BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #301135 przez angellika1
Kinia kaszki je 150 i mleka 220 czyli w sumoe 370.... no i plus te mleczne deserki ale ile tam mleka jest to nie wiem :( a to mleko na noc i tak musimy troche sie pomęczyc zeby zjadl
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #301138 przez soniasg
Gucio właśnie ukradł parafinę ciekłą i zjadł pół butelki..... a teraz chodzi wymiotuje i cały się trzęsie.... moja Mama płacze i ogólnie jest histeria...

Wiki jest prześliczna i ma taką samą grzechotkę co Majka :)

Adee Jusia mamy takie same stoliki :D ja mam ciemne nogi i dolny blat ze szkła :P

Agusia pięknie wyglądasz :) i taka szczupła jesteś normalnie Ci zazdroszczę :P
12 lata 11 miesiąc temu #301140 przez happymamma
Jusia b.fajne zdjęcie, tego nam nie wrzucałaś :) Żałuję, że jednak tej sesji w ciązy nie zrobiliśmy...
12 lata 11 miesiąc temu #301141 przez Nika_OK
jusia napisał:

artykul i okladka :)
niby fajne artyuly ale szczerzemowiac jak sie juz czyta to nie sa zbyt tresciwe...niewiele konkretow, takrze generalnie gazetki bardzo nie polecam, nic tak naprawde z rad praktycznych nie znalazlam, nawet o zakonczeniu karmienia...

Eeee no, super :)
Jusia są tabletki na zakończenie laktacji, coś chyba już wcześniej pisałam, ale nie pamiętam ich nazwy, jedna tańsze ale kiepskie samopoczucie po nich jest, drugie droższe, ale bez skutków ubocznych
12 lata 11 miesiąc temu #301144 przez angellika1
Nika no wlasnie Nikoś tak samo ma na noc tez dosypuje mu aszki 2 lyzeczki od mleka bo bardziej wartościowe jest Maly waży teraz 8100 i przez ostatni mc przybral tylko 700g..
12 lata 11 miesiąc temu #301145 przez jusia
Beti w ciazy robilismy sesje i ta dziewczyna sie zapytala czy moze bo wspolpracuje z ta gazeta...zapytalam czy za to rabat na zdjecia na chrziny dostaniemy..noi nie :dry: no ale sie zgodzilam :) łoj tam :) miło mi ze komus sie spodobalismy na focie :) stuningowani ale co tam :)

Sonia biedny psiak!! :( moze nic mu nie bedzie...
to ja mam taki dokladnie stolik jak ty :)
fajny jest tylko te szklane rogi...no jakos sobie poradzimy ze szkrabami...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301149 przez adee84
Jusia extra :) :)
Happymama domyśliłam się :laugh:
Sonia kurde może jedźcie do weta :unsure:
Zapomniałam Wam napisać, że jakiś czas temu kupilam Mai w Rossmanie deserek Gruszka z jabłkiem i płatkami owsianymi i kilka innych. Te kilka innych zjadłam ja bo ona wzgardziła, ale za to tą gruszkę dałam jej w sobote i wczoraj i zjadła, niewiele ale jak na początek to jestem ogromnie dumna :) i piętke od chleba żuła :) :) ale i tak wisi na cycu i chce jeść tylko cyca
nasza łąwa na dole też szklana tyle, że z czarne to szkło :)
12 lata 11 miesiąc temu #301151 przez kiniaa
Angelika bo teraz nasze dzieci beda coraz mniej przybierac :) Moja moze bedzie miec 8 kg na roczek :) a co do mleczka to troche malo tak mi sie wydaje, zapytaj pediatry

Nika dzieki :kiss: skad wytrzasnelas prawo kanoniczne :silly:

Sonia o matko, biedny Gucio :(

Jusia super fotka :laugh: to teraz jestes slawna :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #301152 przez angellika1
Adee to super moze powolutku zacznie jesc stale pokarmy :)
12 lata 11 miesiąc temu #301154 przez jusia
ajjj ja juz nie pamietam Happymamma :)
Nika wiem wiem pamietam ale liczylam na jakies rady tu takie wiesz nie farmakologiczne ale praktyczne i nic nie bylo, no niewazne, wsumie to jeszcze karmie a raczej caly dzien odciagam i jest na jeden posilek ale zawsze cos...tak czy siak sama sie wygasza laktacja...codziennie jest mniej mleka, jeszcze niedawno odciagalam 100 ml a teraz max 50 z obu piersi wiec to juz koncowka
Angelika mi sie wydaje ze w tym wieku 700g to jest ok, teraz dzieci wolniej przybieraja

A ja od jutra zacyznam ostra diete, i zaczynam na rowerku jezdzic, stoi w salonie od kilku miesiecy, czas zaczac z niego korzystac :)
12 lata 11 miesiąc temu #301155 przez soniasg
Jusia nie no pięknie :) ja tak jak Happymamma bardzo żałuję, że nie zrobiliśmy sesji w ciąży... w ogóle mam pare zdjęć z brzuszkiem

Angelika ja Ci nie pomogę bo Majka je mniej od Nikosia. ale co do wagi to nasze MAleństwa już nie będą tak szybko przybierały na wadze
12 lata 11 miesiąc temu #301156 przez marta_szh
a mi Lolo dopiero zasnał, wiec troche Was nadrobilam..
Jusia

super rewelacja, co sie wczesniej nie chwalilas, jak to sie stało ze w takiej gazetce byliscie??sliczna jestes i Wika tez bardzo ładna dziewczynka

Sonia

zal mi pieska, biedaczysko sie nacierpi, wspolczuje :(

Domi

Ty to masz pamiec kochana :kiss: co do sukienki to jeszcze nie mam nic upatrzonego nawet nie szukam, bo obiecalam sobie ze zaczne szukac dopiero jak figura wroci, ale z takim podejsciem to zostane na lodzie, wiec chyba sie za to wezme pomału, nie mam jeszcze koncepcji, moze ktos lub cos mnie zainspiruje
i bardzo zazdroszcze fitnesu

doszlam do wniosku ze za mało z domu wychodze to sie musi zmienic!jakby znajome mnie nie odwiedzały to wogole chyba z ludzmi w ciagu tygodnia bym kontaktu nie miala;/
12 lata 11 miesiąc temu #301157 przez beti
No to gratulujemy Mai :D

No i gratulacje dla naszej gwiazdy Jusi :D

Sonia, zadzwońcie do weterynarza i zapytajcie czy to jest groźne i czy trzeba przyjechać...
12 lata 11 miesiąc temu #301158 przez Nika_OK
angellika1 napisał:

Nika no wlasnie Nikoś tak samo ma na noc tez dosypuje mu aszki 2 lyzeczki od mleka bo bardziej wartościowe jest Maly waży teraz 8100 i przez ostatni mc przybral tylko 700g..

Ale chyba dobrze przybrał, teraz nasze dzieciaczki już nie będą tak gwałtownie przybierać :)Na rozpisce o przybieraniu wagi u dzieciaczków mam, że w 5 m-cu dziciaczek powinien podwoić swoja masę urodzeniową, w 6 m-cu przybiera "tylko" 500g, a od 7 m-ca już po 300g. Widaomo, że są to wartości uśrednionej, ale Nikoś jak najbardziej znajduje się w normie. Poza tym myslę, że jakby jadł za mało to sam by się upomniał o więcej :)

sonia ja bym chyba pojechała do weterynarza, może jakieś płukanie żołądka by mu zrobił, czy coś w tym stylu... Sama nie wiem
12 lata 11 miesiąc temu #301161 przez happymamma
Adee gdybyście chcieli którąś z nich - daj znać :) Idę spać :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży