BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #293224 przez madzia0507
Hej!
Chciałam zacząć od modlitwy:
Panie Boże spraw, aby mojemu dziecku wyszedł wreszcie pierwszy ząbek, bo inaczej ja zejdę z tego świata śmiercią męczeńską. :(

Moje dziecko jest mega, ale to mega marudne. O wszystko się drze. Nie krzyczy, nie płacze, nie woła, po prostu się wydziera. Mnie na dodatek od 2 dni boli brzuch jakbym się czymś zatruła i na dodatek codziennie czytam o tej porwanej Madzi, więc wkręciłam sobie, że moją Julitę też mogą porwać i nie śpię prawie wcale w nocy, tylko gapię się w drzwi od jej pokoju.

Poza tym wczoraj padłam z wrażenia i do tej pory nie mogę się podnieść. Śmiałam się z Marty, to teraz mam za swoje. Julita dostała wczoraj od teściowej gumową, czerwoną kaczkę, taką jak dla psa, prosto z wyprzedaży w Biedronce. :dry: :dry: :dry:

Biorę się za nadrabianie.

Edytka, ty przynajmniej możesz wrócić do dawnego koloru, a ja do dawnej długości włosów nie bardzo. Tylko przedłużanie mnie ratuje, ale mój mąż uważa, że zgłupiałam.

jkardasz, spóźnione 100 latek dla Lesia!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Nika_OK napisał:

Je, je, je pierwszy ząbek wyszedł :lol:

Gratulejszyn!!! :) :) :)

Kiniaa, wg mnie jasna ładniejsza. :)

Anetka, tulę mocno. :kiss: :kiss: :kiss:

Sonia, mama mojej koleżanki z akademika też miała taką sytuację. Lekarz stwierdził u niej menopauzę, a ona w ciąży była i dowiedziała się o tym dopiero, jak zaczęła rodzić. :) A wcześniej jak starali się o kolejne dziecko, udało im się i pijany lekarz, podczas cesarki zabił im dziecko skalpelem. :( :( :(

Asik, gratulacje dla Szymka! :) :) :)

Zuza, super! :) :) :)

Happymamma, Hania, aż mnie ciarki przeszły. :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ja zostałam kiedyś pobita, dostałam kilka razy w brzuch od jakichś gówniar. Wracałam późno z korepetycji do internatu i mi zaszły drogę. Na szczęście jakiś kierowca TAXI się zatrzymał, bo chciał mi pomóc i uciekły na jego widok.

Domii, ja bym chyba robiła w gacie w tych krzakach. :ohmy: :ohmy: :ohmy: A z tym drinkiem!!! Boże! Dobrze, ze nikt ci wtedy nic nie zrobił. :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Hania, zagłosowałam! :)
100 lat dla Filipka!!! :kiss: :kiss: :kiss:

happymamma napisał:

Pipin nikt cie nie napadł bo jesteś za brzydka :ohmy: No teraz to walnęłaś jak łysy warkoczami o kant koła :angry: :angry:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Martucha, o Matko Bosko!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Pisałam tego posta 3 godziny. W tym czasie Julita zasnęła na pół godziny, obudziła się z płaczem, chyba 1000 razy dawałam jej jeść, ale nie chce, za to wypiła hektolitry herbaty, znowu zasnęła na chwilkę, obudziła się z jeszcze większym płaczem, wzięłam ją na ręce - rozdarła się, położyłam z powrotem do łóżeczka - rozdarła się jeszcze bardziej, w końcu po 20 minutach przytulania, tańczenia, całowania, śpiewania i płakania razem z nią, uspokoiła się, leży obok mnie, bawi się smoczkiem, a ja mam już dość wszystkiego! :( :( :(

Spadam, bo źle się czuję, nie mam humoru, a na dodatek jestem monotematyczna, bo jak nie o włosach wam tu pieprzę, to o zębach, których u Julity wciąż nie ma i wydaje mi się, że macie to moje gdakanie serdecznie gdzieś. I wcale się wam nie dziwię. :( :( :(

Wrócę, jak zęby wyjdą albo włosy mi odrosną.
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #293225 przez martucha
:silly: :silly: :silly: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oj tam oj tam :silly: :silly: :lol: :lol: :lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #293236 przez a!gusia
Jesoo ale lecicie z tymi postami!nie nadrobie Was nie ma szans :( nadal u tesciow.. ale zaraz jedziemy do domu bo moje dziecko znow pol nocy nie spalo i o 6 juz sie na dzien obudzilo..jednak najlepiej spi w domu a i tak teraz z tydzien bedzie wracal do 'siebie'..
to tak przed chwila zrobilam :) specjalnie z mysla o Was :)

ledwo do domu doszlam, tak slisko!a spalilam chyba z tysiac kalorii!

co do malej Madzi..pol nocy o niej myslalam..biedna..
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #293240 przez adee84
Edyta :kiss: :kiss: :kiss:
Madzia nie mamy Cie dość i nie jestes monotematyczna :ohmy: pisz ile chces o włosach i zębach, ja tam każdą z Was czytam i obchodzi mnie wszystko co z Wami związane :)
a brzuch to z nerwó boli pewnie ;)
Agusia hej :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #293242 przez marta_szh
Martuszka

no nie na wlasne zyczenie, bo co to kiecki krotkiej zalozyc nie mozna, palant z tego ochroniarza i naprawde wspolczuje stresu

Adee

ja tez myslalam ze mam potrzebe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i biegalam caly czas do kibla, przy czym kiedy juz mialam parte i stalam na korytarzu bo nie bylo wolnej sali, masakra, w koncu moj m zrobil awanture ze ja tu w korytarzu prawie ze rodze, nikt nie zwraca na nas uwagi a jakas laska przyszla tylko na test oksytocyny nawet skurczow nie czuje i lezy sobie w jednoosobowej salce, mi ona by sie zdecydowanie bardziej przydała

Edytka

hej :kiss:

Madzia

niech Cie Bog uslyszy :)
12 lata 11 miesiąc temu #293244 przez a!gusia
Adee kochana hej
i wogole moje kochane hej :)
kupilam dzis Jerzykowi kapelusz goralski :) :)
zmykam bo jemy obiad i jedziemy do Krakowa :) i wtedy juz bede na bierzaco.
papa!
12 lata 11 miesiąc temu #293248 przez marta_szh
Agusia
hejka :kiss:

fajny zapewne ten kapelusz, wstaw foto jak bedziesz juz miala mozliwosc
12 lata 11 miesiąc temu #293250 przez aneta2611
obiad prawie gotowy, Fifi zasnął więc mam chwilę dla Was :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #293257 przez happymamma
Z góry przepraszam, że tak się bez pardonu wpierdykam ze zdjęciem, ale jestem już jedną nogą w drodze - jak wróce obiecuję nadrobić i odpisać :kiss:

Masiulek :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 11 miesiąc temu #293268 przez marta_szh
raaanyyy jaki on do Ciebie podobny!!!

moj nie zasnie bez wozka;(
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #293281 przez Kasiek
sliczny z Jasia smieszek :) :) :)

Marta_Sz moja Iga tez w wozku w dzien spi :)

Madzia musisz nam tu sie zalic bo inaczej nie dasz rady :kiss: my wytrzymamy wszystko :laugh: a jak Julitka Ci spi w nocy?
biedne te nasze dzieciaczki z tymi ząbkami :(

Agusia ja tez chce tam bycccc, rany jak pieknie :) :) zazdroszcze jak nie wiem :laugh:

ide dalej robic obiad
12 lata 11 miesiąc temu #293283 przez aneta2611
co do spania dzieciaków...

jak biorę Filipka w nocy do siebie na karmienie czasem zdarza mi się zasnąć razem z Nim :blush: i bardzo często zdarza się, że On mnie budzi. Wierci się i zaczyna marudzić a jak tylko przełożę Go do łóżeczka to błyskawicznie zasypia :)

Jeśli chodzi o spacerówki to ja nie pomogę. My mamy wózek który przekłada się na spacerówkę, więc problem z głowy :)

Zuza, bardzo się cieszę i mam nadzieję, że tak już zostanie :) :kiss:

Happymamma, Domi nie zazdroszczę takich przygód...

Domi, całe szczęście że trafiłaś na kogoś takiego...

Hania :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: ło matko....

Filipku, STO LAT :kiss: :kiss: :kiss:

Kasike, ja bym chyba i tak poszła do komisariatu... Mogłaś Go nie widzieć.
a co do butelki to mój Fifi nauczył się pić z butelki dopiero jak kupiłam tą wielofunkcyjną. Naciskałam mu kilka razy i w końcu zaczął pić sam. Wcześniej też nie było mowy o butli

Kasiek ze skręconą kostką? przy bólach na pewno o niej nie pamiętałaś :)

Adee, popłakałam się ze śmiechu :laugh: heh

Kasiek Filipek też tak piszczy a ja po nim :) może głupio to wygląda, ale tak mu się to podoba że w końcu obydwoje zapominamy się ze śmiechu :)

Madzia jeśli chodzi o krzy to jakbyś opisała moje dziecko :huh: :dry:

AGUSIA!!!!!!!!!!!!!!! nie rób mi tego :( :silly: tak strasznie tęsnię za zakopcem...

Marta, to dobrze, że M był z Tobą przy porodzie

Jasiu, słodkości!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: normalnie zacałowałabym :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #293293 przez martucha
Dobra jestem juz;D

Madzia ale dałaś posta :ohmy: Kurcze pewnie u Julitki to na bank sa ząbki tak więc take it easy :lol: już niedługo Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona

Happymamma Jasio bossssski :lol:

Chciałam się rozpisać ale moje dziecko właśnie wróciło do domu :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #293297 przez aneta2611
martucha napisał:

Dobra jestem juz;D

Madzia ale dałaś posta :ohmy: Kurcze pewnie u Julitki to na bank sa ząbki tak więc take it easy :lol: już niedługo Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona

Happymamma Jasio bossssski :lol:

Chciałam się rozpisać ale moje dziecko właśnie wróciło do domu :lol:

to gdzie było? :)
12 lata 11 miesiąc temu #293301 przez aneta2611
Asik, Asik!!!! widzę Cię :lol: pisz co tam u Was :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia