :)
dobrze, że u Was wszystko dobrze :)
Knia ja nie pomogę bo się nie znam ;)
13 lata 1 tydzień temu #279911 przez Pippin
adee no Antek sie uderza o brzuszek tak mocno ze takie głuche odgłosy słychac :)

aloha madzia :lol:

kiniaa chyba mozesz troszke ale zmiksuj to zeby sie jej farfocle nie przyklejały do podniebienia :)
13 lata 1 tydzień temu #279918 przez happymamma
Adee, hmmm... ja zawsze robie ze smietana, ew. smietanka ... mleko moze albo feta :unsure:
13 lata 1 tydzień temu #279921 przez kiniaa
dziewczynki dziekuje za odpowiedz :kiss:

znalazlam cos takiego jakby kogos interesowalo

" Wśród przyprawa, które wręcza należy dodawać do potraw dla niemowlaka na pewno musi znaleźć się pietruszka, która po prostu wzmacnia organizm. Kolejny jest koper, będący jak wiadomo wiatropędny. O prócz tego ważna jest bazylia i majeranek. Na pewno niemowlakowi nie zaszkodzą także liście laurowe, imbir, kminek, chrzan, anyż i goździki. Jak widać więc, wachlarz przypraw do wyboru jest dość spory."

Madzia no w koncu sie pojawilas :laugh:

Adee ja czasem do zapiekanek daje majonez i tez dobre wychodzi. A co do uderzania raczkami to u nas to samo. Ja sie z tego smieje bo zabawnie to wyglada - jakby chciala pobic kogos :laugh: . A najgorzej jak karmie piersia to bawi sie moimi wlosami albo drapie niemilosiernie i noga probuje zaczepic o dekold w bluzce np. :lol: niezla z niej gimnastyczka :laugh:
13 lata 1 tydzień temu #279922 przez adee84
a jogurt?
13 lata 1 tydzień temu #279925 przez dorotas29
Kiniaa- o bazylii, koperku i natce to wiedziałam,ale chrzan? :dry:
a do mnie zaraz przyjdzie T :dry: ,żebyśmy tylko się nie pokłóciły
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama