BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #282645 przez soniasg
Jusia no napewno nic nie ma nie masz się co przejmować : mam to samo z T nawet złamanego cukierka nie dostaniemy a moja Mamusia i Dziadkowie ciągle coś dla Majeczki kupują :) pozałatwiaj wszystko cobyś miała wolną głowę jak do pracy wrócisz
Temat został zablokowany.
13 lata 2 dni temu #282655 przez soniasg
a ja mam jeszcze takie jedno pytanie do Pań bankowych:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 dni temu #282656 przez Monka193
Soniu mój Domiś ma alergię i jeee to niedobre mleko nutramigen wcześniej kosztowało 13.60 na receptę a tera nie jest refundowane i kosztuje 23.60 masakra

A co do teściów :angry:
teściowa jest za granicą we Włoszech i spłacam jej kredyt 300zł miesięcznie bo mój M wzią go na siebie lecz ona miała spłacać a tu nic :angry: :angry: :angry:
A od teścia Dominik na Mikołaja dostał gumowego kurczaka dla Psa i 10 pieluch tetrowych i co wy na to to dopiero teście :ohmy: :ohmy:
Ale moi rodzice nadrabiają :lol: :lol:

[link=http://nasze-wesele.net.pl/phototicker] [/link]

13 lata 2 dni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282660 przez adee84
zadzwoniłam, powiedziałam, spisali reklamacje i tyle.

Monka nie pomogę bo nie mam kompletnie pojęcia :unsure: a maiąłam się pytać, wiesz, ze mamy wspólnego znajomego, Andrzeja ZIębę :)
Kasiek dobrze, że na panele spadł :)
Sonia Tobie ja też nei pomogę :(
13 lata 2 dni temu #282661 przez soniasg
Monka dziewczyny coś pisały o refundacji mleka ja się na tym nie znam. one napewno Ci doradzą :) bo podobno je refundują jak masz zaświadczenie od alergologa

co do T to temat rzeka nie ma sobie co nerwów psuć.

a z tą zabawką to się uśmiałam i albo teść ma takie poczucie humoru albo jest trochę niepoważny.
13 lata 2 dni temu #282664 przez angellika1
Cześć :)

Beti jaki Fifi slodziak i coraz bardziej do Ciebie podobne :)
Ja na poczatku gotowalam osobno mieski a teraz wsio razem ;)
Domii jak nic za pare dni Blażejek ząbka dostanie a i oczywiście przecudowny chlopak z niego :)
Asik Niki niestety nie lubi czyścić uszka :( zawsze są chocki klocki przy czyszczeniu :(
Dorotna buziaczki dla Kuby niech sie trzyma chlopak :kiss:
Happymamma ja tez karmie w bujaku Nikosia ale mam zamiar kupis to krzesełko z IKEA :)
Jusia ja troche musialam doprowadzać do normalnego stanu moje rzęsy po przedluzaniu ale teraz po 2 latach jest OKI :D
Adee o fujjj co do cholery dzieje sie z tymi wlosami ostatnio zuza w zupce znalazla!!! Napisz do producenta!
Monka to Ty teraz "słomiana wdowa" ehh ja bym chyba bez M nie wytrzymala tak dlugo :(

SZYMONKU BUZIACZKI DLA CIEBIE OD CIOTKI I NIKOSIA :)

a nIKI ZNOWU MA STRAJ GLODOWY :( JA CHYBA OSZALEJE RANO ZJADL TULKO 100ML KASZKI I DO TEJ PORY nic !!!
13 lata 2 dni temu #282669 przez soniasg
ja jak byłam z moim byłym 6 lat to on był świrem ale za to jego rodzice byli zajebiści. Teściowie marzenie. a teraz mam wspaniałego Męża ale teściową popierdzieloną. i wiecie co?mimo że narzekam że nie odwiedza Majki i nic jej nie daje to się z tego jednocześnie cieszę bo po co patrzeć na ten pysk? a później jeszcze mieć wypomniane,że Majka coś dostała?

ostatnio od siostry mojego M usłyszeliśmy, że pływamy w kasie i Majka ma wszystko wiec jak będziemy debet spłacać po T to przynajmniej mój M "będzie wiedział, że miał matkę"!!!!!
13 lata 2 dni temu #282670 przez madzia0507
happymamma napisał:

Madzia, jaki wdzięczne określenie bratowej :lol: A opis kaszy - bardzo proszę, wklejaj, ale pod jednym warunkiem... Czy ja mogę zamieszkac w Twojej kuchni - cudna jest :woohoo: Obiecuję nie rzucać się w oczy :side:

Dobrze. Nie wiem czy tam się łóżko zmieści, ale najwyżej będziesz sypiać w salonie, który jest obok. :laugh: :laugh: :laugh:

A wogóle to witojcie dziołchy!!!
Ja dzisiaj jadę z moim hasbentem do Krakowa do jednego salonu meblowego w sprawie wspomnianej już kuchni. Wycenę nam mają zrobić i jakieś tam rozwiązania techniczne zaproponować. Ciotka zostanie z Julitą dopóki moja mama nie wróci, bo ja już o 15:30 mam być u Michała pod komendą. :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do chodzików, to ja tez słyszałam różne opinie, że rozleniwia, że krzywi itd., i dużo osób właśnie mówiło mi, żeby raczej kupić dziecku jakiś "pchacz", jak to Happymamma pięknie nazwała. Chociaż ja podobno jestem z tych chodzikowych dzieci i ponoć szybko zaczęłam sama śmigać. :) :) :)

Avika, ślicznego masz synka. :) Co do kuchni to tylko o meble mi chodziło, bo w domu raczej takiej średniej wielkości kuchnię będę miała. :)

Adee, ja mam konto w interii i działa bez zarzutu.

Monka, heloł!!! :)

Jusia, na Polsat Play, to zawsze coś ciekawego jest. :laugh: :laugh: :laugh:

Asik, 100 lat dla Szymusia!!!

Domii, bidulko!!! Co za koszmar!!! I biedny Błażejek. Może zacznie wreszcie ząbkować i będzie lepiej, bo strasznie się musi męczyć. :( :( :(
A Błażejek cudowny! :)

Pippin, współczuję i tobie ciężkiej nocki.

Happymamma, ja już mam krzesełko do karmienia:
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1sto...ing-i1992069016.html

Beti, śliczne zdjęcia. Fifi rozkoszny! :) No i prawdziwy twardziel z niego.

Julita się budzi, więc spadam. :)
13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #282675 przez kamila_86
Współczuje ciężkich nocek u nas była w miarę ;)

Jusia jakby co to Mati jest jeszcze wolny ;)

Ci niektórzy teście to normalnie masakra jakas !!!!!! :ohmy: :ohmy:

Monka może to nie było na ząbki tylko TRZYDNIÓWKA?? miał wysypkę jakas?
13 lata 2 dni temu #282680 przez Monka193
Adee no tak bo my z tych samych stron pochodzimy :):)
A tego gagatka Ziębę bardzo dobrze znam :)

13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #282684 przez marta_szh
Monka193 napisał:

Soniu mój Domiś ma alergię i jeee to niedobre mleko nutramigen wcześniej kosztowało 13.60 na receptę a tera nie jest refundowane i kosztuje 23.60 masakra

A co do teściów :angry:
teściowa jest za granicą we Włoszech i spłacam jej kredyt 300zł miesięcznie bo mój M wzią go na siebie lecz ona miała spłacać a tu nic :angry: :angry: :angry:
A od teścia Dominik na Mikołaja dostał gumowego kurczaka dla Psa i 10 pieluch tetrowych i co wy na to to dopiero teście :ohmy: :ohmy:
Ale moi rodzice nadrabiają :lol: :lol:

buehehehe sorki ale ten kurczak gumowy dla psa mnie jakos strasznie rozbawil.. eh.. zenada,

Sonia- dieta niby ok, chociaz teskni mi sie za chlebem ale jestem twarda i mam tyle w sobie samozaparcia, checi odzyskania figury sprzed ciazy, marza mi sie moje stare dzinsy tak wiec na pewno dam rade!!!!!!!moj cel to 10kg i bedzie git!!

nadrabiam dalej..
13 lata 2 dni temu #282685 przez Monka193
Nie wysypki nie było lecz za uwarzyłam że ma białe dziąsełka te z tyłu i dlatego myślę że może te tylnie mu idą pierwsze

13 lata 2 dni temu #282700 przez aneta2611
hej :)

chciałam tylko napisać, że dziś było zdecydowanie lepiej. Fifi już nie budził się co godzinę tylko co 3-4h.
Angelika, chyba miałaś rację. Tym razem wzięłam Go na ręce jak dawałam kaszkę i spał 3h.
w ogóle jakiś taki tulaśny ostatnio się zrobił :) o 5 myąlałam że już po spaniu ale wzięłam go do siebie, mocno się przytulił i pospał do 8:20 :lol:
potem do 11:00 bawił się w świetnym humorku, ja w międzyczasie przestawiłam Mu łóżeczko o pięterko w dół bo tak strasznie podciąga się na rączkach że strach.Siąść mu trudno ale wstaje pieronem :D jakby po drodze dupki nie było :)
no i chyba mi dziecko podmienili bo dalej śpi.
Zrobiłam mu zupkę, przygotowałam wszystko na obiad, robię dziś knedle z truskawkami :)
Wygląda na to ze przestawił się na max 2 drzemki w ciągu dnia, w sumie jeśli mają tyle trwać to nie mam nic przeciwko :)
13 lata 2 dni temu #282720 przez aneta2611
teraz spróbuję Was nadrobić, mam nadzieję, że zdążę :)

Pippin,

Madzia, ja też będę chciała

a meble - BOMBA :)

Domi

Zuza, masakra!

Madzia, u nas to samo, na chwilę Filipka nie mogę z oczu spuścić. W bujaczku nie ma szans zeby go zostawić bez zapięcia

Edytka, Silvia super ;)

Asik, trzymam kciuki za mieszkanko :)

Adee :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Asik, ale Szymek wymiata!!! :woohoo: :kiss:

Adee, hehe Majeczka wymiata :D

no i to by było na tyle nadrabiania :( wybaczice - Fifi się obudził :)
13 lata 2 dni temu - 13 lata 2 dni temu #282749 przez martucha
helooooołłłł :lol: powróciłam :lol: cieszycie się :unsure: B) :P

Nadrobiłam Was ale chyba nie jestem w stanie na wszystko odpisać boooooooo tyle naskrobałyscie że nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego wiec jak kogoś pominę to psieplasiam :P

Madzia! Kuchnia
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:lol: jakbym miała robić sobie teraz kuchnię to tez bym się na taką zdecydowała :lol: mój szwagier też ma taką ale białą, no ale fakt z czyszczeniem jej jest masakra,wszystkie paluchy widać chociaż na białej to jednak nie tak bardzo

Avika a dlaczego ja nie widze Twojego Bubusia :unsure: :( no i jakie egzotyczne imię :lol: fajne :lol:

Happymamma spoko jak będe miała z nią problem to do Ciebie zadzwonie i do Madzi i Adee i Beti też :lol: w ogole to do wszystkich Was zadzwonie i zrobimy jej

A no i ja nie chce Wam sie tak wbijać na wieczór,bo Ty ostatnio
byłaś i nie chcę Wam przeszkadzać w igraszkach :silly: A no i zdrówka dla Sylwka :lol:

A co do igraszek

I w międzyczasie zrobiłam sobie pazurki :lol: i włosy wyprostowałam i na solarium poszłam i w ogóle odżyłam tak jakoś a m mi spokóju nie daje i nawet obiadu nie moge do końca zrobić :lol: :silly:

Sonia dużo zdrówka dla Majeczki :kiss:

Mmmmmmm Beti jaki elegancki avatarek :lol: i jakie piękne zdjęcia takie nasycone kolorami no i juz nie wspomne o Fifim jaki przystojniak :lol: :silly: tylko go schrupać :lol: No i jaki z niego twardziel!!!

Adee a Majeczka jaka modeleczka :lol: i to spojrzenie mmmmmmmm topi największe lodowce świata :ohmy: :lol:

Edytka jakie Ty masz długie włosy :ohmy: I Silvia jak księżniczka na tronie :lol: A Twoją T inaczej sobie wyobrażałam, zaraz Ci wyślę te linki

Dorotka zdrówka dla Kubusia :kiss:

Agusia spokojnego lotu :kiss:

Anetka biedny Fifi moze faktycznie mu zbki ida i taki niespokojny jest, 3mamy kciuki zeby szybko przeszło :kiss: aaaaaaaa i mam do Ciebie romans :lol: jak będziesz miała chwile to wyslesz mi ten przepis na pieczone jabłka :unsure: B)

Jusia - sliczna z Ciebie kobietka, ja tam nie widze tego o czym piszesz no ale wiesz ja po tej ciazy to nie wiem czy widze lepiej czy moze widze tak jak mi sie wydaje, ze to co chce widziec, zagmatwalam, ale i tak twierdze, ze to co piszesz a jak na fotkach to sie nic a nie nie zgadza
Beti to dobrze ujeła haha

Asik co do Szymka to ja cały czas jestem pod ogromnym wrażeniem i cały czas mojej mamie o nim opowiadam że już tak łądnie siedzi i syrki bierze do buzi hihi i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SZYMKA KOCHANEGO :kiss:

Hania super że Fifi juz tak ładnie śpi, przesypia całą nockę :ohmy: ja tez tak chcę :side: :side:

Bedronka buziaki dla maluszków i szybkiego powrotu do zdrowia :kiss:

Domii współczuję Kochana :kiss: Biedny Błażko :kiss: musicie to przetrwać,chyba u każdej z nas zaczyna się ten "cięzki"okres, ale jesteśmy sierpniówki przecież więc damy radę :lol: nie załamuj się :kiss: No i Błażejek to kolejny forumowy przystojniak :lol: i ewidentnie podobny do Ciebie :lol:

Happymamma ja Borysa karmię na razie w huśtawce albo foteliku ale zanim zaczynamy jeść to kładę kocyk na siedzenie żeby nie upaćkał choć musze przyznac że ładnie mu idzie jedzenie i rzadko kiedy się ubrudzi :lol:

Kasiek

Zuza jak m :unsure:

Pippin :kiss:

Jusia to jest tzw manicure hybrydowy, to jest lakier do paznokci który utwardza się w lampie tak jak żele dlatego jest taki trwały ale nie niszczy paznokci tak jak żele, żeby go usunąć wystarczy zamoczyć w acetonie. Myślę że będziesz zadowolona chociaż to też zalezy jakiej jakości ma te laiery bo są takie które kosztują 100zł jeden a są takie za 20zł sztuka...

Anetka właśnie teraz doczytałam że u Fifiego juz lepiej :lol: to super :lol: a te knedle to sama robisz :unsure: :ohmy: bo ja koffffffciam knedle :lol: :lol: :lol: hihi dawaj przepis :lol: :lol: :lol: :lol: pliiiiiiiis :lol:

Monka helooooołłłł

Renatka przyzywam Cięęęęęęęęęę :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

ps. To chyba najdłuższy post w całej mojej karierze forumowej :silly: :silly: :silly: I am sory :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia